|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Kiedyś też tak miałam. Wlałam mnóstwo płynu ale to nic nie dawąło. TŻ się wkurzył, otworzył mi oko, pogmerał mi paluchami i jakoś zeszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nalałam bardzo dużo kropli, sztucznych łez, aż soczewka sama zaczęła się poruszać, wtedy ją wyciągłam.
![]() |
#993 |
po prostu Em :)
|
Jejku, ja tyle razy spałam w soczewkach i nie miałam z nimi potem żadnych problemów..
![]()
![]() |
#994 |
Przyczajenie
|
a ja wogole hey na poczatek ale chcialam zapytac ile kosztuja was soczewki? bo wlasnie rozmyslam nad zamiana okularow na soczewki, okulary mnie mecza i zapomninam je nosic, przypominam sobie jak widze ze nie widze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Rozeznanie
|
Moje SofLens 59 (6 szt.) kosztują mnie 40 zł - czyli spokój na kwartał.
Koszt płynu bywa różny, u mnie to kwestia 20-30 zł. Czyli podsumowując 20 zł na m-c. |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
A tak się zastanawiam, można normalnie płakać w soczewkach? Nie wypłyną ani nic się z nimi nie stanie?
![]() |
#999 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sprawdzalam osobiscie nie raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Rozeznanie
|
emememsik pływasz w soczewkach tak normalnie, bez żadnych okularków?
![]() |
#1002 |
Wtajemniczenie
|
Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Wtajcie
![]() Nosze soczewki juz 3 m-c i wlasnie stanelam przed nowym wyzwaniem ---> Zakupieniem kolejnych. Postanowilam skorzystac z allegro aby zaoszczedzic. I tu pojawia sie problem. Uzywam soczewek actifresh 400 firmy Hydron. Niestety na allegro jest ich bardzo niewiele (ja znalazlam 2 sprzedawcow tylko ;/) i w dodatku maja juz ustalona moc ;/ Postanowilam wiec zakupic inne. I tutaj dalej pod gorke. Te moje soczewki maja srednice nieco wieksza niz jest normalnie (14,3 a standardowo jest 14,2 chyba) i mniejsza krzywizne ![]() Wiec teraz moje pytania: Czy te roznice w wielkosci soczewki sa bardzo znaczace? I jesli kupilam bym soczewki o innych parametrach to moga one mi jakos "niepasowac"?? Moge sobie sama zmienic soczewki (czyli bez konsultacji z okulista??) No i to by bylo na tyle ![]() Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi ![]() Ja plywalam ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-12-07 o 14:52 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
|
![]()
![]() |
#1005 |
BAN stały
|
a zasnelyscie kiedys w soczewkach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
|
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Rozeznanie
|
ja mam 8,3 i chcialam kupic8,6 ale wszyscy mi odradzali: pytalam sprzedawczynie w sklepie optycznym czytalam kilka forum i wszedzie pisali zeby nie kupowac nie swojego rozmiaru bo jak sie kupi wieksze to beda sie zwijac pod powieka i bardzo niekomfortowe to jest. ale jak to jest w praktyce to nie wiem..
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam wielki problem. Rok temu zdarzylo mi sie ze niewyraznie widze w soczewkach, w nowej parze. Poszlam do okulistki przerazona ze zepsul mi sie wzrok, a sie okazalo ze wcale nie. Kupilam nowe soczewki i bylo ok.
Pol roku pozniej znowu to samo, wywalilam te soczewki i kupilam nastepne, znow ok. A teraz znow! Nosilam soczewki 3 m-czne wiec stwierdzilam ze ich nie wywale tylko kupie w trakcie ich noszenia miesieczne i porownam. Na poczatku bylo ok, ale z czasem jakby sie zuzywaly, tak ze przed uplywem miesiaca kilka dni juz widzialam niewyraznie. Wzielam te 3m-czne z powrotem i sie okazalo ze jak je zakladam to widze w nich bardzo niewyraznie, a jak je nosze to z czasem zaczynam widziec wyraznie, ale nie codziennie. Czasem caly dzien widze zle ![]() Nie wiem co mam robic, czy te soczewki sa wadliwe czy to ja slepne??? Nie chce wydawac 50 złotych za wizyte zeby sie znow okazalo ze wszystko jest ok :/ Jestem przerazona... |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Wtajemniczenie
|
No wiec, po przeszukaniu internetu postanowilam kupic sobie soczewki air optix
(http://www.allegro.pl/item279607498_...i_okazja_.html) Narazie 2 sztuki, zobaczymy jak zareaguja na nie moje oczka :P I mam kolejne pytanie: Czy moge z nimi uzywac normalnie plynu Renu B&L?? Czy do o2optix musi byc juz jakis inny??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
|
lalaith, może to soczewki są złej jakości? Zastanów się nad jednodniowymi..
![]() |
#1015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Ja słabiej widzę w soczewkach silikonowych. Moje oczy nie bardzo je lubia i dlatego ich nie kupuję, może też tak masz? Albo odwrotnie żelowych Twoje oczy nie lubią? dlatego np. nie dla mnie Purevisions, bo mimo dobrych parametrów czuję w nich dyskomfort i ewidentnie brak ostrości, jakby za słabe były, a nie są.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, zgubiłam jedną soczewkę bausha w łazience i już jej nie znalazłam
![]() ![]()
#1018 |
Zakorzenienie
|
ememesik jednodniowe odpadają bo nie stać mnie, poza tym dla mnie to będzie ostateczność gdyby np moje oczy przestaly tolerowac soczewki, a z jakichś powodów nie kwalifikowalabym sie do operacji laserowej wzroku, którą i tak zamierzam kiedys zrobić
mariniątko ja przez okulary w ogóle widzę bardzo słabo więc nie jestem w stanie w żaden sposób tego porównać. nie wydaje mi się też żeby była to wina tego że mam za mało dioptrii skoro w niektórych soczewkach o tych samych dioptriach widzę super ostro, a w tych też czasem super a czasem gorzej. ten problem zdarzył mi się w kilku różnych rodzajów soczewek, raz w Optixach kupionych w sklapie, raz w Optimach a raz w Proclearach obydwie kupione na allegro. Dodam że mam już 22 lata i nie powinien mi sie juz psuc wzrok, a od kilku mam, a przynajmniej mi sie tak dotad wydawalo ![]() Iwonko z Purevision podobno często tak jest że sie w nich widzi słabiej, okulistka mi powiedziala ze ona te soczewki wszystkim przepisuje o 0,25 dioptrii silniejsze bo one przez ten sylikon są odrobinę dalej od oka niż inne czy coś takiego |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moja powiedziała, że nie będzie mi przepisywała Purevisions silniejszych, bo nie na tym to polega skoro moje oko widzi w innych lepiej przy mojej, nie powiększonej wadzie wzroku. No i że oko jest leniwe, więc się przyzwyczai, jak damy większą moc. Nie wiem, ale nie kupuję od tego czasu silikonowych. Niestety nie wiem, jaki to może być u Ciebie problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Mam pewien problem, otóż byłem dzisiaj u optometrysty dopasować sobie szkła kontaktowe, których jeszcze nigdy nie używałem i mam używać soczewek na prawe oko +3 dioptrii na lewe +3,5 dioptrii kiedy w okolurach oba szkła mam +2 dioptrii. Jestem krótkowidzem. Optometrysta stwierdził, że mój okulista się pomylił, z tego to czytałem to między kontaktami a okularami nie ma różnić jeżeli chodzi o dioptrie bodajże do 5. Nie wiem teraz, czy udać się do innego okulisty czy skonsultować to z tym do którego stale chodzę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.