|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Niestety jest to model z uk, ktorego juz nie produkują.
Bardzo wygodny na trasy po wioskach jak u mnie, po lesnych drogach. Ale ogólnoe duży. I liczymy sie z tym, ze moze nam nie nadawac sie na spacery po sklepach. A wczoraj taka spokojna już byłam aaaaaa zwariuje. I znów tyle szukania, grzebania, zastanawiania się co robić. I wszystko na mojej glowie. W dupe z taką majówką. Brawo dla hormonów - wyć mi się chce.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-05-03 o 13:25 |
|
|
|
#392 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Kocie, moge wpasc do ciebie do sali i polezec na wyrku twym? Plecy juz mnie bola i doopa od siedzenia na tym izbowym krzesle. Zdrzemne sie pol godzinki i grzecznie wroce do kolejki
Jeszcze 3 osoby przede mna i jakies 20 po mnie. Dobrze, ze przyszedl drugi lekarz to troche przyspieszylo. Kleska urodzaju normalnie
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
70 km to nie jest jakoś strasznie dużo, może warto się przejechać za tym wózkiem.
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ja wlasnie w normalne dni nie czekalam prawie wcale. Ktg bylo z marszu. Pod pracownia usg moze z 10min. Max 2h od przyjazdu i bylo po badaniach i konsultacji. Teraz siedze tu od 9.30... Znowu kolejka stoi w miejscu. Jeszcze 2 osoby przede mna
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
DOBIJCIE MNIE DZISIAJ.
NIE MOGĘ STRAWIĆ SAMEJ SIEBIE...
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa to może większość stwierdziła że dzisiaj będą luzy i ruszyła na IP
|
|
|
|
#398 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
To co?, na trzy czzzteeerrrrrryyyyyy..... .
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Jak zwykle gratuluje mamusiom
u mnie też humor do duszy... Pogoda jakaś taka jakby mi ktoś na głowę usiadł... Ciśnienie niby oki ale i tak mi jakoś źle...
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Ale już się da odczuć na forum że dużo mamus rozpakowanych...
Byliśmy na gyrosie jeszcze na lody mam chęć ale to później Wiecie ja się odgrazalam i Tymek pewnie słyszał że w weekend majowy nie chce rodzic. Albo przed weekendem albo po i pewnie biedak zaciska nogi teraz i czeka aż się weekend skończy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda piękna,ale co z tego.
Chcę mi się tylko wyć. Ide spać,poddaję się z tymi wózkami. Trzebabyło kupić nowy,cały a nie szukać fotelika który i tak okazało się nie pasuje do tego wozka co mam. Nie bede wychodzić z domu póki dziecko nie urośnie..bede gnić.
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie przemyślenia 3cio majowe.
Tako budzi sie dziecko z płaczem oczywiscie i ja nie wiem co sie najpierw robi zmienia pieluche czy karmi bo po karmieniu pewnie jeszcze zaraz cos tam doładuje. Nie wiem i pewnie tak stoje nad nim i sie zastanawiam haha |
|
|
|
#404 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ulala ale sie humorki posypaly
![]() Ja dalej kwitne na izbie. Znowu zostal 1 lekarz, planowe przyjecia bez kolejki, a ja sobie siedze i siedze... a co mi tam. Posiedze az padne
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Bratowa od ktorej mam trn wozek pisze, ze to model od niemowlaka. I, ze od 3 miesiaca dziecko juz chce sie rozglądać.
Dla pierwszego dziecka miała gondole, a dla drugieju juz nie. Zwariuuuuje.
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ponownie zmienić.
|
|
|
|
|
#408 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Aaaaaaa Fab przyslala mi tu nosorozce na IP. Karmia sie i pluja tecza. Ja chce do domuuuuuuuuuuuuuuuu.
Zabcia, to niech ci bratowa da instrukcje obslugi tego dylizansu, moze my sie nie znamy
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O no to wszystko jasne- dziękować. Czyli non stop zaglądamy w te gaciska. ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Roses z nosorożcami to trza ostrożnie bo to podobno niebezpieczne gady potrafią być haha ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Nie to chyba hipopotamy są takie. Boszzz znowu pokićkałam ![]() Juz nic nie mowie haha |
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
No i się poryczałam jak mąż przyszedł zapytać, czy kupić mi kebaba... no bo pomyślałam, że ta cukrzyca mi nie minie. No i się zaczęło... Serio, zwariuję ze sobą.
Co do tego wózka pytanie jest inne - jak długo taki maluszek jeździ w gondoli? Moja drezyna nie jest jakaś wypasiona, gorzej - jest wielka i mz mega nieporęczna, ale jakoś specjalnie nie zakładam spacerków po mieście. Szybciej wpakuję dziecko w nosidełko i ogarnę sprawy niż będę taszczyć ze sobą wielką gondolę. A na jesień zakładam, że wykorzystamy już spacerówkę i dokupimy drugą, mniejszą i lżejszą do samochodu. Może się stresujesz niepotrzebnie? Gadałaś o tym z mężem? Co on na to?
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci do pół roku jeżdżą w gondoli mniej więcej. U nas pół roku przypadnie akurat na zimę więc wiadomo że w takiej parasolce może być zimno dziecku bo one nie są jakoś specjalnie obudowane.
Jakoś sobie nie wyobrażam spacerować latem z dzieckiem w foteliku. Na jakieś szybkie zakupy rozumiem ale nie na codzienne spacery. |
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale Wam współczuję tych cukrzyc i wszelkich innych niedogodności. Pamietajcie to jeszcze chwila. Patrzcie praktycznie od poczatku jesieni (no nawet wczesniej) czas nam tak szybko zleciał że w tej końcówce już na pewno nie dacie sie złamać i poddać złemu humorowi. Nagroda jest tak blisko... ️
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Na spacery jest gondola - na spacery po ogrodzie czy obok domu. Tu nie ma dyskusji dla mnie co do jej konieczności. Ale jak myślę o wypadzie do miasta np. ogarnąć jakieś szybkie zakupy, to taszczenie gondoli raczej nie ma dla mnie sensu - raz ze zajmie cały bagażnik, dwa to takie wielkie... Albo zostawię dziecko z babcią, albo przepnę fotelik na wózek i tak pośmigam po sklepach. A jak będzie w praktyce, to się zobaczy. Zawsze mogę zarządzić kupno drugiego wózka
, a co!
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zakupy nikt się przecież na cały dzień nie wybiera a branie gondoli ze sobą to też mi się wydaje średnim pomysłem ![]() Mona zdaj jakąś relacje z porodu pliss |
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslalam mega dluga wiadomosc i szlak ja trafil...
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak wyjechać z 4 miesięcznym dzieckiem na wakacje??? Gondola chyba też jest niezbędna? Jeżeli ostatecznie kupimy babydesign to tego nie widzę, 16 kg tachać samolotem? Ale sama chusta chyba nie wystarczy?
|
|
|
#417 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Update - skurcze słabsze niż rano więc nie rodzimy jeszcze
Ale noc jeszcze dłuuuuga a ja mam chytry plan zaskoczyć mojego doktorka który będzie jutro rano na dyżurze i pewnie już ze skalpelem będzie chciał do mnie iść. To by się zdziwił jak ja bym już na porodówce leżała. Proszę o kciuki za realizację tego przedsięwzięcia ![]() Obstawiam, że nie wróci tutaj, nawet jej nie kojarzę... Cytat:
![]() Ja wam kiedyś pisałam, że idealnie byłoby mi rodzić między 4 a 8 maja więc może sama sobie wywróżyłam. A 4ty już jutro więc who knows Ogólnie to już mam o niebo lepszy nastrój niż wczoraj kiedy wnerwiało mnie wszystko a przy mężu to się nawet popłakałam że już mam dość tego czekania i bezczynności szpitalnej. Ale potem się uspokoiłam i doszłam do wniosku, że czym jest te kilka dni które zostały w porównaniu do pozostałych ok 270 które już za nami. Damy radę, to już przecież niemal meta ![]() Cytat:
![]() A coś tam się pisało, jak po badaniu? Cytat:
![]() Bo moje nosorożce już urodziły w niedzielę Cytat:
Ale drugi wózek zawsze można kupić jak coś |
||||
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My bylismy z 4,5 miesięcznym w Grecji z Bumbleridem. On sie rozkłada na płasko i ma bardzo dobra amortyzację, wiec na upartego i wcześniej mozna bez gondoli jak jest ciepło. |
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Mona ja też chętnie poczytam relację z porodu, żadne szczegóły mi nie straszne
![]() Oj jak ja to lubię, zawsze wtedy sypią mi się jaśniste pod nosem ![]() Tak mam na tym tablecie zakichanym Ale dziś już mąż przywiózł mi normalnego lapka i wreszcie czuję się jak człowiek ![]() Przywiózł też te wyczekane pierogi, ale się najadłam, aż miło Kolejne marzenie przedporodowe spełnione - mogę rodzić ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wakacjach Cytat:
![]() Na ktg wykres płaski totalnie i oczywiście dupa wołowa że mnie Bo nie spytałam czy jest rozwarcie i ile młody waży ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Zapomniałam się pochwalić że sprzedałam wozek po corci. No i auto też w końcu udało się sprzedać. Co prawda i jedno i drugie nie poszło za taką kwotę która by nas w pełni satysfakcjonowala ale najważniejsze że się tego pozbylismy. No i zdecydowalam się na woombie ostatecznie i jutro już powinno być u mnie tyle że wzielam używane. Chciałam w sumie nowe oddychające ale nie było w tym najmniejszym rozmiarze na stronie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Jeszcze 3 osoby przede mna i jakies 20 po mnie. Dobrze, ze przyszedl drugi lekarz to troche przyspieszylo. Kleska urodzaju normalnie

u mnie też humor do duszy... Pogoda jakaś taka jakby mi ktoś na głowę usiadł... Ciśnienie niby oki ale i tak mi jakoś źle...
jeszcze na lody mam chęć ale to później

️