Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-06, 19:05   #3751
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

no mozna mozna
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 19:26   #3752
domi7ks
Zakorzenienie

Wczoraj kupiłam sobie nowa odżywke Ziaji "Wygładzanie zaprogramowane" poniewaz moje z Timotei i Loreal kończą się. Dopiero raz ja użyłam a juz mi się podoba. Co prawda przed myciem dałam nafte kosmetyczna, ale włosy są po niej faktycznie bardziej proste

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 08:53   #3753
nikaa2
Wtajemniczenie

a co sądzicie o tym produkcie===> KAMIWAZA <===
http://kamiwaza.pl/index.php?doc=43
??

skłąd wydaje sie spoko

p.s. czy w Tesco jest woda brzozowa? nigdzie nie moge jej kupic... tzn. pytałam w ruchu i w kosmetycznym

nie wiem czy ta kamiwaza to przypadkiem nie byłoby prawie to samo co pomieszanie wody brzozowej+ woda pokrzywowa ?

a cena duuuuuużo niższa
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 09:58   #3754
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
p.s. czy w Tesco jest woda brzozowa? nigdzie nie moge jej kupic... tzn. pytałam w ruchu i w kosmetycznym

nie wiem czy ta kamiwaza to przypadkiem nie byłoby prawie to samo co pomieszanie wody brzozowej+ woda pokrzywowa ?

a cena duuuuuużo niższa
Możesz też zamiast wody brzozowej, kupić sok z brzozy w aptece

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 10:18   #3755
langsoir
Przyczajenie

www.domowekosmetyki.pl
langsoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 14:35   #3756
Ellie00
Raczkowanie

mam taki problem z wlosami ze sa dosc suche ale to jeszcze przezyje... najgorsze jest to ze po umyciu na czubku glowy mam doslownie takiego koguta ze szok :P a na drugi dzien po przebudzeniu to nawet lakier nie pomaga zeby je troche przyklapac nie wspominajac juz o tym co sie dzieje kiedy jest wilgotno... to dziwne bo mam wlosy raczej proste, wystarczy ze przejade 3 razy prostowanica i juz sa idealnie proste tylko wlasnie tak stercza na czubku pojedyncze wlosy i nie mam pojecia co z tym zrobic... ;/;/;/ help
Stary 2007-12-07, 16:02   #3757
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellie00 Pokaż wiadomość
mam taki problem z wlosami ze sa dosc suche ale to jeszcze przezyje... najgorsze jest to ze po umyciu na czubku glowy mam doslownie takiego koguta ze szok :P a na drugi dzien po przebudzeniu to nawet lakier nie pomaga zeby je troche przyklapac nie wspominajac juz o tym co sie dzieje kiedy jest wilgotno... to dziwne bo mam wlosy raczej proste, wystarczy ze przejade 3 razy prostowanica i juz sa idealnie proste tylko wlasnie tak stercza na czubku pojedyncze wlosy i nie mam pojecia co z tym zrobic... ;/;/;/ help
A to są proste wlosy ("antenki") czy krecone/falowane (puch)? Nie używasz czasem waxa albo czegoś na porost włosow? Możesz dodac zdjecie?

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
A sok można nakładac bezpośrednio na skóre? Nie bedzie zbyt 'mocny'?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 16:20   #3758
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o "stężenie" pokrzywy, to nie będzie za mocny.
Jedynie co, to zawiera etanol, ale woda brzozowa też jest z alkoholem.
Jeśli chcesz uniknąć alkoholu we wcierce, to możesz wcierać napar z brzozy (i/lub pokrzywy).

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 18:24   #3759
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
ja nakladam sok z brzozy i z pokrzywy bezposrednio na skore i nie jest zbyt mocny
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 19:25   #3760
craaazygirl
Zadomowienie

ja mam strasznie suche wlosy ktore po umyciu i rozczesaniu bardzo mi sie pusza. smaruje je sobie oliwa (bo niby pomaga to naturalne a nie chemia zawarta w szamponach) ale nie widze zbyt duzej roznicy nie wiem co z nimi zrobic chialam kitki sobie rozbic ale tak strasznie sa suche i sie pusza ze ...;/ prosowanie powoduje jeszcze zwieksze spuszenie;/......
craaazygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 20:58   #3761
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez craaazygirl Pokaż wiadomość
ja mam strasznie suche wlosy ktore po umyciu i rozczesaniu bardzo mi sie pusza. smaruje je sobie oliwa (bo niby pomaga to naturalne a nie chemia zawarta w szamponach) ale nie widze zbyt duzej roznicy nie wiem co z nimi zrobic chialam kitki sobie rozbic ale tak strasznie sa suche i sie pusza ze ...;/ prosowanie powoduje jeszcze zwieksze spuszenie;/......
Moge cos polecic? Wpisz sobie w allegro slowo "biolage". Wyskocza Ci kosmetyki do wlosow matrixa. Wybierz te nawilzajace. Wystarczy szampon i odzywka, zebys zobaczyla znaczna poprawe stanu wlosow Na dodatek sa delikatne, wiec mozna ich uzywac codziennie. Ja jestem zakochana po uszy.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 21:37   #3762
SLAYERA
Przyczajenie

A ja w trosce o piękno włosków zaraz nałożę na nie podgrzaną oliwę z oliwek.....Wreszcie zdecydowałam się na ten sposób,jakoś wcześniej nie mogłam sie przemóc. a poleciła go jednej z modelek jej osobista fryzjerka.Hmmmmm,zobaczym y efekt,tylko,że ja musze trochę zużyc tej oliwy,bo mam włosy prawie do pasa
SLAYERA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 21:53   #3763
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SLAYERA Pokaż wiadomość
A ja w trosce o piękno włosków zaraz nałożę na nie podgrzaną oliwę z oliwek.....Wreszcie zdecydowałam się na ten sposób,jakoś wcześniej nie mogłam sie przemóc. a poleciła go jednej z modelek jej osobista fryzjerka.Hmmmmm,zobaczym y efekt,tylko,że ja musze trochę zużyc tej oliwy,bo mam włosy prawie do pasa
A co to daje? Ja bym sie bala
Stary 2007-12-07, 22:01   #3764
SLAYERA
Przyczajenie

Przede wszystkim nadaje połysk włosom. A jestem wręcz pewna ,że nie przetłuści mi włosów,gdyż z natury mam takie suche i gęste. Zostawiam oliwę na noc,wg zaleceń,o efektach napisze jutro
SLAYERA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-08, 09:49   #3765
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
probowalas stosowac olejek kokosowy(10zl sklep ze zdrowa zywnoscia) albo rycynowy? (2zl apteka). podgrzany nakladasz na noc i rano zmywasz. dla mnie dawaly o wiele lepsze rezultaty niz oliwa z oliwek czy zwykla oliwa. albo po prostu sciac 2cm i dopiero zaczac je regenerowac.
Cytat:
Napisane przez SLAYERA Pokaż wiadomość
to jest bardzo dobry sposob ale jak napisalam wyzej - lepiej na mnie dziala olej kokosowy a za nim rycynowy
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-08, 10:41   #3766
SLAYERA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
nie moge znalezc wody brzozowej... kosmetyczne i apteki oblecialam i nic
Woda brzozowa powinna być w każym kiosku Ruchu,przynajmniej ja prawie w każdym ją widziałam. Jeszcze jej nie używałam,ale po tylu dobrych opiniach na pewno spróbuję
Stary 2007-12-08, 10:47   #3767
SLAYERA
Przyczajenie

Achhhh,zapomniałabym.....,włosy po tym nocnym kompresie są mięciutkie,nawilżone i błyszczące.
Na pewno skorzystam z rad co do olejku kokosowego,bo jednak nie ma to jak naturalne sposoby pielegnacji,choć nie zawsze się chce sporządzać te mikstury
Stary 2007-12-08, 15:33   #3768
domi7ks
Zakorzenienie

A co sądzicie kompresie Joanny http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19885 ? opinie na KWC przeciętne a mam na niego ochote. Używał ktoś?

Stary 2007-12-08, 15:50   #3769
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Masz przesuszone wlosy i to dlatego Koniecznie kup jaka odzywke do suchych i może spróbuj tej oliwki,oleju kokosowego,rycynowego?

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
A co to daje? Ja bym sie bala
Nie ma sie czego bac Trzeba tylko dokladnie umyc wlosy. Ja dzisiaj nałoże kokoska chyba poraz pierwszy od miesiaca ...troszke sie zapuścilam
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-08, 15:56   #3770
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za info

hmmm... to zamówie sobie w aptece ten sok brzozowy

ja też lubię kokosowy olej i rycynowy super nawilżają i nadają połysk, szczególnie w mixach, aha i jeszcze ostatino dodoaję masła karite odrobinę
Stary 2007-12-08, 16:31   #3771
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sie czego bac Trzeba tylko dokladnie umyc wlosy. Ja dzisiaj nałoże kokoska chyba poraz pierwszy od miesiaca ...troszke sie zapuścilam
Aj, bo nie sprecyzowalam czego sie boje. Otoz jakis czas temu nalozylam na glowe oliwke dla dzieci (po wysluchaniu mnostwa pozytywnych opinii na jej temat). I szczerze mowiac wyplukiwalam ja z wlosow 3 dni. Mam wrazenie, ze owszem troche pomogla, ale te niedobitki raczej zaszkodzily. Nie naloze juz nic o tej konsystencji na wlosy. Chyba, ze na same koncowki, bo stamtad jeszcze da sie jakos wyplukac. Aha - niestety nie mam wanny, co zawsze ulatwialo mi takie operacje - mam b.geste wlosy.
Stary 2007-12-08, 16:50   #3772
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Olejek kokosowy ma znacznie przyjemniejszą konsystencję, nie jest moim zdaniem taki tłusty jak oliwa, do tego jest znacznie lżejszy i wg mnie łatwiej wymywa się go z włosów.

Jeśli się boisz nakładac od razu na całość, spróbuj na pasemku.
Na wizażu wyczytałam też gdzieś, że przy zmywaniu należy najpierw zemulgować tłuste substancje samym szamponem, a dopiero przy drugim myciu nałożyć mieszaninę szamponu z wodą.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-08, 17:24   #3773
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
A co sądzicie kompresie Joanny http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19885 ? opinie na KWC przeciętne a mam na niego ochote. Używał ktoś?
Ja używałam szczerze mówiąc opinie przeciętne bo i kosmetyk przeciętny - zdaje mi się że moja recenzja i tak jest najwyższa w kwc (4 z dwoma minusami ) przyjemny drobiażdżek, ślicznie pachnący i dosyć ładnie traktujący włosy - ale Matko Jedyna jaka regeneracja?!

ahhh to ja też mam juz ochotę nałozyć sobie oliwy na głowę chociaż zauważyłam że olejek rycynowy średnio mi podchodzi - mam poważne problemy ze spłukaniem więc włosy są zaraz tłuste no chyba że to ma jakieś działanie 'długofalowe' to oblewanie sie olejami bo estetyczne to u mnie średnio - ale spróbuję teraz oliwy

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-08, 17:32   #3774
SLAYERA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość

Za to z tej serii 'naturalnych' szamponów (takie one naturalne,że zawierają SLS no ale na początki były dobre ) bardzo fajny był Saponics z wyciągiem z pokrzywy i mydlnicy. Właściwie mimo tego SLSu chyba jeszcze do niego wrócę, bo był bardzo dobry
Natomiast szamponu Radical nawet wrogowi bym nie poleciła
Za to u mnie zdecydowanie lepiej wypadł szampon Radical.Po Saponics'ie swędziała mnie skóra głowy i miałam wrażenie,że włosy są niedomyte a miał kojąco wpływać na skórę
Stary 2007-12-08, 17:52   #3775
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
Ja używałam szczerze mówiąc opinie przeciętne bo i kosmetyk przeciętny - zdaje mi się że moja recenzja i tak jest najwyższa w kwc (4 z dwoma minusami ) przyjemny drobiażdżek, ślicznie pachnący i dosyć ładnie traktujący włosy - ale Matko Jedyna jaka regeneracja?!

dzięki już się wyleczyłam z jego kupna

Stary 2007-12-08, 18:35   #3776
SLAYERA
Przyczajenie

Cytat:
A ile kosztuje sok brzozowy? Czy można go dostać od ręki,czy też jest robiony na zamówienie?
Stary 2007-12-08, 18:36   #3777
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Olejek kokosowy ma znacznie przyjemniejszą konsystencję, nie jest moim zdaniem taki tłusty jak oliwa, do tego jest znacznie lżejszy i wg mnie łatwiej wymywa się go z włosów.

Jeśli się boisz nakładac od razu na całość, spróbuj na pasemku.
Na wizażu wyczytałam też gdzieś, że przy zmywaniu należy najpierw zemulgować tłuste substancje samym szamponem, a dopiero przy drugim myciu nałożyć mieszaninę szamponu z wodą.
zgadzam sie w caaaałej rozciagłosci....

a rycyne trzeba przed zast. podgrzac- wtedy staje sie b.płynna a przez to lzejsza ma konsystencje

i najpierw trzeba na włosy nałozyc SAM szampon.... a potem dopiero z woda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-09, 10:51   #3778
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Ech, a ja przez stres związany z maturami zaopatrzyłam się w nowe specyfiki do włosów i strasznie jestem z tego powodu zadowolona.

Najpierw kupiłam sobie coś z serii pantene restoratives (przymierzałam sie od dawna) Padło na mgiełkę, którą spryskuje się włosy na noc ( seria zielona) No i cóż. Nie spodziewałam sie po tym środku niczego. Kupiłam ją, bo jestem włosoholikiem i mnie to odstresowuje A tu normalnie wow Spryskałam moje sianko na noc i już po kilku chwilach zrobiły się z niego śliczne fale A rano włoski rzeczywiście były śliczne (Ciekawe co będzie po miesiącu)

Oczywiście chciałam jeszcze kupić odzywkę bez spłukiwania pantene loki i fale, bo teraz mam taką fazę na fale, ale stwierdziłam że nie będę szaleć. Potem jednak dostałam kase na zakupy i jako że rodzice uważają, ze za mało od nich biorę, pozwalają mi zatrzymać reszte. Więc stwierdziłam - czemu nie Po jednym użyciu ciężko powiedzieć, czy włosy mi się po niej kręcą, ale na pewno są nawilżone i w zachwycającym stanie.

No a potem kupując gazety dorwałam jeszcze wodę brzozową(W końcu!) Jak na razie zaskoczył mnie jej śliczny zapach(myślałam, że będzie śmierdzieć jak mój szampon evy natury) Poza tym włosy są po niej błyszczące i mają jakby więcej objętości.

Tak więc weekend z tego i wielu innych powodów bardzo udany Wszystkie produkty gorąco polecam, bo z suchego siana potrafią zrobić ładne, zadbane włosy. Aja czekam aż coś do włosów mi sie skończy, żeby wypróbować fioletowe restoratives (Ktoś próbował?)
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-09, 11:06   #3779
kiaa1
Raczkowanie

W wakacje jak weszła linia restoratives widocznie liderem był zielony - dlatego ja kupiłam zielony zestaw

Szampon skończył się już daaawno (byłam zadowolona i może jeszcze kiedyś kupię - teraz mam fazę na szampony warzywne czyli rzepę) - a odżywki używam do teraz i jest jeszcze prawie pół - wydajność absolutna

Fajna ta odżywka ale już chyba znudziła się moim włosom - początkowe efekty były znacznie fajniejsze. ale - ślicznie zmiękcza i likwiduje szorstkość co czuć już przy zmywaniu - hmm a teraz narobiłaś mi ochotę na nocną mgiełkę

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-09, 11:15   #3780
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
W wakacje jak weszła linia restoratives widocznie liderem był zielony - dlatego ja kupiłam zielony zestaw

Szampon skończył się już daaawno (byłam zadowolona i może jeszcze kiedyś kupię - teraz mam fazę na szampony warzywne czyli rzepę) - a odżywki używam do teraz i jest jeszcze prawie pół - wydajność absolutna

Fajna ta odżywka ale już chyba znudziła się moim włosom - początkowe efekty były znacznie fajniejsze. ale - ślicznie zmiękcza i likwiduje szorstkość co czuć już przy zmywaniu - hmm a teraz narobiłaś mi ochotę na nocną mgiełkę
Z pantenem czasem tak jest że włosy się do niego przyzwyczajają i trzeba na trochę odstawić. Ale ta mgiełka jest tylko suplementem kuracji i raczej można jej używać również przy innych produktach. Tym bardziej że działanie nawet na "nieprzygotowanych"(w sensie 2 dni od mycia i to szamponem z innej serii) włosach jest obiecujące.
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości