|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Kombinezony kupi Kruszynka jak juz dzieciaczki będą bo termin na październik przy dwupaku miesiąc wcześniej pewnie się urodza wiec koniec września jeszcze cieply^^
Rozki tez polecam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o porodowe rzeczy to te siateczkowe majtki firmy Seni sa super bo te takie popularne najbardziej nie mają mocnej gumki i mi ciagle zjezdzały z tyłka, razem z ta podpachą paskudna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
U nas rożek do tej pory jest ok. Już się w niego ledwo mieści. Ale najlepiej w nim śpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Właśnie przy bliźniakach to chyba wcześniej się rozwiązuje ciąże i przez cc prawda? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- ja nienawidziłam tych gaci siateczkowych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to z rozka wyrósł szybko, chyba niecałe 2 miesiące uzywalismy bo jakoś się słabo już mieścił i się rozkopywal ciągle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie siateczkowe były ok na początku. Swoje wszystkie mam niziutkie, a te mogłam na brzuch aż naciągnąć i mi o rane nie zahaczalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy, pod dwoma kocykami w bujaku, a potem ze mną, pod moją kołdrą. TŻ ma drugą, swoją.
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Ja szybko bujak dokupowałam, bo nie mam łóżeczka w sypialni. Ale jakbym miała, to pewnie i bujak by się przydał do dużego pokoju, wygodniejszy niż wózek sam.
#2950 |
Zakorzenienie
|
Tak na prawdę to każdemu się co innego przyda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Acha, i w rożku tylko w szpitalu spała. W domu jakoś już nie uzywaliśmy. Od razu trafiła do naszego łóżka, więc miała swój kocyk plus nasza kołdra.
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Hehe ile nas tyle opinii ![]()
#2952 |
Zakorzenienie
|
Kruszynka najlepiej kierowac sie intuicja. Jak wydaje Ci sie, ze cos Ci nie bedzie podchodzilo, to sie w to nie pakuj
![]() Z nami w lozku spi Mlody i nie wyobrazam sobie wstawac w nocy do niego. Raz probowalam polozyc go w kolysce i tylko sie wkurzalam, bo ja sie zastanawialam czy sie nie nakryje, czy oddycha, czy sie obudze jak sie zacznie wiercic. Efekt byl taki, ze chyba o 23 sie obudzil z placzem i wzielam go do lozka. Aaa do wyprawki dolozylabym jeszcze nakladki do karmienia. Nie ruszam sie bez nich ![]() Majty siateczkowe super byly, ja chyba do 2 tyg. nosilam, bo mi nie zawadzalo o rane. Podpachy jakos zle ich nie wspominam, wkurzaly mnie podklady. Iii na poczatku do lozka te male butelki z dziobkiem do picia.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
Kruszynka po tym jak zetknęłam sie z pieluchami bambusowymi to tetry nie używam wcale... Ręcznik z kapturkiem- zbędny bajer- zanim sie wypierze, zanim go znajde to biorę zwykły...
Właśnie był obchód ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedzialam, ze losos jest az tak metalami nasaczony
Kruszynka dla mnie totalnym niewypalem byl woombie, spiochy i pajace, niedrapki i czapeczki 'po domu', cążki (uzywam nozyczek). To co uwielbiam to bujaczek tiny, reczniki z kapturem z ikei, kocyki od milutkiej, a z ubranek to bodziaki, polspiochy/spodenki, koszulki i dresy ![]() ![]() Meldujemy sie z lozka ![]() ![]() Spokojnej nocy wszystkim ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
Do mnie już lecą
![]() Pierwsze 1,5 miesiąca zakładałam pajace, body na długi, pół śpiochy i te nieszczęsne śpiochy, które zakładałam bo miałam. Śpiochy i kaftaniki to dla mnie jakaś porażka, pajac tylko do spania, pół śpiochów też już nie lubimy. Pieluchy tetrowe też się nie sprawdziły u mnie totalnie, flanelowe ok i te małe ręczniczki z ikea do wycierania buzi przy ulewaniu rewelacja. Co się jeszcze kosmetyki z Rossmanna nie działały (jedynie krem na niepogodę może być) i zbyt dużo gazików kupiłam. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- O tak i bodziaki na 50. Ja dokupiłam po porodzie, Szymek miał 54 ale w 56 sie topił, a 50 były dobre. Ręcznik z kapturkiem też nam się sprawdza. I monitor oddechu mimo jednego fałszywego alarmu, przez który mało nie umarłam jest rewelacyjny, ile to mi spokoju ducha daje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Ejj, ale o co chociaz z cazkami? Bo ja uzywam i mnie sie dobrze obcina.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Malwi ja też preferuję cążki.
O rany... 4.33 a u nas zjedzone już półtorej porcji mleka, które ściągnęłam o 1... Nawet nie wiem kiedy to zjadł. A teraz była mega pobudka bo coś panu nie pasowało j darł się jak opętany... Wzięcie smoczka pomogło, zasnął. Nie ogarniam :/
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewusia ale w śpiworku jest mało otulona bo jest szeroki a ona nie lubi tak i jak zima była to bałam się że jej zimno w nim będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój nie lubi być otulony i w ogóle ciepły z niego chłopak więc nam pasuje ![]() U nas pobudka o 3 i od przed 7 już nie śpimy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Raczkowanie
|
Hej!
A u nas noc rewelacja, zasnęła o 21:20 a pierwsze karmienie dopiero o 2! ![]() Ewusia_marchew, może Konradek wyjazd odreagowuje krótkim snem ![]() fajnie w ogóle, że byliście i że wyjazd udany ![]() ![]() ![]() Kinga, w jakim sensie kosmetyki z Rossmana nie działają? Uczuliły Szymona? My tylko takich używamy i sobie chwalę ![]() U nas nie sprawdziły zupełnie niedrapki, ale to ja nawet nie kupowałam, tesciowa nam przyniosła ![]() ![]() szumisia nie mamy, ja czasami szumię sama i jak jest w szale, to pomaga jej się to wyciszyć zwykle. Z ubrań to śpiochów żadnych nie miałam, bo mi się nie podobają ![]() ![]() ![]() pajace tylko z kappahl albo tesco, inne mają dziwnie skonstruowane stopy i nam nie pasują ![]() A i wanienka z ikei za mała, szybko kupowaliśmy większą ![]() Ja dużo niewypałów nie miałam, bo też dość oszczędnie kupowałam. Co mama, to inna opinia ![]() ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-04 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mięta piątka! Ja też szusze sama ale zazwyczaj uspokaja się przy kołysance co śpiewałam Oli jak byłam w ciąży. Jednak dzieci pamiętają takie rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Mięta o, a mnie totalnie irytują pajace z Tesco właśnie przez stopy :P
#2965 |
Wtajemniczenie
|
My się zbieramy na szczepienie
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem pozytywnie zaskoczona macierzynstwem. Tylko brak możliwości sn mnie baaaardzo rozczarował. Martwilam sie o kp a od samego poczatku nam super szlo. I tak jak Ruda nocne karmienia mialam za koszmar i faktycznie pierwszy miesiąc byl hardlor teraz juz sie przyzwyczailam. I nie spodziewalam sie ze to jest az tak ogromna miłość! Poza tym nie mogę narzekac bo Jaś jest grzeczny
![]() Bardziej zaskoczyl mnie TZ nie spodziewalan sie ze tak zwariuje na punkcie Mlodego Mieta ja oczywiście ze klade Mlodego na podlodze ![]() ![]() Kruszynka co do wyprawki to faktycznie pajace sa średnia opcja tzn u nas tylko jako pizamy. W dzien bluzki i spodenki ![]() ![]() Kasia pjona ![]() ![]() ![]() Malwi u nas identycznie z ciuchami - 4 miesiące a 68 jest na styk Szumis to kolejny must have wyprawki ![]() Kamila jak po obchodzie? Co do lososia to ogólnie ryby morskie maja duzo rtęci. Kasia ![]() ![]() U nas noc ok, po wczorajszym imprezowym wieczorze zasnal dopiero o 21 potem pobudki o 3 i 6. Tż o 4 wyjechał do Wawy w podróż służbowa. Ja dospalam do 8:30 Mlodego wbilam do łóżeczka, karuzelka i on sie bawil a ja zasnelam jak zabita nawet sen mialam hahaha ![]() Zaraz na spacer i odebrac paczki z poczty ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#2967 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ostatnio miałam przyjemność myć małego w małej wanience
![]() ![]() Ja też miałam iść na pocztę ale mi się tak nie chce! A na obiad to już w ogóle nie mam pomysłu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
http://www.srokao.pl/2015/08/analiza...ral-care.html#
kolejne fajne kosmetyki, mają też krem z filtrem i krem na mróz ponoc fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Kasia
![]() Z tym szumisiem tez tak chwalicie, Mlody np nie potrzebowal, ba ostatnio tz chcial na szybko wysuszyc spodnie suszarka, dawno mi tak bardzo Wojtus nie plakal. Biedny sie wystraszyl suszarki. Fakt mala wanienka u nas przejela funkcje miejsca na pranie. Mlodego kapie w brodziku, mam ten glebszy, on jest szczesliwy, bo ma duzo miejsca, a ja nie mam zachlapanej kuchni. Z wyprawka jest tak, ze zawsze mozna dokupic, to nie czasy komuny, ze trzeba bylo rok wczesniej kompletowac.
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Widzę że nie tylko ja mam centrum dowodzenia na kanapie w salonie... tylko wcześniej kladłam tam małą na drzemki, a teraz jak zaśnie na kanapie to już boję się ruszyć z kanapy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.