Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-03, 20:56   #2941
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2

Kombinezony kupi Kruszynka jak juz dzieciaczki będą bo termin na październik przy dwupaku miesiąc wcześniej pewnie się urodza wiec koniec września jeszcze cieply^^
Rozki tez polecam

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 20:58   #2942
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
A niedrapek użyłam kilka razy jako rękawiczek jak było bardzo zimno
ja tez

a jeśli chodzi o porodowe rzeczy to te siateczkowe majtki firmy Seni sa super bo te takie popularne najbardziej nie mają mocnej gumki i mi ciagle zjezdzały z tyłka, razem z ta podpachą paskudna
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 20:59   #2943
czarnulax
Zakorzenienie

U nas rożek do tej pory jest ok. Już się w niego ledwo mieści. Ale najlepiej w nim śpi.
Stary 2016-05-03, 21:03   #2944
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
:
Nie wierz w opowiesci ze kombinezon na 62 bedzie dobry dla noworodka - moja nadal do swojego nie dorosła (mamy 62 z 5 10 15)
Super sprawa to jest ten spiworek do fotelika
O to to!! Młody z tych długich, a w gruby kombinezon 62 dalej sie nie mieści Mieliśmy kombinezon 56 i był za duży jak wychodziliśmy ze szpitala. Chodziliśmy w nim całą zimę, ale przydałby się drugi na zmianę, bo jak się raz op*srał to chodził później w kurteczce z tesco

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Właśnie przy bliźniakach to chyba wcześniej się rozwiązuje ciąże i przez cc prawda? trzeba też brać poprawkę, że maluchy pewnie będą z tych malutkich na początku (zwłaszcza jeśli młodsze) więc kupiłabym dodatkowo bodziaki w roz 50

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

ja nienawidziłam tych gaci siateczkowych najgorsze jak musialam przejść bez nich na drugą salę z pooperacyjnej z tą wielką podpachą po 3 dniach pobytu gdzie już byłam bardziej mobilna wskoczyłam w luźne dresy, bo co się położyłam to świeciłam gaciami wszystkim
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 21:05   #2945
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Z tym rozmiarem kombinezonu, to zależy też jakie dziecko. Ja miałam ten z HM 50/56 i założyłam to Poli dwa razy. Na wyjście ze szpitala ją ledwo w to zapięliśmy, a wyglądała w tym jak taka mała upchana kluska
A Konradek w tym 50/56 do kwietnia chodził
Za to z rozka wyrósł szybko, chyba niecałe 2 miesiące uzywalismy bo jakoś się słabo już mieścił i się rozkopywal ciągle teraz śpi w spiworku albo pod kocem

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 21:05   #2946
czarnulax
Zakorzenienie

Dla mnie siateczkowe były ok na początku. Swoje wszystkie mam niziutkie, a te mogłam na brzuch aż naciągnąć i mi o rane nie zahaczalo.
Stary 2016-05-03, 21:06   #2947
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ahnessy, pod dwoma kocykami w bujaku, a potem ze mną, pod moją kołdrą. TŻ ma drugą, swoją.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 21:08   #2948
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
A Konradek w tym 50/56 do kwietnia chodził
Za to z rozka wyrósł szybko, chyba niecałe 2 miesiące uzywalismy bo jakoś się słabo już mieścił i się rozkopywal ciągle teraz śpi w spiworku albo pod kocem
Moja się urodziła okrągłą kluseczka Z rozkow też już się rozkopuje, ciągle ja poprawiam Ale ona się ze wszystkiego rozkopuje
Stary 2016-05-03, 21:09   #2949
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja szybko bujak dokupowałam, bo nie mam łóżeczka w sypialni. Ale jakbym miała, to pewnie i bujak by się przydał do dużego pokoju, wygodniejszy niż wózek sam.

Stary 2016-05-03, 21:10   #2950
czarnulax
Zakorzenienie

Tak na prawdę to każdemu się co innego przyda. Każde dziecko też co innego sobie upodoba.
Stary 2016-05-03, 21:13   #2951
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Acha, i w rożku tylko w szpitalu spała. W domu jakoś już nie uzywaliśmy. Od razu trafiła do naszego łóżka, więc miała swój kocyk plus nasza kołdra.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Hehe ile nas tyle opinii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 21:39   #2952
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kruszynka najlepiej kierowac sie intuicja. Jak wydaje Ci sie, ze cos Ci nie bedzie podchodzilo, to sie w to nie pakuj

Z nami w lozku spi Mlody i nie wyobrazam sobie wstawac w nocy do niego. Raz probowalam polozyc go w kolysce i tylko sie wkurzalam, bo ja sie zastanawialam czy sie nie nakryje, czy oddycha, czy sie obudze jak sie zacznie wiercic. Efekt byl taki, ze chyba o 23 sie obudzil z placzem i wzielam go do lozka.

Aaa do wyprawki dolozylabym jeszcze nakladki do karmienia. Nie ruszam sie bez nich
Majty siateczkowe super byly, ja chyba do 2 tyg. nosilam, bo mi nie zawadzalo o rane. Podpachy jakos zle ich nie wspominam, wkurzaly mnie podklady. Iii na poczatku do lozka te male butelki z dziobkiem do picia.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 22:01   #2953
kamilka
Zadomowienie

Kruszynka po tym jak zetknęłam sie z pieluchami bambusowymi to tetry nie używam wcale... Ręcznik z kapturkiem- zbędny bajer- zanim sie wypierze, zanim go znajde to biorę zwykły...

Właśnie był obchód

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 22:03   #2954
Casaa
Zakorzenienie

Nie wiedzialam, ze losos jest az tak metalami nasaczony

Kruszynka dla mnie totalnym niewypalem byl woombie, spiochy i pajace, niedrapki i czapeczki 'po domu', cążki (uzywam nozyczek). To co uwielbiam to bujaczek tiny, reczniki z kapturem z ikei, kocyki od milutkiej, a z ubranek to bodziaki, polspiochy/spodenki, koszulki i dresy ciesze sie, ze kupilam kilka bodziakow w rozm 50 bo moj mlody byl malutki i w 56sie topil

Meldujemy sie z lozka droga powrotna okropna bo duzy ruch i dosc mocno padalo ale dojechalismy w 3h

Spokojnej nocy wszystkim

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 22:16   #2955
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Biorę się za szukanie na all sliniaka chyba już czas..
Do mnie już lecą

Pierwsze 1,5 miesiąca zakładałam pajace, body na długi, pół śpiochy i te nieszczęsne śpiochy, które zakładałam bo miałam. Śpiochy i kaftaniki to dla mnie jakaś porażka, pajac tylko do spania, pół śpiochów też już nie lubimy. Pieluchy tetrowe też się nie sprawdziły u mnie totalnie, flanelowe ok i te małe ręczniczki z ikea do wycierania buzi przy ulewaniu rewelacja. Co się jeszcze kosmetyki z Rossmanna nie działały (jedynie krem na niepogodę może być) i zbyt dużo gazików kupiłam.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

O tak i bodziaki na 50. Ja dokupiłam po porodzie, Szymek miał 54 ale w 56 sie topił, a 50 były dobre. Ręcznik z kapturkiem też nam się sprawdza. I monitor oddechu mimo jednego fałszywego alarmu, przez który mało nie umarłam jest rewelacyjny, ile to mi spokoju ducha daje.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 22:27   #2956
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ejj, ale o co chociaz z cazkami? Bo ja uzywam i mnie sie dobrze obcina.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2016-05-03, 22:54   #2957
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Moja się urodziła okrągłą kluseczka Z rozkow też już się rozkopuje, ciągle ja poprawiam Ale ona się ze wszystkiego rozkopuje
Ze spiworka by się nie rozkopala chyba że umie zamki rozpinac

Cytat:
Tak na prawdę to każdemu się co innego przyda. Każde dziecko też co innego sobie upodoba.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Kruszynka po tym jak zetknęłam sie z pieluchami bambusowymi to tetry nie używam wcale... Ręcznik z kapturkiem- zbędny bajer- zanim sie wypierze, zanim go znajde to biorę zwykły...

Właśnie był obchód

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Świetna pora na obchod

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-05-04, 03:11   #2958
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Do mnie już lecą

Pierwsze 1,5 miesiąca zakładałam pajace, body na długi, pół śpiochy i te nieszczęsne śpiochy, które zakładałam bo miałam. Śpiochy i kaftaniki to dla mnie jakaś porażka, pajac tylko do spania, pół śpiochów też już nie lubimy. Pieluchy tetrowe też się nie sprawdziły u mnie totalnie, flanelowe ok i te małe ręczniczki z ikea do wycierania buzi przy ulewaniu rewelacja. Co się jeszcze kosmetyki z Rossmanna nie działały (jedynie krem na niepogodę może być) i zbyt dużo gazików kupiłam.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

O tak i bodziaki na 50. Ja dokupiłam po porodzie, Szymek miał 54 ale w 56 sie topił, a 50 były dobre. Ręcznik z kapturkiem też nam się sprawdza. I monitor oddechu mimo jednego fałszywego alarmu, przez który mało nie umarłam jest rewelacyjny, ile to mi spokoju ducha daje.
Do mnie już też poleca))

Stary 2016-05-04, 03:50   #2959
hariett
Zadomowienie

Malwi ja też preferuję cążki.
O rany... 4.33 a u nas zjedzone już półtorej porcji mleka, które ściągnęłam o 1... Nawet nie wiem kiedy to zjadł. A teraz była mega pobudka bo coś panu nie pasowało j darł się jak opętany... Wzięcie smoczka pomogło, zasnął. Nie ogarniam :/

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 04:13   #2960
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ejj, ale o co chociaz z cazkami? Bo ja uzywam i mnie sie dobrze obcina.
Ja też używam i jest ok.

Ewusia ale w śpiworku jest mało otulona bo jest szeroki a ona nie lubi tak i jak zima była to bałam się że jej zimno w nim będzie
Stary 2016-05-04, 06:49   #2961
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Malwi ja też preferuję cążki.
O rany... 4.33 a u nas zjedzone już półtorej porcji mleka, które ściągnęłam o 1... Nawet nie wiem kiedy to zjadł. A teraz była mega pobudka bo coś panu nie pasowało j darł się jak opętany... Wzięcie smoczka pomogło, zasnął. Nie ogarniam :/

Cytat:
Ja też używam i jest ok.

Ewusia ale w śpiworku jest mało otulona bo jest szeroki a ona nie lubi tak i jak zima była to bałam się że jej zimno w nim będzie
No chyba że tak
Mój nie lubi być otulony i w ogóle ciepły z niego chłopak więc nam pasuje

U nas pobudka o 3 i od przed 7 już nie śpimy jak na to że zasnął o 22 to nie pospal zbyt długo

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-05-04, 08:00   #2962
MietaZCytryna
Raczkowanie

Hej!
A u nas noc rewelacja, zasnęła o 21:20 a pierwsze karmienie dopiero o 2!
Ewusia_marchew, może Konradek wyjazd odreagowuje krótkim snem
fajnie w ogóle, że byliście i że wyjazd udany My się z początkiem lipca wybieramy na openera do Gdyni, ciekawe jak to będzie ja już się nie mogę doczekać w każdym razie

Kinga, w jakim sensie kosmetyki z Rossmana nie działają? Uczuliły Szymona? My tylko takich używamy i sobie chwalę

U nas nie sprawdziły zupełnie niedrapki, ale to ja nawet nie kupowałam, tesciowa nam przyniosła i otulacz z mothercare... za duży dla noworodka zdecydowanie, a moja jeszcze do tego woli mieć swobodę ruchów
szumisia nie mamy, ja czasami szumię sama i jak jest w szale, to pomaga jej się to wyciszyć zwykle.
Z ubrań to śpiochów żadnych nie miałam, bo mi się nie podobajątak samo kaftaników teraz mam kilka koszulek na kr i dr i ubieram na body i sobie chwalę
pajace tylko z kappahl albo tesco, inne mają dziwnie skonstruowane stopy i nam nie pasują i dla mnie lepsze spodenki+skarpety niż półśpiochy.
A i wanienka z ikei za mała, szybko kupowaliśmy większą
Ja dużo niewypałów nie miałam, bo też dość oszczędnie kupowałam.

Co mama, to inna opinia ciekawe czy z ewentualnym drugim dzieckiem byłoby to samo, czy coś innego by nam spasowało

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-05-04 o 08:02
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 08:06   #2963
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Mięta piątka! Ja też szusze sama ale zazwyczaj uspokaja się przy kołysance co śpiewałam Oli jak byłam w ciąży. Jednak dzieci pamiętają takie rzeczy
Stary 2016-05-04, 08:14   #2964
hariett
Zadomowienie

Mięta o, a mnie totalnie irytują pajace z Tesco właśnie przez stopy :P

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 08:58   #2965
kasia01987
Wtajemniczenie

My się zbieramy na szczepienie

Stary 2016-05-04, 09:16   #2966
mojakaren
Zakorzenienie

Ja jestem pozytywnie zaskoczona macierzynstwem. Tylko brak możliwości sn mnie baaaardzo rozczarował. Martwilam sie o kp a od samego poczatku nam super szlo. I tak jak Ruda nocne karmienia mialam za koszmar i faktycznie pierwszy miesiąc byl hardlor teraz juz sie przyzwyczailam. I nie spodziewalam sie ze to jest az tak ogromna miłość! Poza tym nie mogę narzekac bo Jaś jest grzeczny
Bardziej zaskoczyl mnie TZ nie spodziewalan sie ze tak zwariuje na punkcie Mlodego

Mieta ja oczywiście ze klade Mlodego na podlodze mam dywan w salonie taki grubszy na nim kocyk / mata i sobie leży. W użyciu jest też bujaczek i łóżeczko z karuzela duzo tez siedzimy razem na kanapie Maly bawi sie, gada, rozglada, karminy sie, zasypia itd

Kruszynka co do wyprawki to faktycznie pajace sa średnia opcja tzn u nas tylko jako pizamy. W dzien bluzki i spodenki i tak jak Magda polecam przewijak. A i wanienke kup wieksza bo my mamy mniejsza i Mlody juz ledwo wchodzi

Kasia pjona tez nie mam nic przeciwko jak ktos Mlodego nosi (pod moim okiem ) on jest naprawdę klocek i kazda chwila oddechu dla moich nadgarstkow to błogosławieństwo

Malwi u nas identycznie z ciuchami - 4 miesiące a 68 jest na styk

Szumis to kolejny must have wyprawki i ns poczatku naprawdę zabawki sa totalnie zbedne tak do 3 miesiaca to u nas przynajmniej mata byla be, zadne grzechotki itp nie interesowalo

Kamila jak po obchodzie?

Co do lososia to ogólnie ryby morskie maja duzo rtęci.

Kasia za szczepienie

U nas noc ok, po wczorajszym imprezowym wieczorze zasnal dopiero o 21 potem pobudki o 3 i 6. Tż o 4 wyjechał do Wawy w podróż służbowa. Ja dospalam do 8:30 Mlodego wbilam do łóżeczka, karuzelka i on sie bawil a ja zasnelam jak zabita nawet sen mialam hahaha

Zaraz na spacer i odebrac paczki z poczty

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 09:23   #2967
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Właśnie ostatnio miałam przyjemność myć małego w małej wanience tak nachlapal że masakra! Bo już jest taki duży że się nogami odpychal i fale mi robił w wanience ale tamta wanienka to u rodziców będzie w użyciu awaryjnie.

Ja też miałam iść na pocztę ale mi się tak nie chce! A na obiad to już w ogóle nie mam pomysłu
Stary 2016-05-04, 09:49   #2968
ahnessy
Rozeznanie

http://www.srokao.pl/2015/08/analiza...ral-care.html#

kolejne fajne kosmetyki, mają też krem z filtrem i krem na mróz ponoc fajny
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 09:53   #2969
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kasia za brak NOPow

Z tym szumisiem tez tak chwalicie, Mlody np nie potrzebowal, ba ostatnio tz chcial na szybko wysuszyc spodnie suszarka, dawno mi tak bardzo Wojtus nie plakal. Biedny sie wystraszyl suszarki.

Fakt mala wanienka u nas przejela funkcje miejsca na pranie. Mlodego kapie w brodziku, mam ten glebszy, on jest szczesliwy, bo ma duzo miejsca, a ja nie mam zachlapanej kuchni.

Z wyprawka jest tak, ze zawsze mozna dokupic, to nie czasy komuny, ze trzeba bylo rok wczesniej kompletowac.

Stary 2016-05-04, 10:06   #2970
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Widzę że nie tylko ja mam centrum dowodzenia na kanapie w salonie... tylko wcześniej kladłam tam małą na drzemki, a teraz jak zaśnie na kanapie to już boję się ruszyć z kanapy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości