|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
U mnie to na pewno syndrom wicia gniazda....już zarządziłam TŻ mały remont łazienki, zamianę sypialni my weźmiemy mniejszą, jak dzieci szwagierki przyjadą to wezmą większą....Oglądamy łóżka piętrowe, dla nas....szafy......
A dni tylko uciekają a ja się stresuję, że zostanę z ręką w nocniku i tak
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, słodziaki
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
gratuluję wszystkiech rozpoczętych tygodni, 3 trym ![]() U mnie dość zaganiany długi weekend baseny, grille, wspólne zabawy itp Jutro wracam na normalne tory. Rano mam wizytę u gin Cytat:
może się skuszę kto wie ![]() Cytat:
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2016-05-03 o 21:25 |
||
|
|
|
#3095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ma być jeszcze Marysia W różowych sukienkach![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Bo tutaj plan porodu jest istotny i się go trzymają, więc chciałabym znać wszystkie za i przeciw i jakoś rozsądnie do tego podejść.
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
los miał co do Was swoje plany
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś miałam zabiegany dzień w pracy i jutro też mnie taki czeka;/
Nogi mi wchodzą w zadek.... Niestety musiałam dziś zwolnić dwie osoby - a myślałam, że upiecze mi się i już nie będę musiała tego robić w ciągu tych moich ostatnich tygodni. To jest najgorszy aspekt bycia managerem;/ Jutro muszę być cieniem jednego z moich pracowników, bo muszę mu wystawić ocenę, a jest dosyć słaby i coś czuję, że będzie to ciężka przeprawa Kto ogląda Agenta ?
|
|
#3098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczymy jak pójdzie mi z wypchnięciem Jaśka może jak się uda bez większej traumy też jeszcze będę próbować o Hanię powalczyć
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest!
Ale wymyśliłam, że zacznę od czegoś przyjaznego czyli porodu SN
|
#3100 | ||
|
Zadomowienie
|
taaa, mój tż wtedy powiedział, że nie chce dzieci ani się żenić ani nic, a 8 dni później powiedział, ze mnie kocha
10 miechów później byliśmy już zaręczeni i mieszkaliśmy razem ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Na pewno w szeregach tych bojących się jest ze mną Pierniczek ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() mnie jutro też czeka ciężki dzień bo od rana szkoła rodzenia więc do biura trafię dopiero koło południa a ponad to ma jedna z dziewczyn urlop i będzie ciężko to wszystko ogarnąć, ale za to o 17 masaż
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja jestem blondynka.....pisałam Wam, że musiałam sobie wyrobić nowe okulary, bo stare gdzieś posiałam....TŻ był je dziś odebrać. W sumie dopiero teraz je przymierzyłam i tak dziwnie szkła wydawały mi się dziwnie mocne. Sprawdzam receptę, szkła...no i wszystko jest ok. Zakładam no i dziwnie mi, przecież poprzednie były dobre, wzrok mi się nie zmienił....dopiero co sprawdzone. No i siedzę i główkuję... A ja mam szkła kontaktowe założone
![]() :pala :Prawdziwa blondynka albo bardzo ciężki przypadek budyniu ciążowego
|
|
#3102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zorientowałaś się! To najważniejsze Ehhh szkoda że ten weekend się kończy już :P nie chce się jutro do pracy iść... Na szczęście tylko na 3 dni a potem urlop na tydzień i jedziemy do mojej rodzinki nad morze!
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ja nie lepsza... Jak już noszę soczewki to jednodniowe. Któregoś razu zakładam soczewki i jakoś mi tak dziwnie, rozmazane wszystko, coś nie halo, ale chodze pol dnia i skarżę się mężowi że jakieś lewe te soczewki.. na co on że przecież poprzedniego dnia też chodziłam w soczewkach i może coś się podrażniło. I wtedy mnie olśnilo... nie zdjęłam soczewek z poprzedniego dnia, spałam w nich, a rano założyłam druga parę Zagadka się rozwiązała
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-03 o 22:20 |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Tija, najważniejsze że konflikt zażegnany
już studniówka, więc myślę że od tej pory czas będzie leciał jak szalony... Miałam zrobić w tym tygodniu badania, ale teraz z tą infekcją wyniki mogą być nieobiektywne.. Dobrze że podsunęłyście myśl żeby policzyć ubranka, bo dzięki temu wyszło mi że mam mnóstwo bodziaków, ale spodenek, półśpiochów i śpiochów niewiele... Dobrze że większą radość mam z kupowania rzeczy dziecku, niż sobie
|
#3106 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak wybierałam wózek i fotelik (jeszcze nie kupione, tylko zdecydowane), to prawie oszalałam, to gorsze niż zakup samochodu. Pisz o poszukiwaniach wyprawki, razem naprawdę raźniej!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dobrze, ze nie okazało się że szkła są złe. ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dopiero skończyłam uwijać się z kuchnią. TŻ ogarnął grubsze rzeczy, ale z drobnymi też schodzi
Przed nami jeszcze zabezpieczenie balkonu, żeby kociaki mogły otworzyć sezon balkonowy oraz generalne wymycie łazienki.Orange_tree1-kolor różu to Wild Sunset. Iweczko- nie rozmawiałam jeszcze z ginką, jutro mam wizytę to dopytam. Czytałam jednak, że ciężarne mogą spokojnie korzystać z term, nie wolno tylko jacuzzi, bo tam zazwyczaj woda bardzo gorąca. Ja, jeśli się zdecydujemy na tę opcję, będę unikała także masaży wodnych i genralnie nadmiernego bulgotania, żeby jakichś skurczy nie wywołać... Dobra Duszo- wszystkiego najlepszego! Mówi, że między skurczami nawet przysypiała, a nie miała znieczulenia. Florencee-kurde, kusi ta Barcelona i wszyscy sugerują, że właśnie tam powinniśmy lecieć. Jesteśmy ograniczeni przez hotel, który mamy za free (a nie wszędzie są hotele z tej sieci)-głupotą więc byłoby nie skorzystać. Problem w tym, że my nie lubimy miast, a wszystkie hotele są właśnie w miastach... Dziś prawie skręciłam kostkę (nadal boli jak szlag) i nie odwołałam faceta od przewozu mebli, które przewieźliśmy w niedzielę. W związku z ostatnim wyrzuciłam dziś do kosza 130 zeta, bo muszę mu oddać za benzynę chociaż. Mam nadzieję, że to bezmózgowie przejdzie mi po ciąży, bo choć zawsze byłam roztargniona, to teraz jest to level hard. PS Słyszałyście, że w nowoczesnych placówkach na badanie glukozy przynosi się śniadanie (zamiast glukozy właśnie)? Powiedziała mi o tym znajoma. Ciekawa jestem, czy u mnie takie coś jest dostępne-w Warszawie jest na pewno. Ostatnio moja koleżanka była (z jeszcze innego miasta) i niestety, po dwóch próbach odpuściła (rzygurzygu). Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-04 o 03:47 |
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstaję rano, mówię do TŻta, że idę nasiusiać do kubeczka, a on do mnie "Potrzymać Ci kubeczek?" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chętnie zjadłabym śniadanie zamiast piła glukozę
|
|
#3110 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej w poniedziałek
![]() ![]() żona -dziś studniówka? ![]() Cytat:
eejj w końcu trauma minie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() szalona ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
O dziwo, tak. Tyle że cały czas czułam dyskomfort. Nie polecam
kiedyś też założyłam niechcący dwie soczewki na jedno oko, a na drugie nic, tyle że wtedy od razu się zorientowałam, że coś nie tak. Soczewki wtedy poszły do kosza, bo pomieszały się, a jeszcze wtedy miałam w jednym oku inną wadę, w drugim inną, a na soczewkach nie ma napisu z mocą. Taka sytuacja ale jak się nosiło tyle lat soczewki to nic dziwnego że coś się czasem przytrafiło ![]() Dziewczyny, obudziłam się bez bólu gardła. Fajne uczucie Miłego dnia!
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, co jest przyjemnego z trzymania kubka na mocz?
|
#3114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki za dobre wyniki krzywej Żono, brawa z okazji studniówki. Jak to uczcicie? Jakieś zakupy?
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
Jak Wam się udała majówka? Nam cudnie, zresztą same zobaczcie: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ta malutka to moja Córcia, ta w szarym sweterku to ja, obok mnie i z córą to mąż a gratis teściowa, szwagierka i jej dzieci .
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do śniadania - to bardzo dziwne, bo każdy ma inne śniadanie, jedne proteinowe - takie CI nie podniesie cukru, a inni węglowodanowe (np moja dieta była wysokowęglowodanowa)... ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Virginia piękne zdjęcia Wesoła rodzinka ))Wpadłam do Was napić się kawy przed pracą, ale widzę, że tu ostatnio to tylko wiatr hula:P Tak bardzo nie chce mi się dziś iść, bo czeka mnie sporo chodzenia i nogi mnie bolą na samą myśl:P No nic, zostaje mi tylko nałożyć photoshop na twarz i komu w drogę temu trampki
Soon...7 Edytowane przez TinkerrBell Czas edycji: 2016-05-04 o 07:57 |
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co, dziś magnum z tej okazji? Cytat:
Świetny mieliście weekend
|
||
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() a niemiecka majowka rozpoczyna sie od jutra i pogoda ma nawet dopisac w koncu sie wyspie...Wczoraj bylam na trzecim spotkaniu kursu przygotowawczego do porodu. tym razem prowadzila go fizjoterapeutka. Bylo bardzo ciekawie, pokazywala nam na modelu kregi i miednice, co i jak sie kiedy wygina , jaka postawe nalezy przybierac w kazdej fazie porodu etc. Bardzo informatywnie. Jak cwiczyc miednice w czasie pologu. Tyle informacji, ze glowa peka. Przede mna jeszcze 4 spotkania, az strach sie bac, ile wiadomosci nam chca przekazac... W kazdym razie jestem bardzo zadowolona. |
|
|
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
Hehe
Szczerze mówiąc nigdy w życiu nie jadłam żadnego magnuma chyba wolę nie próbować co tracę, bo nie jestem dumna z mojego przyrostu wagi ostatnio... przed ciążą lody mogły dla mnie nie istnieć, a teraz..? lubię symfonię wisniowo-smietankową z biedronki![]() Mąż napisał że urwie się z pracy i będzie mi towarzyszył w szkole rodzenia Virginia, fajna ta Wasza rodzinka, szczęśliwi wszyscy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Ci chłopcy są przesłodcy!

<3

lubię symfonię wisniowo-smietankową z biedronki