PM 2017 cz. 18! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-04, 16:23   #1051
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017 cz. 18!

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Niby tak, ale z drugiej strony przy całych kosztach dwie stówki to faktycznie nie robią wielkiej różnicy. Nawet jeśli w kilku miejscach się je dorzuci .

Agnieszka, to nie było aż tak nudno na tym Helu?

Nie no jak dorzucasz w kilku miejscach po 2 stowki to zaraz robi sie 1000 :P dla mnie to duza roznica. No ale ja liczę kazdaa zlotowke przy tym odkladaniu.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 16:41   #1052
verkasok
kizia_mizia

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Widziałaś już tą wizualizacje nowej sali? napiszesz na co się zdecydowaliście?
hej , jeszcze nie ma wizualizacji. Ma być podobno jutro zobaczymy. Na razie nadal mamy zarezerwowany Ollimp, i będziemy myśleć. Byliśmy ostatnio w Przywidzu, żeby zobaczyć gdzie ta sala będzie dokładnie i wgl.
Okazało się, że nie budują sali od nowa, tylko odrestaurują taki stary magazyn z czerwonej cegły
mi się nawet podobał stan faktyczny
Stary 2016-05-04, 16:51   #1053
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez verkasok Pokaż wiadomość
hej , jeszcze nie ma wizualizacji. Ma być podobno jutro zobaczymy. Na razie nadal mamy zarezerwowany Ollimp, i będziemy myśleć. Byliśmy ostatnio w Przywidzu, żeby zobaczyć gdzie ta sala będzie dokładnie i wgl.
Okazało się, że nie budują sali od nowa, tylko odrestaurują taki stary magazyn z czerwonej cegły
mi się nawet podobał stan faktyczny
To daj znać na PW jak już będziesz miała tą wizualizacje
Ciekawe czy aż tak wam się spodoba że zmienicie olimp na nową sale

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 16:55   #1054
luna_laula
catwoman

Cytat:
Niby tak, ale z drugiej strony przy całych kosztach dwie stówki to faktycznie nie robią wielkiej różnicy. Nawet jeśli w kilku miejscach się je dorzuci .

Agnieszka, to nie było aż tak nudno na tym Helu?
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja chcę iść w czerwcu, ale do tego czasu już pewnie dojdziesz do księdza

Anka jaka laska! Super wyglądasz

Mam bardzo podobne podejście do wydawania zauważyłam
Serce mnie boli jak widze te kwoty które się płaci za godzine fotobudki, jazde super autem, czy inne sprawy
Ale z drugiej strony niektóre rzeczy mi się podobaja, jak np księga gości czy podziękowania dla gości i pewnie się skusze

Widziałaś już tą wizualizacje nowej sali? napiszesz na co się zdecydowaliście?

Każdy ma inne podejście i inne oczekiwania Dla ciebie 200 zł za fotobudkę to strata kasy, a dla mnie to 200 zł wsadzonych w dodatkową zabawę i pamiątkę dla gości, tym bardziej, że innych atrakcji już nie planuje Dla mnie stratą kasy są np. poprawiny, gdzie mam zapłacić po kilkadziesiąt zł jeszcze raz od każdego gościa A to już baaaardzo duża różnica przy dużym weselu i wolałabym to wydać np. na podróż poślubną No ale to ja i moje zdanie Ja też wciąż nie mogę przeboleć głupiej tradycji tzw. gościnców dawanych gościom przy wyjściu
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 17:03   #1055
malgosiaw123
Zakorzenienie

Co to to ostatnie o czym piszesz?
Stary 2016-05-04, 17:06   #1056
Nemmireth_
Zakorzenienie

Mnie mama urodziła jak miała 38 lat i uważam że to o wiele za późno, ale nie byłam pierwszym dzieckiem. W moim wieku mama nie była jeszcze z ojcem

Cytat:

Nemm, ksiądz nam powiedział, aby to wyciągnąć, bo się czeka. I faktycznie od dwóch tygodni do dwóch miesięcy.
Dziwne, my po kwadransie mielismy papierek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Dostałam wycenę transportu - 300 zł za 1 autokar 50 osobowy. Macie jakieś porównanie? bo ja się nie znam
Nie wiem czy Ci to coś powie, ale my na pogrzeb płaciliśmy 20 za autokar.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Dla mnie te fotobudki i inne cuda wianki to zbędny wydatek

Cytat:
Dokładnie... niech wyłączą go na pół dnia i zrobią... a nie teraz będzie co chwile coś... Pod wątkiem dzisiaj mi się wciąż wyświetla błąd 404
Taaa i co 2 by płakała na fejsie że nie działa wizaż

Cytat:
O widzę, że dzisiaj matura zobaczę co mieli
Ja miałam Potop i Wesele

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
U mnie właśnie ostatnio co sie rodzą dziewczynki to same Zosie i Lilianny.
U nas Lenki, Maje, Nikolki i Zosie

Cytat:
Jak to matura 2012, to przecież były Dziady . Kojarzy mi się, że drugim tematem była właśnie Lalka i Ludzie bezdomni. Moja znajoma rok wcześniej miała chyba Granicę, więc obstawiam, że ty też pisałaś 2012 .
Edit: nie doczytałam, że napisałaś, że 4 lata temu .
No ale 2012 to chyba 4 lata temu, nie?

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 17:07   #1057
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Ja też wciąż nie mogę przeboleć głupiej tradycji tzw. gościnców dawanych gościom przy wyjściu
Jakbym słyszała mojego tatę mnie osobiście ta tradycja nie przeszkadza, z kolei tata mówi, że po to jest wesele i zastawione stoły, żeby pić i jeść, a bez sensu jest dawanie dodatkowego prowiantu na drogę
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 17:07   #1058
dzastina159
Raczkowanie

Witam po majowce

Nadrobilam, ale piszecie jak szalone.
Cały weekend byłam u R. Opiekowalam się jego chrzesnica i już się nie mogę doczekać swojego maluszka.
Byliśmy też jeden dzień w górach, ale fajnie... ale szkoda że krótko. ..

Co do tematów to my mamy fotobudke w cenie foto i w sumie jesteśmy zadowoleni, chociaż wcześniej nie chcieliśmy jej brać.

Księga gości to dla zmnie zbędna rzecz. Byłam na weselu i jakoś nie weidzialam co tam wpisać. ..

I pogoda u mnie kaprysna jak wszędzie. Rano pięknie, ok. 12 burza i ulewy do 15 i znowu słoneczko

Przyszła matka, żona, a może kiedyś kochanka??
dzastina159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 17:09   #1059
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jak dorzucasz w kilku miejscach po 2 stowki to zaraz robi sie 1000 :P dla mnie to duza roznica. No ale ja liczę kazdaa zlotowke przy tym odkladaniu.
I czym jest ten tysiąc przy 20 czy 50 wydanych na wesele? Idąc tym tokiem, trzeba by wziąć najtańszą salę, kupić używaną suknię za kilka stów, a tża ubrać w stary garnitur . Nie lubię wydawać zbędnie pieniędzy, szczególnie na siebie, ale jak już się zdecyduję na suknię, nie będę patrzeć, że inna byłaby trzy stówy tańsza, a jeszcze inna o połowę. Tak samo z resztą okołoślubnych spraw. Lubię kupić taniej, ale ten tysiak uzbierany z dupereli mnie nie zbawi .
Stary 2016-05-04, 17:10   #1060
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Każdy ma inne podejście i inne oczekiwania Dla ciebie 200 zł za fotobudkę to strata kasy, a dla mnie to 200 zł wsadzonych w dodatkową zabawę i pamiątkę dla gości, tym bardziej, że innych atrakcji już nie planuje Dla mnie stratą kasy są np. poprawiny, gdzie mam zapłacić po kilkadziesiąt zł jeszcze raz od każdego gościa A to już baaaardzo duża różnica przy dużym weselu i wolałabym to wydać np. na podróż poślubną No ale to ja i moje zdanie Ja też wciąż nie mogę przeboleć głupiej tradycji tzw. gościnców dawanych gościom przy wyjściu
No ale to chyba oczywiste że każdy ma inne podejście i inne oczekiwania przecież ja swojej racji tu nie chce nikomu narzucić tylko wyrażam swoje zdanie
Aha, no i nigdzie nie napisałam że to "strata kasy" tylko że mi się serce kraje jak wysokie to są kwoty niekiedy niech każdy wydaje swoją (lub rodziców) kase na co uważa
Co do gościńców to u nas na szczęście nie ma tej tradycji, tak samo jak dawania wódki na pożegnanie

PM 2017
Stary 2016-05-04, 17:12   #1061
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
No ale 2012 to chyba 4 lata temu, nie?
Stąd ten edit, początkowo pominęłam info o 4 latach .

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

A Pretty, fajna sprawa z tym weselem babci tża .
Stary 2016-05-04, 17:12   #1062
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
O widzę, że dzisiaj matura zobaczę co mieli Jak ten czas leci, pisałam maturę 4 lata temu

Ja pisałam 3 lata temu. Ale nie pamiętam co było. Sprawdze w domu w necie. Wiem, że wybrałam wiersz, bo lektur w Liceum nie czytałam.

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Iwona i Ilona to ładne imiona chociaż Iwona kojarzy mi się z mamą mojej przyjaciółki,która (ta mama) potrafiła na mnie krzyczeć za dziecka i nadal trochę się jej boję
Jak możesz nie pamiętać jak nazywa się tata Tż?

Ja tez się wstydziłam, bo moja mama była jedną z najstarszych mam, ale teraz wygląda lepiej niż większość z tych "młodych". Inna sprawa,ze mnie urodziła jako ostatnią, wiec miala 29 lat a brata urodziła mając 24

No moja mama też typ krzykacza. I na kursie też jedna Iwona wyglada na taką. Może Iwony tak mają.

Nie pamietam, bo go nie poznałam. Tata TŻa zmarł, gdy TŻ miał 7 lat.

Heh, mama mojej dobrej koleżanki z gimnazjum urodziła ją gdy miała 45 lat. Jest jedynaczka na dodatek. A to kwestia, ze jej mama wiele lat szalała w USA i dzieci nie chciala. I myslala, ze nie moze miec, z pewnego powodu, ktorego tu nie wywloke.
Ale mama jej bardzo zadbana, nigdy nie wyglądała na tyle ile ma. Jest chyba 2 lata mlodsza od mojej babci, a dalabym jej 10 mniej gdy z moją babcią porównuje. XD

Ale zdarzało jej się powiedzieć co córki, że ona jej nie chciała nigdy...

Cytat:
Widzę ze w całej Polsce taka pogoda
Za to w Hamburgu dziś słonecznie.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 17:15   #1063
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam dodać zdjęcie i zapomniałam to jest mój kombinezon
Odważny

Cytat:
Zobaczcie jaką mieliśmy pogodę i przesyłam foczki, bo widzę że ładnie tż je uchwycił
A my jak bylismy nad morzem nie weszliśmy do fokarium było milion ludzi w kolejce

Cytat:
Mnie generalnie marki zupełnie nie jarają.:
Mnie też

Cytat:
Stąd ten edit, początkowo pominęłam info o 4 latach
Aaaa ok

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość

Za to w Hamburgu dziś słonecznie.
U nas też Upał na słońcu

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-05-04, 17:20   #1064
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

A Pretty, fajna sprawa z tym weselem babci tża .
Też się ciesze bardzo bo to nasze pierwsze wspólne wesele, poznam reszte jego rodzinki no i wybawimy się w końcu

PM 2017
Stary 2016-05-04, 17:20   #1065
luna_laula
catwoman

Cytat:
Co to to ostatnie o czym piszesz?
Paczka z ciastem dla gości którzy wychodzą
Stary 2016-05-04, 17:22   #1066
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie mama urodziła jak miała 38 lat i uważam że to o wiele za późno, ale nie byłam pierwszym dzieckiem. W moim wieku mama nie była jeszcze z ojcem

Ja miałam Potop i Wesele

:

Mnie mama urodziła jak miała 33 lata i pamiętam to moje głupie myślenie ze jest juz stara Bo mama koleżanki urodziła ja jak miała 20 lat no to tak młoda byla.. Teraz wiem ze to bylo strasznie głupie myślenie,ja sama do najmłodszych mam należeć nie bede.

Ja pamiętam ze na maturze miałam do wyboru jakies wiersz z tych czasów współczesnych opisujących kolchozy (?). Nie znosiłam tego. Lub jakas książkę ktorej sobie nie przypomniałam,bo moim zdaniem byla tak latwa ze jej nie dadzą i dali i bylam zszokowana pamieta ktos tytuł? Matura 2010
Stary 2016-05-04, 17:25   #1067
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Jakbym słyszała mojego tatę mnie osobiście ta tradycja nie przeszkadza, z kolei tata mówi, że po to jest wesele i zastawione stoły, żeby pić i jeść, a bez sensu jest dawanie dodatkowego prowiantu na drogę
No właśnie Będzie jedzenia po pachy, a my musimy kupić więcej ciast by każda para dostała po jednej paczuszce No ale to u nas normalne i na każdym weselu tak jest. I tu się nawet tż odezwał i stwierdził, że zgłupiałam, że nie chce, bo on zawsze po weselu na to czeka

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Mnie mama urodziła jak miała 33 lata i pamiętam to moje głupie myślenie ze jest juz stara Bo mama koleżanki urodziła ja jak miała 20 lat no to tak młoda byla.. Teraz wiem ze to bylo strasznie głupie myślenie,ja sama do najmłodszych mam należeć nie bede.

Ja pamiętam ze na maturze miałam do wyboru jakies wiersz z tych czasów współczesnych opisujących kolchozy (?). Nie znosiłam tego. Lub jakas książkę ktorej sobie nie przypomniałam,bo moim zdaniem byla tak latwa ze jej nie dadzą i dali i bylam zszokowana pamieta ktos tytuł? Matura 2010
Granica?

Stary 2016-05-04, 17:29   #1068
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
I czym jest ten tysiąc przy 20 czy 50 wydanych na wesele? Idąc tym tokiem, trzeba by wziąć najtańszą salę, kupić używaną suknię za kilka stów, a tża ubrać w stary garnitur . Nie lubię wydawać zbędnie pieniędzy, szczególnie na siebie, ale jak już się zdecyduję na suknię, nie będę patrzeć, że inna byłaby trzy stówy tańsza, a jeszcze inna o połowę. Tak samo z resztą okołoślubnych spraw. Lubię kupić taniej, ale ten tysiak uzbierany z dupereli mnie nie zbawi .

No właśnie jak ktos ma nieograniczony budżet to moze tak patrzec :P i nie popadajmy w skrajności. Nie dopowiadaj :P mnie chodzi o to- robię wesele z poprawinami,mam dużo gosci wiec dla mnie kilka stówek na jakies zbędne rzeczy to juz dużo. Bo uważam ze wszystkie dodatki typu,zawieszki na wódkę,fotpbudka,fontanny, zimne ognie,dribkbar sa zbędne. I to jest moja perspektywa,osoby ktora zbiera na wesele a i tak to będzie duży koszt bez żadnych większych gadżetów.

Nie uważam ze trzeba wziac najtańsze wszystko ale tak jak pisalam-dla Was male i głupie 200zl to dla mnie buty i makijaż ślubny

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Paczka z ciastem dla gości którzy wychodzą

Aa to u nas to jest. Ale ten zwyczaj mi sie podoba bo sama lubię dostawać ciacho do domu

Ale juz dawanie wódki,hm... U mnie niestety ten zwyczaj jest. Ale my z Tz raczej sie wylamiemy. Jak nam zostanie to wtedy rozdamy.

Ale juz ostatnio koleżanka mi zniesmaczona opowiedziała ze byla na weselu i nie dostala wódki na odejście. A ona do tego przyzwyczajona
Stary 2016-05-04, 17:30   #1069
Nemmireth_
Zakorzenienie

Ja maturę pisałam dopiero 2 lata temu, a powinnam 4 lata temu

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-05-04, 17:33   #1070
Laura Rose
Zakorzenienie

Korzystając z tego, że jestem na kompie, podsumuję moje wizyty w salonach sukien .
Szczęśliwie w sukniach nie czułam się tak głupio, jak wydawało mi się, że będę się czuć. Inaczej, ale całkiem ok. Jak już pisałam, za którymś razem nawet welon uznałam, że wygląda ok .
W kilku salonach zapisali mi suknie, które mi się podobały, zapewniając, że znajdę je na stronie. Taa, bąbelki. Później udało mi się wygooglować niektóre z nich, ale trochę do chrzanu robota po tygodniu próbować sobie przypomnieć daną suknię, szczególnie że zdjęcia katalogowe a rzeczywistość bardzo się różnią.
Byłam w sumie w 8 salonach . W 4 byłam umówiona, w 4 nie. Zdecydowanie lepiej wypadły te, w których nie byłam umówiona. W jednym z umówionych pokładałam wielkie nadzieje, bo podobały mi się suknie na stronie. Niestety, nie mieli żadnej z kolekcji, która mnie interesowała. Rozumiem, że wszystkiego mieć nie muszą, ale chociaż kilka sztuk w danym stylu pasowałoby mieć, mając ich setki na stronie . Ostatecznie nałożyły mi kilka sukien nie w moim stylu i spoooooro za dużych, mimo że na wejściu twierdziły, że u nich same malutkie. Przy tym lamentowały, że jeśli kupię białą suknię, to będę wyglądać tragicznie, ale to moja decyzja i jak się uprę, to mi sprzedadzą, ale będzie nam się ciężko współpracowało . Szybko stamtąd wyszłam.
Wiem na pewno, że jeśli kupię suknię w Polsce, to w którymś z tych salonów, gdzie osbługa była miła i pozwoliła zrobić zdjęcia tego, co wpadło mi w oko/ udawała, że nie widzi robionych zdjęć .

Nie wiem, może to jest standard, że w niektórych salonach zdarza się kiepska obsługa (myślałam, że suknię nie tak łatwo sprzedać, więc powinno bardziej zależeć niż w sklepie spożywczym, gdzie chleb kupię, bo muszę) czy brakuje informacji na stronie, ale mnie to zaskoczyło i zniechęciło do niektórych . Na tę chwilę zamierzam się tu wybrać w jedno miejsce, a jak nie, wybrać coś z przymierzonych do tej pory .
Stary 2016-05-04, 17:34   #1071
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
W ogóle stwierdziłam, że jak do 13 maja nie skończy mi się @ to idę do lekarza, bo najdłuższą w życiu miałam 25 dni, a 13 kwietnia mi się zaczęła...
Jak będziesz miała możliwość to przebadaj się dokładnie. Przecież to nie jest normalne. A takie cykle w zajściu w ciążę raczej nie pomogą

[QUOTE=jaszczurka94;598675 56]P
Cytat:
Napisane przez Taube Pokaż wiadomość
Zamówiłam księgę gości nie mogłam się powstrzymać
A do mnie dziś przyszły kokardki... Ale mnie nie jarają jakoś w obecnej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
A co do księgi gości to ja chcę to: http://www.twojabajka.net/?page_id=826
Bardziej podobają mi się te w formie książki

Cytat:
A co to,suknie mozesz miec jaka tylko chcesz nie musisz rezygnować z wymarzonej
Głupio na obiad iść w super sukni.. ale plany jeszcze się precyzują
Stary 2016-05-04, 17:34   #1072
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Granica?

Dobra sprawdziłam :P to byl Świętoszek. Lub do wyboru-zdążyć przed Panem Bogiem.

A z tego co kojarzę Granica juz nie byla w podstawie programowej
Stary 2016-05-04, 17:36   #1073
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Ja maturę pisałam dopiero 2 lata temu, a powinnam 4 lata temu
I co, był wiersz?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Dobra sprawdziłam :P to byl Świętoszek. Lub do wyboru-zdążyć przed Panem Bogiem.

Mnie się kojarzy, że Granica była w 2011 .
Stary 2016-05-04, 17:36   #1074
malgosiaw123
Zakorzenienie

Jezu ja nie wiem skad sie biorą te babki w tych salonach Jak mozna narzucać cos tak bardzo. Jak kupisz biala to będziemy niemile-fajnie..

Anka nie mam dostępu do kompa i nie mogę Cie zobaczyć w kombinezonie
Stary 2016-05-04, 17:40   #1075
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie jak ktos ma nieograniczony budżet to moze tak patrzec :P i nie popadajmy w skrajności. Nie dopowiadaj :P mnie chodzi o to- robię wesele z poprawinami,mam dużo gosci wiec dla mnie kilka stówek na jakies zbędne rzeczy to juz dużo. Bo uważam ze wszystkie dodatki typu,zawieszki na wódkę,fotpbudka,fontanny, zimne ognie,dribkbar sa zbędne. I to jest moja perspektywa,osoby ktora zbiera na wesele a i tak to będzie duży koszt bez żadnych większych gadżetów.

Nie uważam ze trzeba wziac najtańsze wszystko ale tak jak pisalam-dla Was male i głupie 200zl to dla mnie buty i makijaż ślubny
Dla mnie te dodatki też są zbędne .

Ciekawe, ile wydam na buty, ale buty+makijaż w dwóch stówach raczej nie ma szans .

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Głupio na obiad iść w super sukni.. ale plany jeszcze się precyzują
Zawsze możesz się przebrać, a znów ubrać suknię na sesję . Cokolwiek nie zdecydujecie, będzie pięknie .
Stary 2016-05-04, 17:40   #1076
malgosiaw123
Zakorzenienie

Nie no moze przesadzilam. Ale uważam ze w 250 się zmieszczę za buty i makijaż

Bo butow nie chce skórzanych,tanecznych,na zamówienie. Chce zwykle szpilki które później wykorzystam.
Stary 2016-05-04, 17:41   #1077
luna_laula
catwoman

Cytat:

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Aa to u nas to jest. Ale ten zwyczaj mi sie podoba bo sama lubię dostawać ciacho do domu

Ale juz dawanie wódki,hm... U mnie niestety ten zwyczaj jest. Ale my z Tz raczej sie wylamiemy. Jak nam zostanie to wtedy rozdamy.

Ale juz ostatnio koleżanka mi zniesmaczona opowiedziała ze byla na weselu i nie dostala wódki na odejście. A ona do tego przyzwyczajona

Zbędne jest dla nas to, czego nie lubimy I chyba tyle w tym temacie Dla mnie te gościńce są stratą kasy, bo wychodzi ze mnie egoistka- dla mnie ciasta mogłyby nie istnieć Także już mnie boli jak pomyślę ile hajsu pójdzie na jakieś durne ciastka ale takie małe bajery w stylu nalepki na wódkę, pudełka na ciastka czy kuleczki na stół już mnie jarają, bo zawsze patrzę na szczegóły, a nie na całość

Nawet jak nam dużo wódki zostanie to nie dam

Stary 2016-05-04, 17:41   #1078
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:

Bo butow nie chce skórzanych,tanecznych,na zamówienie. Chce zwykle szpilki które później wykorzystam.
Ja pewnie nikogo nie zaskoczę, mówiąc, że nie wiem, jakie chcę buty. Tzn. wiem, WYGODNE .
Stary 2016-05-04, 17:46   #1079
luna_laula
catwoman

Cytat:

To ja pisałam z tej drugiej, bo pamiętam, że to depresyjne było

Cytat:

Te taneczne buty są wstrętne. Ile kosztują?

Laura, ja też nie wiem jakie chce wiem tylko, że to muszą być takie, których nie będę chciała zmieniać na płaskie

Stary 2016-05-04, 17:52   #1080
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
To ja pisałam z tej drugiej, bo pamiętam, że to depresyjne było

Te taneczne buty są wstrętne. Ile kosztują?

Laura, ja też nie wiem jakie chce wiem tylko, że to muszą być takie, których nie będę chciała zmieniać na płaskie

Nie wiem,nie interesuje się tym bo mi się nie podobają i wole mieć niewygodne a ladne niz wygodne taneczne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości