|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Oby dobre nowiny Cię nie opuściły ![]()
![]() |
#1352 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ogromnie bolaly piersi od 4dpo czego nigdy nie mialam po owulacji Cytat:
Rossmanowski z 'go' w nazwie Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Apropo Castagnusa to ja chciałam go brac na poczatku kwietnia, bo mi prolektyna wyleciała na 25,42 , ale po tygodniu spadła do 15 sama z siebie, i w końcu nic nie brałam. Ginekolog powiedziała, że moge ewentualnie brac OVARIN, że to jest spoko i normuje gospodarke hormonalną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie, oby sie udalo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1357 |
Zadomowienie
|
A tak z ciekawości zapytam na przyszłość
![]() Czy u nas idzie dostać te elektroniczne testy z wyświetlaczem ? Taka czysta ciekawość i tyle ![]()
#1358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wedlug mnie to zbedny gadzet - byle by byla ciaza! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
No jasne ale nie mogłam opanować mojej ciekawości nooo :-P
#1360 |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5986454 6]Dziś bez zmian... no póki co mam 38 stopni gorączki a niestety musze iść do pracy na 15-21. Czuje się masakrycznie dreszcze mam takie ze spod kołdry nie wychodzę póki co.
Na pewno gdzieś pojedziecie, ja też myślałam że nigdy w życiu nie polecę w ciepłe kraje ![]() ![]() ![]() nie dołuj się proszę ![]() ![]() Ooo może się przypadkiem spotkamy ![]() ![]() Właśnie takie czekanie daje powera ![]() ![]() To fakt na takie rzeczy nie warto żałować kasy, wole zacisnac troszkę pasa i jechać i się zrestarowac ![]() Naprawdę nie możesz iść na zwolnienie? ![]() ![]() Sprawdziłam gdzie to jest i będę dokładnie po drugiej stronie wyspy, ale zawsze gdzieś tam może się spotkamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem dziś tylko 6h w razie co zwolnie się szybciej dobrze ze jutro i piątek wolny Nigdy nie mów nigdy 😄 zawsze możemy się spotkać 😄 ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Jeszcze robotnicy przyszli malować sufit w kuchni i łazience. Jest ich dwóch a już to robią od 4 godzin - Angole :/ a ja zaraz umrę z glodu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5987319 6]W UK nie dają zwolnienia od tak..a jak już bym dostała to bezpłatne :/
Jestem dziś tylko 6h w razie co zwolnie się szybciej dobrze ze jutro i piątek wolny Nigdy nie mów nigdy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Jeszcze robotnicy przyszli malować sufit w kuchni i łazience. Jest ich dwóch a już to robią od 4 godzin - Angole :/ a ja zaraz umrę z glodu[/QUOTE] Nie kojarzyłam, że Ty z UK, współczuję, mam nadzieję, że dasz radę. A dostaliście z biura podróży info, że Rząd Balearów wprowadza od 01.07. podatek i trzeba będzie troszkę dopłacić w hotelu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My nie lecimy z biura podróży tylko na własną rękę. Ale dobrze wiedzieć na przyszłość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5987444 1]Chyba nawet o tym zbytnio nie wspominałam
![]() My nie lecimy z biura podróży tylko na własną rękę. Ale dobrze wiedzieć na przyszłość ![]() Ale podatek tak czy tak Was będzie dotyczył wg mnie, bo jest pobierany w hotelu, taki klimatyczny :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz, że dziewczyny co miesiąc widzą u siebie objawy ciąży. A to brzuch jakoś nietypowo kłuje czy ciągnie, a to pierś boli inaczej, a to zapachy są nagle jakieś irytujące, a później, zależnie od rozwoju sytuacji, albo macha się ręką na te swoje fiksacje, albo cieszy, że dostrzegło objawy tak wcześnie. Ja co miesiąc (łącznie przez ok 3 lata swojego życia) "byłam w ciąży" i z tego chcenia, czasem już nie wiedziałam czy to mój organizm płata figle i robi mi "kuku"czy to może jednak ciąża. A organizm swój znam do tego stopnia, że w większości miesięcy nie potrzebuję testów i temp by wiedzieć kiedy mam owu. Sęk w tym, że to ogromne parcie na dziecko i wielkie "chcenie" często zaburza obraz rzeczywistości i przeinacza sposób postrzegania tego, co mówi do nas ciało. Nie pamiętam ile się starałaś, bo kręcą mi się już Wasze miesiące ![]() BA! jak zaczynasz się starać, co potwierdza wiele dziewczyn (z tego co pamiętam rownież tutaj na wątku) organizm trach i się rozregulowuje, śluz zanika, owulacja się blokuje, cykle zaczynają wariować, pojawiają się plamienia itp. itd. Mniej więcej to miałam na myśli.
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5986012 6] ![]() Super, podróż poślubna ważniejsza sprawa ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5986020 6]Na Ibize 😄[/QUOTE] Zaje...bi...scie!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() pamiętacie mnie jeszcze wogóle? ![]() ![]() ![]() pamiętacie, pisalam Wam o beznadziejnych wynikach męża... zrobiliśmy w końcu sobie z mężem badanka (cholera, prawie 300zł poszło... ![]() ![]() ![]() ![]() Mieliśmy iść do kliniki niepłodności (innej tym razem), ale obawiamy się, że nadal będą nakłaniać nas tylko na in vitro i koniec. Więc narazie kierujemy kroki do urologa... mąż narazie wziął skierowanie, ale jeśli się okaże, że trzeba długo czekać, to pójdzie prywatnie... Mała Mi, bardzo Ci dziękuję, ze mi napisałaś o tym posiewie nasienia, że dobrze je zrobić ![]() Ciekawa jestem, czy te bakterie mają faktycznie jakiś wpływ na ruchliwość plemników... bo ich ilosć nie była zła, tylko te 0% ruchliwości i o prawidłowej budowy nas normalnie zabił ![]() Wiecie co, boję się tylko, ze jeszcze strasznie strasznie długa droga przed nami ![]() ![]() Mąż mówi że strasznie żałuje, że od razu nie zrobił badań, ale kto to wiedział że takie coś wyjdzie... W każdym razie dziewczyny... jeśli Wam długo nie wychodzi zajście w ciążę, to naprawdę polecam badania nasienia + jego posiew... Na ten moment nie wiem co prawda, co będzie z nami dalej, ale modlę się żeby to wszystko dobrze się skończyło ![]() Aha- i mąż nakupił suplementów, które (niby) powinny poprawić ruchliwość plemników, odstawił już całkiem kawę (co myślałam, ze w jego wykonaniu będzie niemożliwe), no i codziennie wykonuje jakąś aktywność fizyczną ![]() Przepraszam, ze tak się rozpisałam, ale nie mam komu się wygadać.... Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-05-04 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Rozeznanie
|
maddd, no pewnie że pamiętamy! Super, że zrobiliście ten posiew, może faktycznie to to. Macie bardzo dobry plan, też na razie unikamy klinik niepłodności... Trzymam za Was mocno kciuki, po antybiotyku pewnie miesiąc będzie się trzeba wstrzymać, oby pomógł i będziecie coraz i bliżej i bliżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
Heeeej dziewczyny. Ja jak padłam po pracy o 16 tak dopiero wstałam. Jakoś energii dziś nie mam przez tą szarówę za oknem o.O
maddd W ogóle nie przepraszaj! Po to tu jesteśmy by słuchać doradzać pytać i się wspierać 😊 Bardzo dobrze że macie te badania już za sobą. Już jakiś procent tej "zagadki" rozwiązany. Teraz tylko czekać na efekty leczenia i być dobrej nadziei ![]() Trzymamy za Was kciuki! ☺
#1372 |
Zakorzenienie
|
Madd sciskam i trzymam kciuki. Antybiotyk nic Wam nie osslabi skoro i tak sa bardzo slabe. Moze poprawic, a jego negatywny wplyw jest chwilowy. Glowa do gory i leczyc paskudztwo. Mam nadzieje, ze to to i bedzie dobrze
![]()
![]() |
#1373 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | ||
Wtajemniczenie
|
Cavagirl - my też ostatnie pieniądze wydajemy na podróże.
W sumie to właśnie przez nie nie bierzemy kredyty i "męczymy" się mieszkając z rodzicami, bo wolimy wydać kasę na poznawanie świata niż kredyt ![]() Poza tym zaplanowany wyjazd pozwala lepiej funkcjonować, bo człowiek ma jakiś cel, czeka na coś i nie przytłacza go ta szara codzienność. My w tym roku to szalejemy strasznie ![]() ![]() Te wyjazdy zaplanowaliśmy w sumie podczas majówki i kompletnie odwróciły mają uwagę od tematu starań czy ciąż. Także polecam każdemu bo nic tak nie odrywa nas od codzienności niż wyjazdy ![]() ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5986020 6]Na Ibize 😄[/QUOTE] Fajny kierunek, choć ja bym się nie niego nie zdecydowała. Odpoczywam tylko przy ciszy i spokoju, nie lubię tłumów, zgiełku, głośniej muzyki i imprez, więc mnie to za karę na Ibizę można wysłać ![]() Ale tej pogody, słońca i ciepłego morza już zazdroszczę ![]() Piasku nie - bo go nie cierpię ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam najmocniejsze kciuki jakie tylko się da! Cytat:
Nic teraz nie zrobicie, musicie czekać aż skończy się kuracja antybiotykiem i ponowić badania. Boże mam nadzieję, że to przez tą bakterię takie wyniki i że one się poprawią. Strasznie Ci kibicuje ![]() A z tymi badaniami to popieram w 100%. Ostatnio chyba Kryształek pisała, że czekają do września i jak się nie uda, to idą na badania męża. Ugryzłam się w język i nic nie pisałam wtedy, bo musiałabym przytoczyć Twoją historię, a nie chciałam tego robić, aby Ci nie zrobić przykrości. Dla mnie takie czekanie jest bez sensu. Bo co ono daje? Co cykl tylko wypatrujemy objawów, żyjemy złudzeniami a w rzeczywistości zapłodnienie jest niemożliwe. Niepotrzebnie tylko się nakręcamy, dołujemy, szukamy przyczyn w sobie, a przede wszystkim tracimy cenny czas. Koszt tego badania to jest nic przy tym, co my wydajemy na leki, monitoringi, zabiegi, wizyty u lekarza, dlatego nie rozumiem, dlaczego tyle się zwleka aby to badanie nasienia zrobić ![]() Maddd nie bierz tego absolutnie do siebie, gdybyś nie napisała o tym pierwsza to słowem bym się nie odezwała, ale wkurza mnie to, że dziewczyny wydają fortunę na swoje badania i tyle przechodzą, a facet bada się już na samym końcu. W ogóle może starania powinno się zacząć od badania nasienia, bo to daje jasną odpowiedź na kim w razie niepowodzeń się skupić. Jest to cholernie niesprawiedliwe maddd przez co Wy teraz musicie przejść, ale mam nadzieję, że będzie to kopniak do działania dla innych dziewczyn ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Madd wierzę, że jak te bakterie znikną to wszystko się polepszy!
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Już na same badania razem z badaniem jakości nasienia poszło około 400zł, a jeszcze wybieram się prywatnie do gin w poniedzialek (wezmę do niej nasze wyniki, ciekawa jestem co powie na wyniki mojego męża... myślicie że taka gin jest w stanie coś powiedzieć?) Narazie męża zapiszemy do urologa na NFZ, chociaż bym wolała jak najszybciej gdzieś prywatnie.. no ale jutro podzwonimy i zobaczymy czy są duże kolejki. No ale to wszystko jest nieważne. Kasa nie jest najważniejsza. Zdałam sobie w ciągu tego tygodnia sprawę, że byłam cholernie głupia ze nie zaczęliśmy się starać od razu po ślubie, bo praca była dla mnie ważniejsza ![]() Ale nie ma co gdybać ![]() ![]() ![]() I masz rację czuję ze los potraktował nas bardzo niesprawiedliwie, bo mam wrażenie ze odgrywa się na nas za coś, o czym nie mamy pojęcia ![]() ![]() Ale tłumaczę sobie i mężowi, że zawsze coś jest PO COŚ i po prostu los wystawia nas na jakąś ciężką próbę... jeszcze nie wiem po co i pewnie się nie dowiem, ale wierzę że po coś to wszystko się dzieje ![]() Może trochę chaotycznie piszę, bo jeszcze nie mogę tak naprawdę dojść do siebie... Ale jestem Wam wdzięczna dziewczyny za te dobre i motywujące słowa ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Raczkowanie
|
Maddd, ja rownież życzę powodzenia w staraniach i żeby maz szybko zregenerował się! Teraz przynajmniej macie jasność i plan.
Zastanawiam się jeszcze czy nie lepiej by było żeby Twój maz poszedł do androloga zamiast kliniki niepłodności? Bo od męskich funkcji rozrodczych jest właśnie on, nie urolog. Chyba ze urolog pod kontem tych bakterii które ma. Ale jeśli chodzi o leczenie męskiej płodności to na pewno lepszy będzie androlog ![]() Co do wcześniejszych starań, to mieliśmy plan zacząć starania po ślubie w lutym tamtego roku ale okazało się ze muszę zacząć kuracje dermatologiczna przed wiec przesunęło nam się do wrzesnia 2015... Ale ja to na dziecko o wiele wcześniej bym się zdecydowała tylko maz nie spieszył się oświadczać się przez prawie 7 lat ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milagros ja też po trzydziestce, ale my bez ślubu zaczęliśmy, po prostu późno się spotkaliśmy ![]()
Edytowane przez agusia8524 Czas edycji: 2016-05-04 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie nie planujemy robić przerw w staraniach pomiędzy porodami ![]() A bliźniaki baaaaardzooo by się przydały :-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.