|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
zup po prostu nie zabielam ![]() Rób mufiny na piocieszenie, obie wersje dobre ![]() http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-z-jablkami http://dorota.in/muffiny-czekoladowe/ Czekolada wedlowska jest bez mleka, to można i w środek wrzucić po kostce ![]() Na moich wypiekach jest babka na oleju, dobra wychodzi. Któraś z dziewczyn tutaj podała tu przepis na babkę na oleju ale jeszcze nie robiłam. Budyń wychodzi przyzwoity na mleku migdałowym. No i raffaelo z jaglanki jest smaczne - przepis na grupie na facebooku. Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-05-04 o 15:17 |
||
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Te muffiny z jabłkami sa obledne! Robilam 3 razy i za kazdym razem nie chciało mi sie obierac i kroić jablek, a nawet bez nich są palce lizać!
|
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
ja dzis zalatana jestem, bo myję okna i piore firanki- chcę mieć juz posprzątane na chrzciny. Na razie mam czas, zeby to robić, nie wiem, jak będzie z grzecznościa M. w nastepnym tygodniu i dlatego nie chce nic zostawiać na ostatnia chwilę. O mało na zawał nie zeszłam, bo robiłam dzis kilka prań, i przy jednym patrzę, ze pralka o malo nie spadła z podestu ,wirowanie było za mocne chyba i za duzo na raz .o 12 poszłam po córkę do szkoły, przy okazji spacerek i w drodze powrotnej złapała nas ulewa. Mały miał na sobie tylko sweterek, ale na szczęscie wziełam kocyk, nie zdazył przemoknąć. I tak przeczekałam troche w 2 sklepach po drodze .Vivien, kociak jest przesłodki Nana, chyba każdej z nas przydałoby się takie body .M. ssie piastke i kciuk, róznie, czasem pojedyncze paluchy. Zaczał tez brać nasze dłonie w swoje łapki, ogląda je dokładnie i bawi sie nimi , a we mnie jest teraz prawie ciągle wpatrzony- taki cudny mały maminsynek |
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
u poli była dzis niania to miałam tyle czasu ze zaczęłam sie nim delektować i nic nie zdazylam zrobic ![]() Byliśmy wlasnie u lekarza - szczepienie odroczone na 18 maja, to bedzie akurat miesiąc po wyjściu Ze szpitala. Niestety na Rota juz sie nie załapiemy bo do 12 tyg trzeba pierwsza dawkę a to za wczesnie po szpitalu. No trudno. Na pneumo i na meningo za to bede szczepić. Młoda przekroczyła 6 kg - 6,2 waga pokazała dzis ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dzisiaj mała spala 3 godziny na podwórku a matka się opalila
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jak się powtórzy spanie Patryka to sprzątam cala chalupe...spi juz UWAGA- 5 GODZIN
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- W sumie to zacznę jak go tylko poloze...a czy się uda to zobaczymy ile raczy pospać 😉 |
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow !!! I to w donu tak śpi ![]() Zazdro !
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Paula, ja to i Tobie zazdroszczę bo moj na spacerach sypia ostatnio max 40min a dziś aż 10 😞 Jakby mi pospal tak jak Agaczilli to chyba bym zwariowała z nadmiaru czasu :p
Dziś urządził popis, tak strasznie krzyczał i płakał przez 20min, niczym nie dało sie go uspokoić, cyc jeszcze bardziej go rozdrażnił. Ze zmęczenia usnął i po 10min obudził sie z uśmiechem, zupełnie inne dziecko |
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U nas bardzo aktywny długi weekend pod względem przyjmowania gości Dzisiaj też była u mnie koleżanka więc jakoś zleciało.Tak czytam o tym ile wasze dzieci śpią i trochę się załamuję ![]() A, Lucy, śniło mi się dzisiaj, że moja mama była na weselu i opowiadała mi, że ty też tam byłaś ciekawe skąd wiedziała, że ty to ty i skąd mi się to wzięło
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy znałazłam coś takiego
http://allegro.pl/oslonka-przeciwslo...177794158.html
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa skad to znam.
Mi dzien zkecial nie wiem kiedy. Bylam.na spacerze oczywiscie po betonie między blokami.. Trafilam na jakos skwer chcialam usiąść na lawce.. I Zaczął padac desZcz haha. Jakos kiepsko sie dzis czulam
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niezle niezle ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- o matulu wsploczuje ![]() Moja dalej 3-4h za jednym zamachem w domu na brzuszku plus dwie krótkie na spacerze to nie wiem przez te głupie choroby rzadko chodzimy Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Ano niektóre dzieci tak maja co zrobisz? Jak tylko zacznie raczkować to w nosie bedzie miał Twoje rece ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie maleństwo
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku. To pierwszy raz tak w domu spal. I to bez spaceru...po 18 zaraz jak wstał prosto do kapania, potem cyc i leżenie. Potem matka cwiczyla a Patrys w bujaczku 😉 a potem usypianie starszych o 19.30...wiec Patryś co??? Cyc i spi 😊 Aniołek mój 😇 ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
No mi sie strasznie ciągło to jego spanie...mimo starszej dwójki 😊 ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- A kto dzisiaj obcinał 50 sztuk malych paznokietków? 😉 |
|
|
|
|
#1846 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My jutro mamy pneumokoki. Mam nadzieję, że dzielnie zniesie jak ostatnio ![]() Cytat:
klaski;Cytat:
![]() Odnośnie spania, to mały dzisiaj wyjątkowo obudził się koło 6 rano i w ciągu dnia spał tylko 1.5h na spacerze
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-05-04 o 20:45 |
|||
|
|
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
Wychodzi na to, że dzisiaj jakiś dziwny dzień bo jedne dzieci spały więcej niż zwykle, inne mniej. Jedne mamy zazdroszczą drugim
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mia juz śpi jutro Holandia ma wolne wiec tż ma wolne to ja odpocznie
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chciało mi się ale pozdrawiam z biegania wieczorowa pora u Was też tak ciepło ? Jakby lato było
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj zimno i przelotny deszcz. Od jutra ma być lepiej i może też rusze tylek
![]() Tz był dzisiaj w biurze parafialnym umówić chrzest na czerwiec. A tam glupie babsko nie chciało nas wpisać, bo nie mamy teraz zaświadczeń od rodziców chrzestny z ich parafii znajomi chrzcili w zeszłym roku w naszej parafii i donosili takie rzeczy przed mszą. A i koniecznie, żeby na zaświadczeniach oprócz adresu był zawód! Na dodatek jeszcze aby oboje rodziców chodziło na nauki o 19. Tz twardo, że nie przyjdę, bo karmię i o tej porze mały do spania jest szykowany. To ona bo panie przychodzą z wózkami i wyobraźcie sobie, że nas nie wpisała
|
|
|
|
#1851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za grosz zrozumienia |
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja byłam załatwiać chrzest to tylko ksiądz pytal czy chrzestni sa juz znani...powiedziałam ze nie. To on ze po chrzcie mamy przyjść do zakrystii i dać mu zaświadczenia...a jak będzie problem z zaświadczeniem to będzie bez...byle chrzestni byli wyspowiadani i przyjęli komunię
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
Wykalacka, współczuję takiej sytuacji z chrztem, baba okropna
.Hm, no cóż, u nas 5 godzin spania w ciagu dnia nie liczac spaceru to norma , a nawet dłuzej , a jeszcze jak idziemy na spacer, to wychodzi, ze maly przesypia praktycznie cale dnie. Aktywność u niego to moze z godzinkę-dwie, licząc juz wieczór . Ale tfu tfu nie chce zachwalić . Dlatego niech wam to wpadnie jednym okiem, a drugim wypadnie .Dlatego ja tyle w domu mam zrobione ![]() U nas też cieplutko, nawet w czasie ulewy takie ciepło parowało z ziemi, jak galopowalismy do domku .Paula, Mia robi postepy w spaniu, a jutro calkiem odpoczniesz ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Chyba Ty .Ja dzis 10 sztuk i to na raty, bo łapkami machał i ściskał mi palce .Na stopach jeszcze nie obcinałam, a te paluszki sa takie maleńkie, ze strach sie zabierać
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Patryskowi jeszcze ani razu u nóg nie obcinałam bo ma króciutkie. 😊 za to Gadziszczom to praktycznie co 2 tyg u nog i co tydzień u rąk |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz lajcik u córci, gorzej bedzie latem, jak bedzie biegała na bosaka, bo ciagle brudne od trawy, a obcinam co tydzień- góra i dół .Aga, czyli teraz Patrys jest tylko i wyłącznie na cycu?bo wyglada tak fajnie
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Ja mojemu u stópek też nie obcinalam
a to u rąk zdarza się nawet 2 razy w tyg tak mu szybko rosną poza tym boję się za krótko obciąć i to pewnie przez to muszę 2 razy a jak nie obecne zaraz gdzieś na twarzy się podrapie.
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie ja juz nie wiem co robic z kapielani. Za kaŻdym razem taki ryk.. Probowalam chlodniejszej cieplejszej wody. Zawijania we flanele najpierw.. Taki ryk i histeria..
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Wykalacka współczuję tego babska no masakra... Marta twoja mała nie wydała się w blizniaczke ona się pluska jak szalona na plecach na brzuchu 😜 nie wiem co poradzić bo u nas nie ma problemu 😊 co za mały brudasek z Zosi 😉 Pisałam wam że pralka się popsuła i co tz z niej wyciągnął jak rozkrecil moje 4 zaginione wkładki do stanika takie do prania 😊 takie miałam przeczucie ze tam będą 😂 grunt że nie trzeba nowej pralki uff.. Ciekawe jak dzisiaj nocka bo mała tak dzisiaj mało spała w dzień ale i mało zjadła wieczorem 😉
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Wcześniej mnie to nie interesowało, ale u nas doszło do tego,że pediatra orzekła,że Zonia ma sapki. I może to być na tle alergii, najpewniej skaza białkowa, kazała dla sprawdzenia odstawić na 3 tygodnie.Tak właściwie to u nas problemów z brzuszkiem nie ma, kupy ok, jedynie policzki trochę suche bywają. Więc nie wiem co o tym myśleć, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Bo też czytałam,że sapki po prostu znikają jak dziecko się spionizuje.
No, to teraz już będę mogła wygospodarować czas na ćwiczenia jak Zonia będzie spać
zup po prostu nie zabielam 

,wirowanie było za mocne chyba i za duzo na raz 

klaski;