|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Ooo, zbiory Estelli po wczorajszych zbiorach ice!
Zbiór piękny, jak zwykle - 3/4 bym przygarnęła, wiele znam, więc nie mam o co pytać ![]() Chociaż nie, jak sprawuje się żel do twarzy różowy Garnier? Pisałaś, że masz ostatnio przesuszoną skórę - nie wysusza jej? |
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, to Biedronka. Płyny Spa też Biedronka
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Krem z YR jest za 8,90 albo 9,90zł; na pewno nie pachnie piernikiem ani migdałowo-mandarynkowo jak reszta świątecznej serii. Zapach jest bardzo neutralny, przyjemny. Na drugim miejscu ma mocznik, stosuję dopiero kilka dni, ale jest bardzo przyjemny. W sklepie pani mi powiedziała, że to ten sam co Arnika, ma Arnikę w składzie. Później porównam składy, czy to rzeczywiście to samo ![]() Droga A - Perspire to to samo co Etiaxil do skóry wrażliwej; ten sam producent, tylko w bodajże Dani jest inna nazwa. Zastosowałam go dopiero 2 razy, bardzo fajny. Ma aż 25ml, więc dwa razy więcej niż Etiaxil (kupiłam na Allegro, w cenie Etiaxilu ok. 45-50zł). Kiedyś miałam Antidral i był bardziej inwazyjny, strasznie mnie piekła i swędziała skóra. Po tym swędzi minimalnie i nie cały czas. Serum z Avonu średnio mi się podoba. Ma bardzo słodki i intensywny zapach (mojej mamie się podoba, więc może ja jestem przesadnie wyczuolona). Ma dużo alkoholu Zastanawiam się nad oddaniem, może dam mamie na spróbowanie. Lubiła to z białą herbatą.Żel-krem Garniera ma dziwny, apteczny zapach, ale nie jest bardzo intensywny. Odrobina wystarczy do umycia twarzy, jest perłowy. Nie jest najgorszy, do bardzo suchej skóry chyba będzie zbyt inwazyjny. W połączeniu z warszawską wodą minimalnie ściągą skórę i wysusza, ale krem to załatwia - nie mogę myć codziennie skóry, bo wtedy bardzo mi się przesusza ![]() Maseczka oczyszczająca jest z Biedronki - producentem jest Dax. Bardzo dziwna, niby ma glinkę, ale podczas zmywania robi się tłusta i ciężko ją zmyć, zostawia na skórze warstwę. Może to i lepiej niż by miała wysuszać. Skóra jest miękka i gładka, całkiem niezła, ale nie wiem czy ją znowu kupię.
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Moze tez sie wypowiem
Stosuje szampony i odzywki Elseve nieprzerwanie od kilku lat, zmieniam tylko za kazdym razem rodzaj (chociaz ostatnio trzymam sie rozowego) i wszystko jest w porzadku, bardzo lubie te specyfiki. Mam wlosy dlugie i proste.
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Iceflower- nie widziałam wcześniej żadnego opisu wrażeń po spotkaniu z kremem Tanity. Możesz powiedzieć, jak się sprawuje?
|
#3546 |
|
BAN stały
|
IlonaP co mozesz powiedzieć o kremie na naczynka dermedic?
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam ten żel, ale twarz myję mineralną i mnie nie podsusza... a mnie prawie wszystko podsusza, nawet super delikatny Avene Cleanance No nic, skazana jestem na żele do wrażliwej cery
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
Estello ja poprosze o wrazenia ze stosowania pianki do stop scholla
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście coś w tym jest, bo jak jadę do rodziców (z Krk do centrum) to od razu mi coś wyskakuje na twarzy po jednym dniu.
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Kanebo, Silk Peeling Powder
, nie trze, ale jak czyści Nie wiem czemu obydwa są przyporządkowane do kategorii peelingów mechanicznych, choć żaden z nich nie ma złuszczających granulek .
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz mam koncentrat do skór wymagających regeneracji, przedtem miałam do wrażliwych. Jak będę w gabinecie to spojrzę na skład wrażliwca.BABOR, Cleansing phytoactive reactivating INCI: WATER, ALCOHOL DENAT, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, SWEET ALMOND OIL, ZIZYPHUS JUJUBA FRUIT EXTRAKT, GINKO BILOBA LEAF EXTRAKT, PARFUM, CARBOMER, SODIUM HYDROXIDE, XANTHAN GUM, BENZYL SALICYLATE, HEXYL CINNAMAL, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, BENZOIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, SORBIC ACID. |
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiele, bo zakupiłam go wczoraj z zamiarem wykorzystania jako krem zimowy; po pierwszym użyciu wrażenia następujące - faktycznie trochę bardziej treściwy ale dla mnie za mało [sucha cera], za szybko się wchłania, miałam trudności z rozprowadzeniem - jak przy większości filtrów nota bene , być może dla mieszanej cery jako zimowy będzie o.k. [ma skwalan, olej z avocado i glicerynę] ale ja skończę pewnie z tłustym naczynkowym FlosLekuCytat:
|
||
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szamponu pewnie sprobuje skoro tyle zachwytów nad nimi![]() podłaczam się po pytanie meri ![]() Dla zainteresowanych sztyftem ochronnym dove- uczulił mnie jednak, teraz mam okropne strupy na ustach. Jak wyjde z domu to ludzie chyba zaczna uciekac jak mnie zobacza
|
|
|
|
|
#3555 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Mam jeszcze niby tego Vichy, ale jego w ogóle teraz nie używam, bo wyczuwam alkohol i nie wiem, czy to się źle nie skończy.![]() To ja poproszę o jakieś opinie o tych kosmetykach. Zwłaszcza o szamponie Klorane.Cytat:
![]() Cytat:
), więc dziękuję za opinie i chyba sobie kupię.![]() Cytat:
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Estello piękne zbiory
Chętnie bym przygarnęła niektóre kosmetyki a może nawet większość
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Estello widać że mamy te same upodobania
![]() Też mam wiele kosmetyków które używasz. A możesz napisać coś o różowej mgiełce L'oreal? To mgiełka czy krem? Bardzo też lubię ten niebieski balsam Nivei, rzeczywiście wygładza.
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rosaliac to chwilowo mój faworyt, nie podrażnia mi twarzy ani, co najważniejsze oczu, co dotąd nie udało się ani micelowi Vichy ani żelowi Avene http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1890 jedyne do czego mogę się przyczepić to fakt, że jeśli używam go bez zmywania to pozostawia lepki film |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Estella co powiesz o psikaczy do włosów elseve light?? faktycznie nie obciaza?? wlosy sie blyszczą?
ja narazie uzywam gliss kura olejkow pielegnacyjnych w psikaczu ale potem myslalam o tej... tylko tez zeby dbala i pielegnowala wlosy
|
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama nie mam prostownicy i właściwie nie mam takiej potrzeby prostowania kudełków, ale jednak jest zauważalna różnica "po wyjściu od fryzjera" ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Widzę szampon i odżywkę Fekkai - czy są warte swojej ceny? Różnią sie od drogeryjnych szamponów? Cytat:
) ale w trakcie drugiej butelki włosy zaczęły mi się potwornie przetłuszczać i oklapywać. Teraz jest nowa seria różowa w wersji light - używałaś może? Jeśli tak, to czy mogłabyś opisać wrażenia![]() Ubiegłaś mnie z tym pytaniem
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z norek??? Chodzi o te zwierzątka?
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prezent na mikołaja własnie od koleżanki-fryzjerki![]() Własnie je testuje (staram się kazdy z osobna żeby zobaczyc jakie maja działanie) Najbardziej jednak przypadł mi do gustu szampon i odżywka-stosowane razem daja naprawde fajny efekt (stosowane solo juz wypadaja słabiej)- włoski są ładnie nabłyszczone, proste (po uzyciu owych specyfików podprostowałam tylko konce prostownica a zawsze prostowałam całe włoski), wygładzone i nie obciążone. Z pewnoscia posiadaczki cienkich włosów beda zachwycone. Porównujac liss extreme i babyliss to loreal wypada słabiej bo obciaza i włosy mi sie po nim przetłuszcały, a po babyliss nie ![]() spray do prostowania wyladował na targowisku bo niestety miałam po nim straszie obciazone włosy |
|
|
|
|
#3565 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pianka ma dużo mocznika w składzie. Niby jest to lekka pianka, ale w trakcie rozsmarowywania zamienia się w bogaty i odżywczy nawilżacz. Później dłonie też są mięciutkie i gładkie czujcie się zachęcone ja jestem bardzo zadowolona z tej pianki. Wystarczy wielkość orzecha włoskiego, więc jest wydajna (ma starczyć chyba na 160aplikacji).Cytat:
Clinique który? All about jeszcze nieużywany Repairwear bardzo fajny![]() Dermedic, hmmm, w ogóle nie działał (może za krótko go używałam). Teraz mam Perspirex, więc pewnie będę je zamiennie stosować, ale raczej już Dermedica nie kupię. Mam resztkę drugiego opakowania zielonego Vichy i też jestem trochę rozczarowana - działa, gdy ma na to ochotę. Cytat:
jak przygarniesz większość to nie będę się miała czym smarować![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fekkai jeszcze nie używane, ale pachną obłędnie. Ogólnie te kosmetyki są bardzo chwalone, mam nadzieję, że moje kręciołki je polubią ![]() Ja używałam wersji Light, szampon świetny, miałam błyszczące, sypkie włosy.
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
IlonaP-dziekuje za sklad-ojjjjj chyba nie kupie-denat na 2 miejscu,perfum(ja jestem strasznym wrazliwcem na zapach-nawet najmniej wyczuwalny-ostnio podraznil mnie micel Avene(mial byc dla wrazliwcow a w skladzie mial perfum).
Chyba sobie sam ukrece podobna oliwke.Wczoraj probowalam krecic z oliwki z oliwek light,olejku rycynowego i kilku kropli olejku z rozy-przemylam nim twarz i musze powiedziec ze narazie nic mnie nie zapchalo i nie uczulilo Teraz doczytalam-to to nie jest sklad wrazliwca-w takim razie jest nadzieja ze sklad jest lepszy ![]() Iceflower-ja mineralnego Avene tez nie probowalam...Jezeli nie masz cery sklonnej do zapychania to mozesz testowac
|
|
|
|
#3567 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dopiero na wiosnę, bo mam nowiutki Lipikar Podologics.Cytat:
![]() To dobrze, że chwalisz tą Tanitę; na KWC też ma niezłe jak na krem do depilacji recenzje, dlatego się skusiłam (no i jeszcze ze względu na cenę i dużą tubę ).No to Dermedic przestaje kusić.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Estello dziekuje
Pewnie,ze czuje sie zachecona jak moj sie skonczy to skusze sie na te pianke
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pani dorzuciła do zakupów w Rossmannie, nie brałam nic z Dove, kupowałam same drobiazgi. Balsam jest taki sobie, miło się rozprowadza ale nic poza tym nie stwierdziłam.
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna mała aktualizacja
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Zastanawiam się nad oddaniem, może dam mamie na spróbowanie. Lubiła to z białą herbatą.
Stosuje szampony i odzywki Elseve nieprzerwanie od kilku lat, zmieniam tylko za kazdym razem rodzaj (chociaz ostatnio trzymam sie rozowego) i wszystko jest w porzadku, bardzo lubie te specyfiki. Mam wlosy dlugie i proste.

.

, być może dla mieszanej cery jako zimowy będzie o.k. [ma skwalan, olej z avocado i glicerynę] ale ja skończę pewnie z tłustym naczynkowym FlosLeku
Chętnie bym przygarnęła niektóre kosmetyki a może nawet większość 

Z norek??? Chodzi o te zwierzątka?