Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-03, 08:32   #4801
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

Cytat:
Napisane przez libelle Pokaż wiadomość
Ja też się przejmuję choć może nie tak bardzo Przecież nikt nie będzie z zaproszeniem przychodził na salę a niebieskie mi się nie podobały - zaproszenia mam z bordem bukiet będzie biało-błękitny i na sali będzie ubrane wszystko białą eustomą podświetloną na niebiesko.P Butów nadal nie mam...
W sobotę byłam u florystki i takie kwiaty wybrałam Co do literek to nie będę ich miała bo zupełnie zginęły by w dekoracji kwiatowej na stole, niby nie ma tego strasznie dużo ale niskie i musiałyby być bardzo mocnym kolorze by je było widać.

Byłam też u fryzjerki i powiem Wam że ogólnie mi się upięcie podobało ale jak przyjechałam do domu i zrobiliśmy zdjęcia żeby wysłać mamie to wyszła mi na włosach taka straszna pajęczyna i wygląda to tak jak bym była potargana i przylakierowana , sama nie wiem. Zapisałam się na czesanie do śluby i jak coś to po prostu zwrócę jej na to uwagę ale chyba podejdę jeszcze do salonu u mnie na osiedlu i zobaczę co tu mi dziewczyna wymyśli a nie będę jej sugerowała tym jak byłam uczesana.
A gdzie się czesałaś?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 09:42   #4802
antena22
Zadomowienie

Zabko bylam wczoraj u szewca (Madetko) i farbuja buty.najlepiej jakby byly ze skory licowej.moze to jest jakies wyjscie?ja mam zamiar zaniesc do nich moje slubne i ufarbowac,bo sa pobrudzone trawa i nie moge ich doczyscic.Jeszcze cos mi sie kojarzy ze w Kiarze mozna bylo zamowic buty w wybranym kolorze i na pewno w tym salonie z sukniami w Pasazu Zielonym.Maja kilka modeli i kolorow do wyboru.
Ktoras z dziewczyn pytala o blekitne buty-widzialam wczoraj takie w janusie w galerii echo.
Stary 2016-05-03, 13:33   #4803
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Zabko bylam wczoraj u szewca (Madetko) i farbuja buty.najlepiej jakby byly ze skory licowej.moze to jest jakies wyjscie?ja mam zamiar zaniesc do nich moje slubne i ufarbowac,bo sa pobrudzone trawa i nie moge ich doczyscic.Jeszcze cos mi sie kojarzy ze w Kiarze mozna bylo zamowic buty w wybranym kolorze i na pewno w tym salonie z sukniami w Pasazu Zielonym.Maja kilka modeli i kolorow do wyboru.
Ktoras z dziewczyn pytala o blekitne buty-widzialam wczoraj takie w janusie w galerii echo.
A ile kosztuje to farbowanie? Bo ja też miałam plan żeby pofarbować te moje ślubne buty, ale nie wiem, czy jest sens.. I tak nie chodzę w obcasach, a one się trochę podniszczyły.. Ale w sumie białe do niczego mi się nie przydadzą..

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 16:05   #4804
antena22
Zadomowienie

Ola niestety nie udalo mi sie dowiedziec ile za farbowanie,bo wszystko zalezy od stopnia zabrudzenia butow.jest szansa ze wystarczy je tylko wyczyscic.ide z nimi w piatek.dam znac jak cos sie dowiem.
Stary 2016-05-03, 21:40   #4805
ttunia
Raczkowanie

Hej, hej, hej jak tam majówka? U mnie pracowicie pierwsze zaproszenia już rozdane, ale nie zdążyłam im zrobić zdjęć. Obiecuję poprawę
poza tym byliśmy na weselu znajomych i przy tej okazji zrobiłam próbny makijaż i fryzurę makijaż super,piękny i trwały na zdjęciach troche blady chociaż w rzeczywistości był dużo mocniejszy (przynajmniej dla mnie, bo raczej mocno sie nie maluje), ale jednak na ślub będzie jeszcze mocniejszy bo zależy mi też na tym żeby był widoczny na zdjęcaich a aparat niestety "zabiera" ok 20% makijażu. Za to co do fryzury to hmm... sama fryzura byla bardzo fajna ale nie wytrzymała całonocnego szaleństwa. Myślę ze jest to do poprawy bo mialam wlosy spięte na wsuwki i jakieś szpilki (chyba tak to nazywał) i właśnie te szpilki za słabo trzymały. Ale moja mama przez to zaczęła mi mącić w głowie, że może jednak trzeba zmienić fryzjera.....
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:06   #4806
libelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A gdzie się czesałaś?
Czesałam się w Lejdis na Ślichowicach.

Cytat:
Ja szukam błękitnych dzięki podskoczę może jutro

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Hej, hej, hej jak tam majówka? U mnie pracowicie pierwsze zaproszenia już rozdane, ale nie zdążyłam im zrobić zdjęć. Obiecuję poprawę
poza tym byliśmy na weselu znajomych i przy tej okazji zrobiłam próbny makijaż i fryzurę makijaż super,piękny i trwały na zdjęciach troche blady chociaż w rzeczywistości był dużo mocniejszy (przynajmniej dla mnie, bo raczej mocno sie nie maluje), ale jednak na ślub będzie jeszcze mocniejszy bo zależy mi też na tym żeby był widoczny na zdjęcaich a aparat niestety "zabiera" ok 20% makijażu. Za to co do fryzury to hmm... sama fryzura byla bardzo fajna ale nie wytrzymała całonocnego szaleństwa. Myślę ze jest to do poprawy bo mialam wlosy spięte na wsuwki i jakieś szpilki (chyba tak to nazywał) i właśnie te szpilki za słabo trzymały. Ale moja mama przez to zaczęła mi mącić w głowie, że może jednak trzeba zmienić fryzjera.....
Mnie się wydaje, że powinna Ci się trzymać taka próbna tak samo jak by się trzymała na ślubie. Byłam w sobotę na próbnej w Lejdis i powiem szczerze, że nie mogłam jej rozłożyć na części pierwsze tak mocno się trzymała. Mam małe zastrzeżenia do ułożenia ale trzymało się super mimo że z 4 x wkładałam i zdejmowałam kapelusz i wpinałam grzebyk. Ja na twoim miejscu spróbowałabym u kogoś jeszcze innego zresztą sama tak robię. W piątek umawiam się na próbną w innym salonie. Próbny makijaż będę miała 12.06 akurat mam chrzest więc go wykorzystam
Zaproszeń część mam już rozesłanych, rozdane mundurowym ze szpaleru a jeszcze trochę zostało do rozdania. W sobotę idziemy do rodziny

Dziewczyny gdzie zamawiacie torty ??

Edytowane przez libelle
Czas edycji: 2016-05-04 o 21:12
libelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-04, 21:16   #4807
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Czesałam się w Lejdis na Ślichowicach.

Ja szukam błękitnych dzięki podskoczę może jutro

Mnie się wydaje, że powinna Ci się trzymać taka próbna tak samo jak by się trzymała na ślubie. Byłam w sobotę na próbnej w Lejdis i powiem szczerze, że nie mogłam jej rozłożyć na części pierwsze tak mocno się trzymała. Mam małe zastrzeżenia do ułożenia ale trzymało się super mimo że z 4 x wkładałam i zdejmowałam kapelusz i wpinałam grzebyk. Ja na twoim miejscu spróbowałabym u kogoś jeszcze innego zresztą sama tak robię. W piątek umawiam się na próbną w innym salonie. Próbny makijaż będę miała 12.06 akurat mam chrzest więc go wykorzystam
Zaproszeń część mam już rozesłanych, rozdane mundurowym ze szpaleru a jeszcze trochę zostało do rozdania. W sobotę idziemy do rodziny

Ja miałam z Dorotki, uwielbiam jej tort malinowo-jagodowy Dziewczyny miały jeszcze torty od braci Janusz. I na pewno nie polecam Sołtyków (Świat słodyczy), okropne torty robią - ciężkie, woda się z nich sączy i nie mają smaku…

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-04, 22:59   #4808
SylwiaOli
Raczkowanie

Cytat:

Ja planuję zamówić w cukierni Sowa, jesteśmy z rodziną już po degustacji i do tego pięknie wyglądają.

30.07.2016
SylwiaOli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 07:24   #4809
lyoness
Raczkowanie

My zamowilismy tort u Sowy, bardzo nam smakowaly, ciezko bylo wybrac smak ale udalo sie i tort bedzie Marcello czyli czekoladowy z wisniami, do tego przepiekne dekoracje U Janusza zamowilismy kiedys na probe chyba bananowo-wisniowy i mi nie smakowal, dziwny byl... ale kazdy lubi cos innego

Nam zostalo ledwie 3 tygodnie do Big Day, stres niesamowity bo mnostwo jeszcze nie zalatwione a terminy gonia, okazalo sie np ze plan stolow ktory chcemy robi sie 3 tygodnie po zatwierdzeniu projektu (3-5 dni), czyli sie nie wyrobimy i trzeba szukac innego Zaluje ze dalismy termin potwierdzenia 6 tygodnii przed slubem, jeszcze tydzien zajelo nam skontakowanie sie z tymi ktorzy nie zadzwonili i finalnie zostalo niewiele czasu, teraz wiem ze trzeba bylo pisac potwierdzenie na 2 m-ce przed slubem

Edytowane przez lyoness
Czas edycji: 2016-05-05 o 07:48
lyoness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:53   #4810
majowa_burza
Raczkowanie

Nam od dziś równo trzy tygodnie zostały Co do butów, ja nie znalazłam nigdzie blado różowych balerinek, więc zamówiłam na bialebuty.com.pl. Bałam się, czy będą wygodne, ale są super. Kolorów ile się chce i bardzo konkretna pani właścicielka.
Zastanawiam się nad kwiatami - dzwoniłam do kilku kwiaciarni i wszyscy mi mówią, że na dzień matki nie wyrobią się z bukietem, bo tyle będzie pracy :p. Więc pewnie w dniu ślubu pójdę i poproszę biało- różowy bukiet na dzień matki, to pewnie zrobią Irytuje mnie takie gadanie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że za darmo tego nie robią.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lyoness Pokaż wiadomość

Nam zostalo ledwie 3 tygodnie do Big Day, stres niesamowity bo mnostwo jeszcze nie zalatwione a terminy gonia, okazalo sie np ze plan stolow ktory chcemy robi sie 3 tygodnie po zatwierdzeniu projektu (3-5 dni), czyli sie nie wyrobimy i trzeba szukac innego Zaluje ze dalismy termin potwierdzenia 6 tygodnii przed slubem, jeszcze tydzien zajelo nam skontakowanie sie z tymi ktorzy nie zadzwonili i finalnie zostalo niewiele czasu, teraz wiem ze trzeba bylo pisac potwierdzenie na 2 m-ce przed slubem
My mieliśmy potwierdzenie 2 miesiące przed ślubem, a ciągle jest jeszcze parę osób niepewnych, także i tak bywa ile może kosztować taka tablica z usadzeniem gości? Bo zastanawiam się czy po prostu samej tego nie zrobić.

Edytowane przez majowa_burza
Czas edycji: 2016-05-05 o 12:56
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 12:59   #4811
lyoness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majowa_burza Pokaż wiadomość

My mieliśmy potwierdzenie 2 miesiące przed ślubem, a ciągle jest jeszcze parę osób niepewnych, także i tak bywa ile może kosztować taka tablica z usadzeniem gości? Bo zastanawiam się czy po prostu samej tego nie zrobić.
Ceny wahają się bardzo od 60zl za zwykły wydrukowany plakat do 300zl za drewniana płytę z rama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-05, 13:00   #4812
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Ja bede robila sama😊
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 17:52   #4813
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lyoness Pokaż wiadomość

A dlaczego nie pomyslisz o zrobieniu listy sama? Na taką tablicę goście patrzą się tylko raz i jej nie zapamietują. I 2 miesiące przed nic by Ci nie dały, bo u mnie goście jeszcze we wtorek dzwonili, że jednak nie przyjdą (czekali do ostatniego momentu, bo nie wiedzieli czy stan zdrowia im pozwoli). A akurat do wtorku, bo wtedy na sali musieliśmy podać ostateczną liczbę osób. W piątek byłam drukować listę gości.

Cytat:
Napisane przez majowa_burza Pokaż wiadomość
Mnie taka "tablica", czyli sam wydruk kosztowało coś koło 10-15 zł. Sala udostępniła sztalugę i dostałam od nich podkładkę (po poprzednim weselu), do której przyczepiłam arkusz Nie ma co szaleć z takimi "głupotami"
Stary 2016-05-05, 19:13   #4814
mahoniowa
Zadomowienie

Popieram! Ja zrobilam sama na bristolu, wlozylam w antyrame podpisalam, przykleilam, kosztowalo mnie to kilkanascie zl i z bani nie ma sie co umartwiac bo to bzdura.. a anryrama zostala

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:22   #4815
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Dziewczyny, wiem że było setki razy ale... szukam fryzjera. Wytwórnia fryzur po dzisiejszej próbnej odpada...
Stary 2016-05-05, 19:40   #4816
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że było setki razy ale... szukam fryzjera. Wytwórnia fryzur po dzisiejszej próbnej odpada...
Żabko aż scierplam, czemu? Ja jestem awaryjnie zapisana do Glamour na Slichowicach? ide tam za miesiąc czesac się na wesele.
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-05, 19:56   #4817
ZakochanaZabka
Zadomowienie

fryzura mogłaby być spoko, ale jest baaardzo niedokładna, pełno sterczących włosków, pozostawianych, powychodziły mi już włosy, a o 16 wyszłam z salony, taki ogólny nieład w miejscu koka... potargane... nie byłoby źle, wszyscy mówią, że fryzura jest ładna i mi w niej dobrze tylko jest straszni niestarannie wykonana. No i wsuwki mi już wypadają, widać je... a mam wsuwek może z milion.
Stary 2016-05-05, 20:06   #4818
antena22
Zadomowienie

Ja niezmiennie polecam p.Malgosie z Hair Spa na Faldowej 4.
Stary 2016-05-05, 21:08   #4819
libelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SylwiaOli Pokaż wiadomość
Ja planuję zamówić w cukierni Sowa, jesteśmy z rodziną już po degustacji i do tego pięknie wyglądają.
Ja właśnie też myślałam o Sowie, oglądałam torty i mam już 2 upatrzone tylko nad "wnętrzem" się zastanawiamy
Dawniej wszystkie kupowałam u Dorotki ale chyba się nam przejadły...

Cytat:
Jutro idę się umówić na próbną do mnie na osiedle to dam znać co myślę ale jak widzę wychodzące dziewczyny to ślicznie wyglądają

A ja byłam w galerii za butami i znalazłam śliczne niebieskie czółenka w McArthur , śliczne na prawdę i niedrogie bo 99zł ale kurna rozmiarówka zaczyna się od 36 a ja potrzebuję 35 Inne błękitne też widziałam ale ceny zaczynają się od 300

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-05, 22:16   #4820
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
fryzura mogłaby być spoko, ale jest baaardzo niedokładna, pełno sterczących włosków, pozostawianych, powychodziły mi już włosy, a o 16 wyszłam z salony, taki ogólny nieład w miejscu koka... potargane... nie byłoby źle, wszyscy mówią, że fryzura jest ładna i mi w niej dobrze tylko jest straszni niestarannie wykonana. No i wsuwki mi już wypadają, widać je... a mam wsuwek może z milion.
Niezachecajaco to brzmi. Ehhh i teraz muszę czekać do tego wesela żeby zobaczyć jak mi w Glamour zrobią. A ile kosztuje próbna?

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Ja właśnie też myślałam o Sowie, oglądałam torty i mam już 2 upatrzone tylko nad "wnętrzem" się zastanawiamy
Dawniej wszystkie kupowałam u Dorotki ale chyba się nam przejadły...

Jutro idę się umówić na próbną do mnie na osiedle to dam znać co myślę ale jak widzę wychodzące dziewczyny to ślicznie wyglądają

A ja byłam w galerii za butami i znalazłam śliczne niebieskie czółenka w McArthur , śliczne na prawdę i niedrogie bo 99zł ale kurna rozmiarówka zaczyna się od 36 a ja potrzebuję 35 Inne błękitne też widziałam ale ceny zaczynają się od 300
Nie wiedziałam ze w McArthur maja szpilki
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 05:11   #4821
ZakochanaZabka
Zadomowienie

80. Chyba tyle co slubna
Stary 2016-05-06, 06:16   #4822
majowa_burza
Raczkowanie

Ja polecam Renatę Iwan- Performance, fryzjerstwo artystyczne
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 08:48   #4823
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie to tak Ja niezmiennie polecam Adriana

Dziewczyny nie mogę iść do Adriana 8 czerwca o 11:00, może któraś chciałaby w tym czasie umówić się do niego na próbną (jeżeli da się tak zrobić)?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-06, 10:31   #4824
lyoness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Mnie taka "tablica", czyli sam wydruk kosztowało coś koło 10-15 zł. Sala udostępniła sztalugę i dostałam od nich podkładkę (po poprzednim weselu), do której przyczepiłam arkusz Nie ma co szaleć z takimi "głupotami"
Ja sie poprostu nie wyrobie, nie mam czasu zeby zrobic to w Polsce (przyjezdzamy za pozno), a u nas taki wydruk plakatu (z wlasnego projektu) kosztuje 30 euro czyli wiecej niz gdybym zamowila gotowy projekt. Staram sie ulatwiac sobie zycie bo i tak jest ciezko organizowac to wszystko na odleglosc i co sie da zamawiam gotowe
Stary 2016-05-06, 15:33   #4825
lara
Rozeznanie

Witam pierwszy raz piszę na takim wątku, i od razu z prośbą! Jestem w trakcie poszukiwania DJ-a... już napisałam do kilku wymienionych w tym wątku, ale wciąż szukam opinii. Moje wesele będzie wprawdzie dobre kilkadziesiąt km od Kielc, niestety ogólny wątek PM świętokrzyskich padł szybciej niż powstał poza tym z tego co widziałam to odległość już teraz nie jest problemem.

Aktualnie zastanawiam się nad DJ Piterem, Piotrem Gładkowskim, firmą Helion... nie wszyscy mi jeszcze odpisali czy w ogóle mają wolny termin, więc sprawa otwarta
lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 16:58   #4826
antena22
Zadomowienie

Ja polecam DJ Piotra Gladkowskiego.mialam go na swoim weselu i bylam mega zadowolona.nawet moj wujek dla ktorego ne weselu tylko orkiestra sie liczy pytal skad go wzielismy
Stary 2016-05-06, 18:56   #4827
lara
Rozeznanie

Cytat:
Ja polecam DJ Piotra Gladkowskiego.mialam go na swoim weselu i bylam mega zadowolona.nawet moj wujek dla ktorego ne weselu tylko orkiestra sie liczy pytal skad go wzielismy
Dzięki wielkie to teraz tylko czekać na jego odpowiedź! Na razie odpisał mi DJ Piter, oferta wydaje się bardzo fajna, tylko czy 3 tys. to normalna cena za DJ-a?? wiem że akurat na muzyce nie warto oszczędzać, a tu obsługują 2 osoby no i mają w cenie mnóstwo atrakcji... ale z wszystkich na pewno nie skorzystam, póki co chyba nie chcę dymu i konfetti Jak to u Was wygląda? Czy w takiej sytuacji można się targować?
lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 19:48   #4828
ttunia
Raczkowanie

Ja mam gładkowskiego. Za wesele z poprawionami 2200 wiem ze grał w tym roku na ostatkach w czterech koniach i znajomi co byli mówili że super
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 20:25   #4829
domick
Raczkowanie

U nas będzie grał DJ Piotr Węzigowski, dużo osób nam go polecało, bardzo fajny facet 2000 zł bez poprawin
domick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:27   #4830
libelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lara Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie to teraz tylko czekać na jego odpowiedź! Na razie odpisał mi DJ Piter, oferta wydaje się bardzo fajna, tylko czy 3 tys. to normalna cena za DJ-a?? wiem że akurat na muzyce nie warto oszczędzać, a tu obsługują 2 osoby no i mają w cenie mnóstwo atrakcji... ale z wszystkich na pewno nie skorzystam, póki co chyba nie chcę dymu i konfetti Jak to u Was wygląda? Czy w takiej sytuacji można się targować?
My będziemy mieli Dj Piotra Kurowskiego. Znaleźliśmy go ze strony polecanej przez fotografa http://dj-kielce.eu Bardzo fajny przy rozmowie zobaczymy jak będzie. Pani menadżer z hotelu go znała i mówiła że fajny.

Dziewczyny zamówiłam buty przez neta myślę że fajne ale zobaczymy
http://www.casu.pl/szpilki-casu-e422-164965.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości