|
|
#1921 | ||
|
Panaroja
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
tak jest z superhipernadzwyczajnymi odkryciami robionymi na kolanie Ale nie ma co rospaczać, zaraz się znajdzie jakiś kolejny hicior jacy cudni jesteście ![]() Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wiecjer Baru
Mnie tam bezgluten służy, chociaż czasem, rzadko, bo rzadko, ale mam: napady na pieczywo, niestety. I lubię kasze: jęczmienną i płatki owsiane ![]() A, czy da się z płatków owsianych gluten usunąc? Bo niektórzy sprzedają bezglutenowe i nie wiem, czy to nie ściema ![]() Ale mleka też nie piję, od kilku lat ;-) ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Tru, jak zwykle Rejcz, a ta śliwka to na słodko czy wytrawnie w TDC? U mnie zakupowe niewypały perfumowe to Haramain Black Stone: wbrew nazwie piżmo mydlane, no, Biały jeleń po prostu, a nie czarny kamień. I Jannah: na chłopie ok, ale na mnie przyprawia mnie o mdłości. A miało być siano i mięta Co jest, nie wiem, bo miks zmieszany tak, że nie rozróżniam. W ichniejszym upale za to wcale sobie tych zapachów nie wyobrażam.Wiecie, że nie wiem, jak pachnie Dune? z jakieś dwadzieścia lat temu przelotem testowałam, nie pamiętam w ogóle...
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie tylko niuchałam z psika korka samplowego, wydaje się być na słodko, i oby się to nie zmieniło
Po testach naskórnych doprecyzuję. Jednak dziś nie mam sił niczego teścić. Ja też ponad 10 lat mleka nie pijam. Rozwalalo mi hormo i ogólnie mię zaśluzowywało fuuuuj. Ale jak rzucałam mleko to jeszcze nie wiedziałam o modach. Lekarka mi tak poleciła.Czarny kamień vel Biały Jeleń brzmi Acz współczuję
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-04 o 19:29 |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1926 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
A fityniany nie zabijają. I ich "działalność" można zminimalizować. A z Twojego linku wynika mniej więcej to samo, co pisałam (pani doktor pisze: "Rzeczywiście dla populacji żywiących się dietą roślinną o dużej zawartości fitynianów podaż składników mineralnych, takich jak m.in. żelazo, cynk czy wapń powinna być wyższa. Dzieje się tak, ponieważ fityniany ograniczają wchłanianie tych składników"). Plus info, że mała ilość płatków owsianych nie jest groźna. Mam wrażenie, że na to samo, patrzymy z dwóch różnych stron barykady Tak czy siak - pokój wszystkim, fitynianom też Tru, świetny kolor!!! ![]() I kociszcze, jak moje |
|
|
|
|
#1927 |
|
Nindżopesz
|
Tru, pięknie wyglądacie
Rejcz, też czekam na testy śliwki (tylko ja liczę na wytrawną ) i ciekawam jak Ci podejdzie Caligna.Tri, Dune pachnie różnie: słonawo, wytrawnie, ziołowo, morsko w takim skojarzeniowy a nie dosłowny sposób, czasami lilią, czasami ambrą, drewnem, popielniczką, Szamponem Familijnym, starym futrem z lisa. |
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
w sobote Pikik Średniowieczny w Muzeum Wojska Polskiego - może pojade
|
#1929 | ||
|
Panaroja
|
spod pięknej pogody
![]() Cytat:
Cytat:
![]() natomiast kluczowe jest pogrubione - dieta zawierająca duże ilości fitynianów to dieta niezbilansowana prawidłowo , z przewagą zbóż nad innymi składnikami . Przy prawidłowej wieloskładnikowej diecie nic takiego nie grozi . Więc gdyby ktoś się żywił głównie kaszą to oczywiście że miałby niedobór , tak samo zresztą jak w wypadku wybiórczego żywienia się jakąkolwiek inną homogenną grupą produktów . Nic mi sie nie chce....
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Znad powrotu od pulmonologa - bez diagnozy i w zasadzie bez komentarza? Pół roku na wizytę czekałam. Może ja jestem za uprzejma. Dziękuję (za nic) i do widzenia.
Nie mam sił się nawet złościć. I to jakaś hiper super dr. Żal. ![]() Aaaaa i jeszcze znad okropnej wysypi na ciele, niczym kilkadziesiąt ukąszeń ? Brrrrrr. Znad powrotu z Duglasa - Hermesy Jour, ten Absolu zwłaszcza, no ładne są, ładne, jakoś się tam wybijają na tle reszty, choć wciąż to nihil novi, i nie wiem czy tak chcę pachnieć dłużej niż minutę. Edit: Jusz sprawdziłam po czem mi się Jour Absolu podoba - bo ma kwiat moreli, czyli klimaty kwitnących drzew Amarige - zacny! To fakt. Ale początkowa "retrowatość" zapachu obecnie go dla mnie dyskwalifikuje, ale szafa pachnie cudnie, po wrzuceniu tam blottera Cytat:
Idę odetchnąć. Przy kawie, bo padam. Chciałam se kupić szminkę - ale nie umiem. No nie umiem dobrać sobie odcienia. Podobnie z lakierami do paznokci, co nie kupię, dobrze, że na promo, to ląduje u Mam. Ja mam jakąś felerną tą karnację. Buuu ![]() A tak sobie chciałam zrobić nagródkę pocieszycielską za to, że nadciąga pobór krwi, a moja piguła pobierająca mi w domu krew, jest unieruchomiona z powodu zabiegu. Także znowu będzie jazda Obawiam sie, żę nie wytrzymię i uszkodzę kogoś, bo mi w końcu puszczą nerwy.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-05 o 17:31 |
|
|
|
|
#1931 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Parabelko- a gdzie idzie reszta studentow medycyny? serio pytam bo mojej córce sie ubzduzyło na medycyne isc...a mnie sie to nie podoba..wydaje mi sie ze to drog przez meke juz od gilnazjum-bo trzeba do odpowiedniego LO sie dostac ,aby potem sie dostac na studiach, a potem harówa za grosze i wiele lat nauki aby cos osiągnąc, w dodatku u nas w rodzinie nie ma zandych lekarzy wiec nikt nie ma zadnych znajomosci aby jej jakos poómóc.....ja to słabo widze, ale wszyscy mi mowia ze to dobry pomysł bo w PL jest mało lekarzy i bezrobocie im nie grozi i ze to super kasa jest....
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1933 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
hyhy
![]() oj biedni byli ci co o 21 szukali noclegu, bo się w ciemno z dzieckiem wybrali. ceny zaczynały się od 350zł/doba za 2 osoby, albo trzeba było szukać w promieniu min 15km od centrum a o festiwalu większość dowiadywała się dopiero na miejscu ![]() na 27-29 też już prawie wszystko sprzedane
|
|
|
|
#1936 |
|
Niewyczymie.
|
Bry <3
Znad mrożonej kawuni. Wspaniałe popołudnie u teściów. Oni czasami naprawdę są ok. A ja dryfuję sobie na ślicznej waniliowej chmurce... Mona di Orio Vanille to prawdziwe dzieło sztuki <3 Koniecznie potrzebuję całej flaszki, jak tylko skończę moją całkiem sporą odlewkę <3
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pachnie tanio, jak jakieś celebryckie, najtklubowe zapachy, koooooszmar Nie doczekałam jeszcze bazy, która pewnie będzie spoko, ale litości, jakie to ma znaczenie Nie mam więcej nic do dodania, czekam na prysznic. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-05 o 20:05 |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Bezrobocie lekarzowi nie grozi to fakt, ale superkasa jest dla wybranych - specjaliści z co najmniej drugim stopniem specjalizacji bądź dwoma specjalizacjami w owym systemie no i doświadczeniem czyli minimum 15-20 lat w zawodzie , z tego część w klinikach .Więc dla kogoś bez pleców start w tym kierunku to zmarnowane życie . I bezwzględnie konieczne zaplecze w postaci zdrowych dobrze zarabiających rodziców, którzy będą przez jakieś 10-15 lat najbliższe po studiach utrzymywać .
|
|
|
|
#1939 | |
|
Mother of Cats
|
Rejcz, no po prostu
Nożyczki się otwierają, no.Cytat:
Rany, jak mi dobrze - po raz pierwszy od wielu, wielu dni, nic nie muszę robić na jutro. Błogość |
|
|
|
|
#1940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezradność totalna ![]() I za badania Cytat:
Niezle oblężenie Cytat:
|
|||
|
|
|
#1941 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę, bo jeden bark mam po wypadku i niestety ![]() Cytat:
Wiem! Tilleul D'Orsay! Pewnie Ci nie podpasuje, może zbyt miły jest, ale wiele razy, przechodząc obok kwitnących drzew, czułam właśnie Tilleul! Cytat:
Cytat:
Cytat:
2) może alergia na coś? 3) pielęgniarka, pracująca w Centrum Zdrowia Dziecka, zdradziła mi pewnien sposob, żeby mniej bolało - i tego uczyła dzieci - w momencie, kiedy będzie Cię kłuć (powiedz, żeby powiedziała, nie patrz) zrób bardzo głęboki i gwałtowny wydech Hej hej, co tam, pani kochana?
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dzisiaj widze z Red!
Krótko i tylko na wymiankę, ale zawsze coś Wyciągnęłam wczoraj próbkę Hinoki i bleeee.... gdzie te lasy? Kawał suchej dechy pociagniętej jakimś chemicznym impregnatem (czyzby ta terpentyna?) i spsikany cytrynowym odświeżaczem do toalet
|
#1943 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. nieee znasz się tam jest kosodrzewina a ten impregnat to zimne kamienie i górski chłód!
|
|
|
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Tak też czytałam. 3. ![]() Taki stan, po zakindżalaniu jest bossski, po prostu jakbyś była Panią Świata! Nom, ale na badania nie poszłam. ![]() Cytat:
Tilleul - to lipa? Tak czy owak sprawdzę. 1. Ano nie. ![]() 2. Możliwe. Mam D, trochę pleców i łokcie w kropki. Dziwne usytuowanie. ![]() 3. Dziękuję. znam go Ta piguła co się do niej wybieram (ale jednak nie dziś) jako jedyna (niestety priv) potrafiła mnie nie skrzywdzić, i nie, nie chodzi o ból wkłucia, tylko o to, że mnie inni kłują po 6 razy bo nic nie leci, i potem ręcę nadają się do wymiany. Nie mogę nic nimi robić są całe sine. Ból tych siniaków na CAŁEJ powierzchni rąk, jest koszmarny. Ta była, i mam nadzieje dalej tam jest, specem od dzieci. Nie wiem tylko czy na nią trafię. Ale genialna kobieta. Bardzo młoda i taka optymistyczna ale profesjonalna. Chyba lecim z chuopinem na zakupy ciuchów. Dla niego Co to będzie.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-06 o 10:10 |
||
|
|
|
#1945 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Niuchalam i testowałam nowego Muglera - Angel Muse - bardzo podobają mi sie. Niby baza jak klasyczny ale faktycznie goutmandowe - jakby słodsze i cos tam orzecha wyczuwam
|
#1946 |
|
Niewyczymie.
|
Chłop zrobił jak powiedział i dzisiaj przyszła do nas pani sprzątająca po raz pierwszy
Co prawda jej obowiązki ograniczają się tylko do porządnego wysprzątania kuchni i łazienki dwa razy w tygodniu (jak narazie), ale to i tak wielka ogromna pomoc Jestem. Zachwycona. Tą panią w sensie. Taka fajna kobieta z jajem. I nie mogę się nadziwić jak szybko, dokładnie i porządnie wszystko wysprzątała. Dosłownie szła jak burza... aż się zawstydziłam. Chyba jestę brudasę bo ja tak nie umiem
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, to może być tak, że jak sprzątamy sami, to nam się wielokrotnie nie chce, nie mamy siły, nikt tego nie widzi, tylko my, jutro i tak będzie syf, ot takie błędne kółko i kierat. A gdyby nam za to płacono, to zapewne robiłybyśmy tak, żeby właśnie klient był zadowolony, żeby mieć polecenia, zlecenia etc. Ju noł, wizytówka. Wiem, że są osoby, które uwielbiają sprzątać, jest to ich "thing" i kompletnie na to nie narzekają, bo tak po prostu mają. Mam taką przyjaciółkę, dla niej to jest przyjemność. Mimo tego, że pracuje zawodowo i wychowuje dziecko, to sprzątanie ją odpręża, odstresowuje, relaksuje i sprawia autentyczną przyjemność, a czystość domu nadaje jej lekkość ducha. I ja to jestem w stanie zrozumieć. Sama tak nie mam, jednak rozumiem inny stajl Sama jestem jak zawsze, gdzieś pośrodku skali, bo bałaganu nie znoszę, ale też nie przejmuję się za bardzo pucowaniem i leżakującym kurzem. Mam taki luuuzik, balansik. Dla jednych to już zapewne syfik
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Niewyczymie.
|
Znam takich ludzi.
Moja babcia ze strony matki to pedantka, aż do przesady. Dzień w dzień od 6 rano ODKURZACZ. No ale cóż. Ale nooo... kuchnię mam teraz tak czyściusieńką, że aż żal się za obiad zabierać, żeby tego idealnego porządku nie zaburzyć... <3 Pytanie do zaślubionych barowiczek Jaką piosenkę wybrałyśta na pierwszy taniec? Dzisiaj na youtube wyskoczyła mi nasza, aż mi się na wspomineczki zebrało... <3(Warning - słuchasz na własną odpowiedzialność https://www.youtube.com/watch?v=ECaGhZzJHH8 Edytowane przez MotherDivine Czas edycji: 2016-05-06 o 18:15 |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Zaprawdę powiadam Wam Red się nic nie zmienia, wciąż tak samo chuda i sliczna
Tylko skrzydła nietoperze jej rosną coraz okazalsze
|
#1950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie!Co do Hinoki - to samo odczucie. Zresztą jak zwykle - drewno, lasy, mchy a terpentyna szczególnie, pozostają w sferze marzeń, niestety. Nic prawdziwie drzewnego nie spotkałam Cytat:
Co do pobierania krwi - co za horror Nie miałam pojęcia, że takie coś w ogóle jest możliwe, rany, brrrrr Cytat:
![]() Nie mamy piwnicy ani nic, szlag może trafić, nawet przy okkurzaniu, pod koniec, jestem tak wnerwiona na te wszystkie graty, że nie mogę ![]() ALE mogloby być lepiej, tyle, że żadne z nas niestety nie jest systematyczne, wciąż czegoś szukamy, a już papierów - masakra. Dlatego jak jadę do lasu - przestrzeń A potem wracać ciężko, choć ja lubię swoje mieszkanie, umiejscowienie i w ogóle...ale w pewnym momencie się po prostu poddałam Nie będzie ładnie ani przyjemnie, nie ma szans, jestem tu stłamszona i bezsilnaCytat:
Fajnie byłoby się spotkać - nie uważasz?
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

tak jest z superhipernadzwyczajnymi odkryciami robionymi na kolanie 
No ale to each their own.

z jakieś dwadzieścia lat temu przelotem testowałam, nie pamiętam w ogóle...
Po testach naskórnych doprecyzuję. Jednak dziś nie mam sił niczego teścić.

Edit: Jusz sprawdziłam po czem mi się Jour Absolu podoba - bo ma kwiat moreli, czyli klimaty kwitnących drzew 

Nożyczki się otwierają, no.
bezradność totalna
za badania
Co to będzie.