|
|
#901 |
|
lokalna gwiazda
|
Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2
Moje rośliny balkonowe zawsze źle kończą.
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wykończylam wszystkie pokojowe. Balkon to moj kolejny fantastyczny pomysł na miarę Ferdka Kiepskiego, ale już zasialam, walcz albo gin.
|
#903 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#904 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam myjkę parową i wypiorę sobie materac
ale najpierw poczekam, aż nowe pudełko przykryje się kurzem
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
postawiłam nasz znienawidzony (marzyłysmy żeby się zepsuł) odkurzacz koło kominka i kawałek rury się stopił. Plan byl kupić nowy ale kasy brak więc trzeba było zalepić dziurę taśmą. Ciekawe czy zadziała
![]()
|
#910 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
A u mnie dziś dzień prania. Piorę i wywieszam od razu na dwór, bo słońce ładnie świeci. Trzecia pralka leci i rozważam jeszcze upranie psiego legowiska. |
|
|
|
|
#911 |
|
Biała Dama
|
Wczoraj heroicznie wyszorowałam całą łazienkę, już było bardzo trzeba więc zebrałam siły
![]() A dziś nie wiem, wypadałoby coś ogarnąć bo jutro wyjeżdżam a w niedzielę wracam z gośćmi ale tak naprawdę to mi się nie chce |
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#913 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przyjeżdżają do mnie teściowie... A w domu bajzel :/ Kto za mnie posprząta??
|
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Chętnie się przyłączę. Myślę, że to wątek dla mnie.
Wprawdzie nie mam swojego domu i podejrzewam, że to właśnie z tego powodu jest ciągle taki bałagan - mieszkam z rodziną TŻta, choć od dłuższego czasu myślę, jakby stąd uciec. Jego rodzina to kolekcjonerzy starych szmat, mebli i wielu innych niepotrzebnych rzeczy, których prawdopodobnie nigdy nie użyją, ale nie mnie o tym decydować. W dodatku, z mojego punktu widzenia, kompletne lenie w porównaniu do mojej rodziny i jeszcze więksi bałaganiarze... Na początku jak u nich zamieszkałam to nie mogłam tego znieść i sprzątałam niemalże codziennie po powrocie z uczelni, jednak zaczęło mnie to denerwować, w szczególności brak szacunku do mojej pracy i bałaganienie na nowo - tu wysypany cukier, tam nakruszone, rzeczy niepoodkładane do szafek i wiele innych, więc przystopowałam z tym sprzątaniem i sprzątam zwykle tylko po sobie i po TŻecie. Dzisiaj poodkurzałam pokój, powycierałam biurko i szafkę, poskładałam ciuchy, ale nie chce mi się już nic poza tym, a mamy jeszcze swoje naczynia do zmycia i pranie do zebrania i złożenia... Nie mówiąc już o tym, że powinnam się uczyć. |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#916 |
|
zuy mod
|
Hej. TŻ pojechał robić auto z kumplem i zostawił mnie z misją "ogarnij trochę". Jest taki syf ze na samą myśl mi słabo
|
|
#917 |
|
Naczelna Nastolatka
|
He he he. Ja leżę w łóżku. A potem jadę na działkę. W domu burdel nie do opisania. Ale mam to.w nosie
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem chora i nie mam siły nawet włosów wysuszyć nie mówiąc o sprzątaniu
|
|
|
|
#919 |
|
lokalna gwiazda
|
Nigdy nie suszę włosów. Od zapachu suszonych włosów mam mdłości. Kiedy jest ciepło, suszę się na balkonie, bo tam ciągle wieje. A pies siedzi obok i powiewa sierścią.
|
|
|
|
#920 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
U mnie tydzień temu byli rodzice w odwiedzinach, wszystko było wypucowane na błysk, teraz znowu bałagan szczególnie u tż w pokoju armagedon
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzień przed wizytą teściów odkryłam, że żyrandol w kuchni ma szkło przeźroczyste, a nie brązowe jak dotąd myślałam.
|
|
|
|
#922 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
miałam podobnie z fugami w łazience. Okazało się ze są jasno brązowe a nie bardzo ciemno szare
|
|
#923 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś tylko chodziłam i narzekałam, w wyniku czego mój maz odkurzył cały dom, pofotografował i wystawił na All moje rzeczy na sprzedaż, a dzieci pozbierały pranie z suszarki i powiesiły wyprane wczoraj
![]() A ja za to posadziłąm kwiatki w skrzynkach i dogotowałam w połowie szczawiową. Bo w połowie ugotował ją wcześniej mąż. ![]() Poopalałam się na tarasie, poczytałam, wyleniłam w ciepełku. U nas pierwszy taki ciepły dzień.
|
#925 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#926 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Moi teściowie sami raczej bałaganią, więc cóż...
Staram się nie przejmować, że jest burdel
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj jedyny wolny dzień w tym tygodniu, a narobiłam się jak dzika
![]() - ogarnęłam całą szafę w przedpokoju, wszystko poskładałam, posegregowałam - zrobiłam porządek w szafie w pokoju, wszystko wyukładałam, posegregowałam ciuchy i wywaliłam dwa worki szmat w których nie chodzę - umyłam dokładnie łazienkę, posegregowałam kosmetyki swoje i męża - wyprałam i wywiesiłam pranie - zmieniłam pościel - powyciągałam naczynia ze zmywary i nastawiłam kolejną - zrobiłam porządek ze swoimi kwiatkami: popodcinałam, podlałam i dodałam nawozu - zrobiłam obiad - ciasto na ciasteczka chłodzi się w lodówce Padam na pyszczek, tak wiem, zwariowałam ![]() Dopadła mnie dzika energia
|
|
|
|
#928 |
|
Konto usunięte
|
Poskrecalismy meble, wyrzucilismy mnostwo śmieci, cały weekend nam na tym zszedł. A końca nie widać - jest straaaszny syf, nic nie ma swojego miejsca, a ja bym najchętniej wywaliła się na kanapie przed tv. Na moje nieszczęście nie mam jeszcze kanapy :P
|
|
|
|
#929 |
|
lokalna gwiazda
|
Byłam dziś w gościach. Już pomijam, że mieszkanie jak z reklamowych zdjęć. Choć nieco zastanowił mnie brak lustra w przedpokoju. Musiałam więc wejść do łazienki, by tam spojrzeć na swoje oblicze, a w łazience... oślepiająca czystość. Oślepiająca. Idealnie czyste fugi. W zasięgu wzroku, bo za kibelek nie zajrzałam. A przecież mogłam zamknąć za sobą drzwi. Kurka. Ale jeszcze zajrzę, bo to chyba niemożliwe, żeby nie było się do czego przyczepić. Zaproszenie było spontaniczne, więc wykluczam pospieszne pucowanie.
Tymczasem moja łazienka przypomina szalet miejski z czasów PRL-u. A sypialnia - wysypisko śmieci.
|
|
|
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ooo na szczęście wybralismy szare. Mój brat za to ma mega problem bo jemu znowu od piecyka gazowego strasznie żółkną. Nie ma sensu nawet tego czyscic. Cytat:
Prawdą jest jednak, ze ona uwielbiala sprzatac. [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;60111661]Poskrecalismy meble, wyrzucilismy mnostwo śmieci, cały weekend nam na tym zszedł. A końca nie widać - jest straaaszny syf, nic nie ma swojego miejsca, a ja bym najchętniej wywaliła się na kanapie przed tv. Na moje nieszczęście nie mam jeszcze kanapy :P[/QUOTE] Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2016-05-09 o 20:32 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

...65,5kg.. .60

miałam podobnie z fugami w łazience. Okazało się ze są jasno brązowe a nie bardzo ciemno szare