![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
No chyba tak, np. dorzucić ziemniaka albo jakieś inne warzywo, któe dziecko już zna. Ale to tak na moją logikę tylko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3722 |
Wtajemniczenie
|
Ale goraco...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3723 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj była wreszcie rehabilitantka... wczoraj albo Grześko spał... albo jej nie pasowało heh.
W tydzień postępów mnóstwo zrobiliśmy... ale i tak asymetria jest i trzeba ją korygować. Mamy nowe plastry i pokazała jak siadać i sadzać młodego by mu nie zaszkodzić i stymulować rączki do podpierania. Daje nam maks miesiąc i będziemy raczkować 😃😃😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- U nas raczej umiarkowany dzień.... duży wiatr... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3724 |
po drugiej stronie szafy
|
U mnie też dziś konkretnie wiało, niby ciepło, ale jak dmuchnęło, to włosy na rękach stawały dęba, brrrr.
Diablica, no proszę, już pani rehabilitantka inaczej gada :P Czyli co, wychodzi na to, że jednak trochę Was ostatnim straszeniem naciągnęła na wizytę? ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Zaczęłam myśleć o meblach do pokoju młodej i dzisiaj oczy w kole postawiłam na widok cen mebli dziecinnych ![]()
![]() |
#3725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest jedna rzecz, prócz tej asymetrii którą musi sprawdzić lekarz... coś z barkiem i zaczerwienieniem, które my braliśmy za atopowe a może wynikać z czegoś innego. Ogólnie wole wydać kasę (mimo tej paniki którą sialam ![]() Ogólnie już cedzę trochę przez palce wszystko o czym mówi ale nie zaszkodzi sprawdzić... a do tego skorygowała trochę rzeczy, które z młodym robimy... Czas pokaże czy warto było ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Co do mebelków to ja planuje w Ikei młodego zaopatrzyć. Na dniach zaczynamy malowanie pokoju... na wakacjach najpóźniej chciałabym wyeksmitowac synusia z sypialni... czas pokaże czy matka da radę rozstać się z dzidziolem Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Co do mebelków z Ikei... ten system mi się podoba http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18836/ Chciałabym jednak podjechać i "pomacać" bo na zdjęciach wszystko cacy a rzeczywistość bywa różna ![]() Owszem można by kupić gdzieś indziej np. w mebliku.... ale tam znowu ceny OMG ... tak jak mówi Elve ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-05-05 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3726 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() U mnie pewnie też na ikei stanie, ale wkurza mnie, że dla maluchów jest tylko jedna seria, ta Stuvia...średnio mi się podoba ta opcja tylko frontów kolorowych. No ale ceną zyskują bardzo, zwłaszcza jak się z meblikiem porówna ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3727 |
Zakorzenienie
|
No ja do Ikei też blisko nie mam...jakąś stówę...
Ale już tak dawnooo nie byłam, że chętnie się wybiorę...a Młody z dziadkami zostanie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja mam pół kraju do przejechania
![]()
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
Pół kraju??? Kobieto to gdzie Ty mieszkasz??? 😘
Nie no ja mam dwie w pobliżu i do każdej stówa... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3730 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja mam ponad 3 stówy, cóż poradzę
![]()
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Elve, o coś takiego Ci chodzi?
![]() http://lecibocian.pl/pokoje-dzieciec...mi-ikea-stuva/ Czy jeszcze bardziej real? ![]()
![]() |
#3732 |
po drugiej stronie szafy
|
Jeszcze bardziej, takich wiesz, nieprospektowych, niereklamowych, niepodrasowanych :P Żeby widzieć jakie to ma naprawdę kolory
![]()
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
Nie jest całkiem źle z kolorami...
http://olx.pl/oferta/sprzedam-zestaw...8-IDdwEy9.html http://sprzedajemy.pl/sprzedam-regal...stuva,24894977 http://olx.pl/oferta/sprzedam-zestaw...8-IDdwEy9.html http://sprzedajemy.pl/meble-kombinac...tolik,36087612 Chociaż ja od początku w biel celuję ![]() Ściany miętowo-szare...taki klimat ![]()
![]() |
#3734 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja też pewnie w biel będę celować, ale ciekawa byłam tych kolorów w realu, dzięki
![]()
![]() |
#3735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Grzes ma asymetrie? Fajnie ze wybieracie juz mebelki, my to jeszcze musimy poczekac az kupimy mieszkanie, mam nadzieje ze to bedzie w tym roku. A ja juz na spacerze. Ostatnio chodze rano sama a potem ok 16 idziemy po Meza na parking i robimy sobie jeszcze krotki spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ma... na prawą stronę lekko...myśmy tego nie zauważyli. Pokazała nam to na jego odruchach...na jedną stronę łatwo różne rzeczy robi....na drugą słabo. Mamy sadzać sobie go między nogami ( jak my siedzimy płasko na ziemi)...i kłaść zabawki po zewnętrznej stronie uda...tak by mały sięgał po nie przez udo...on wtedy przechodzi na jedno bioderko i ćwiczy wstawanie, podnoszenie się do siadu i do raczkowania...czasem podpiera się rączką i to też jest rodzaj ćwiczenia... Pilnować tylko trzeba żeby siadając nie robił nóżek w żabkę...tylko miał na prosto...wtedy będzie wykonywał ćwiczenie poprawnie... Podnosząc z maty też robimy to w specyficzny sposób.... ale tego chyba nie uda mi się wytłumaczyć...mamy go lekko na bok przekręcić...potem naciskając lekko bioderko tak jakby ciągnąc bioderkiem lub za rękę tak podciągnąć do siadu...( wygląda to tak jakby sam siadał i podpierał się rączką - podpiera się tą rączką na który bok go przekręcamy)- finalna pozycja to taki siad z podparciem i nóżkami w jedną stronę skierowanymi....taka pozycja ponoć jest ok... i wtedy podnosimy dopiero = siedem światów ![]() ![]() ![]() Ogólnie trudne to...na jedną stronę super wychodzi a na drugą gorzej przez tę asymetrię... Musimy mu bark troszkę stymulować....takie kółka kręcić rączką... Zabawki na wprost by jak najbardziej rączki do przodu wyciągał... Takie pierdółki ![]()
![]() |
![]() |
#3737 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Ja to się boję samego wykańczania pokoiku.. dywaniki...firanki...lamp ki...I pierdyliard innych dodatków
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co z obrotami na brzuszek? Od razu cwiczenia do siadu a z brzuszkiem cos kazala robic? No niestety dziecko kosztuje:/ meble ciuszki jedzenie pampersy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3740 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siadać nie uczymy jako tako...tylko ta zabawa stymuluje do podnoszenie się do siadu i raczkowania głównie... No i ogólnie u mnie wszędzie panele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to chyba bez sensu....ciepło się robi i w samym bodziaku chyba da radę... ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- U nas 5x5 i nie chcę by było surowo - muzealnie... ale też nie chcę by było naciapane jak Cepelii ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3742 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja ma katar... przypałętal sie straszny lejący... ehhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
Mamy puzzle nawet dobrej jakości.... spodenki się na nich ślizgaja.
O katarze nie wspominaj nawet....gile do brody młodemu wiszą wrrr Taka pora chyba... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3745 |
Wtajemniczenie
|
Ale ze śliskie te piankowe? Bo sie zastanawialam nad nimi, bo juz mata za mala i wychodzi tylem z niej
![]() Qrcze u nas byl najpierw katar taki ze sie wyciagnac nie dalo aspiratorem, nawet sol nie pomagala, a dzisiaj taki lejący że masakra... hmm kazda pora roku jest dobra dla kataru:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3746 |
Zakorzenienie
|
No te puzzle są chropowate.. mam z firmy Ludi. Różne faktury tych puzzli są... ale trochę młody się ślizga na nich. Mimo to polecam.
One po prostu małą powierzchnię mają... a młody jak się rozkręci to będzie chciał dalej i dalej... a dalej to tylko panele 😃😃😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3747 |
po drugiej stronie szafy
|
Moja z kolei nie lubi puzzli (chyba że odrywać te zewnętrzne i je gryźć
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 |
Zakorzenienie
|
No my w ciągu dnia tylko na puzzlach przebywamy 😃
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3749 |
Wtajemniczenie
|
Daisy... co u Ciebie? Cos sie nie odzzywasz ostatnio...
Jakos dziewczyny pouciekaly z wątku i chyba malo kto juz tu zagląda ![]() A wyparzacie jeszcze butelki? Ja wyparzam, ale cos mi sie obiło o uszy ze do 6 mca wyparzac trzeba hmmm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3750 |
Zakorzenienie
|
Coraz mniej będziemy w necie siedzieć a więcej na dworze z dzidziolami
![]() Co do butelek... ja jeszcze wyparzam ale od wielkiego dzwonu. W ogóle to ja bardzo lajtowo do tego podchodzilam....nigdy nie wyparzam butelek codziennie...mylam w garącej wodzie i raz na tydzień gotowałam.... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Tak się relaksujemy ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-05-07 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.