![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.
Cytat:
![]() Ups.. chyba przeze mnie ta aferka ![]() ![]() Dodam jeszcze, że jesteśmy w podobnym wieku i w miare moich możliwości, rozumiem Cię ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam mamusie i te przyszłe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
witam wszystkie panie,
jak tam wasze zdrówko, ja nadal mam temp 37 i powyżej zależy od pory dnia i dziwne uczucie w brzuszku ale to nie bol tylko raczej takie rwanie i miałam śluz taki brązowy (jak przed okresem,) tydzień temu teraz jest normalny poza to dalej sikam i sikam ale liczyłam- jezeli jest male cos to powinno mieć jakieś dwa tygodnie i mam takie pytanie robiłam USG-brak dzidzi ![]() dzieki za cierpliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
tak wczesnej ciazy usg nie wykryje ja bylam w 3 tyg ciazy od zaplodnienia i lekarz tez powiedzial ze ciazy brak dopiero z testu wyszlo ze jestem w ciazy i w 5 tyg bylo juz widac zarodek
#1894 |
Zakorzenienie
|
pierwsze co robi sie zeby wykryc ciaze to test beta hcg tylko on 100% da pewnosc w tak wczesnej ciazy
#1895 |
Przyczajenie
|
dzieki
ale ja robiłam już 5 testów (kupiłam w aptece co wykrywają ciąze 7 dniowa) i jeden wyszedł pozytywny a 4 negatywne jak sie domyślam nie jestem w ciąży ale dlaczego mam takie uczucie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
bo prawidlowo powinno sie testowac mimo wszystko po OPOZNIENIU miesiaczki, cierpliwosci..
#1897 |
Przyczajenie
|
wiem,
ale jak usłyszalam po usg że na okres muszę poczekać jakieś 2 tygodnie ![]() dobra juz przestaję pozdrawiam wszytkie okrąglutkie papa |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
no to musisz poczekac mi test wyszedl dopiero tydzien po teoretycznym okresie... niestety trzeba czekac
zrezta ja juz pisalam watek o prawidlowym testowaniu i co to znaczy testy wykrywajacy 7 dniowa ciaze poszukaj na watku "kiedy test daje 100 % pewnosci" pozdrawiam
#1899 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
zrobiłam badania co to znaczy: crp 1.0 mg/l ph6 ASC 19 mg/dl wizytę mam dopiero za tydzień więc proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam pojecia co to znaczy a co to za badania???? nie masz widelek w ktorych mozesz sprawdzic??
#1901 |
Przyczajenie
|
dostałam skierownie na badania CRP i wynik to 1.0 mg/l
musze szukac pozdrawiam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem co to crp
![]()
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reakcja ostrej fazy jest to niespecyficzny, wczesny odczyn organizmu na działanie takich czynników, jak: zakażenie bakteryjne, zapalenie, uraz mechaniczny lub termiczny, rozwój nowotworu czy niedokrwienie tkanek prowadzące do martwicy, a także zabiegi operacyjne. W przebiegu reakcji ostrej fazy występują zmiany w stężeniu pewnych składników osocza, zwanych białkami ostrej fazy. Głównym zadaniem białek ostrej fazy jest przywrócenie homeostazy ustroju czyli równowagi wewnątrzustrojowej. Szczególne znaczenie ma tutaj białko C-reaktywne, które ze względu na swoje właściwości dynamicznego reagowania, jest jednym z najlepszych niespecyficznych biochemicznych markerów wielu stanów patologicznych. Jego ilościowe wielokrotne oznaczanie, w powiązaniu z innymi badaniami klinicznymi jest przydatne w rozpoznawaniu, różnicowaniu i ocenie skuteczności leczenia oraz w rokowaniu co do dalszego przebiegu choroby. Okazało się również, że poziom CRP jest bezpośrednio związany z ryzykiem rozwoju zawału serca, ponieważ jest jednym z prozakrzepowych markerów stanu zapalnego, do których zaliczmy również fibrynogen i interleukinę-6. Odkryto, że wzrost jego stężenia koreluje dodatnio ze wzrostem ryzyka zawału serca lub udaru mózgu, a obniżenie poziomu tego białka było związane ze zmniejszeniem ryzyka zawału czy udaru mózgu. Lekarze podkreślają jednak, że na razie nie ma powszechnie uznanych poziomów referencyjnych CRP, dla których można byłoby uznać, że ryzyko zawału jest minimalne. Podobnie nie ma wciąż przetestowanych metod “leczenia” poziomu CRP, to jest takiego oddziaływania na mechanizmy fizjologiczne zapalenia, aby przez oddziaływanie na nie przy pomocy właściwego zestawu leków uzyskać pewne obniżenie ryzyka zawału. Normy CRP: Mężczyźni do 5,8 mg/l Kobiety do 4,0 mg/l a to drugie, to nie wiem co to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Przyczajenie
|
dziewczyny jestem poraz ierwszy tutaj i moge popelnic bledy w obslugiwaniu sie ale chcialam sie dowiedziec na czym polega badanie hcg czy ten test sie kupuje? gdzie? w jakiej cenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Są to poprostu testy ciążowe. Do kupienia w aptekach, większych sklepach z kosmetykami ( Rossman) w hipermarketach, CPNach... Ceny : ja spotkałam od 9 do 14 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
ten test wykonuje sie z krwi .. w kazdej przychodni po prostu idziesz i mowisz ze chcesz zrobic test ciązowy beta hcg i pobiora ci krew i czasem od razu ma sie wynik czasem trzeba czekac zalezy od przychodni cena tez rozna od 14-30 zl zalezy gdzie
![]()
#1907 |
Przyczajenie
|
czyli jednak musze robic go w przychodni czy tez moge go kupic i sama pobrac krew?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
musisz pojsc do laboratorium i pobrac krew, samemu raczej tego sobie nie zrobisz
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 |
Przyczajenie
|
dziękuje za odpowiedz, chcialam sie upenic. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkich,
chcialam sie pozegnac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam dzisiaj moje wyniki krwi moj HCG+ beta 1.13 mIU/ml malo wiec mysle ze to nie ciaza ![]() mam nadzieje ze szybko tutaj wroce ![]() papapapa |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
Basienka byłam włąsnie na 2 godzinnym spotkaniu z twoim watkiem!!! Też mnie zmotywowałaś do odchudzania i zdjęcia z brzuszkiem sa boskie!! Slicznie wygladasz w ciązy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanie......czy brak Zespolu napiecia przedmiesiaczkowego może byc objawem ciazy? ja zasze mialam bol w piersiach przed okresem, a teraz nic i nawet nie sa jakies szczegolnie nabrzmiale co zazwyczaj jednak wystepowalo...szczerze mowiac ciaz w tym momentcie nie jest tym na co czekam najbardziej i popadam juz w paranoje...w poniedzialek zrobie test bo to bedzie juz po terminie spodziewanej miesiaczki...ale staram sie wsluchac w swoj organizm bo juz chcialabym wiedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Rozeznanie
|
Nie jestem zła koffane, nie było żadnej afery....
Po prostu nie znałyście mojej sytuacji i tyle.... ![]() Mój TŻ chyba troszkę spoważniał, bo prawdopodobnie...na święta się zaręczymy....:P Tak naprawdę oficjalnie, bo teraz to tylko moi rodzice wiedzieli o tym, a teraz jego powinni sie dowiedzieć... Ale nie będzie żadnego spotkania rodzicó, co to to nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Wtajemniczenie
|
Moze glupie pytanie. ale czy to mozliwe, ze bole podbrzusza i jajnikow (zwiazane z ciaza) pojawiaja sie 2-3 dni po stosunku? Czy to raczej czyms innym spowodowane bole. Czy w ogole jest taka mozliwosc :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAK brak PMS-a moze byc objaewem ciazy. Cytat:
Takiej mozliwosci raczej nie ma. Zawsze od stosunku do zapłodnienia musi minac jakiś czas. 2-3 dni to troche za mało by pojawiły sie jakiekolwiek objawy. Pierwsze objawy ciażowe moga pojawić sie dopiero około 3-4 dni po zapłodnieniu a od stosunku do zapłodnienia moze minac od 2-7 dni. Pierwszymi obajawami ciazowymi jakie moga wystapić sa plamienia implantacyjne w wyniku zagrniezdzania sie zarodka kolejne sa to zmiany wywołane produkcja hormonów ciazowych hcG. Moze to sie objawić np. napieciem podbrzusza, pokłuwaniem w jajnikach, lekkimi mdłosciami ale kazda z kobiet reaguje indywidualnie wiec objawy moga sie nie pojawić wcale lub być kompletnie niestendardowe.
![]() |
#1918 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja juz dostaję świra - bo cały czas mam nadzieję że zafasolkowałam a test inetensywanie mnie rozczarowyje.
I tak: - okres spózni mi się 3ci dzień -brak objawów przedokesowych -uderzenia gorąca -tempka pow. 37 -biały sluz -bóle głowy -mdłości ale lekkie -bardzo częsty ból podbrzusza- jakby cos mnie ciągło i do tego kłucia jajników -i ciągle mnie suszy a test pierwszy zrobiłam w dniu spodziewanej @- nic, 4 dni później- nic. Z tego co wiem PreTest jest dośc rzetelny czy to możliwe bym stężenie HCG miała nadal tak niskie? Juz mnie dobija to czekanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
Bezsenność, nie chcę zabierać Ci nadziei, ale uważam że już coś powinno wyjść na teście... ja swój robiłam w 29 dc (pre test) i wyszła mi druga kreska, dość blada, ale widoczna. Oczywiście każda z nas jest inna i u Ciebie może być faktycznie za niski poziom HCG. Pamiętam, że pierwszy test robiłam gdzieś na tydzień przed spodziewaną miesiączką i wtedy nic nie wyszło. W każdym razie, trzymam kciuki żeby się udało i @ nie przylazła, a betka skoczyła wysoko do góry.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.