|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
My tez juz pozegnalismy gosci. Byla przyjaciolka z tz i polrocznym Wojtusiem, ktory jest tak duzy jak Kacper a wlasciwie Kacper taki duzy jak on. Po wczorajszym wypiciu 200 ml kaszki Kacper spal do 4 i w zwiazku z tym wszystko mu sie w dzien poprzestawialo i niewiedzialam o co mu chodzi. wypil w sumie jakies 130 ml herbatki i nie zjadl zadnego sloiczka i spal 4 razy po 40 min. teraz wypil 180 ml kaszki z sokiem z jablek naturalnie wycisnietym w sokowirowce.. ciekawe jak bedzie jutro.
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Moje szczęście już śpi, aż dziwne, bo w samochodzie spał do 19, fakt krótko. Byliśmy u rodziców, zawiozłam tam zupkę własne roboty i wszyscy pytali się mnie czy on tyle zje. Powiedziałam, że może tyle to nie, a on i mnie zadziwił zjadł wszystko jakieś 240 ml
. Marudził mi dzisiaj, ale to pewnie te zęby i padł szybko, bo dzień pełen wrażeń, oczywiście musiałam go ululać, bo cierpiał biedak .izuniak czy twoja "paróweczka" gwiżdże? Mój pulpecik to potrafi na czterech paluszkach, po dwa z każdej rączki.
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Anula a pochwal się co kupiłaś mężusiowi
![]() ![]() lea no może być taka kupa po jagodach - Hania też tak kiedyś miała A po marchewce to miała pomarańczową ![]() izuniak no Emcia fajna panienka w kąpieli ![]() Jutro wkleje Wam zdjęcia Hani z dzisiejszego dnia, bo dzis mi się już nie chce ![]() Ide do łóżeczka, bo mężuś czeka... ![]() DObrej nocki wszystkim
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Izuniak, chyba smakują jej te paluszki, słodziutka jest
Minisia, w takim razie pędź i Tobie (Wam) miłej nocki również ![]() Dziewczyny możecie polecić jakiś skuteczny preparat przeciwko wypadaniu włosów, bo jak tak dalej pójdzie to będę łysa jak kolano ![]() Lea aleś mi tą karpatką smaku narobiła ![]() Kasiu to faktycznie Krzyś miał dzisiaj apetycik
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Eve - mi też wypadają włosy jak diabli
Myję szamponem DERMENA. Miała być poprawa po ok. dwóch tygodniach ale ja jej jeszcze nie widzę na horyzoncie. Chyba zakupię stary, dobry, śmierdzacy Seboradin. Koleżanka polecała mi tą serię z Vichy, Dercos. To kosztuje ok. 100, więc najpierw skorzystam z tańszych specyfików![]() A co do Emci - paluszki smakują jej od jakichś dwóch tygodni, nawet z mydłem
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
evemamaoliwki - na wypadanie włosów polecam wyciąg ze skrzypu polnego Radical (odżywka do włosów) do wcierania w skórę głowy + Radical tabletki do łykania. To do stosowania codziennie. O tutaj popatrz: http://www.farmona.pl/pl/radicalwlosy.html. Co kilka dni warto robić kompres z WAXA - http://www.wax.com.pl/wax.html. On najlepiej działa na ciepło, ja podgrzewałam albo ręcznikiem z kaloryfera albo po prostu suszarką. U mnie ta kombinacja zdziałała bardzo dużo, znów mam lśniące włosy i nie wypadają garściami.
|
#637 |
|
Konto usunięte
|
kasiua_mw, to Krzysiu ma apetyt!!
![]() Ja też zmykam spać, dobranoc. |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Minisiu
Kanciu alez ten Apus ma sliczny usmiech.. Emilcia slicznotko ![]() ja tylko na krotko bo to dywersja.. w koncu niedziela bez komputera ale chcialam tylko czesc powiedziec jak tz zabral psa na dol
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
izuniak - seboradin też jest super.
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Izunuak, Xantia dziękuję za pomoc
Witaj Kropeczko, ładnie to tak męża oszukiwać ![]() Moje szczęście też już smacznie chrapie oby do późnego rana ![]() Zmykam bo chcę jeszcze troszkę poczytać. Buziaki na dobranoc dla Wszystkich
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
eve a mi w końcu się ustabilizowało wypadanie włosów. Może wypada trochę więcej niż przed ciążą, ale to nie to co było. Trzeba to przeczekać, chociaż specyfiki nie zaszkodzą. Muszę się wybrać do fryzjera, znowu chcę zrobić sobie grzywkę. Znając mnie później będę kląć i ją hodować ponownie. Krótkie włosy mi się falują, no i grzywka również, więc czeka mnie pewnie codzienne prostowanie
. Ale już mam dosyć tego ciągłego związywania, bo inaczej włosów które pozostały pozbawiłby mnie mój syn.Pamiętam jak byłam mała to mama smarowała mi takim kremem z pudełka (może to był i taki co pisze xantia) włosy, a ja siedziałam w tym gorącym turbanie
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
czesc,
dziękujemy za komplementy ![]() Xantia no ja własnie duzo pozytywnych opinii slyszałam o tym WAX musze wypróbowac
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
U nas nocka minęła super, Alusia spała od 20.00 do 5.00 Czekam teraz na odzew od Ajanny bo dziś miały dojść te krzesełka
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
laski jedno pytanie
mleko następne mam podawac juz teraz ![]() tzn za tydzien Apuś kończy 4 miesiąc a na opakowaniu jest "powyżej czwartego miesiąca" i teraz nie wiem czy mam czekac jeszcze miesiac czy teraz zaczac dawac
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia, Izuniak zdjęcia dzieciaczków super.
U nas noc też fajna. Klaudia wstała o 4.30 na jedzenie i pospała jeszcze do 7. minisiu mężowi kupiłam koszulę, krawat, spinki do mankietów i coś dla ducha (książkę).
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
Dobry Dzień
![]() U nas tradycyjnie Oliwcia przespała do 5, i spała by potem dalej gdyby TZ nie obudził jej alarmem w telefonie ![]() Kasiu pewnie masz rację ale muszę coś zadziałać bo pełno moich włosów znajduję na Oliwci, boję się, że w końcu zje jakiś ![]() Anula no to wyszykowałaś TZ-ta jak kornika na święto lasu ![]() Ja swojego też muszę obkupić
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
Anula no to ładny, elegancki komplet na prezent Pokaże Wam wczorajsze wygibasy Hani
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze parę fotek
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
I przymiarka do spacerówki, ale chyba jeszcze pojeździmy w gondoli
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Minisiu, dziękuję
"Paróweczka" przesłodka Cytat:
.Kanciu, ja zaczęłam podawać jakoś tak ok 4 m-ca nastepne, bo jest bardziej syte i pediatra powiedziała że już mogę.
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta ale płodzicie jakoś ostatnio nie mam weny do pisania
![]() Pola ma rożne dni a razem z nią ja ... mi włosy jeszcze nie wypadają ale wczoraj nadwyrężyłam sobie kręgosłup właściwie nie wiem czym zaczyna sie sama przekręcać na boki i najlepiej opowiada sie nad ranem włącznie z głośnymi krzykami radości .... powspominajcie sobie bo Wasze bobasy to juz prawie dorosłe są ![]() a odnośnie "naszej klasy" ja nazywać sie Patrycja Zamroch
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !!!
Mi też strasznie wypadają włosy i też chodze w spietych w gumce, bo tak to wszędzie ich pełno.skorzystam z waszej rady i coś kupie na to wypadanie. Ja też już musze przejśc na mleko następne, chociąż daje tylko 2 razy dziennie, jeden raz w dzień i na noc, bo tak to karmie go piersią. A co byscie polecały na noc żeby lepiej spał w nocy?? Kaszke czy może jakiś kleik. Bo słyszałam że podobno po kaszkach dzieci bardziej tyją i właśnie nie wiem , a chciałabym juz mu zacząc coś dawać na noc.Kubus juz jeżdzi w spacerówce , tylko na prawie leżąco, bo w gondoli juz mu sie nudzi, a on lubi wszystko widzieć dookoła.A propo pracy to ja tez narazie nie wracam , jeszcze mam macierzyński a potem wykorzystuje urlop wypoczynkowy a potem ide na wychowawczy, we wniosku napisalam 3 lata, bo podobno łatwiej jest skrócić niż przedłużyc, ale ile będe na wychowawczym to narazie nie wiem, zobaczymy.A jeszcze chciałam sie zapytać od ilu stopni należy obnizać gorączke?? Bo mi sie wydaje ,ze powyżej 38,5 C. ale własnie nie jestem pewna. Bo ostatnio Kubus miał goraczke ponad 38 C, ale myśle, że to od ząbków, bo żadnych innych objawów nie miał, no i sama przeszła, bo to akurat było wieczorkiem.
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
oooo minisiu mój dzidź podobne wygibasy wyczyniał
![]() Apus juz śmiga w spacerówce ale tylko dlatego, ze gondoli juz nie umiem udźwignąć a w mojej spacerówce ma całkiem na płasko oparcie i gruby spiwór więc jest ok. Czasem na spacerkach jak nie spi to mu na chwile pdnosze oparcie ale nie wiecej jak na 5 min. W domu staram sie go nie sadzać wcale choć jak lezy to ciagnie głowe do przodu a jak jest w pozycji połleżacej to potrafi sam usiaść czyli w sumie po 4 już mu moge podac to mleczko nr 2 a mieszałyście na poczatku 1 z 2 ![]() a i wiecie co moje dziecko chyba nie toleruje jabłka a podobno jest najbardziej odpowiednie na początku miał brzydką kupkę po jabłku i teraz nie wiem czy dawac mu co innego czy nie dawac nic
|
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, Mati właśnie też od kilku dni ma brzydką kupę, a oprócz mleka dostaje tylko jabłuszko
. Jest ubita, plastelinowa i zielonkawa...
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny taka kupa po wprowadzeniu nowych produktów jest normalna. Im bardziej będziecie rozszerzać dietę maluchom tym kupy będą przybierały różne wzory, kolory, zapachy i konsystencję. Spokojnie. Zobaczycie kupe po mięsie - to padniecie
![]() Wiadomo, że jeśli po czymś występuje biegunka, zaparcia lub inne niepokojące objawy to trzeba się wstrzymać z podaniem.
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
Ja mleczko mieszałam na początku przez tydzień. A co do jabłuszka to podobno najlepsze, a okazało się, że córka mojej koleżanki (ma teraz 3 latka) jest uczulona właśnie między innymi na jabłko
. A co do plastelinowej kupy to jak zmieniłam Krzysiowi mleko Nan1 na Nan HA to właśnie taką miał i strasznie się męczył. Może odstawcie i zobaczycie czy coś się zmieni.Mój syn o 4 rano był już wyspany , za to ja nie, bo położyłam się o 2 .
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka mamy taką samą
i nie jestem jakos przekonana czy taka kupa jest normalna bo jest na prawde brzydka a podobno po jabłku ma byc rzadsza ![]() no własnie jak nie dałam Apusiowi jabłka nastepnego dnia to juz była normalna kupka ![]() juz nie wiem jak to ma byc z tymi kupami
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozmawiałam na ten temat z pediatrą i powiedziała właśnie, ze kupy mogą mieć różną postać i jeśli właśnie nic się nie dzieje typu zatwardzenia, bóle brzuszka, biegunka czy inne niepokojące objawy to jest OK. Nie możecie porównywać kupy na samym mleku z kupą po owocach czy warzywach. U dorosłego człowieka też przecież jest różnie w zależności tego co zjemy i u dziecka tak samo.
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
Patrilla - zaprosilam cie do znajomych na naszej klasie. Kto mnie jeszcze chce a nie ma zglaszac sie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

. Marudził mi dzisiaj, ale to pewnie te zęby i padł szybko, bo dzień pełen wrażeń, oczywiście musiałam go ululać, bo cierpiał biedak
.
Mój pulpecik to potrafi na czterech paluszkach, po dwa z każdej rączki.

Myję szamponem DERMENA. Miała być poprawa po ok. dwóch tygodniach ale ja jej jeszcze nie widzę
na horyzoncie. Chyba zakupię stary, dobry, śmierdzacy Seboradin. Koleżanka polecała mi tą serię z Vichy, Dercos. To kosztuje ok. 100, więc najpierw skorzystam z tańszych specyfików

.
, tylko na prawie leżąco, bo w gondoli juz mu sie nudzi, a on lubi wszystko widzieć dookoła.
miał brzydką kupkę po jabłku i teraz nie wiem czy dawac mu co innego czy nie dawac nic