Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-06, 16:42   #3511
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja piję kawę cały czas, nie odrzuciło mnie ani na pół dnia od kawy w ciąży..wcześniej piłam dwie dziennie (przed ciążą), teraz najczęściej jedną, latte, dość słabą..uwielbiam kawę, mogłabym zrezygnować ze wszystkich magnumów do końca życia w zamian za dobrą kawę
Mam tak samo
Choć lodów nie jadłam od zeszłego lata, bo ciagle jestem zaziębiona/chora/pobolewa mnie gardło

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu mam dostać dzieciowe zamówienie Bez ubranek, ale część rzeczy miałabym z głowy Przynajmniej ten sprzedawca ma szybką reakcję, nie tak jak ten r_p77 Jak produkty będą OK, to będę mogła podać namiar, bo realizacja szybka, a i ceny wg mnie konkurencyjne.
Kurdę, to sprzedawca r_p77 tak się skiepścił
Jak byłam w ciąży z córką to robiłam tam kilka zamówień i wszystko było OK.
Co się stało, olewa klientów ??
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 16:43   #3512
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo, piękna data Mówię tak, bo zawsze chciałam mieć ślub w maju i miałam Prawie dokładnie tak jak Ty - rok temu 16go maja. Super pora, wszystko się budzi do życia. Strasznie chciałam mieć bukiet ślubny z konwalii, ale kwiaciarka mi odradziła, że szybko opadną. I tak miałam - białe kantadeski z konwaliami Panieński też miałam w wersji light - ale też z najbliższymi kumpelami, więc zawsze fajnie Trzymam kciuki za ten dzień
Ja też zawsze chciałam w maju i miałam 25 mamy rocznicę o bukiecie z konwalii pomyślałam dopiero jak dostałam podczas życzeń od koleżanki bukiet z konwalii właśnie że super by wyglądało i pasowało mi do suknia konwalie kocham

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-05-06 o 16:45
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 16:43   #3513
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dla mnie kawa to tez najlepsze, co moze byc

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 16:44   #3514
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Też mam pojutrze komunię i to chrześnicy ... Prezent kupiłam w kwietniu, dobrze, że mi wpadło trochę nadprogramowego grosza. A kawki nie piję, bo nigdy nie lubiłam. Jak chodziłam to pracy, to piłam, ale to dlatego, że: 1. z niewyspania 2. dla towarzystwa 3. strasznie sobie z koleżankami dogadzałyśmy (jakieś spieniane mleka, przyprawy, syropy itd. ). W sumie to brakuje mi pracy

Ooo, piękna data Mówię tak, bo zawsze chciałam mieć ślub w maju i miałam Prawie dokładnie tak jak Ty - rok temu 16go maja. Super pora, wszystko się budzi do życia. Strasznie chciałam mieć bukiet ślubny z konwalii, ale kwiaciarka mi odradziła, że szybko opadną. I tak miałam - białe kantadeski z konwaliami Panieński też miałam w wersji light - ale też z najbliższymi kumpelami, więc zawsze fajnie Trzymam kciuki za ten dzień

Wczoraj napisałam mega długiego posta, z cytatami i w ogóle, już nawet nie pamiętam do czego nawiązywałam. Ale mi się skasował i się wkurzyłam

W przyszłym tygodniu mam dostać dzieciowe zamówienie Bez ubranek, ale część rzeczy miałabym z głowy Przynajmniej ten sprzedawca ma szybką reakcję, nie tak jak ten r_p77 Jak produkty będą OK, to będę mogła podać namiar, bo realizacja szybka, a i ceny wg mnie konkurencyjne.

Bukiet musiał być piękny. Zgadzam się, że maj to super pora na ślub. My jutro jedziemy na wesele, wygląda na to, że młodzi będą mieć piękną pogodę, a nie taką jaka ostatnio bywała.

To fajnie, że inny sprzedawca sensowny - będę czekać na namiar.
A ten r_p77 oddał Ci pieniądze? Czy nie płaciłaś wtedy z góry?
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 17:03   #3515
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Dzisiaj ok, bo jadę na 16 na wizytę i zobaczę dziecia
Za to przedwczoraj jak mi się telefon na dłuższą chwilę zaciął, to zaczęłam się zanosić od płaczu, że się popsuł Bo ja psuję wszystkie telefony i wpadłam w małą panikę TŻ mnie uspokoić nie mógł tak wyłam
Mam nadzieję, że Ci się humor poprawi zjedz magnuma
Dzięki, ja jem sorbety tłumaczę sobie, że mają mniej kalorii . Humor kiepski z 2 powodów: córcia kaszle, byłam z nią u lekarza, a o drugim to mi się nawet pisać nie chce.....

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
A co się dzieje, czemu nie Twój dzień?

U mnie dzień jak co dzień na L4, brzuch trochę pobolewa po małej wycieczce do sklepu, chyba trzeba legnąć teraz.
J.w. dzięki za troskę
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 17:27   #3516
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Mamy juz 14 maja, czyli za tydzień w sobote bedzie potem małe przyjecie, juz sie nie moge doczekać
Juz prawie wszytsko mamy, we wtorek odbieram sukienkę bo była skracana i tyle w sumie teściowa bedzie nadzorować przygotowania do przyjęcia wiec tym sie nie przejmuje
Dzieki, kupiłam sernik z kulkami czekoladowymi wiec bedzie super
ojej to już niedługo! a taki serniczek to bym zjadła

Dziewczyny czy kupujecie pieluchy flanelowe/bawełniane/muślinowe/bambusowe??? Jeśli tak to jakie?

I takie same znalazłam otulaczki... i bawełniane i bambusowe i muślinowe... Co wybrać?? i czym się to różni
Stary 2016-05-06, 17:53   #3517
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja kupilam flanelowe i tetrowe.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 17:54   #3518
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Mam tak samo
Choć lodów nie jadłam od zeszłego lata, bo ciagle jestem zaziębiona/chora/pobolewa mnie gardło

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Kurdę, to sprzedawca r_p77 tak się skiepścił
Jak byłam w ciąży z córką to robiłam tam kilka zamówień i wszystko było OK.
Co się stało, olewa klientów ??
Właśnie robiłam zamówienie zachęcona pozytywnymi opiniami z tego forum. Tak, olał mnie. Odpowiadał na maile po kilku dniach, odbierał telefony i obiecywał oddzwonić (co z moim zamówieniem) za 10 minut i nie oddzwaniał. Gdy ja zadzwoniłam po godzinie (!) dalej nie wiedział co z zamówieniem i w dodatku kłamał, że u kuriera. Jak zapytałam u jakiego kuriera, to stwierdził, że jednak Pocztex Powiedział, że osobiście dopilnuje, żebym jak najszybciej miała zamówienie - nie dopilnował. 18go kwietnia dostałam info, że zamówienie przyjęte do realizacji - do tej pory nic nie mam. Nie odpowiadali na maile, telefony olewali, to i ja ich olałam. Porażka.

Cytat:
Bukiet musiał być piękny. Zgadzam się, że maj to super pora na ślub. My jutro jedziemy na wesele, wygląda na to, że młodzi będą mieć piękną pogodę, a nie taką jaka ostatnio bywała.

Na szczęście miało być za pobraniem.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy kupujecie pieluchy flanelowe/bawełniane/muślinowe/bambusowe??? Jeśli tak to jakie?

I takie same znalazłam otulaczki... i bawełniane i bambusowe i muślinowe... Co wybrać?? i czym się to różni
Ja tylko tetrowe (mam z 15 sztuk) i flanelowe (ma mi przyjść 5 sztuk). Ale kupuję je żeby mieć, a nie żeby spełniały funkcję pieluchy. Jestem zbyt leniwa, jednak będę używać jednorazowych
Stary 2016-05-06, 18:11   #3519
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzięki, ja jem sorbety tłumaczę sobie, że mają mniej kalorii . Humor kiepski z 2 powodów: córcia kaszle, byłam z nią u lekarza, a o drugim to mi się nawet pisać nie chce.....

J.w. dzięki za troskę

Zdrówka dla córeczki! Trzymaj się.

Cytat:

Mam jedną bambusową i jest bardzo milutka. Planuję jeszcze flanelowe (kilka) i tetrowe (trochę więcej).

Cytat:
Właśnie robiłam zamówienie zachęcona pozytywnymi opiniami z tego forum. Tak, olał mnie. Odpowiadał na maile po kilku dniach, odbierał telefony i obiecywał oddzwonić (co z moim zamówieniem) za 10 minut i nie oddzwaniał. Gdy ja zadzwoniłam po godzinie (!) dalej nie wiedział co z zamówieniem i w dodatku kłamał, że u kuriera. Jak zapytałam u jakiego kuriera, to stwierdził, że jednak Pocztex Powiedział, że osobiście dopilnuje, żebym jak najszybciej miała zamówienie - nie dopilnował. 18go kwietnia dostałam info, że zamówienie przyjęte do realizacji - do tej pory nic nie mam. Nie odpowiadali na maile, telefony olewali, to i ja ich olałam. Porażka.

Ja tylko tetrowe (mam z 15 sztuk) i flanelowe (ma mi przyjść 5 sztuk). Ale kupuję je żeby mieć, a nie żeby spełniały funkcję pieluchy. Jestem zbyt leniwa, jednak będę używać jednorazowych

Dobrze, że za pobraniem i nie musisz się z nim użerać.
Stary 2016-05-06, 18:15   #3520
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
W temacie ślubu to dziś spotkałam się z moją przyjaciółką z ławki z liceum - kupę czasu się nie widziałyśmy więc trzeba było się w końcu spotkać i okazało się że w lipcu bierze ślub i jesteśmy zaproszeni kolejna okazja do wystrojenia się przy okazji jest położną i sama urodziła niedawno więc wypytałam ją o wszystko
co się dowiedziałaś ciekawego?

Cytat:
no i super,że udało Ci się znaleźć potrzebne rzeczy..dla mnie to duża ulga,że większość już kupiłam..

Cytat:
Mam tak samo

uff..już się bałam linczu ciężarnych

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

i dla mnie również..właśnie popijam cappuccino na tarasie..

Cytat:

J.w. dzięki za troskę
ojj to zdrówka dla córci i poprawy sytuacji..chłop nabroił?

Cytat:

ja kupiłam różne,zwykłe tetry do wycierania i sytuacji awaryjnych-brudno-ulewanych i kilka zestawów pięknych otulaczy to owicia Małej, wzięłam muślinowe, bambusowe i muślinowo-bambusowe..różnią się właściwościami.. jedne są grzejące ale i chłodzące, a inne tylko grzejące, strukturą się różnią - jedne wyglądają podobnie jak tetra (w krateczkę taką), a inne są gładkie... patrz koniecznie na rozmiar, bo dla mnie te otulacze powinny być większe, a często w dobrej cenie można kupić, ale 70x70-wg mnie to niewiele..ja jestem w tym sprzęcie rozkochana..polecam..na lato będzie super..a i flanelowe też mam - ale będą służyć też do wycierania różnych wydzielin, tylko może w sytuacjach gościnnych.. choc uważam,że do tego białe, naturalne, bezbarwne najlepsze

Cytat:

dobrze,że nie zapłaciłaś..ja myślałam,że przelałaś mu kasę... wysmaruj opinie

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-05-06 o 18:17
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 18:31   #3521
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
co się dowiedziałaś ciekawego?
Głównie o warunkach w "moim" szpitalu bo ona wprawdzie rodziła w swoim mieście ale w naszym miała praktyki Mówi że położne są naprawdę pomocne, sale ładnie odnowione, jedzenie nie robi szału ale wiadomo że TŻ będzie mnie dożywiał
No i co do samego porodu że warto już w ciąży ćwiczyć na piłce i potem w trakcie porodu to pomaga, że ból jest spory ale ważne jest pozytywne nastawienie i da się przeżyć - wierzę jej bo... już planują drugie
Poleciła mi maść na sutki z Ziai która jej bardzo pomogła bo malutka jej bardzo poraniła piersi Kosztuje ok. 10 zł więc kazała mi kupić na wszelki wypadek

Stary 2016-05-06, 18:41   #3522
Aniol1985
Zadomowienie

Dziewczyny , miałyście po tej glukozie jakieś przypadłości? Mnie normalnie ścięło z nóg przespałam cały dzień do teraz i nadal mi się spać chce ;( . A jak wstawałam do wc to to miałam zawrót głowy i prawie się przewróciłam . nie wiem czy to po tej glukozie czy ogólnie efekty przeziębienia , z rana mam bóle gardła i wiecznie pełny nos ;(
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 18:48   #3523
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
\

ja kupiłam różne,zwykłe tetry do wycierania i sytuacji awaryjnych-brudno-ulewanych i kilka zestawów pięknych otulaczy to owicia Małej, wzięłam muślinowe, bambusowe i muślinowo-bambusowe..różnią się właściwościami.. jedne są grzejące ale i chłodzące, a inne tylko grzejące, strukturą się różnią - jedne wyglądają podobnie jak tetra (w krateczkę taką), a inne są gładkie... patrz koniecznie na rozmiar, bo dla mnie te otulacze powinny być większe, a często w dobrej cenie można kupić, ale 70x70-wg mnie to niewiele..ja jestem w tym sprzęcie rozkochana..polecam..na lato będzie super..a i flanelowe też mam - ale będą służyć też do wycierania różnych wydzielin, tylko może w sytuacjach gościnnych.. choc uważam,że do tego białe, naturalne, bezbarwne najlepsze
a gdzie kupowałaś? zaczynam wariować w tym temacie, tyle tego
Stary 2016-05-06, 19:05   #3524
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
O amazonie nie wiem. Jak kolega opisywal okolice? Musze poznac tez pare opinii.

Wiesz, nigdy się go o to nie pytałam;/ Ale może poszukaj na FB jakiś grup z tamtych okolic?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Mój jakoś specjalnie nie reaguje na dźwięki.
A jak tylko tatuś przyłoży rękę do brzucha przestaje kopać

iweczka20@op.pl
Dzięki

Niezła play lista

Ja pije codziennie kawę rozpuszczalną z mlekiem
Poszło

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , miałyście po tej glukozie jakieś przypadłości? Mnie normalnie ścięło z nóg przespałam cały dzień do teraz i nadal mi się spać chce ;( . A jak wstawałam do wc to to miałam zawrót głowy i prawie się przewróciłam . nie wiem czy to po tej glukozie czy ogólnie efekty przeziębienia , z rana mam bóle gardła i wiecznie pełny nos ;(

Mogło tak być. Wysoki poziom cukru może powodować zmęczenie, a później jego nagły spadek zawroty głowy;/

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Wy o tych ślubach już nie piszcie, bo mój TŻ wstał i mówi, że mam rezerwować termin na październik i czy wolę tutaj czy w Pl...

Fajnie pięknie, ale już z Oliwią planowałam wakacje na październik:P:P

Wyszłam z domu, na krótki spacer. Zaliczyłam przy okazji kosmetyczkę - tylko brwi, sklep, aptekę i dupa, boli mnie brzuch...nie wiem czy się stawia czy nie bo nie potrafię tego stwierdzić, ale przyjemnie nie jest. Miałam sprzątać kuchnię, ale leżę.

Jutro jedziemy na targi rzeczy używanych i mam nadzieję, że wyjdziemy z wózkiem
Stary 2016-05-06, 19:15   #3525
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny a może któraś z Was doradzi mi jakiś nocleg w Gdańsku? tak żeby było blisko plaży i blisko przystanku autobusu na Starówkę, nie jakiś wypasiony hotel bo nas nie stać może jakiś pensjonat/pokoje albo coś w tym stylu?

Stary 2016-05-06, 19:37   #3526
Kasmina
Rozeznanie

Kiedy jedziecie? Też wybieram się do Trójmiasta tyle że do Gdyni a nocleg u kuzynki
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 19:42   #3527
Fantasmagori
Zakorzenienie

23 albo 24 maja na 3-4 dni z okazji rocznicy ślubu nie byliśmy jeszcze nad morzem poza szkolnymi wycieczkami i nie bardzo wiemy co i jak

Stary 2016-05-06, 20:14   #3528
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupuję 7 tetrowych na początek i trzy flanalowe

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Kiedy jedziecie? Też wybieram się do Trójmiasta tyle że do Gdyni a nocleg u kuzynki
Cytat:
23 albo 24 maja na 3-4 dni z okazji rocznicy ślubu nie byliśmy jeszcze nad morzem poza szkolnymi wycieczkami i nie bardzo wiemy co i jak
my na początku lipca na 3 dni planujemy skoczyć do Szczyrku

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
ja tez bardzo lubię

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Bobo z muzyki reaguje na walce. Mamy wieczorny rytuał: wiedeński, angielski i jest disco wtedy.
Tatuś też na niego działa. Ale nawet tata nie pomaga jak jest głośno.
mój maluch an disco polo żywo reaguje

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 20:23   #3529
Georgia1976
Raczkowanie

Witam się w 7 m-cu

Swego czasu podawałam linka do sprzedawcy z Allegro z pyt. czy ktoś korzystał.....
Skuszona cenami postanowiłam zamówić cos na próbę i dziś przyszło.

Półśpiochy:
- w gwiazdki trochę cienkie
- różowe grubsze od powyższych - tak jakby lepszej jakości

Wzięłam rozm. 56 bo w tym rozm. mam całą masę bodziaków a na nóżki mało co, wiec to, ze te szare są cieńsze w sumie nie jest złe

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=26875109
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (99,0 KB, 15 załadowań)
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 20:29   #3530
virginia
Zakorzenienie

Pierniczku nabroil nabroil,teraz się kaja...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 20:40   #3531
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Głównie o warunkach w "moim" szpitalu bo ona wprawdzie rodziła w swoim mieście ale w naszym miała praktyki Mówi że położne są naprawdę pomocne, sale ładnie odnowione, jedzenie nie robi szału ale wiadomo że TŻ będzie mnie dożywiał
No i co do samego porodu że warto już w ciąży ćwiczyć na piłce i potem w trakcie porodu to pomaga, że ból jest spory ale ważne jest pozytywne nastawienie i da się przeżyć - wierzę jej bo... już planują drugie
Poleciła mi maść na sutki z Ziai która jej bardzo pomogła bo malutka jej bardzo poraniła piersi Kosztuje ok. 10 zł więc kazała mi kupić na wszelki wypadek
no to cenne informacje i pewnie trochę uspakajające..

Cytat:
a gdzie kupowałaś? zaczynam wariować w tym temacie, tyle tego
głównie allegro (wzięłam z firmy pink no more, poofi, jollein) i ze strony mamissimia.pl

Cytat:
Dziewczyny a może któraś z Was doradzi mi jakiś nocleg w Gdańsku? tak żeby było blisko plaży i blisko przystanku autobusu na Starówkę, nie jakiś wypasiony hotel bo nas nie stać może jakiś pensjonat/pokoje albo coś w tym stylu?
nie pomogę..

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Witam się w 7 m-cu

Swego czasu podawałam linka do sprzedawcy z Allegro z pyt. czy ktoś korzystał.....

Półśpiochy:

Wzięłam rozm. 56 bo w tym rozm. mam całą masę bodziaków a na nóżki mało co, wiec to, ze te szare są cieńsze w sumie nie jest złe

za 7 miesiąc no i III trymestr jednocześnie..
spodenki wyglądają fajnie..

Cytat:
Pierniczku nabroil nabroil,teraz się kaja...
niech się jeszcze kaja, przetrzymaj parę dni dla pewności..

a Tija przepadła kolejny dzień..trochę się martwię
Stary 2016-05-06, 20:41   #3532
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Trzeba się w takim razie zainteresować taką piłką. I popracować nad pozytywnym nastawieniem i niepanikowaniem.

Cytat:

Współczuję, cukrowe zmiany mogą takie stany powodować. A przeziębienie może to pogorszyć, bo to osłabienie organizmu. Życzę zdrówka!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wiesz, nigdy się go o to nie pytałam;/ Ale może poszukaj na FB jakiś grup z tamtych okolic?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Poszło

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Mogło tak być. Wysoki poziom cukru może powodować zmęczenie, a później jego nagły spadek zawroty głowy;/

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Wy o tych ślubach już nie piszcie, bo mój TŻ wstał i mówi, że mam rezerwować termin na październik i czy wolę tutaj czy w Pl...

Fajnie pięknie, ale już z Oliwią planowałam wakacje na październik:P:P

Wyszłam z domu, na krótki spacer. Zaliczyłam przy okazji kosmetyczkę - tylko brwi, sklep, aptekę i dupa, boli mnie brzuch...nie wiem czy się stawia czy nie bo nie potrafię tego stwierdzić, ale przyjemnie nie jest. Miałam sprzątać kuchnię, ale leżę.

Jutro jedziemy na targi rzeczy używanych i mam nadzieję, że wyjdziemy z wózkiem

Ojej to odpoczywaj teraz koniecznie! Też mnie dzisiaj bolało po łażeniu, leżenie naprawdę pomaga. Powodzenia z wózkiem.

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Witam się w 7 m-cu

Półśpiochy:

Brawa za 7. miesiąc!
Fajne ciuszki, pooglądam co tam ma ten sprzedawca.
Stary 2016-05-06, 20:47   #3533
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mnie od jutra też raczej nie będzie przez najbliższy tydzień, może dam radę podczytać, ale odpisywać już nie.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 20:47   #3534
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Melduję się po wizycie, z dzieciem wszystko w porządku, waży ok 630g, mam zielone światło na podróż
Super

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wlasnie oglądam na mapie i na google street jak wyglądają okolice. Nie jest tak żle bo i tak wszystkie te miasta tutaj wyglądają podobnie Chcemy nieco większe sypialnie niz mamy tutaj, ogródek i cichą okolicę. Mamy trochę wymagan Jak nam dadzą 5 tysięcy na przeprowadzkę to będzie pikuś.
Mój TZ to w ogóle rozchwytywany , miał juz wczesniej oferte, ale nie pasowało nam za bardzo. Pracuje w małej branzy, która nie posiada wielu specjalistów, a w tamtym oddziale firmy własnie kogos takiego potrzebują.
Jedyne czego sie boję, ze bedzie gorzej niz lepiej.
Na pewno będzie tylko lepiej

Cytat:
Ja dzis jadę do rodziców, bo mam panieński jesli tak to mozna nazwać, biorąc pod uwagę ze nie bede piła nic oprocz wody i nie pójdziemy podbijać miasta ale z bliskimi koleżankami wiec bedzie super na pewno
A w niedziele mamy komunię wie kolejny wydatek :/
Nasz budżet niebezpiecznie sie kurczy w związku z wydatkami ślubnymi itd :/

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Czy któraś z Was pije regularnie kawę? Czy tylko ja sie w ciąży uzależniłam od niej?!
Udanego panieńskiego
Kawę piję jedną dziennie, rozpuszczalną w domu albo z ekspresu w pracy, z mlekiem. Nie potrafię sobie tej małej przyjemności odmówić

Cytat:
Ciesze sie ze tak na szybko ten ślub był planowany bo inaczej dłużej bym sie doczekać nie mogła, a tak to szybko zleciało i juz jest za tydzień pewnie ze sie pochwale
My postanowiliśmy wziąć ślub w lutym, na planowanie też duzo czasu nie było bo do sierpnia Ale wszystko sie udało i było tak jak chcieliśmy

Cytat:

Też czekam na relację i namiar

Cytat:

J.w. dzięki za troskę

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja kupilam flanelowe i tetrowe.
Ja tak samo, po kilka sztuk, myśle jeszcze nad bambusowymi. Wszystkie będą używane do wycierania, odbijania itp., a tak to jednorazowe.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 20:58   #3535
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie od jutra też raczej nie będzie przez najbliższy tydzień, może dam radę podczytać, ale odpisywać już nie.

to będę czekać na powrót.. dobrze,że dałaś znac , bo w ciązy stałam się panikarą i na pewno bym się martwiła
Stary 2016-05-06, 20:58   #3536
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
174cm mam

Ja w sumie jakaś ciężka jestem po prostu bo na zdjęciu poniżej ważyłam 70kg i nikt w to nie chciał wierzyć

Obym po ciąży wróciła do tej formy ....
Ale Laska !!! Zdradzisz mi jakie ćwiczenia/jakie maszyny odwiedzasz na siłce? I może coś z dietą ? Super figura na tym zdjęciu- do takiej będę dążyć

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
No dobra, to moje jedyne ciążowe zdjęcie, bo bardzo nie lubię zdjęć od szyi w dół
Zrobione 1,5 tyg temu. Proszę się nie śmiać z wrzynających się legginsów. Przed wyjściem porwałam dwie pary ciążowych rajstop. Mogłam się wbić w dżinsy ale tak bardzo chciałam wyjść ubrana inaczej niż na co dzień więc było mi już wszystko jedno

Cytat:
Hej Laseczki, ja już dobiłam do magicznej setki na wadze ... Strasznie dużo mi przybyło między ostatnią wizytą u gina bo 4 kg a wizyte mam dopiero 12 maja więc jest jeszcze "szansa" , że przytyje więcej do wizyty. Nie jem jakoś inaczej niż np miesiąc czy dwa wcześniej a przybrałam mocno. Ide dzisiaj na krzywą cukrową ze szwagierką więc 3majcie za nas kciuki, żeby się obyło bez wymiotów i najważniejsze żeby cukrzycy nie było.
Ja też dobiłam do magicznej setki, ale szczerze jakoś mnie to nie martwi... Po ciąży będę zrzucać, mam do siebie tylko lekki żal że przed ciążą jakoś nie zadbałam lepiej o swoje ciało ale dałam sobie postanowienie że przed kolejną sporo zrzucę żeby łatwiej dźwigać swoje i dziecka 4litery

Cytat:
Mi mąż robi genialne bezalkoholowe mohito woda gazowana, sprite, dużo lodu, cukier trzcinowy na dnie, limonka i dużo mięty. Uwielbiam często mi serwuje.
Ooo czuję, że to będzie hit lata to mohito
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:00   #3537
Kasmina
Rozeznanie

W Biedronce od 12 maja będą książeczki dla małych dzieci. http://www.biedronka.pl/pl/ksiazeczki-dla-dzieci-12-05
Może któraś z was coś wybierze ja już od czasu do czasu czytam Bartkowi i śpiewam
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:19   #3538
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
mój maluch an disco polo żywo reaguje
A muszę przetestować Bobo. Salsa go nie rusza

25 maja jest spotkanie w szkole rodzenia. Może pójdę, tym razem o 16 a nie o 14 jak ostatnio.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:38   #3539
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

baardzo bardzo chętnie
znalazłam o ciąży bliźniaczej a byłam pewna, że ostatnio też czytałam badania nt ciązy pojedynczej

....
Tym razem oceniono skuteczność szyjkowego pessara w ciąży bliźniaczej. W tym celu międzynarodowa grupa naukowców przeprowadziła duże, wieloośrodkowe badanie randomizowane, obejmujące 1180 pacjentek w ciąży bliźniaczej.
Odsetek porodów przedwczesnych (zdefiniowanych jako poród <37, <34 lub <32 tygodniem ciąży) jest od 5 do 6 razy częstszy w ciążach bliźniaczych w porównaniu do ciąż pojedynczych. Ryzyko to jest odwrotnie proporcjonalne do długości szyjki macicy ocenianej między 20-24 tygodniem ciąży.
1180 pacjentek losowo przydzielono do jednej z dwóch grup: 590 pacjentkom w grupie pierwszej założono pessar szyjkowy, zaś 590 pacjentek z grupy drugiej stanowiło grupę kontrolną.
Nie zanotowano znaczących różnic miedzy obiema grupami w ilości porodów przedwczesnych po 34 tygodniu ciąży (13,6 proc. vs. 12,9 proc.), zgonów okołoporodowych noworodków (2,5 proc. vs. 2,7 proc.), powikłań noworodkowych (10,0 proc. vs. 9,2 proc.) czy ilości noworodków wymagających terapii (17,9 proc. vs. 17,2 proc.).
Badanie wykazało, że założenie pessara szyjkowego około 22 tygodnia ciąży w losowo wybranej grupie kobiet w ciąży bliźniaczej oraz u kobiet z krótką szyjką macicy (<25 mm) nie zmniejsza odsetka spontanicznych porodów przedwczesnych, umieralności okołoporodowej noworodków, wyników okołoporodowych noworodków ani nie wpływa na zastosowanie intensywnej terapii u noworodków po urodzeniu.
Wnioski: pessar szyjkowy zastosowany w ciąży bliźniaczej nie zmniejsza odsetka porodów przedwczesnych niezależnie od wyjściowej długości szyjki macicy.

Cytat:
Mamy juz 14 maja, czyli za tydzień w sobote bedzie potem małe przyjecie, juz sie nie moge doczekać
Juz prawie wszytsko mamy, we wtorek odbieram sukienkę bo była skracana i tyle w sumie teściowa bedzie nadzorować przygotowania do przyjęcia wiec tym sie nie przejmuje
Dzieki, kupiłam sernik z kulkami czekoladowymi wiec bedzie super
pokaż nam sukienkę

Cytat:
Też mam pojutrze komunię i to chrześnicy ... Prezent kupiłam w kwietniu, dobrze, że mi wpadło trochę nadprogramowego grosza. A kawki nie piję, bo nigdy nie lubiłam. Jak chodziłam to pracy, to piłam, ale to dlatego, że: 1. z niewyspania 2. dla towarzystwa 3. strasznie sobie z koleżankami dogadzałyśmy (jakieś spieniane mleka, przyprawy, syropy itd. ). W sumie to brakuje mi pracy

Wczoraj napisałam mega długiego posta, z cytatami i w ogóle, już nawet nie pamiętam do czego nawiązywałam. Ale mi się skasował i się wkurzyłam

też chciałam mieć ślub w maju miałam w 15 sierpnia
a bukiet z konwalii musi być cudowny
Tez miałam bukiet z cantadeski

Przykro mi, że masz takie problemy z tym sprzedawcą, ja 5 lat temu i niego robiłam z 3 zamówienia i naprawdę działali bez zarzutu... dużo koleżanek też tam zamówienia składały

Cytat:

proszę oświeć mnie która ma jakie właściwości

Cytat:
też polecam tą ziajkę tam jest 100% lanoliny. U mnie sutki zostały nienaruszone smarowałam po każdym przystawieniu.

Jestem załamana moją kondycją . Dziś sadziłam warzywa i tak mnie nogi bolały, że co chwilę przerwę robiłam.... mam nadzieje, że to przez tą anemię... jak się nie poprawi to nie rodzę bo nie dam rady

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:47   #3540
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Powodzenia na wizycie.
I w opróżnianiu mebli, dobrze że nie ma ich więcej.

Też wczoraj miałam małą załamkę, bo mi zupa wyszła jakaś niedobra, poleciały łzy.
Chyba bym się zapłakała, jakby było ich więcej
Mój budyń chwilowo znowu nie pozwala mi dobrze gotować i biedny TŻ chodzi wiecznie niedojedzony

Cytat:

Czy któraś z Was pije regularnie kawę? Czy tylko ja sie w ciąży uzależniłam od niej?!
Pierwsze dwa miesiące to najchętniej bym zamiast wody piła kawę Musiałam się stopować i to ostro, no i moc kawy też zdecydowanie obniżyć, bo najszczęśliwsza bym była, gdybym mogła pić tylko i wyłącznie kawę Na chwilę obecną jedna to już dużo, ale ja nigdy za kawą nie przepadałam jakoś super, więc te pierwsze dwa miesiące mnie rozbroiły

Cytat:
Takie powody jak ten drugi należy przegnać czym prędzej, o tak:

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ja też dobiłam do magicznej setki, ale szczerze jakoś mnie to nie martwi... Po ciąży będę zrzucać, mam do siebie tylko lekki żal że przed ciążą jakoś nie zadbałam lepiej o swoje ciało ale dałam sobie postanowienie że przed kolejną sporo zrzucę żeby łatwiej dźwigać swoje i dziecka 4litery
Jeszcze setki nie dobiłam (JESZCZE...), ale ogólnie to tak samo jak Ty mam sobie za złe mój stan sprzed ciąży... Wiedząc, że to kwestia czasu, to mogłam chociaż o kondycję zadbać, jeśli już niekoniecznie o wagę, a tak teraz zastanie mojego organizmu mi się odbija, wszystko mnie boli

Na wizycie byłam dzisiaj bardzo dokładnie "przejrzana" Moje stękanie na pachwinę w końcu sprowokowało lekarza do obejrzenia na usg tego, co się tam dzieję. I na szczęście wszystko Chociaż sam zwątpił jak usłyszał o tym, że wczoraj normalnie chrupnęłam , jakby mi biodro pękało i w sumie niewiele mniej bolało. No, ale w końcu mnie uspokoił i obejrzał, że miednica mi się nie rozjeżdża na boki za bardzo A to ponoć możliwe przy sporej ilości pecha.
Gabryś rośnie jak na drożdżach, na ostatniej wizycie 400 g, dzisiaj już 877. Oczywiście siusiaka demonstruje bardzo chętnie, ale buzię uparcie zakrywa i nie mam zdjęcia z dzisiaj kompletnie żadnego, bo mógł nam zrobić co najwyżej zdjęcie kręgosłupa , bo wszystko pokazał tylko nie to co najbardziej bym chciała zobaczyć Patrząc na to jakim tempem rośnie i ile waży, to jego waga podczas porodu będzie najpewniej zdecydowanie bliższa 3500 niż 4000, ufff. Mam nadzieję, że to się nie zmieni
Korki były takie, że jak o 14.40 wyjechaliśmy na wizytę na 16.00, to do domu wróciliśmy o 19, a w gabinecie czekaliśmy tylko jakieś 15 minut i nigdzie po drodze nie byliśmy

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości