|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Choć lodów nie jadłam od zeszłego lata, bo ciagle jestem zaziębiona/chora/pobolewa mnie gardło ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() Jak byłam w ciąży z córką to robiłam tam kilka zamówień i wszystko było OK. Co się stało, olewa klientów ?? |
||
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o bukiecie z konwalii pomyślałam dopiero jak dostałam podczas życzeń od koleżanki bukiet z konwalii właśnie że super by wyglądało i pasowało mi do sukni a konwalie kocham
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-05-06 o 16:45 |
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie kawa to tez najlepsze, co moze byc
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bukiet musiał być piękny. Zgadzam się, że maj to super pora na ślub. My jutro jedziemy na wesele, wygląda na to, że młodzi będą mieć piękną pogodę, a nie taką jaka ostatnio bywała.To fajnie, że inny sprzedawca sensowny - będę czekać na namiar. ![]() A ten r_p77 oddał Ci pieniądze? Czy nie płaciłaś wtedy z góry? |
|
|
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tłumaczę sobie, że mają mniej kalorii . Humor kiepski z 2 powodów: córcia kaszle, byłam z nią u lekarza, a o drugim to mi się nawet pisać nie chce.... .Cytat:
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy kupujecie pieluchy flanelowe/bawełniane/muślinowe/bambusowe??? Jeśli tak to jakie? I takie same znalazłam otulaczki... i bawełniane i bambusowe i muślinowe... Co wybrać?? i czym się to różni
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam flanelowe i tetrowe.
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedział, że osobiście dopilnuje, żebym jak najszybciej miała zamówienie - nie dopilnował. 18go kwietnia dostałam info, że zamówienie przyjęte do realizacji - do tej pory nic nie mam. Nie odpowiadali na maile, telefony olewali, to i ja ich olałam. Porażka.Cytat:
Cytat:
|
|
#3519 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka dla córeczki! Trzymaj się. ![]() Cytat:
Mam jedną bambusową i jest bardzo milutka. Planuję jeszcze flanelowe (kilka) i tetrowe (trochę więcej).Cytat:
Dobrze, że za pobraniem i nie musisz się z nim użerać.
|
|||
|
|
|
#3520 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-06 o 18:17 |
|||||||
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Głównie o warunkach w "moim" szpitalu bo ona wprawdzie rodziła w swoim mieście ale w naszym miała praktyki
Mówi że położne są naprawdę pomocne, sale ładnie odnowione, jedzenie nie robi szału ale wiadomo że TŻ będzie mnie dożywiał No i co do samego porodu że warto już w ciąży ćwiczyć na piłce i potem w trakcie porodu to pomaga, że ból jest spory ale ważne jest pozytywne nastawienie i da się przeżyć - wierzę jej bo... już planują drugie ![]() Poleciła mi maść na sutki z Ziai która jej bardzo pomogła bo malutka jej bardzo poraniła piersi Kosztuje ok. 10 zł więc kazała mi kupić na wszelki wypadek
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , miałyście po tej glukozie jakieś przypadłości? Mnie normalnie ścięło z nóg przespałam cały dzień do teraz i nadal mi się spać chce ;( . A jak wstawałam do wc to to miałam zawrót głowy i prawie się przewróciłam . nie wiem czy to po tej glukozie czy ogólnie efekty przeziębienia , z rana mam bóle gardła i wiecznie pełny nos ;(
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3524 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, nigdy się go o to nie pytałam;/ Ale może poszukaj na FB jakiś grup z tamtych okolic? ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Mogło tak być. Wysoki poziom cukru może powodować zmęczenie, a później jego nagły spadek zawroty głowy;/ ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Wy o tych ślubach już nie piszcie, bo mój TŻ wstał i mówi, że mam rezerwować termin na październik i czy wolę tutaj czy w Pl... Fajnie pięknie, ale już z Oliwią planowałam wakacje na październik:P:P Wyszłam z domu, na krótki spacer. Zaliczyłam przy okazji kosmetyczkę - tylko brwi, sklep, aptekę i dupa, boli mnie brzuch...nie wiem czy się stawia czy nie bo nie potrafię tego stwierdzić, ale przyjemnie nie jest. Miałam sprzątać kuchnię, ale leżę. Jutro jedziemy na targi rzeczy używanych i mam nadzieję, że wyjdziemy z wózkiem
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a może któraś z Was doradzi mi jakiś nocleg w Gdańsku? tak żeby było blisko plaży i blisko przystanku autobusu na Starówkę, nie jakiś wypasiony hotel bo nas nie stać
może jakiś pensjonat/pokoje albo coś w tym stylu?
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
Kiedy jedziecie? Też wybieram się do Trójmiasta
tyle że do Gdyni a nocleg u kuzynki
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
23 albo 24 maja
na 3-4 dni z okazji rocznicy ślubu nie byliśmy jeszcze nad morzem poza szkolnymi wycieczkami i nie bardzo wiemy co i jak
|
#3528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- ja tez bardzo lubię ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3529 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 7 m-cu
Swego czasu podawałam linka do sprzedawcy z Allegro z pyt. czy ktoś korzystał..... Skuszona cenami postanowiłam zamówić cos na próbę i dziś przyszło. Półśpiochy: - w gwiazdki trochę cienkie - różowe grubsze od powyższych - tak jakby lepszej jakości Wzięłam rozm. 56 bo w tym rozm. mam całą masę bodziaków a na nóżki mało co, wiec to, ze te szare są cieńsze w sumie nie jest złe http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=26875109 |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniczku nabroil nabroil,teraz się kaja...
|
#3531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głównie allegro (wzięłam z firmy pink no more, poofi, jollein) i ze strony mamissimia.pl Cytat:
Cytat:
za 7 miesiąc no i III trymestr jednocześnie..spodenki wyglądają fajnie.. niech się jeszcze kaja, przetrzymaj parę dni dla pewności.. a Tija przepadła kolejny dzień..trochę się martwię |
|||
|
|
|
#3532 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba się w takim razie zainteresować taką piłką. I popracować nad pozytywnym nastawieniem i niepanikowaniem. ![]() Cytat:
Współczuję, cukrowe zmiany mogą takie stany powodować. A przeziębienie może to pogorszyć, bo to osłabienie organizmu. Życzę zdrówka!Cytat:
Ojej to odpoczywaj teraz koniecznie! Też mnie dzisiaj bolało po łażeniu, leżenie naprawdę pomaga. Powodzenia z wózkiem. ![]() Cytat:
Brawa za 7. miesiąc! ![]() Fajne ciuszki, pooglądam co tam ma ten sprzedawca. |
||||
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od jutra też raczej nie będzie przez najbliższy tydzień, może dam radę podczytać, ale odpisywać już nie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3534 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kawę piję jedną dziennie, rozpuszczalną w domu albo z ekspresu w pracy, z mlekiem. Nie potrafię sobie tej małej przyjemności odmówić ![]() Cytat:
Ale wszystko sie udało i było tak jak chcieliśmyCytat:
Cytat:
![]() Ja tak samo, po kilka sztuk, myśle jeszcze nad bambusowymi. Wszystkie będą używane do wycierania, odbijania itp., a tak to jednorazowe. |
||||||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3536 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale dałam sobie postanowienie że przed kolejną sporo zrzucę żeby łatwiej dźwigać swoje i dziecka 4litery ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
W Biedronce od 12 maja będą książeczki dla małych dzieci. http://www.biedronka.pl/pl/ksiazeczki-dla-dzieci-12-05
Może któraś z was coś wybierze ja już od czasu do czasu czytam Bartkowi i śpiewam
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
znalazłam o ciąży bliźniaczej a byłam pewna, że ostatnio też czytałam badania nt ciązy pojedynczej
.... Tym razem oceniono skuteczność szyjkowego pessara w ciąży bliźniaczej. W tym celu międzynarodowa grupa naukowców przeprowadziła duże, wieloośrodkowe badanie randomizowane, obejmujące 1180 pacjentek w ciąży bliźniaczej. Odsetek porodów przedwczesnych (zdefiniowanych jako poród <37, <34 lub <32 tygodniem ciąży) jest od 5 do 6 razy częstszy w ciążach bliźniaczych w porównaniu do ciąż pojedynczych. Ryzyko to jest odwrotnie proporcjonalne do długości szyjki macicy ocenianej między 20-24 tygodniem ciąży. 1180 pacjentek losowo przydzielono do jednej z dwóch grup: 590 pacjentkom w grupie pierwszej założono pessar szyjkowy, zaś 590 pacjentek z grupy drugiej stanowiło grupę kontrolną. Nie zanotowano znaczących różnic miedzy obiema grupami w ilości porodów przedwczesnych po 34 tygodniu ciąży (13,6 proc. vs. 12,9 proc.), zgonów okołoporodowych noworodków (2,5 proc. vs. 2,7 proc.), powikłań noworodkowych (10,0 proc. vs. 9,2 proc.) czy ilości noworodków wymagających terapii (17,9 proc. vs. 17,2 proc.). Badanie wykazało, że założenie pessara szyjkowego około 22 tygodnia ciąży w losowo wybranej grupie kobiet w ciąży bliźniaczej oraz u kobiet z krótką szyjką macicy (<25 mm) nie zmniejsza odsetka spontanicznych porodów przedwczesnych, umieralności okołoporodowej noworodków, wyników okołoporodowych noworodków ani nie wpływa na zastosowanie intensywnej terapii u noworodków po urodzeniu. Wnioski: pessar szyjkowy zastosowany w ciąży bliźniaczej nie zmniejsza odsetka porodów przedwczesnych niezależnie od wyjściowej długości szyjki macicy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a bukiet z konwalii musi być cudowny Tez miałam bukiet z cantadeski ![]() Przykro mi, że masz takie problemy z tym sprzedawcą, ja 5 lat temu i niego robiłam z 3 zamówienia i naprawdę działali bez zarzutu... dużo koleżanek też tam zamówienia składały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
smarowałam po każdym przystawieniu.Jestem załamana moją kondycją . Dziś sadziłam warzywa i tak mnie nogi bolały, że co chwilę przerwę robiłam.... mam nadzieje, że to przez tą anemię... jak się nie poprawi to nie rodzę bo nie dam rady
|
|
|
#3540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój budyń chwilowo znowu nie pozwala mi dobrze gotować i biedny TŻ chodzi wiecznie niedojedzony ![]() Cytat:
Musiałam się stopować i to ostro, no i moc kawy też zdecydowanie obniżyć, bo najszczęśliwsza bym była, gdybym mogła pić tylko i wyłącznie kawę Na chwilę obecną jedna to już dużo, ale ja nigdy za kawą nie przepadałam jakoś super, więc te pierwsze dwa miesiące mnie rozbroiły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na wizycie byłam dzisiaj bardzo dokładnie "przejrzana" Moje stękanie na pachwinę w końcu sprowokowało lekarza do obejrzenia na usg tego, co się tam dzieję. I na szczęście wszystko , jakby mi biodro pękało i w sumie niewiele mniej bolało. No, ale w końcu mnie uspokoił i obejrzał, że miednica mi się nie rozjeżdża na boki za bardzo Gabryś rośnie jak na drożdżach, na ostatniej wizycie 400 g, dzisiaj już 877. Oczywiście siusiaka demonstruje bardzo chętnie, ale buzię uparcie zakrywa i nie mam zdjęcia z dzisiaj kompletnie żadnego, bo mógł nam zrobić co najwyżej zdjęcie kręgosłupa , bo wszystko pokazał tylko nie to co najbardziej bym chciała zobaczyć ![]() Korki były takie, że jak o 14.40 wyjechaliśmy na wizytę na 16.00, to do domu wróciliśmy o 19, a w gabinecie czekaliśmy tylko jakieś 15 minut i nigdzie po drodze nie byliśmy |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Przynajmniej ten sprzedawca ma szybką reakcję, nie tak jak ten r_p77
Jak produkty będą OK, to będę mogła podać namiar, bo realizacja szybka, a i ceny wg mnie konkurencyjne.

Prawie dokładnie tak jak Ty - rok temu 16go maja. Super pora, wszystko się budzi do życia. Strasznie chciałam mieć bukiet ślubny z konwalii, ale kwiaciarka mi odradziła, że szybko opadną. I tak miałam - białe kantadeski z konwaliami 
.
1.09.2012

za 7 miesiąc no i III trymestr jednocześnie..