|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ślub braliśmy w lipcu 2015 i o dziwo do tej pory mamy spokój, nikt nie pyta, nikt nie naciska. Była tylko raz sytuacja, że babcia Tż zapytała się mnie (na osobności) kiedy się prawnuczka doczeka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Takie dyskretne zapytanie raz bym uznala za normalne ale juz nachalne wypytywanie przy kazdej mozliwej sytuacji mnie denerwuje,choc znajac zycie jakby sie udalo i bylaby dziewczynka to i tak zaczeloby sie od poczatku wszysto BO KIEDY BRACISZEK!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zadomowienie
|
Co do naciskania na dziecko i głupich pytań "na co czekacie", czemu przy takich rozmowach po prostu nie powiecie, "tak staramy się, ale na razie nie wychodzi" to żadne użalanie się na sobą, czy coś takiego, po prostu krótka odpowiedź, która ucina wszystko. Nie mówię, żeby każdemu na prawo i lewo tak mówić, ale siostrze, czy rodzicom na pewno można. Mi się wydaje, że jeśli ktoś nas dopytuje o dziecko to nawet mu do głowy nie przychodzi, że to może sprawiać ból, trzeba ich po prostu uświadomić i jestem pewna, że następnym razem ugryzą się w język nie tylko do nas, ale i do kuzynek, koleżanek itd. bo dostrzegą drugą stronę medalu, że może ktoś tych dzieci mieć po prostu na razie nie może.
No a u mnie mały ma jelitówkę, chodzi, marudzi i łobuzuje na raz ![]() ![]() ![]() Nemmireth_ fajnie, że wróciłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My mieliśmy ślub w lutym 2015 ale tez na szczęście mamy spokój i nikt nie pyta. Jedynie taka dalsza koleżanka cały czas sprawdza kiedy dziecko u nas, ale cały czas wymyślam rożne powody czemu nie - raz ze nowe stanowisko w pracy, raz ze czekamy na wybudowanie swojego domu, A ona na to - ale wtedy może sie nie udać szybko na zawołanie przecież!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
Wtajemniczenie
|
PATER - oczywiście że można tak powiedzieć, pisałam Wam niedawno jak pocisnęłam rodzinie męża i to konkretnie, bo o poronieniu też powiedziałam. Ale chodzi o to, że ludzie powinni mieć więcej wyczucia i taktu i nie wchodzić z buciorami w czyjeś życie. Wiem że dla niektórych może być to trudne, ale na miłość boską po co się wtrącać
![]() U nas to już pół roku po ślubie zaczęły się pytania, za chwilę mamy 2 rocznicę ślubu i aż się boję co to będzie. Ale ciekawe jest to od kogo słyszymy te wszystkie wscibskie komentarze. Wśród znajomych jesteśmy jedyną parą po ślubie więc dla nich małżeństwo, a co dopiero dzieci to abstrakcja ![]() ![]() A no i znajomi moich rodziców. Ci, których powinno to najmniej interesować jednak interesuje najbardziej. Ale ostatnio jest cisza i tak się zastanawiam czy moja mama nie szepnęła im słówka o naszej sytuacji. I w sumie dobrze. Może im w pięty poszło ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-05-06 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja droga mój mąż ma jeszcze słabsze wyniki niestety: 1 badanie - liczba plemników w ml - 2,3ml - całkowita liczba 8,3 mln - formy prawidłowe 3% - ruchliwość ogólnie 54% - ruch postępowy 28% 2 badanie po pół roku - liczba w ml 2,5 mln - całkowita liczba 8,5mln - formy prawidłowe 1% ![]() - ruchliowość 55% - ruch postępowy 46% Bardzo przeżywał te badania, nawet sugerował że jeśli będę chciała skorzystać z dawcy to się zgodzi, ale ja nie biorę tego pod uwagę. Nie wyobrażam sobie tego! Mimo, że nie wiele mówił w kwestii tych wyników to po prostu miał łzy w oczach. Najgorsza była moim zdaniem dla niego wizyta u urologa. Badanie jest dla mężczyzn niestety mało przyjemne bo jest to USG jąder i badanie per rectum, czyli przez odbyt. Lekarz poprosił mnie abym na moment samego badania wyszła z gabinetu. Oczywiście nie protestowałam, nie chciałam męża jeszcze bardziej stresować. Proponowałam mu też przed wizytą, że jeśli chce to może pójść sam, ale poprosił mnie o wsparcie. Myślę, że to też jest ważne, daj mu swobodę. My rozmawialiśmy dużo o całej sytuacji bo niepłodność dotyka nas obojga. Widział co ja przechodzę bo mnie badano w pierwszej kolejności, i wiedział, że nie będzie łatwo, ale cały czas trzymaliśmy się myśli, że jeśli nie przebadamy się dokładnie to nie będziemy wiedzieć co jest grane i zmniejszymy tym samym szanse na swoje upragnione dzieci. Dostaliśmy tel. że mamy się stawić dziś wieczorem w klinice, po wyniki hormonów naszych, więc czuję, że coś jest nie tak jak powinno. Dodatkowo powinnam zrobić drugi test ponieważ dalej nie mam okresu po odstawieniu luteiny i boję się, bo bardzo chce dwie kreski zobaczyć. Pamiętaj, że nie można odkładać tych badań bo czas leci... ja bardzo żałuję że nie zaczęłam interesować się tym jeszcze wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny idziemy krok dalej, zapisałam męża na badanie nasienia, mam nadzieję że jedno wykluczymy i będziemy spokojniejsi. W sumie to nie wierzę, że może być z nim coś nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | |
Zadomowienie
|
Ech, niepotrzebnie mówiłam wcześniej o tych bliźniakach, bo mi jeszcze organizm zaczął świrować. Po wczorajszym skoku temperatura znowu spadła (ale o jakieś 0.1C, nie do poziomu sprzed owulacji). To jest dość dziwne, żeby mi się spóźniła o dwa dni, ale nie niemożliwe. W każdym razie od rana czytam kolejny zbiór internetowych legend typu podwójna owulacja - teoretycznie jest możliwe, że miałam owulację później niż mi się wydaje i teraz mam z drugiego jajnika (w przeciągu 24h tak może być). Ale to jakieś bardzo mało prawdopodobne. Zdaje się, że po prostu nie miałam owulacji w terminie, tylko mi się przesunęła chyba dwa dni.
Cytat:
Moi rodzice już parę razy mnie zdenerwowali, bo jak tylko coś wspomniałam, że się źle czułam, to od razu się nastawiali, że ciąża. W końcu jak im parę razy nagadałam do słuchu to przestali i chyba uważają, że nie chcemy jeszcze dzieci, czy coś. Ale już lepiej tak, bo wcześniej nie dawali mi spokoju. Przykładowo jeszcze przed wyjazdem znienacka umówiłam się z mamą na kawę, to ojciec od razu, że jestem w ciąży. Umówiłam się, bo babcia (mama mojej mamy) trafiła do szpitala i pomyślałam, że mamie dobrze zrobi pogadanie normalnie a nie przez telefon. Pewnie wolałabym, żeby wiedzieli, że się staramy, tylko więcej by z tego było nerwów niż wsparcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Prosze o trzymanie kciuków w tym cyklu za mnie,ok poniedzialku bede miec owu,mąz akurat ma tydz wolnego od dzis,wiec ostro dzialamy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odwyk ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Chyba tak samo uważam ![]() ![]()
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, jak będą wiedzieć o staraniach to zaczną się pytania "no i jak idzie?", i tak co miesiąc
![]()
#1459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Dziewczyny korzystajcie z przytulanek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkim w pieknym,slonecznym dniu,mam nadzieje ze u Was tez tak ladnie,bo bardzo pozytywnie to nastraja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Dziś 1dc, w którym ruszamy z Tż ze staraniami! ![]() ![]() Proszę, życzcie mi powodzenia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Justkonev i Qazsew powodzenia!
Ja jestem już właściwie po dniach płodnych i wiem, że się nie udało. Częstotliwość starań była kiepska i nie wtedy co potrzeba. Luzuję kompletnie, bo to na mnie i męża okropnie działa. W następnym miesiącu będziemy po prostu ze sobą nie licząc dni itp. Edytowane przez jelonekhihi Czas edycji: 2016-05-07 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zadomowienie
|
Dzieeeeeń Dobry!
![]() U mnie pogoda również super. Zaraz z psami na spacer bo szkoda siedzieć w domu. A co do dni plodnych to u mnie teoretycznie ostatni ale kto to wie ;-) Wychodzę z założenia że i tak nici z ciąży bo to nie tak hop siup że bedzie seks i boooom ciąża. Aaaa szkoda :-P
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-05-07 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
![]() Na poczatku troche o tym mówieniu/nie mówieniu o staraniach itp. U mnie np jest tak, że rodzice jedni i drudzy wiedza, ale nie zadaja żadnych pytań. Moja mama jest taką osobą, że nawet o staraniach sie wstydzi ze mną rozmawiać - po prostu nie porusza tego tematu. Jak sie kolejny miesiąc nie udawało to sama do niej dzwoniłam z taką potrzebą usłyszenia ciepłego słowa, jakiejś otuchy, no ale niestety w tej materi moja mama sie nie sprawdza. jest raczej z tych co sie martwią w środku a na zewnątrz nic nie wypuszczają. My mówimy o staraniach otwarcie, bo mamy takie weażenie ze w sumie nikogo to nie obchodzi, i szczerze wam poiwiem ze na prawde czasem az nam przykro że nikt si enie pyta co tam u nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ależ dziś piękny dzień Kochane!!!! Aż chce sie robić wszystko! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O kurczę, mój mąż padnie jak coś takiego usłyszy ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki tak czy inaczej ![]() A mnie kusi juz zrobienie testu, walnijcie mnie proszę!!! Dziś jest ok 10 dni po owu, obudziłam się o 4 na siku, więc stwierdziłam, że nie ma sensu robić z nie pierwszego moczu. Ale jutro, może coś by wyszło ![]() Lecę do fryzjera, mam nadzieję, że nie zostanę oszpecona ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | ||||
Zakorzenienie
|
I ja się witam w tym pięknym dniu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 |
Zadomowienie
|
Hehe nooo takie rozczarowanie to bym polubiła :-P
Choć i tak myślę że Wy pierwsze się dowiecie o tym a potem mąż bo mu prezent bym zrobiła jakiś ![]()
#1469 |
Wtajemniczenie
|
Cava który masz dc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
22dc dopiero ![]() Siedzę z farbą na głowie teraz, fryzjerka nie do końca "w moim guście", że tak powiem, ale może zna się na rzeczy. Jestem wieczną poszukiwaczką fryzjera idealnego, który nie bierze 450 zł za farbę ze strzyżeniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.