|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C. cz.10
Cytat:
Mehr chłodna jest, ja też mam ciemny pigment i wg mnie wygląda spoko, po prostu lekko przyciemnia mój naturalny kolor i jest świetna na co dzień. Faux też zimna. Następnym razem daj znać, to przyjadę do galerii i Ci pomogę ![]()
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Creme Cup i Go for Girlie też mam, ale to raczej ciepłe odcienie różu, dobre dla mnie (również chłodnej zimy ) jedynie latem, przy opalonej skórze.Pozostałych nie mam i nie testowałam (aczkolwiek Faux mam w planach ), więc nie pomogę .
|
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to co sie dzieje to masakra, ostatnio czytałam o jakiejś kampanii reklamowej (wydaje mi sie, ze Benettona), że mieli oskarżenia o rasizm, bo na zdjęciu grupy dzieci z jakiejś chyba grupy cyrkowej biała dziewczynka siedziała na plecach u czarnoskorej. Oczywiście jak na innym wzjęciu czarnoskóra trzymała nogę na głowie białej, to już rasizmu nie było i nikomu to nie przeszkadzało Ludziom odbija od tej poprawności politycznej![]() Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|||
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezludna, a Ty jesteś zimna zima? No tak Creme Cup na bladej dłoni mi się spodobała nie pomyślałam, że usta to jednak coś innego ![]() Mehr mi się bardzo podoba, ale też na dłoni mojej no i teraz ta Brave haha.Ja jestem nieśmiała to chyba odpada ale dziękuję za pomoc
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie Mehr chyba jest tak bardzo uniwersalna, że chyba tylko fanki Myth mogłyby być z niej niezadowolone. Dla mnie najulubieńsza, bo Faux wygląda ładnie - ok, ale nie trzyma się tak długo. |
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Mi kiedyś jedna z MACówek polecała taką metodę, żeby szminkę nałożyć na opuszkę i wysmarowany szminką palec przyłożyć do ust. Sama tak próbowałam, nawet się sprawdza ta metoda.
|
#4177 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nie dziwię się, bo sama brałam palety pomimo posiadania z niej paru kolorow
Gdyby nie cena, pewno bym sie skusiła i na ta, ale póki co ma inne wydatki,a ta jesli do stałej wejdzie to moze kiedyś tam sie skusze
|
#4178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pink pearl pop miałam fajny cukierkowy różyk co do Lovelorn to ona jest chłodna, znielubiłam ten odcień, źle u mnie wygląda, sztucznie, jakaś żółta się robię w niej ... poza tym lovelorn chyba będzie ostatnim lustrzakiem jaki posiadam, te wykończenie nie jest dobre dla moich ust ... ![]() go for girlie chcę nabyć na lato ![]() GAT jest super, bierz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajny patetnt
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś w tym jest, że Cosmo jest ciepława, bo ona na mnie wpada w jakieś mało różowe tony. Myślę, że Faux i Brave to zimne odcienie, ale np. Faux daje u mnie troszkę efekt no-lipsa, bo jest relatywnie jasna. GAT jest wg mnie różem neutralnym dlatego jest taki uniwersalny.
|
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli Harmony, Well Dressed, Dainty, Melba, jakieś brzoskwinki itp.---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Jestem chyba wyjątkiem, bo Mehr ani Brave mi nie pasują ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Lovelorn jest chłodna, Faux też - dla mnie jest jak nudę, Pink Plaid sprawdź GAT też polecam |
||
|
|
|
#4181 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Chyba nie, bo na mnie Mehr też masakrejszyn
![]() Brave też niezbyt
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- W ogóle to poszłam jeszcze raz obmacać LE. Z VT nic mnie dalej nie przekonuje Za to przetestowałam Doo Woop i z nią wyszłam. Ma coś w sobie |
|
|
|
|
#4183 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie wiem, gdzie by się malnąć żeby kolor był zbliżony do ust, ale dziękuję za podpowiedź! Cytat:
Cytat:
brzydzę się jakoś tych kosmetyków sklepowych ![]() Cytat:
![]() A czy Go for girlie to nie jest ciepły odcień? GAT jest ostatni na liście, bo już jedna fuksję mam i chyba używałam rok temu ![]() no, ale na liście jest, jakby coś ![]() Cytat:
![]() GAT to chyba ostra fuksja nie wiem czy on taki uniwersalny ![]() A Angela nikt nie lubi i tego Brave? ![]() Wymalowałam się teraz Angelem i on jest śliczny ![]() Jeszcze do tej listy nie dopisałam Up The Amp, też mi się spodobał ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję! dopisany ![]() nie ułatwiacie hahaha Ja też nie wiem czy mi na twarzy będą pasowały te Mehry i inne, oceniam po maźnięciu dłoni
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Up The Amp też mam na wydaniu |
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Mehr wyglądam równie zdechło Cytat:
w temacie fuksjowych zobacz sobie Show Orchid, jest ciekawsza niż GAT, obie lubię ale SO jest taka inna
|
|
#4186 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Mnie tylko ten kolorowy puder jednak sie spodobał, poza tym nic juz. Pomadek z BC nie kupiłam, jakos się nie moge zdecydować wszytsko przez to, ze dupowalne na maks z tymi co mam
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat ten kolor nie jest pierwszym na mojej liście, zresztą aż tak mi się nie podobał, jak te, co wypisałam wyżej poza tym ja się nie wymieniam, na bieżąco wydaję to, co mi nie pasuje no i on chyba już macany? niestety jeśli chodzi o usta muszę mieć nowe produkty ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Ciekawe, jak ja będę w tym Mehr wyglądać, w takim razie przed zakupem muszę jakoś pomalować nim usta w sklepie ![]() A nie Sunny Seoul jest ciepła i na dłoni u mnie średnio bardzo, bo miałam ten odcień na liście, więc Go for girlie też taka chyba na to wygląda ![]() Ok dziękuję zapisałam sobie, ale fuksji na razie nie pragnę, bo mam mocne kolory, a mało używam
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... "NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2016-05-06 o 17:43 |
||
|
|
|
#4188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Show Orchid nie testowałam nigdy, to amplified? ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Niby dupowalna, a jednak trochę inna ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Testować też się boję, jedynie w Macu sobie na to pozwalam, bo dezynfekują wszystko |
|||
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja i tak się tam boję ale z tym Mehr może zobaczę z własnego opuszka żebym nie wtopiła kasy bez sensu
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko - nie chodziło mi o to, że szminką malujesz palec i z palca aplikujesz szminkę na usta, bo to z punktu widzenia higieny faktycznie żadna różnica
. To, o czym pisałam, to posmarowanie całej opuszki szminką (najlepiej pokryć nią cały górny paliczek) i stojąc przy lustrze przyłożenie palca do ust odwrotną stroną palca - ust dotykasz częścią palca z paznokciem, a w odbiciu widzisz na tle ust posmarowaną szminką opuszkę. Mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi
|
#4191 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A idź Ty
kliknełam czerwona i rozową
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Neath, a kiedyś mi się wydawało, że nosiłaś Brave z powodzeniem.
Na mnie Faux i Mehr są zgaszone, ale Mehr wypada lepiej, bo jest ciemniejsza (w tonie moich naturalnych ust) i daje większy kontrast do skóry. Nie wpada mi w brąz. Do żywszego różu na polikach jest spoko. Faux to piękny i harmonijny temperaturą kolor, ale niestety z daleka jak w nude i nie do końca się w niej czuję. GAT jest neutralna jeśli chodzi o temperaturę, ale faktycznie jeśli komuś nie pasują nasycone i żywe kolory, to nie podpasuje
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kiedy on line ma się pojawić kolekcja Vibe tribe a konkretnie paletki cieni?
widzę tylko pędzle i kosmetyczki
|
|
#4194 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Pewno szykuja do wystawienia normalnie.
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Zimny, ale z małą domieszką ciepłego. Nie jestem 100% chłodna.
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Z moich obserwacji z MAC jest tak, że.. coś jest wtedy jak jest a dana rzecz/kolekcja będzie wtedy jak będzie (inaczej mówiąc ma być wtedy jak ma być). Jak czegoś nie ma to nie wiadomo czy będzie (i nikt nie wie, łącznie z obsługą klienta). Niektóre rzeczy są, ale ich nie ma.
A niektóre rzeczy były, ale już ich nie ma, mają niby być, ale może ich też nie być (mystery). Mam nadzieję, że Ci rozjaśniłam sytuację z terminami i dostępnością na stronie MAC
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Neath, jak masz takie cuda na wydaniu, to zakładaj wątek
Corii czekałam kiedy się złamiesz z LE
|
|
|
|
#4200 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No własnie to jest niewiadoma ... strasznie to chaotyczne, nawet ta niemiecka bloggerka to samo pisze: "Die Release Dates zu dieser LE sind chaotisch, teilweise ist sie schon verfügbar, bei MAC direkt kommt sie etwas später in den kommenden Tagen, Preview Event ist bei uns im wien am 11. Mai. Ein paar Produkte sind auch nur bei MAC Online erhältlich, sonst nirgends, ich glaube ein Blush, 1 Patentpolish... steht alles hier in der Übersicht. Ich habe im Marionnaud Online-Shop bestellt (da gab es auch gerade eine gute Rabattaktion). In Deutschland ist man mit Douglas gut bedient."
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Ja pisałam, ze szminki 2 bym wzieła, ale ze nie unikatowe to miałam parcia, dopiero Neath mnie zmotywowała Ale nie wiem, czy odbiorę, bo klikałam z zapłata przy odbiorze dałam sobie furtkę, jakby mi sie coś zmieniło
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

) moje pomadki MAC 

Pogubiłam się w tych kolekcjach 
no i teraz ta Brave haha.

kliknełam czerwona i rozową