![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
ja mieszkam w Sosnowcu dzis bylam u chirurga w szpitalu nr1 termin przyjecia do szpitala mam ustalony na nastepna srode czyli 17 a zabieg na piatek 19 mam od lat zlokalozowanego guza na lewym placie jest duzy ok 3cm mialam rozne badania robione i wszystko jest ok tylko ze to dziadostwo we mnie siedzi ;/ boje sie tej operacji.... ale mam nadzieje ze jakos bedzie i to wspomoze moje wypadajace wlosy ;/
pozdrowionka dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich BeataJulia: Ja miałam operowana tarczyce prawie 2 tygodnie temu i powiem Ci, że generalnie robie juz wszystko, chociaż rodzina nie kazemi nic dzwigac. Usuneli mi jeden płat, mój guz miał 2 cm. czuje sie naprawde dobrze, troszke ciagnie jak odchyle głowe do tyłu, ale mam nadzieje, że wkrotce i to minie. Pozostałościa sa szwy, które również myslalam, że beda gorzej wygladaly i dziura, no strupek po drenie.
Ja miałam robiona operacje w klinice onkologicznej w Gliwicach i polecam ja wszystkim. Byłam na sali 2-osobowej, opieka naprawde wspaniała, miła, sypatyczna. Naprawde nie było źle. Najgorszy jest dzień operacji bo jak czlowiek sie juz wyspi to i tak karza lezec i bolał mnie kregosłup. Dopiero pozwolili mi wstac z łożka nastepnego dnia i powiem Ci, żę brykałam juz po korytarzu całkiem nieżle. Nawet nie byłam słaba. Nic sie nie bój. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich przed operacja i po operacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Jak opisywałam wcześniej miałam usuniętego guza z lewego płata 1,5 roku temu. Wracam właśnie z usg i wykryli mi na prawym płacie kolejnego, wieśniackiego guzka. Czuję się strasznie. Nie chcę znowu mieć poderżniętego gardła ![]() ![]() ![]()
#184 |
Przyczajenie
|
a mam jeszcze pytanie do was ..... bo ja nie jestem szczepiona przeciw zoltaczce i kazdy mnie straszy ze to nie dobrze itd... a chirurg mowi ze szczepionka nie jest wymagana i ze jest znikome ryzyko zakarzenia... dziewczyny napiszcie prosze czy mialyscie szczepienia ... z gory dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Paula_d jak trzeba to trzeba - będzie dobrze, bo musi być i nie ma co płakać - pożegnasz pana guzka i niech spada na drzewo i więcej się nie pokazuje
![]() Trzymaj się. Justi, ja tam się szczepiłam, bo w naszych szpitalach wiadomo jak jest - lepiej się zaszczepić, bo to wiele nie kosztuje a po co potem pluć sobie w brodę - zaszczep się, zaszczep ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
ja juz mam wode z mozgu.... ehhh specjalnie przyjechalam zrobic ten zabieg z Holandii bo tam tez mieszkam mam wyliczony czas.. a tu dochodza jakies dodatkowe rzeczy i ten strach coraz wiekszy ehhhh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
mam pietra ,przed operacja,niech mnie ktos podtrzyma na duchu .
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Bożenko będzie wszystko dobrze, my przez to przeszłyśmy i Ty dasz sobie radę. Zobaczysz nim się obejrzysz będzie już po wszystkim
![]() Trzymam kciuki za dzielną Bożenkę ![]()
#189 |
Przyczajenie
|
Witam. 16 lat temu miałam usunięte guzki tarczycy. Niestety pojawiły się trzy nowe i powoli się powiększają. Wczoraj byłam u lekarza i dostałam trzy porpozycje do rozważenia: "pielęgnowanie" guzków przez całe życie, radiojodoterapia lub gruga operacja, ale tym razem nie zachowawcza tylko usunięcie całej tarczycy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
zosia z kad jestes ? moze razem pojdziemy na stół .ja sie panicznie boje , wychodowalam guzki przez 10 lat,ale czas sie pozegnac z nimi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez Misia8522 Czas edycji: 2007-11-13 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Bożenko jestem z Warszawy. Ja też powoli dochodze do wniosku, że chyba się pozbędę moich guzków i zrobie to razem z całą tarczycą, żeby za kilka lat znów nie powtórzyła się ta sama historia, żeby po prostu nie miały gdzie rosnąć. To chyba bedzie najlepsze rozwiązanie. Jak uważacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Misiu - Pewnie, że będzie dobrze, ja już przeżyłam jedną operację w wieku 16 lat, więc byłam jeszcze dzieckiem (można tak powiedzieć) teraz prawdopodobnie czeka mnie następna. Też mam mętlik w głowie, bo muszę dokonać wyboru czy będę operowana, ale chyba jednak pozbędę się tego balastu i w końcu będę miała święty spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Zosia ,ja też z Warszawy .To chyba razem sie połozymy ,razem bedzie lzej na duszy .Mam na oku Szpital Banacha ,a Ty ktory? Musimy sie sklikac koniecznie Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Bożenko, mi tez został polecony szpital na Banacha, a nawet mam konkretnego chirurga, do którego mam udać się na konsultację. Czy Ty masz jakiś określony termin ustalony, bo ja mam jeszcze trzy miesiące na podjęcie decyzji.
Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Terminu nie mam, nie bylam jeszcze u chirurga ,napewno sa kolejki .Ale nie mam juz na co czekac chyba , mialam same guzki na tarczycy teraz przechodzi juz w nadczynnosc ,coraz gorzej sie czuje .A tak na marginesie ,czy ktoras kaszle z powodu tarczycy ,czy mi sie przytrafilo to tylko ? tarczyca uciska tchawice , i kaszle jakbym caly czas byla przeziebiona .
BUZIAKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Bożenko, słyszałam, że zdarza się kaszel przy tarczycy, ja osobiście też kaszlę tylko u mnie to jest kaszel alergiczny. Ja też muszę się umówić na konsultację u chirurga, bo moja endykrynolog chce, żebym na następnej wizycie u niej, tj. za 3 miesiące, była po rozmowie z chirurgiem. Tylko jakoś nie mogę się zebrać, żeby się zapisać, bo chyba powoli zaczynam się sypać: za tydzień mam wizytę u ortopedy-wysiada mi kręgosłup, a do tego wyszkoczyło mi cisnienie i jutro mam wizytę u internisty. Starość chyba... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
Nikt juz tu nie zagląda ?Zosia a co z Toba ?Daj mi jakies namiary na siebie ,moze sie jakos spykniemy ,nie bardzo orientuje sie jak poruszac po tym forum .czy mozna ,zostawic wiadomosc prywatna ?Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Zaglądam od czasu do czasu, ale nie miałam kiedy napisać, bo ostatnio odwiedzam moich ulubionych lekarzy. We wtorek ide na tydzień położyć się na kardiologii i będą mi robić wszystkie badania, więc będę niedostępna. Podobno można zostawić wiadomość prywatną, ale ja też nie orientuję się jak. (najlepiej: ibiernacka@op.pl)
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Witajcie !!!
Zosia napisalam do ciebie e-maila (chyba dojdzie ).Dziewczyny a co z wami ,gdzie jestescie ?JUSTI....JAK BYLO i jak sie czujesz .Mam skierowaniie do szpitala i umieram juz ze strachu . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Za dwa tygodnie mam wyznaczony termin operacji tarczycy. Od kilkunastu lat choruje na chorobę Basedova. Niemam rzadnych guzków na tarczycy ale lekarz uznał,że jej usunięcie jest konieczne. Niewiem czy warto odkladac ta operacje.Doradzcie! Pozdarwiam Kaska |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
Cześć,
Mam guzy tarczycy i też kazali mi iść na operację. Jeszcze czekam na wyniki biopsji. Czy znacie jakiegoś dobrego lekarza w Krakowie ? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Witajcie ponownie. Jestem już po operacji i miewam się dobrze - operacja była niecałe 2 tyg temu. Jedyny problem mam z mówieniem - nie mogę głośno mówić. Jak szybko po operacji mogłyście się wydzierać ?
![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie czekające na operacje - na prawdę nie jest źle, a nawet powiedziała bym, że bardzo dobrze. W szpitalu było czysto, pielęgniarki miłe - miło się rozczarowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Witaj BeataJulia! Czekałam na Ciebie aż sie znowu odezwiesz!. Jestem z Torunia i miałam operację tarczycy 16 paździrnika w Szpitalu na Batorego. Przyznam się szczerze napędziłaś mi strachu ,ze ludzie leżą na korytarzu - a tu miła niespodzianka. Leżałam na oddziale pooperacyjnym. Miło , czysto, pielęgniarki bardzo się starały.Operował mnie dr. Stankowski. Mam wycięty lewy płat i prawie cały prawy. Wszystko poszło dobrze i 18 paźdzernika byłam juz w domu. Nie miałam żadnych problemów z głosem. Po 30 dniowym poszpitalnym zwolnieniu wróciłam do pracy. Cieszę się ,że też masz dobre wspomnienia ze szpitala. Naprawdę dziewczyny nie ma się czego bać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Hej. Dawno sie nie odzywałam ale na biezaco monitoruje forum. Dziewczynki nie martwcie sie bedzie dobrze
![]() Jestem 4mies. po operacji i czuje sie bardzo dobrze. Zmieniłam euthyrox n50 na n75 (pn-pt) i n100 na weekend , poniewaz miałam za wysokie TSH. Kupuje sobie do tedo wapno musujace bo pewnie mam niższe niz wczesniej. W gdudniu planuje zrobic sobie TSH i wapno. Mam jednak bilzne w sumie to chyba bliznowiec mi sie robi. Smaruje Contractubex i zaczynam zabiegi laserowe. Mozna cos jeszcze zrobic? Moze jakas Pani miała zabiegi? Jak długo one trwał? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Eli581, okazuje się że niepotrzebnie panikowałam - jednak strach ma wielkie oczy
![]() Leżałam też na pooperacyjnym (ostatnia sala, pod oknem z pięknymi widokami na padający wtedy śnieg ![]() Wycieli mi całą tarczyce, bo jak określił to lekarz miałam tam mutanta. O całej operacji mogę powiedzieć tylko - bezproblemowo i bezboleśnie (środki przeciwbólowe były na każde żądanie, ale nie były specjalnie potrzebne - tylko na początku, ale to już bez pytania dają). Problemy z głosem nadal mam, ale może jeszcze to minie ![]() I przepraszam wszystkich, którym niepotrzebnie napędziłam stracha - naprawdę nie było to moim celem. Trzymajcie się i nie bójcie, bo cała operacja nie jest zła - poważnie nie ma się czego bać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Cześc
![]() Mam juz wyniko biopsji - guz niezłośliwy. Teraz muszę się przygotować do wycięcia, ciekawe ile sie czeka na operacje w Narutowiczu ![]() Czy robiliście szepienia przeciw żółtaczce ? Jaki jest odstęp pomiędzy jedną a drugą dawką ? |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Robiłam szczepienie - strzeżonego... Odstęp między pierwszym a drugim szczepieniem to 1 miesiąc.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Witaj Mesio73
Ja mialam wykryte guzki w listopadzie 2006 u Cichonia na wizycie bylam na poczatku grudnia a na stole juz pod koniec stycznia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.