Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-07, 07:05   #511
gerda
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Dzien dobry, my tez lezymy jeszcze, ale dziecko mi cos przebakuje o sniadaniu☺ Radena tez tak mam ze slodyczami i musze i hamowac☺ Motylek kciuki za dzieciaczki kolezanki, napewno wszytko z nimi dobrze:thumbup: ale macie juz duze dzieciaczki, ciekawe ile moja bedzie wazyc na nastpenej wizycie...

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 07:11   #512
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień dobry! Kolejny słoneczny poranek, takie lubię! :-D

Motylek kciuki za koleżankę! Mam nadzieję że wszystko ok

Też dziś zabieram się za Kinder country, jutro odpust

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 07:15   #513
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Witam się i ja, jestem w szoku, wlasnie przed chwilą dostałam wiadomość, że moja koleżanka z bliźniakami urodziła. Wczoraj o 21 miała wizytę, jeszcze wszystko było ok /ale lekarz od jakiegoś czasu mówił, że to w każdej chwili/, koło 23 napisała mi, że chyba wody jej się sączą i cisza, pomyślałam, że to może nacisk na pęcherz i siuśki, a przed chwilą mi pisze, że urodziła. Była 10 dni do przodu ode mnie, czyli ok 34 plus 2 dni. Martwię się o nią, bo nic więcej nie napisała :-(
Pewnie niedługo dostaniesz od niej piękną fotkę ślicznych dzieciaczków. To już był 35 tc, więc na pewno z nimi wszystko ok.

fiazo, a nie próbowałaś podać Piotrusiowi jakiegoś lokomotivu czy czegoś takiego?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 07:15   #514
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tyg! Szok jak to leci! Dzis ola jedzie z mężem na komunie 200 km. Ja zostaje i zaczne sie cos prasowac pakowac bo chyba już wypada

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja wczoraj miałam wieczór prasowania, dziś będzie powtórka :P bo kolejne pranie wstawiłam jak przebudzilam się na siku czyli tak ok 4 rano.

Motylku może koleżanka po cc obolala i zmęczona i nie ma głowy
żeby się odezwać. Pewnie lada chwila się odezwie

Fiazo miłego wyjazdu, odpoczywajcie tam Kochana

Pięknie słońce świeci od rana Mam motywację i siłę do działania

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 07:18   #515
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam wieczór prasowania, dziś będzie powtórka :P bo kolejne pranie wstawiłam jak przebudzilam się na siku czyli tak ok 4 rano.

Motylku może koleżanka po cc obolala i zmęczona i nie ma głowy
żeby się odezwać. Pewnie lada chwila się odezwie

Fiazo miłego wyjazdu, odpoczywajcie tam Kochana

Pięknie słońce świeci od rana Mam motywację i siłę do działania
No coś Ty! Ja jak muszę w nocy wstać na siku to idę jak zombie i staram się nawet świateł nie zapalać żeby się nie rozbudzić
Stary 2016-05-07, 07:20   #516
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Ci katolicy starzy są najgorsi nie wiem jaka ja będę za 4at i czy dożyje ale mam nadzieje ze nie odbije mi palma. Wredota z tego chopa takich to tylko
Weronia, to nie katolicy są źli tylko starość. Ludziom palma odpieprza Sama się boję jak to będzie, ale może Rafek i Leoś nie wsadzą mamusi do wariatkowa

Właśnie oglądam inicjację Kossakowskiego w pracy w supermarkecie. No komedia jaka sierota z niego

Gerda to smacznego śniadanka- ja też lecę jeść, bo mąż mówi "zostaw już to forum, uzależniona jesteś"
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 07:40   #517
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Gerda to smacznego śniadanka- ja też lecę jeść, bo mąż mówi "zostaw już to forum, uzależniona jesteś"
Haha,mój to samo mówi
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 07:40   #518
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
No coś Ty! Ja jak muszę w nocy wstać na siku to idę jak zombie i staram się nawet świateł nie zapalać żeby się nie rozbudzić
Ja się przebudzilam, pieselek też i piszczal więc szybko w dres wskoczylam i z nią wyszłam niech też się odsika skoro jest taka potrzeba
Będąc od razu w łazience wieczorem przygotowałam pranie yo wstawiłam je. Wstaję bo już się na pewno wypralo ;P

Cytat:
Weronia, to nie katolicy są źli tylko starość. Ludziom palma odpieprza Sama się boję jak to będzie, ale może Rafek i Leoś nie wsadzą mamusi do wariatkowa

Właśnie oglądam inicjację Kossakowskiego w pracy w supermarkecie. No komedia jaka sierota z niego

Hahaha mój tz też pyta co tam dziś pisze na wizażu albo co muszę za nowość mieć dzięki radom z forum :P

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 07:41   #519
gerda
Zadomowienie

Zebrah dzieki, jajecznica zjedzna i pasuje sie teraz zebrac i cos porobic

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 07:42   #520
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Zebrah dzieki, jajecznica zjedzna i pasuje sie teraz zebrac i cos porobic
Też chyba zrobię dziś jajecznicę dawno nie jadlam :P

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 07:55   #521
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zaraz budzę męża i idziemy robić śniadanko a potem jedziemy do Ikei

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
U mnie Maja waży 2500 kg , miewa się dobrze szyjka długa i zamknięta.
Mam zrobić wymaz z pochwy i odbytu... muszę poszukać gdzie robią.
Kolejna wizyta 30.05.
Ah jaka piękna waga małej Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
I też mi stopy i dłonie spuchły. Jednak jak jest trochę cieplej to zaraz organizm się buntuje. Współczuję wrześniówkom- one biedne cały III trymest będą się męczyć z upałami...
Mi na szczęście jeszcze nic nie puchnie Noszę cały czas obrączkę i pierścionek zaręczynowy Ale trochę nogi mnie pobolewają

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczynki

Ja już po wizycie, spędziłam dzisiaj w Ginemedica 2 godziny. Wizyta trwała długo, a potem miałam KTG.
Mała nie chciała współpracować, uciekała, potem zasnęła i dopiero po jakimś czasie się obudziła. Na szczęście, nie mam żadnych skurczów.

Za to szyjka jest już bardzo krótka- ma 1,7cm i mam rozwarcie na 1 cm. Więc w niedzielę jadę do mojego gina do szpitala, bo ma dyżur. I jeżeli będzie dalej się skracać, to być może zostawi mnie już w szpitalu, a tego bym nie chciała. Zalecił oszczędny tryb życia, podwoił mi Luteinę, mam brać magnez.

Pobrał mi tez wymaz na GBS.

Poza tym, wszystko z malutką OK.
Mała waży 2200g, ułożyła się w literkę C, bo głowę ma nisko, co prawda, ale tak jakby w moim prawym boku, nogi wzdłuż pępka i zakręcone do góry, masakra jakaś, a pierwsze, co ukazało się na monitorze, kiedy robił USG, to jej bujna czupryna na co doktor krzyknął: "Łoł, ale ma już długie włosy! "

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Nie swędzi.
Fajne te maskotki

Brzuch może opaść na klika tygodni przed terminem, więc wszystko w normie. Ja mam cały czas na tej samej wysokości, a jednak mam inne dolegliwości, które mogą wskazywać na to, że jednak nie dotrwam do terminu.
Oszczędzaj się Mi lekarka też zaleciła oszczędny tryb życia Mała już ma śliczną wagę

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie to rownież szwagierka ma i zachwala bardzo przydatne ten pojemnik największy jako kosz na śmieci na początek super pieluszki zmienia sie kilkanaście razy na dzień i nie trzeba ciagle latać do kosA na śmieci tylko jest pod ręka tak samo te małe pojemniczki na sól fizjologiczna czy inne produkty ja jeszcze dokupiłem sobie mały pojemnik na ciuszki od Hani aby osobno je prac taki kosz średni na śmieci które sie segreguje nie wiem czy dobrZe to wyjaśniłam
Dziś mam zamiar kupić te pojemniki

Cytat:
O dziewczynki, się martwię :-(
Na pewno z dziewczynkami będzie wszystko ok
Stary 2016-05-07, 08:02   #522
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
U mnie Maja waży 2500 kg , miewa się dobrze szyjka długa i zamknięta.
Mam zrobić wymaz z pochwy i odbytu... muszę poszukać gdzie robią.
Kolejna wizyta 30.05.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Super, duza Dziewczynka!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:02   #523
Madzia9999
Zakorzenienie

Agusia ja odkąd w styczniu byłam w sobotę w Ikei i był tam meeega tłum to w weekendy nie jeżdżę do Ikei ale wiadomo jak to jest w weekend każdy ma full czasu na zakupy :P Tylko ja tego tłoku i kolejek bardzo nie lubię :/

Wygoncie mnie z łóżka :P już sama jestem jedną nogą za nim bo siku mi się coraz bardziej chcę :P

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 08:03   #524
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ja tak samo!
Teraz po zmianie pokoju mamy sypialnie kolo łazienki więc tylko szybkie siku i fru do wyra :-D wcześniej przechodziłam przez kuchnię to niestety przystanki były w obie strony :-P

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:09   #525
madzius90
Zakorzenienie

Miqesi za wizyte.
i coby szyjka jeszcze troche wytrzymala

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Dzis weekend i syn nam urzadzil pobudke 6:50 a w tygodniu jak trzeba do przedszkola to o 7:10 go dobudzic nie moge

chyba pomalu wlacza mi sie syndrom wicia gniazda. Ciagle bym sprzatala, a jak nie sprzatam to mysle co tu zrobic oczywiscie na miare swoich mozliwosci
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 08:11   #526
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej jaką ja miałam dzisiaj piękną noc! Przespałam całą! Nawet na siku nie wstałam ani razu ani Róża się nie przebudziła.

Cytat:
Ja zrobiłam dzisiaj jedno ciasto, jutro robię drugie (oba przepisy wizażowe ), byliśmy też na zakupach, obiad ogarnęłam na szybko z gotowymi ziemniaczkami z biedry Resztę dnia przesiedziałam w ogródku i korzystałam z pięknej pogody....
I też mi stopy i dłonie spuchły. Jednak jak jest trochę cieplej to zaraz organizm się buntuje. Współczuję wrześniówkom- one biedne cały III trymest będą się męczyć z upałami...
Dwa lata temu rodziłam w październiku, zaczęłam puchnąć już w maju... to był koszmar...

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczynki

Ja już po wizycie, spędziłam dzisiaj w Ginemedica 2 godziny. Wizyta trwała długo, a potem miałam KTG.
Mała nie chciała współpracować, uciekała, potem zasnęła i dopiero po jakimś czasie się obudziła. Na szczęście, nie mam żadnych skurczów.

Za to szyjka jest już bardzo krótka- ma 1,7cm i mam rozwarcie na 1 cm. Więc w niedzielę jadę do mojego gina do szpitala, bo ma dyżur. I jeżeli będzie dalej się skracać, to być może zostawi mnie już w szpitalu, a tego bym nie chciała. Zalecił oszczędny tryb życia, podwoił mi Luteinę, mam brać magnez.

Pobrał mi tez wymaz na GBS.

Poza tym, wszystko z malutką OK.
Mała waży 2200g, ułożyła się w literkę C, bo głowę ma nisko, co prawda, ale tak jakby w moim prawym boku, nogi wzdłuż pępka i zakręcone do góry, masakra jakaś, a pierwsze, co ukazało się na monitorze, kiedy robił USG, to jej bujna czupryna na co doktor krzyknął: "Łoł, ale ma już długie włosy"
No następna Kochana, leżymy, pachniemy i zaciskamy nogi wszystko będzie dobrze

A tak w ogóle to widzę, że bardzo do serca wzięłaś sobie nasz zakład

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miqesi to teraz leżysz i pachniesz. A ja razem z Tobą bo spać po nocach nie mogę jak dużo na nogach jestem.

Ja druga. Jedziemy na wies. Pogoda ladna. Oby tylko podróż bez rzygów była
Miłej wizyty

Cytat:
Witam się i ja, jestem w szoku, wlasnie przed chwilą dostałam wiadomość, że moja koleżanka z bliźniakami urodziła. Wczoraj o 21 miała wizytę, jeszcze wszystko było ok /ale lekarz od jakiegoś czasu mówił, że to w każdej chwili/, koło 23 napisała mi, że chyba wody jej się sączą i cisza, pomyślałam, że to może nacisk na pęcherz i siuśki, a przed chwilą mi pisze, że urodziła. Była 10 dni do przodu ode mnie, czyli ok 34 plus 2 dni. Martwię się o nią, bo nic więcej nie napisała :-(
Wszystko na pewno jest ok, tylko koleżanka po porodzie zmęczona gratulacje ciociu!

Cytat:
Tak samo robię, idę na śpiocha. Raz jak wracałam to się troszeczkę zagalopowałam, bo minęłam pokój i pierdykłam się głową w drzwi wyjściowe dobrze, że szyba nie poszła hahahahaa

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-05-07 o 08:14
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:12   #527
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60012566]Ja tak samo!
Teraz po zmianie pokoju mamy sypialnie kolo łazienki więc tylko szybkie siku i fru do wyra :-D wcześniej przechodziłam przez kuchnię to niestety przystanki były w obie strony :-P

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ja na szczęście mam w mieszkaniu 2łazienki. Do jedej jest wejście prosto z sypialni i to jest dla mnie teraz rewelacja!!!

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 08:26   #528
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia ja odkąd w styczniu byłam w sobotę w Ikei i był tam meeega tłum to w weekendy nie jeżdżę do Ikei ale wiadomo jak to jest w weekend każdy ma full czasu na zakupy :P Tylko ja tego tłoku i kolejek bardzo nie lubię :/

Wygoncie mnie z łóżka :P już sama jestem jedną nogą za nim bo siku mi się coraz bardziej chcę :P
Ikea jest u nas otwarta od 10 a my będziemy parę minut po otwarciu, także wchodzę, biorę co mam wziąć i wychodzę
Stary 2016-05-07, 08:34   #529
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Spokojnie napewno wszystko jest dobrze, pamiętasz? Moja koleżanka tez urodziła blizniaki w 33 tyg chłopcy byli 3 tyg w inkubatorze i jest wszystko ok
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:44   #530
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
O dziewczynki, się martwię :-(
<3

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 08:49   #531
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Ja, jak mój wchodzi, to już wyłączam w popłochu
Stary 2016-05-07, 08:56   #532
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ikea jest u nas otwarta od 10 a my będziemy parę minut po otwarciu, także wchodzę, biorę co mam wziąć i wychodzę
Dobry plan Ja uwielbiam do Ikei w zwykle dni w godzinach przedpołudniowych się wybrać pelen luz wtedy jest

Cytat:
Hahaha

Sophia Loren
Stary 2016-05-07, 09:04   #533
Radena
Zadomowienie

U mnie może Ikea będzie za parę lat,ale wtedy to tak blisko będzie,że co 2 dzień chyba będę jeŹdzić
Stary 2016-05-07, 09:20   #534
motylek1984
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60012566]Ja tak samo!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ja przedtem miałam łazienkę też przy sypialni, a teraz muszę po schodach zejść, dzisiaj od 24 do 8 byłam 5x.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Koleżanka się odezwała, wody jej zaczęły odchodzić koło 23, a o 1 miała cc, dziewczynki zdrowe 1980 i 2150, w inkubatorkach siedzą, rodziła w tym szpitalu, co ja mam zamiar. Kamień spadł mi z serca. I postanowiłam, że zwalniam tempo.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Dodam jeszcze, że ta moja koleżanka ma jutro komunię córki.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:23   #535
ania230
Zakorzenienie

Hej Kochane wstałam i ja

Piekna słoneczna pogoda az bym na dzialke się wybrała tylko nie ma czym.... samochód odbieramy w niedziele. 1000zl nie nasze :/

Tz spi jeszcze więc go budzić nie będę. Ja sobie zrobie śniadanie i dam Tutkowi jeść

Plany na dziś to wyprasowanie ostatniej tury ciuszkow

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:24   #536
soffinka
Zadomowienie

Dziewczynki cos szybko działajacego na zaparcia pomocy
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 09:26   #537
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja przedtem miałam łazienkę też przy sypialni, a teraz muszę po schodach zejść, dzisiaj od 24 do 8 byłam 5x.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Koleżanka się odezwała, wody jej zaczęły odchodzić koło 23, a o 1 miała cc, dziewczynki zdrowe 1980 i 2150, w inkubatorkach siedzą, rodziła w tym szpitalu, co ja mam zamiar. Kamień spadł mi z serca. I postanowiłam, że zwalniam tempo.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Super,że z dziewczynkami wszystko dobrze
Ale z tą komunią trochę słabo:-/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 09:29   #538
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Motylku wszystko u niej w porzadku i super oby dzieciaczki doszly do siebie dwie księżniczki
To z komunia to chyba mąż będzie musiał cos zaradzić...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Kiwi

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U mnie może Ikea będzie za parę lat,ale wtedy to tak blisko będzie,że co 2 dzień chyba będę jeŹdzić
U mnie jest to drugi koniec miasta i jak jestem w niej raz w roku to jest cud

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-07, 09:30   #539
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Mi ostatnio zadziałało bardzo dobrze pieczywo chrupkie,takie jak flipsy
Stary 2016-05-07, 09:34   #540
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nic nie komentuje

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Ja na szczęście mam w mieszkaniu 2łazienki. Do jedej jest wejście prosto z sypialni i to jest dla mnie teraz rewelacja!!!
No to masz Kochana luksusy i w dwóch masz prysznic?czy dla odmiany w jednej wannę?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Wstaje i ide jesc Spokojnego dnia życzę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości