![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Cytat:
![]() Według mnie mąż to, jak najbardziej, rodzina, przecież biorąc ślub zakłada się nową rodzinę, jej fundamenty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Konto usunięte
|
Kupiliśmy mieszkanie 3 pokoje. Zaczyna się gadanie, że 3 pokój na pewno dla dziecka będzie.. .
Bo po co dwójce takie duże, bez sensu. To co jak para dom kupuje tylko dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dzisiaj sprawa mojego tż o znęcanie się nad rodziną. Tzn nie on się znęcał, tylko jego ojciec.
Nie spodziewam się wysokiego wyroku, bo matka odmówiła składania zeznań, zabroniła też młodszej córce (pod groźbą zabrania kieszonkowego). Do tego jeździła z szanownym tatusiem po adwokatach, żeby dostał jak najniższy wyrok, a jak przyszła kurator na wywiad środowiskowy to zapytała, czy tej sprawy nie można umorzyc... Trzymajcie kciuki! edit: tatuś nie poddał się karze dobrowolnie, więc odbędzie się pełna sprawa sądowa z aktem oskarżenia. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2016-05-06 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Rozeznanie
|
Pewnie temat już był poruszany w tym wątku, ale naprawdę zazdroszczę kobietom z partnerem, który też nie chce mieć dzieci. W internecie zwykle faceci w moim wieku i zbliżonym deklarują, że chcą mieć dzieci, na żywo trudno pytać o taką kwestię na wstępie, zresztą prawdopodobieństwo trafienia jest nikłe. Zwykle idzie to u facetów w parze z brakiem chęci do angażowania się w ogóle, a mnie o takie relacje nie chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak NIE WIEM jak będzie z jego chceniem lub niechceniem dzieci. Aktualnie mówi, że nie chce i nie potrzebuje. Nie wiem, co będzie za pięć czy dziesięć lat. Mówię - on jest młodziutki. Z jednej strony - u niego ślub bierze się młodo - około 20 roku życia. Z drugiej - wszystko może mu się zmienić. Na chwilę obecną mówi, że chce się ze mną ożenić, i on to mówi SERIO (tak, był wcześniej w dłuższym związku, i mówi, że nie czuł tego, co czuje teraz). Mamy w planach wyprowadzić się w przyszłym roku i zamieszkać razem. Tzn. on sam to proponuje, i sam mówi "jak razem zamieszkamy", "jak się zaręczymy", "po ślubie' itd. i ja się boję, że mu się zmieni. Boję się, że za 5 lat przyjdzie i powie "anka, chcę mieć dziecko, nie chcesz to odchodzę". Ale po co mam się tym martwić teraz, kiedy jest idealnie? Moje poglądy zna, niczego nie ukrywałam, powiedziałam na samym początku. Będzie chciał odejść to odejdzie. Najważniejsze to nie ukrywać się z poglądami, z jednej i drugiej strony. Nie mówić "chce mieć dzieci, to mu się odmieni po zaręczynach/po ślubie/po 10 latach". Ani nie mówić "no ja to nie wiem, może kiedyś" kiedy się WIE, że nie chce się ani jednego, nawet za 10 lat. Jeśli facet ci mówi, że marzy mu się duża rodzina, to nie ma co się z nim wiązać, kiedy ty nie chcesz mieć dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
![]() Kiedyś mama wspominała coś o tym, że dla dziecka... Ale zadziwiła mnie ostatnio, bo powiedziała cytując "jak dzieci nie będzie to można pokombinować i powiększyć kuchnię aby była z jadalnią". Nigdy wprost nie rozmawiałam z moją mamą o tym, że mówię kategoryczne NIE dzietności, a ona nigdy nie pytała. Chyba sama już załapała, jak moja przyszłość się zapowiada. ![]()
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Prawidłowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Od mojej strony nie zakładają, że ja mówię kategorycznie 'nie' ale często słyszę, że się nie szykuję i się nie zanosi na dziecko. Całe szczęście, że nikt mi nie życzy na święta itp. bo chyba bym oszalała albo w końcu się z kimś pokłóciła. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę papugi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Konto usunięte
|
Moje tylko skrzeczą
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Konto usunięte
|
Dużo macie tych zwierzaków, ja zawsze pojedyńczo.
Teraz toche żałuję, że nie wzieliśmy od razu dwóch kotów. Chociaż w jego hodowli został on ostatni i nie było opcji na rodzeństwo. Jednemu samemu troche smutno jak my w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Konto usunięte
|
Tak.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() My od początku mamy jednego bo wiedzieliśmy, że tylko jak jest jeden to będzie mówił i będzie się go dało oswoić. Niestety, jak są dwie to gadają ze sobą więc Ty im nie jesteś potrzebna do rozmów. U nas poza mówieniem jest pełne zrozumienie i jak go wołam do klatki to do klatki wchodzi, jak go wołam na ramię to przylatuje, na zawołanie daje buzi. Też mam siatkę w oknie i też jest otwarty a tylko na czas naszego wyjścia z domu siedzi w klatce i jak jedziemy do rodziców to u rodziców nie puszczamy go z klatki. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Ciesz się, że udało Ci się drugą dołożyć bo mimo, że tamte były dwie to mogła jedna drugą zadziobać albo zrobić jej terror. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() U mojej mamy jest pies i kot. U babci to samo. U nas był chomik i jest papug (chomik zdechł ponad rok temu niestety) i za jakiś rok pojawi się pies. Chciałabym też agamę brodatą ale niestety...to niemożliwe bo nie będę trzymać robactwa w lodówce i w domu (w tym karaczanów). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2271 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak chciałaś mieć towarzysza to powinnaś mieć jedną papużkę, jak my ![]() Teraz papug jest po prostu cudowny i mimo swoich dziwactw widać, że nas akceptuje i lubi z nami przebywać. Ba, wręcz widać smutek jak wychodzimy więc zawsze mu mówię za ile mniej więcej wrócimy i że wyjdzie z klatki. To stworzenie jest tak mądre, że to głowa mała...wszystko rozumie co się do niego mówi. Np. jak nie chce wejść do klatki to mu mówię, że niedługo wrócimy i jak grzecznie wejdzie do klatki to jeszcze dzisiaj wyjdzie, od razu się ładuje na swoje lusterko. Albo jak daje znać, że chce nową kolbę czy, że za mało ma jedzenia. Będzie się tak długo wydzierał aż mu się zmieni jedzonko. A co ciekawsze, jak jeden dzień nie wyjdzie z klatki to siedzi na grzędzie, skrzeczy i trzęsie skrzydełkami. Wtedy wiadomo, że dawno nie wychodził i już ma pretensje, że nie może polatać (mimo, że klatka tak wielka, że mógłby w niej spokojnie się wzbić). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Naczelna Nastolatka
|
Chciałam zmienić temat. Pewnie zaraz dostane jakaś z☠☠☠ke za to co napiszę.... czy tylko mnie usuwanie konta i niektóre komentarze przed prośbą o.usuniece wydaje się dziecinne, takie trochę śmieszne. Sama nie wiem jak to określić.
#2274 |
Wredny kotecek
|
Ojej papugi... mój poprzedni sąsiad miał, to była masakra jak one się darły prawie bez przerwy. No i nie wyobrażam sobie puszczać zeby się "wylatały", moja ciotka ma nimfy i wszystko w domu osrane.
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- One prawie cały czas są poza klatką, a ciotka tylko ze szmatką lata, fuj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Konto usunięte
|
Moje robią kupę do klatki i siedzą głównie NA klatce. Czasem się przeleca po pokoju i znowu na klatkę.
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Konto usunięte
|
Papugi są piękne.
Ja walcze z kocią sierścią, na wiosne masakra. Wyczesałam kota i drugiego można z tego ulepić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Równie dobrze kot, pies, chomik czy króli może Ci w domu kupy zostawiać gdzie popadnie a jak się nauczy to nie. Proste. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Konto usunięte
|
W zimie aż tak nie linieje jak teraz.
Ogólnie brytki są puchate i mają dużo tej sierści, że też głupia nie wziełam łysego sfinksa.. :P Rolka do ubrań mym przyjacielem. pffe Twoja papuga gada? ![]() Edytowane przez 201611240917 Czas edycji: 2016-05-07 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Wredny kotecek
|
Jak moja świnia linieje, to głaszcze ją tą rolką do odklaczania ubran (oczywiście nie takim świeżo zerwanym kawalkiem, zeby jej nie wyrywać tego co nie trzeba) i bardzo ładnie wszystko co ma wypaść podczas glaskania wyciąga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.