|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Konsternacja ja nie miałam takiej sytuacji jak Ty, ale przemknęło mi w książkach i na blogach laktacyjnych coś o karmieniu niewielką ilością pokarmu z butelki i od razu próbami dostawiania, coś o kładzeniu się na golasa z dzieckiem w łóżku i przystawianiu i takie tam bliskościowe sprawy. Polecam blogi hafija oraz mleczne wsparcie. Jest też grupa na Facebooku karmienie piersią offtopowo i tam są doradczynie laktacyjne i można się popytać. Oczywiście najlepiej kilka razy zaprosić certyfikowaną doradczynię do domu, ja tak robiłam.
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Roses Ty nie wywołuj nutrii z lasu z tym ustawianiem sie kolejek z dziecmi na termin 14-15maja
![]() Musze poprosic Igora znowu o poczekanie tym razem do wizyty u poloznej co by mama sie czegos dowiedziała.
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
U nas nawet pediatra była zaniepokojona ze jest taki problem z jedzeniem, Mała sprawiała wrażenie ze w.ogóle nie jest nim zainteresowana mimo ze powinna już byc glodna. Dlatego miała nawet badana glukoze oraz droznosc przelyku, na szczęście wyszło wszystko dobrze. Tak myślę ze przed tymi kupkami była trochę zblokowana i mogła też być najedzona jeszcze z życia płodowego dlatego później dopiero zaczęła się interesować jedzeniem. Piersi ssie dopiero od wczoraj chociaż u mnie jeszcze słabo z pokarmem, dopiero się coś rozkręca ale staram się ją często przystawiac. Jak już złapie i sobie ciumka to takie to słodkie A tak to dokarmiam ja butelką. Całe szczęście ze ją jednak wzięłam bo z butli idzie jej ładnie a jak pielęgniarki kieliszkiem próbują to i tak później połowę ulewa |
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Fab, konsternacja. Jak wy to robicie, ze dzieci wam jedza z butli??? Moj to tylko cyckiem zainteresowany...
|
|
|
|
#1235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze go sluchac takze czekamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rodzilas na jednoosobowej?? Jak ogolnie oceniasz opieke poporodowa? Aaa Dzien dobry piękny dzis dzien ! Szkoda ze czuje sie wrak człowieka
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-05-07 o 10:10 |
|||
|
|
|
#1237 | |
|
Konto usunięte
|
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ!
![]() Kocie, Twoje "o rany co to jest?" zwaliło mnie z nóg ;D Cytat:
A jeśli zamoczysz przy kąpaniu, później osuszysz dokładnie to jest to ok. Jakby co to: http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=52307 |
|
|
|
|
#1238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe fajna data by była. Ale Werka pewnie ma swój plan.
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Mia ani mi sie waż!
Mam nowy termin do poczekania- tym razem wtorek włącznie. No mowie Ci nie dam rady wczesniej.
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge poczekać piatek 13go mi pasuje jak coś po pierwsze mam Tp po drugie doktorek bedzie na mnie czekał w szpitalu niczym położne na księżna Kate
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie - Gratulacje!!
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- I tak - ku pokrzepieniu serc ![]()
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
Raport poporodowy ze stanu matki
Waga sprzed ciazy - 59 kg. Waga przed porodem - 68 kg. Waga 36h po porodzie - 63,5 kg. Brzuch 36h po porodzie:
|
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie waga sprzed ciąży : 60kg Waga przed porodem : 76kg Waga w 5 tym dniu po porodzie : 68,6kg
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-05-07 o 11:44 |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Wow ja tez tak chce wygladac ;-) ale mi sie wiecej przytylo niz Tobie ;-(
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Manu - przesuń się trochę w tej szafie, idę z Tobą
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzja super wyglądasz po ciąży.
![]() Mia we wtorek lece do położnej uczyc sie rodzić. Teraz ni umim stąd go poprosiłam o to aby dał na wstrzymanie jeszcze. ️
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam kryzys krocza
((( nie jestem w stanie chodzić, siedzenie powoduje ze mam wrażenie ze dostane omdlenia z bólu, tż ma misję zajmowania się Niną a ja leżę
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Mia tak, rodzilam w tej sali jednoosobowej do porodów rodzinnych. Super sprawa, czułam się bardzo komfortowo, nikt niepotrzebny się nie kręcił. Z racji ze po porodzie zemdlalam jak pierwszy raz poszłam do toalety to chciałam też wziąć ta jedynkę poporodowa żeby mąż mógł zostać z nami ale obie były zajęte więc kiszka, leze w sali pięcioosobowej ale jest ok
Co do opieki tutaj to naprawdę póki co nie mam zastrzeżeń. Położne i pielęgniarki są bardzo pomocne, na spokojnie uczą jak dostawiać malenstwo do piersi. Naczytałam się wcześniej ze są francowate i wredne ale na szczęście z żadną taką nie miałam do czynienia póki co, większość jest spoko a niektóre to do serca przyłoż ![]() Jedna właśnie pokazała mi powolutku jak karmić Alicję i super pociumkala długo z obu piersi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też, ja też! Chociaż nie wiem czy z moim dupskiem się tam zmieszczę
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że tak pomagają położne też bym na takie chciała trafić no bo przecież skąd my mamy wiedzieć jak się obchodzić z dzidziusiem ️
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A próbowałaś może tego sławetnego koła ratunkowego?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi twojemu mezowi cos potrzebne na czas porodu bylo - bo tak sie zastanawiam czy cos pakowac skoro nie bedzie pozniej zostawał ??Ciekawa jestem jak to pójdzie u nas, kiedy pojade z kim pojade jak cały poród się potoczy itd. Nie lubie takich niewiadomych ehhh dziewczyny jesteście szczęściary że już po wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze ze Ninka ma opieke :-* Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-05-07 o 12:21 |
|||
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Ile bralyscie recznikow do szpitala dla malenstwa chodzi mi glownie o te z kapturkiem.
Fab zazdroszcze Ci ze juz jestes po. Nie zaczekasz jednak na mnie. Fajnie ze juz do domku niebawem.
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie biorę żadnego ręcznika z kapturkiem.
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Roses- nie trzeba żadnej recepty po prostu od razu mówisz, że chcesz szczepić Energixem i oni to załatwiają. Chyba, że wyjątkowo nie mają tej szczepionki na stanie, wtedy dają Ci recepte i mąż musi skoczyć szybko do apteki.
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Dziś nad ranem (o 3:00) kupiłam na necie system sns medeli. Może to mi pomoże. Staram się jak mogę ale ona cofa język jak ma ssać pierś. A jak ssie palec to tak nie robi. Teraz zrobiła się taka leniwa (cwana?), że już nawet z butelki nie chce ssać:/ chce, żeby samo jej leciało... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1258 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Robisz nadzieję, bo ja taki miałam przed ciążą więc może wrócę do takiego stanu.. Tylko mam obawy bo przytyłam 20 kg więc nie wiem co z tego mojego brzucha będzie Pewnie flak :/ Cytat:
![]() A my dziś mamy dzień powera ;D Porządki na balkonie, rozstawianie mebli i dużo sprzątania Już wczoraj spędziliśmy przyjemnie wieczór i siedzieliśmy do późna bo było totalnie cieplutko. Dziś powtórka z rozrywki ^^A jutro grill u teściów z okazji dnia mamy.. więc będzie omnomnomnom
|
||
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sprzątam na raty łazienkę. Bo jak dziś brałam prysznic, to aż mi było wstyd przed sobą
Jeszcze nie jest idealni ale do szczęścia niewiele brakuje ![]() JEŻU.... JAKA INWAZJA MUCH... mam otwarte okno balkonowe i nie idzie sie od tego cholerstwa odpędzić ;/
|
#1260 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Fruzja wow! Ja sie dzis soba zachwycalam, ile mi tego brzucha zeszlo, ale tez musze przyznac, ze takiego jak Ty teraz nawet przed ciaza nie mialam. A jeszcze ciagle mam w glowie Twoje zdjecie po porodzie, piekna szczupla babeczka! Dzis waga powiedziala mi, ze 8 dni po porodzie mam -11kg, w ciazy przybylo mi 12,5kg. Brzuch po drugim cieciu troche flak, ale tez trzeba przyznac, ze byl bardzo duzy i skora musiala sie mocno rozciagnac. I chyba zly link wrzucalam odnosnie chustowania noworodka. Takze dla pewnosci wklejam jeszcze raz dla zainteresowanych: https://m.youtube.com/watch?v=WK999GiVvAc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

No i boje sie, ze moj synek bedzie wielki, ale poozna mowi, ze nie, nie bedzie, moze taki jak ALex... Tylko, ze moj ALex mial 4.10 urodzony tydzien wczesniej! 

️
((( nie jestem w stanie chodzić, siedzenie powoduje ze mam wrażenie ze dostane omdlenia z bólu, tż ma misję zajmowania się Niną a ja leżę
. 
Jeszcze nie jest idealni ale do szczęścia niewiele brakuje