Gdzie marzą wam się wakacje? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-30, 20:55   #91
Marmu
Raczkowanie

Dot.: Gdzie marzą wam się wakacje?

Cytat:
Napisane przez Natalia_Pasut Pokaż wiadomość
heja,

Wyspa Hvar w południowej części Dalmacji, oczywiście w Chorwacji
Byłam tam, cudowne miejsce. Polecam też bardzo wyspę Bol.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez variotus Pokaż wiadomość
Ja chwilowo się nastawiam na bieszczady, wycieczka mieszana trochę schroniska trochę namiot.
Wycieczka z plecakiem?
Stary 2016-04-04, 12:18   #92
bulkacebulka
Raczkowanie

wycieczka all inclusive ma swoje zalety, ale o wiele wiecej frahdy daje urlop na wlasna rekę i to własnie w mało zaludnione miejsca
bulkacebulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-20, 11:58   #93
kentas
BAN stały

Ale to zależy co kto lubi - my jeździmy na wakacje z dziećmi, więc wybieramy hotele, które są odpowiednio pod nie przygotowane, mają dużo atrakcji, nie znajdują się daleko lotniska i najlepiej jeśli wszystko mamy na miejscu. Zawsze jeździmy na jedną wycieczkę, ale organizowaną bez BP - na własną rękę. A marzą się nam Hawaje, Meksyk, Indie, Kuba i kilka innych kierunków.
kentas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-21, 18:55   #94
Majeczka44
Raczkowanie

Zdecydowanie wolimy wyjazdy z all - są znacznie wygodniejsze. Wieczorami i tak chodzimy po mieście, ale to dopiero kiedy all już nie jest dostępne. Minus taki, że mając wszystko w cenie, je się kilka razy więcej niż powinno, a przynajmniej ja tak mam w swoim przypadku. 90 proc. hoteli jakie zaliczyliśmy w ostatnich latach miało w cenie pakiet all. Robimy to również dla atrakcji - więcej się dzieje. A wakacje rezerwujemy z ubezpieczeniem od bankructwa biura. Travelplanet ma coś takiego.
Majeczka44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-22, 08:46   #95
kowaldaroo
Przyczajenie

Mi się ogólnie marzą wakacje, od 6 lat nie byłam na żadnym urlopie, zawsze było coś innego do zrobienia. W tym woku chcę wyskoczyć gdzieś w Europie na chociaż tydzień. Jakie miejsca polecacie? Da się coś ładnego zobaczyć i wypocząć u naszych sąsiadów? Musi być nie aż tak daleko, bo ze względów zdrowotnych nie mogę bardzo długo jechać samochodem. Może Wilno?
kowaldaroo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-22, 11:41   #96
kentas
BAN stały

Wycieczka samochodem to żadna przyjemność. W Europie masz mnóstwo fajnych miejsca za normalne pieniądze. Np. w Bułgarii za ponad tysiąc złotych spędzisz fajne wakacje z przelotem - dwie godziny dojazdu, piękne plaże i pogoda. Ewentualnie Chorwacja - nieco drożej, ale dużo więcej do zobaczenia - boskie Krka ;-) Tylko koniecznie jeśli z BP, to z ubezpieczeniem od bankructwa ;-)
Stary 2016-04-22, 12:26   #97
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kentas Pokaż wiadomość
Wycieczka samochodem to żadna przyjemność. W Europie masz mnóstwo fajnych miejsca za normalne pieniądze. Np. w Bułgarii za ponad tysiąc złotych spędzisz fajne wakacje z przelotem - dwie godziny dojazdu, piękne plaże i pogoda. Ewentualnie Chorwacja - nieco drożej, ale dużo więcej do zobaczenia - boskie Krka ;-) Tylko koniecznie jeśli z BP, to z ubezpieczeniem od bankructwa ;-)
Nieprawda. Zależy kto co lubi. Wziąć samochód i po drodze do Bułgarii zatrzymać się na Węgrzech, w Serbii, albo Rumuni. Albo zrobić sobie objazdówkę z namiotami. Jasne, że all inclusive ma swoje zalety, ale samochodowa wycieczka również.

kowaldaroo - jeśli chcesz blisko i niedrogo to może Lwów, albo Tokaj na Węgrzech?
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest."

-16kg - 5/8kg to go
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-22, 14:15   #98
Meseta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kowaldaroo Pokaż wiadomość
Jakie miejsca polecacie? Da się coś ładnego zobaczyć i wypocząć u naszych sąsiadów? Musi być nie aż tak daleko, bo ze względów zdrowotnych nie mogę bardzo długo jechać samochodem.
Nie sąsiad, ale też jeszcze nie tak daleko: Węgry. Budapeszt jest przepiękny, no i Balaton robi ogromne wrażenie. Tylko jeśli wybierasz się autem, to zadbaj o xxx , bo w drodze nigdy nie wiadomo co się może stać, a utknąć potem gdzieś za granicą to tak nie za bardzo

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-04-22 o 16:42
Meseta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-25, 10:22   #99
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Bo wszyscy marzą o wakacjach na plazy
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-25, 11:52   #100
kentas
BAN stały

Pewnie nie wszyscy. Dla mnie np. objazdówka to najgorsza kara. Optymalny model to 2 dni zwiedzania i 5 dni odpoczynku. I jeśli zwiedzać, to tylko miejsca, które faktycznie robią ogromne wrażenie - takie miejsca unikatowe. Kapadocja, Barcelona, Wenecja, Ateny, Krka itd. Po prostu ma być uczta dla oka. A ogólnie - co kto lubi ;-)
Stary 2016-04-26, 18:54   #101
Majeczka44
Raczkowanie

Każdy ma inaczej. Mnie np podoba się formuła 7+7, ale z drugiej strony 14 dni żywienia w hotelach to za dużo. Póki co jeździmy zawsze na zasadzie 80 proc. wypoczynku, 20 proc. zwiedzania i to mi wystarczy. Kiedyś też zaliczaliśmy każdy kościółek, meczet, rynek, bo trzeba zobaczyć. Teraz jednak nastawiamy się na miejsca, która na tle tego co dotychczas widzieliśmy, będą robiły jakieś tam wrażenie.
Majeczka44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 21:14   #102
201605301111
Konto usunięte

A mnie z kolei zabilyby dluzej niz dwa dni odpoczynkowe xd musze miec wakacjje na pelnych obrotach, tak, ze potem z nog padam <3 ale ja kocham miasta, ewentualnie gory
Stary 2016-04-27, 11:38   #103
kentas
BAN stały

hehe ;-) I potem po wakacjach tydzień urlopu na odpoczynek? ;-)

U nas w tym roku prawdopodobnie skończy się na Bułgarii, ale mamy upatrzony bardzo fajny hotel w Słonecznym brzegu, niedaleko plaży i atrakcjami. Jeszcze chcemy chwilę poczekać bo może jakaś promocja się pojawi, ale z drugiej strony babka z Travel planet pisała nam, że Europa szybko w tym roku schodzi, więc kwestia dwóch tygodni i trzeba rezerwować, bo wyjazd na koniec czerwca ma być.
Stary 2016-04-28, 09:33   #104
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
hehe ;-) I potem po wakacjach tydzień urlopu na odpoczynek? ;-)

U nas w tym roku prawdopodobnie skończy się na Bułgarii, ale mamy upatrzony bardzo fajny hotel w Słonecznym brzegu, niedaleko plaży i atrakcjami. Jeszcze chcemy chwilę poczekać bo może jakaś promocja się pojawi, ale z drugiej strony babka z Travel planet pisała nam, że Europa szybko w tym roku schodzi, więc kwestia dwóch tygodni i trzeba rezerwować, bo wyjazd na koniec czerwca ma być.
Nie, ja w ten sposob odpoczywam
Stary 2016-04-28, 12:08   #105
kentas
BAN stały

Szacunek, to tym bardziej pokazuje jak ludzie są różni nawet pod takimi względami ;-) U nas zwiedzanie mocniej ukróciło się, od kiedy mamy dzieci - teraz dwójka, w tym jedno bardzo małe, więc nawet nie chcemy narażać syna na wyczerpujące wycieczki przy bardzo wysokiej temperaturze. Raczej wybieramy jedno najciekawsze miejsce, które jest dostępne do zwiedzania z wózkiem.
Stary 2016-05-05, 16:40   #106
kowaldaroo
Przyczajenie

No właśnie myślałam o wyjeździe, albo do Wilna, albo do Lwowa. Obydwie opcje brzmią zachęcająco. Wiem, że ze Lublina jakoś niedrogo jeździ coś takiego jak Ecolines do Lwowa, więc może na to się zdecyduje. Po takim długim czasie bez urlopu, każde miejsce będzie super, lubię spędzać czas na zwiedzaniu i oglądaniu uroków miasta, a Lwów kojarzy mi się z piękną architekturą, więc mam nadzieję, że będzie idealnym miejscem do długich, przyjemnych spacerów Muszę się zabrać za organizację i planowanie tego wyjazdu.
kowaldaroo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 19:49   #107
Esmeray
Przyczajenie

A gdzie mi się nie marzą? Uwielbiam podróże i najchętniej zwiedziłabym cały świat. Pomijając to, co już widziałam (na koncie mam 30 krajów z całego świata), chętnie odwiedziłabym nowe. Z Europy chyba najbardziej marzą mi się Bałkany. Z Azji - Turcja (bo tym razem pojechałabym do Stambułu). Z Australii i Oceanii - Nowa Zelandia. Z Ameryki Południowej - Peru, Boliwia i Brazylia, a z Północnej - Kanada i USA. To tak w wielkim skrócie.
Esmeray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 20:48   #108
Onnaa88
BAN stały

Marzenie Dubaj
Kiedyś marzyła mi się Tunezja i marzenie się spełniło
Mieszkałam też 3 lata w Holandii
Od nie dawna mam TŻ w Szkocji więc pewnie trochę tam pozwiedzam jak do niego przyjadę a w tym roku takie skromne wakacje na Słowacji chcemy spędzić
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 18:27   #109
aniaexplode
Zadomowienie

Planuje swoje pierwsze wczasy. Czy wycieczka objazdowa do Chorwacji z biura podróży to dobry pomysł?
Podobno noclegi są co noc w innym hotelu, a rozpakowywanie się i ponowne pakowanie to moim zdaniem trochę przegięcie.
Czy na takich "objazdówkach" trzeba wstawać o 5 rano aby zdażyć zwiedzić wszystko zgodnie z programem, cyzli tak na prawdę nie zobaczyć nic?
Może ktoś rozwieje moje wątpliwości...

I forgot that all might see
So many beautiful things...

Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461
kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683
aniaexplode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 10:31   #110
dobraszarlotka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniaexplode Pokaż wiadomość
Planuje swoje pierwsze wczasy. Czy wycieczka objazdowa do Chorwacji z biura podróży to dobry pomysł?
Podobno noclegi są co noc w innym hotelu, a rozpakowywanie się i ponowne pakowanie to moim zdaniem trochę przegięcie.
Czy na takich &quot;objazdówkach&quo t; trzeba wstawać o 5 rano aby zdażyć zwiedzić wszystko zgodnie z programem, cyzli tak na prawdę nie zobaczyć nic?
Ja osobiście nie jestem sympatykiem wycieczek objazdowych...nigdy na takiej nie byłam więc może się myle ale zawsze myslałam sobie że będę więcej musiala "ogladać" tego czy owego niz plażować, a to drugie lubie o wiele bardziej Często jak jade na wczasy wynajmuje na dzien czy dwa samochód żeby móc sie przemieszczac i coś zobaczyć albo korzystam z wycieczek oferowanych juz na miejscu (często z lokalnych b. podrózy co wychodzi taniej ) Ale zalezy co kto lubi
dobraszarlotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 10:50   #111
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Czy na takich "objazdówkach" trzeba wstawać o 5 rano aby zdażyć zwiedzić wszystko zgodnie z programem, cyzli tak na prawdę nie zobaczyć nic?
Jeżeli wykupujesz objazdówkę to nie masz wyjścia- musisz dostosować się do grupy i programu, nawet z tym pakowaniem i noclegiem. Taka trochę pogoń, na pewno nie jest to dobra opcja jeżeli planujesz wakacje z dziećmi.
Zamiast objazdówki możesz wykupić wczasy i zwiedzać na własną rękę, ale to wiąże się z korzystanie z transportu publicznego bądź wynajęciem auta.
Osobiście wolę wszystko załatwiać na własną rękę, wówczas sama załatwiasz sobie nocleg, dojazd (samochód bądź samolot) i ustalasz trasę zwiedzania. Jeżeli idzie o Chorwację to fajnie jest jechać tam własnym samochodem, bo obojętnie jaki region wybierzesz to masz zawsze dużo do zobaczenia, taki urok tego pięknego kraju.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 17:05   #112
aniaexplode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Jeżeli wykupujesz objazdówkę to nie masz wyjścia- musisz dostosować się do grupy i programu, nawet z tym pakowaniem i noclegiem. Taka trochę pogoń, na pewno nie jest to dobra opcja jeżeli planujesz wakacje z dziećmi.
Zamiast objazdówki możesz wykupić wczasy i zwiedzać na własną rękę, ale to wiąże się z korzystanie z transportu publicznego bądź wynajęciem auta.
Osobiście wolę wszystko załatwiać na własną rękę, wówczas sama załatwiasz sobie nocleg, dojazd (samochód bądź samolot) i ustalasz trasę zwiedzania. Jeżeli idzie o Chorwację to fajnie jest jechać tam własnym samochodem, bo obojętnie jaki region wybierzesz to masz zawsze dużo do zobaczenia, taki urok tego pięknego kraju.
Dziękuję za odpowiedzi. a czy w Chorwacji przejazd z lotniska do hotelu jest bezproblemowy? sa taksowki, mozna sie dogadac po angielsku?

I forgot that all might see
So many beautiful things...

Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461
kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683
aniaexplode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 22:52   #113
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi. a czy w Chorwacji przejazd z lotniska do hotelu jest bezproblemowy? sa taksowki, mozna sie dogadac po angielsku?
Tam to i po polsku się dogadasz
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 08:31   #114
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Ja byłam akurat dwa razy autem, ale z dogadaniem się nie ma w ogóle problemu. Zresztą jeżeli będziesz wiedziała już, na którym lotnisku lądujesz to sprawdzasz wtedy połączenia, często są autobusy, busy, pociągi z lotnisk. Taksówki zazwyczaj wychodzą najdrożej.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-26, 18:51   #115
Onnaa88
BAN stały

A poleci ktoś jakieś biuro podróży bo chciałabym jechać do Chorwacji ale najlepiej autobusem
Stary 2016-05-26, 20:40   #116
marzenka_glogow
Przyczajenie

Zauważyłam, że ludzie ogólnie dużo jeżdżą daleko daleko, a nie widzą ile dobrego można zobaczyć i przeżyć na wyciągnięcie ręki
Nie mówię już o naszej pięknej Polsce, a np. o sąsiadach. Czekają Czechy, Słowacja, Ukraina, Niemcy... My z rodzinką lubimy takie krótkie wypady zagranicę Polecam Wam wszystkim park xxx niedaleko Zgorzelca - rzut kamieniem dla każdego z wielkopolski czy lubuskiego a tyle atrakcji! Dzieci uwielbiają park przygody a dorośli też się nie nudzą
W Czechach to fajnie do Jesenika wyskoczyć zaraz pod granicą, autem króciutko <3

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-05-26 o 22:42 Powód: Reklama.
marzenka_glogow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-26, 21:12   #117
Onnaa88
BAN stały

A co tam jest ciekawego w tym Jeseniku?
Wiesz ja lubię plaże,czyste morze i wylegiwać się na piasku zależy kto co lubi
Stary 2016-05-27, 23:37   #118
marzenka_glogow
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
A co tam jest ciekawego w tym Jeseniku?
Wiesz ja lubię plaże,czyste morze i wylegiwać się na piasku zależy kto co lubi
Góry + Czechy + pyszne jedzonko No ale jak kto woli

Trzepotka czemu skasowałaś mi Kultirinsel...? ja tu nie reklamuję tylko dzielę się informacją
marzenka_glogow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 15:12   #119
haniamilecka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marzenka_glogow Pokaż wiadomość
Góry + Czechy + pyszne jedzonko No ale jak kto woli

Trzepotka czemu skasowałaś mi Kultirinsel...? ja tu nie reklamuję tylko dzielę się informacją
Byłam w tym Kulturinselu, fajne miejsce dla rodzinek

A w tym roku marzy mi się strasznie Nowa Zelandia... ech a ja się boję latać
haniamilecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 08:45   #120
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez haniamilecka Pokaż wiadomość
Byłam w tym Kulturinselu, fajne miejsce dla rodzinek

A w tym roku marzy mi się strasznie Nowa Zelandia... ech a ja się boję latać
Nowa Zelandia piękne miejsce ale taka wycieczka to duży koszt niestety
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości