|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Update zrobiony - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=927
czyli jak dobrze pojdzie - jutro zakupy ![]() Nat
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko przelwe od Llilly i zrobione. Wlasciwie to dzis wieczorem zamawiam (jak sie obrobie z praca) a do poniedzialku kasa juz na pewno wejdzie. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie
![]() Nat
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Przelew poszedł dziś około 14.30
.
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nat
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze zakupione
Szczegoly jak sie odgrzebie spod papierow w poniedzialek wieczorem.Nat
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszlo potwierdzenie od Fryca:
Dear Natalie Bernacik Thank you for your order on www.editionsdeparfums.com Once your order has been processed, you will receive an email confirmingyour tracking reference details. Your order is to be shipped on Tuesday, December 11th, 2007. Here is a summary of the order you placed: [Produkty = 300 euro] Shipment cost 15 € Total amount 315 € If you have any question, please do not hesitate to contact us. Best regards Hélène Editions de Parfums Frederic Malle 140 avenue Victor Hugo 75116 Paris France Tel: 00 33 1 45 05 39 02 No to wysylaja jutro wiec powinno byc w ciagu max. tygodnia u nas Jeszcze nie zaszla mi cala kwota - za 2 dni bede wiedziala ile bank sobie policzyl za przewalutowanie.Sor za literowki ale kot mi lezy na biurku i uroczo wali w kalawiature ogonem i tylna lapa... ![]() Nat
Not all those who wander are lost. MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ! ![]() Legite aut Perite! Edytowane przez d'ou vient le vent Czas edycji: 2007-12-11 o 01:05 |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
D’Ou, świetnie, ale... dostałaś może przelew ode mnie?
Przepraszam za upierdlistwo, ale trochę się niepokoję. Uściski dla walącego ogonem kociska.
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Papugo - doszedl dzis po poludniu
Nat
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, to dobrze.
Długo szedł, skubaniec.
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za post pod postem, ale chciałam zacytować Sabbath, a niełumiem cytować, edytując.
![]() Cytat:
z powodów bardzo przyziemnych zmuszona jestem nieco ciachnąć swe zamówienie Lutensowe. Niestety, styczeń zbliża się szybciej, niż się spodziewałam. Piszę już teraz, bo połowa grudnia blisko i nie chcę później być powodem zamieszania w zakupach. Z Santal Blanc i Santal de Mysore muszę zrezygnować. Nikogo to nie zaboli, jak widać. ![]() Chergui poproszę tylko 10 ml (przepraszam, Nebrasko myślę, że jeszcze znajdą się chętne do podziału). Ponieważ......chciałabym co najmniej po 20 ml Borneo i Rousse. Rozmyślam też intensywnie nad większą ilością Bois Vanille. (Muszę potestować globalnie, w ogóle wszelkie dzisiejsze przesunięcia wynikają właśnie z testów Za_Uszami). Aha, Sabbath, w kolejce do Rousse jestem wpisana dwa razy. Proszę ślicznie o wykasowanie jednej z dwóch papug.
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2007-12-10 o 23:22 |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Reszta (narazie) bez zmian. ![]() Merci. |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Chene też będzie anulowany, jeśli nie znajdzie się ktoś chętny na pozostałe mililitry....
|
|
|
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli: pero pero, bilans musi wyjść na zero... Cytat:
Dzięki za zrozumienie.
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mam juz rozliczenie z karty. Zeszlo 1 148,02 PLN za 315 euro czyli 1€ = 3,64 pln (0,06 zlotego mniej - 6 groszy mniej niz liczylam na wstepie). Jak juz ogarne (zrobie spis ile kto wplacil) wszystko to wylicze ile komu wisze i oddam
![]() Nat
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Serge Luten styczeń
To ja sie dopisuję od razu na co najmniej 10ml Cherqui. Trzecim wybrankiem (obok Fumerie Turque i Chergui) będzie chyba Borneo. Wszystkiego po 10ml, ale nie wykluczam możliwości rozszerzenia ilości jakby trzeba było przygarnąć jakieś sieroce mililitry. I jeszcze mam prosbę w związku z tym że nie znam Borneo i biorę w ciemno. Może ktoś mi doradzi czy może mi sie spodobać właśnie Borneo, czy bardziej np. Louve, Chene lub Rahat Loukum, których tez nie znam. Moje upodobania lutensowskie kształtują sie następująco: - Daim Blond, Datura Noir, Fleurs de Citronnier, Fumerie Turque, Chergui, Vetiver Oriental, Arabie, Douce Amere - cacy - Rousse, Miel de Bois, Santal de Mysore, Fleur d'Oranger - be - Bois Oriental, Ambre Sultan, Gris Clair, Santal Blanc - odczucia mieszane ![]() |
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
A propos ja sie kiedys dawno temu zapisywalam na lutki ...
Juz nie pamietam na czym stanelo i czy w ogole bo to grudniowo mialo byc... W kazdym razie ja sie wypisuje ze wszystkich tymczasowo. Moze w nowym roku. Mam jakis kryzys zyciowy** obecnie* ... (*of course bez wplywu na zobowiazania perfumeryjne )(** tak jak w awatarze ale jestem za leniwa zeby wysadzic mieszkanie i lac sie sama ze soba na ulicy....) Nat
|
#948 | |||||
|
Wiedźma
|
Poprawki wprowadzam kolejno zgodnie z treścia postów, które wyłapałam ( także z własnymi weryfikacjami upodobań, które sprawiają, że reflektuję jedynie na pełną flaszke UBV dla się samej):
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Favkes dostanie próbkę, bo obiecałam. Resztę wyżłopię osobiście. Cytat:
![]() Serge Lutens Styczeń Lista ogólna (alfabetycznie tym razem): Contax Dzika Truskawka Eneax Favkes Gajowa Gwaihally Hiszpańska Myszka Mango Bzik Margot Martwa Papuga Monme Nebraska Neonka Sabbath Szara Róża Zapachy (lista mocno wstępna, do rozpatrzenia i ewentualnej modyfikacji): Ambre Sultan - Hiszpańska Myszka Bois de Violette - Eneax Bois Oriental - Szara Róza 30, Gajowa 20 Borneo 1834 - Martwa Papuga 20, Rachela 30, Gwaihally 10 (nie mieści się w pierwszej butelce )Chene - Szara Róża 10 Chergui - Martwa Papuga 10, Nebraska 10, Gwaihally 10, Mango Bzik 10, Dzika Truskawka 10 ? Daim Blond - Douce Amere - Fumerie Turque - Gwaihally 10, Margot45 10 Gris Clair - Louve - Favkes 10 Rahat Loukium - Hiszpańska Myszka Rousse - Neonka, Martwa Papuga 20, Szara Róża 10, Hiszpańska Myszka Santal Blanc - Santal de Mysore Un Bois Vanille - Martwa Papuga 10 Vetivet Oriental - Monme Czy ja mogę jeszcze prosić o powtórzenie meldunków dotyczących pełnych butelek? Kwestia butelek do podziału jest ciągle problematyczna... Jeśli nie będzie pełnych pięćdziesiątek - nie zamówimy.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-12-11 o 01:55 |
|||||
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mieszczę się w butelce? a zawsze chciałam zostać dżinnem... To nic może sie ktos jeszcze zgłosi, a jak nie to pozmieniam.Jasne. Jakoś trzeba będzie dojść do konsensusu . W takim przypadku, albo ktoś bierze więcej albo wcale nie bierze... Ja, jeżeli chodzi o Fumerie Turque i Chergui, to jestem jakby co przygotowana (na razie psychicznie ) nawet na prawie całe butelki (np. z jednym tylko towarzyszem niedoli). ale całej drugiej butelki Borneo to nie łyknę, bo nawet nie znam, więc jak coś to zrobię out. A listę zaczynamy powoli zamykac po Nowym Roku, tak? Czy później?
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja tylko użyczam karty. Proszę więc zainteresowane Wizażanki o wyznaczenie terminu.
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#952 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
A ile mniej - więcej kosztowałoby 10 ml? Jakby był potrzebny ktoś do przygarnięcia, żeby była cała buteleczka, to ja mogę
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#953 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Do tego dochodzi koszt atomizera i przesyłki ode mnie do Was. Truskawko - dopisywać Cię? W razie nadmiaru chętnych liczy się kolejnośc zgłoszeń.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Nadal jestem chętna
![]() Zapach znam jedynie z opisu, więc nie chcę ryzykować większej ilości ... |
|
|
|
#955 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Spójrz proszę na listę w poście powyżej - już zostałaś dopisana. ![]() Staram się nie zaśmiecać wątku powtarzaniem tego spisu sto razy na każdej stronie.
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem gapa i nie patrzyłam na listę ![]() Co do terminu , ja się oczywiście dopasuję i nie proponuję niczego . Już się cieszę na styczeń |
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reasumując, wszystko zostaje w rodzinie ![]() ![]() Cytat:
![]() ... a tak liczyłam po cichu, że będzie fuuuj i odpadnie mi problem... Ech!
|
||
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Sabbath,
Bois Oriental jest tylko we flakoniku 75 ml? Jeśli tak, to do rozpracowania pozostaje jeszcze 25 ml? Jeśli zdecydowałabym się na większą ilość, to mogę liczyć, że dostanę w oryginalnej flaszce, czy będziesz rozlewała wszystko do atomizerków? Na stronie www.salons-shiseido.fr widziałam, że 75 ml jest po 105 euro, to znaczy, że 1 ml powinnam liczyć po 1,4 euro + koszty przesyłki, oczywiście? |
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja potwierdzam że biorę flaszkę "Bezczelnego Cedru" (tzn. Bois de Violette). Jak ktoś sie dołącza to sie podzielę ale jak sie nikt nie znajdzie to i tak biorę.
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszlo potwierdzenie wysylki od Fryca. Zamieszczam ponizej. Aha znowu SHIPMENT date podali jako date wysylki a pewnie tak jak poprzednio jest to data doatwy (czyli jutro, moje panie
)Dear Natalie Bernacik, Thank you for your interest in our Editions de Parfums. This email is your confirmation of shipment. Shipment: Shipment date (MM/DD/AAAA): 12/11/2007 Number of your Colissimo Suivi International: CD426463749FR to be tracked on www.coliposte.net Average delay of shipment: 1 to 2 weeks Delivery address: MOJ adres ![]() Nat
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

.

myślę, że jeszcze znajdą się chętne do podziału). Ponieważ...

Juz nie pamietam na czym stanelo i czy w ogole bo to grudniowo mialo byc... W kazdym razie ja sie wypisuje ze wszystkich tymczasowo. Moze w nowym roku.