![]() |
#721 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Ale chyba wstane po truskawki
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Dzanet, chętnie skorzystam z zapraszenia
![]() Nam dzisiaj mężulek zrobił koktajl truskawkowy, mniaaaaam, cały rok czekam na takie otwarcie sezonu truskawkowego ![]()
#723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem jak odjeżdżałam od rodziców przyszła do mnie i TŻ z kopertą i kasą niby na obrączki ![]() ![]() Cytat:
![]() Ot i ja się wygadalam. Zrobiłam zamówienie u hubiworld ![]() ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny
![]() ![]() Jutro wizyta, ale bez usg , amłody się chyba prz kręcił, bo inaczej czuję jego ruchy. W sumie to czkawki, takiej jak wcześniej u córki ani razu nie czułam i zastanawiam się czy to jest ok... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#725 |
Zakorzenienie
|
MIQESI tort swietny!! Duper wieści!
AGUUSIA mnie kluje od kilku dni, tak jakby mi male porzadnie rączką i paznokciem.grzebalo chcąc wyjść. Wczoraj w nocy az mnie obudziło tak zabolalo. A witaminy już odpuscilam. Tylko jak nie zapomnę magnez jeden. ANUSZKA to kciuki, aby Olusia wypuścili jak najszybciej. ZEBRAH ooo nie znam tego autora. MOTYLEK pamiętam ze w poprzedniej ciąży cos w etygrysku zamawialam i nie mialam zadnych problemow. Znajomi tez polecali, więc mam nadzieje ze to z materacykiem.to jakis przypadek i szybko do was dojdzie. Tzn dojda ![]() ASIEK ale ladny brzuszek ![]() HANECZLA w ciagu dnia po kilka razy wykonuj b.proste cwiczenie. Wspinaj sie na palce. Pomaga nie dopuscic do skurczów.
#726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Madzia, o mojej babci też by długo opowiadać... Też przenoszę jej wstyd swoim zachowaniem, ale już się tym nie przejmuje, bo po co sobie psuć nerwy...?
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Chudziaszek, rozróżniam, bo są po dwóch stronach brzucha, jak kopią chyba nóżkami to różnie bywa z odróżnieniem które, ale lili też się zdarza grzebać chyba rączkami bo typowo po lewej stronie, tak samo jest z czkawkami, każde po innej stronie, lila po lewej na gorze, a kubus po prawej na dole, zawsze w tym samym miejscu. Dzis już w sumie 4 razy miały.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama mojego taty a tyle nerwów psuje mojej mamie i nam. Przykre ![]()
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Asiek- piękny zgrabny brzuszek!
Dobry wieczór ![]() Wytrzymałam z moim wielkim brzuchem aż do 6 i jestem zadowolona ![]() Dzanet- mój mały też padł od razu, tak się wyszalał ![]() ![]() Haneczka- jak mówisz, że w szpitalu dawali Ci też coś na nerwy i pomagało na ciśnienie, to może pij sobie melisę w ciągu dnia? Na pewno nie zaszkodzi, a będziesz miała chillout. Dziewczyny z tym opadnięciem brzucha chyba coś jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Konto usunięte
|
Lili
![]() Babcie...temat rzeka. Moja w pierwszej ciąży wypominala mi ze chodzę w obcislych topach. Dodam że to było lato, cciepło jak olera. Za każdym razem chciała mnie okrywac jakaś chusta. I mówiła mi ze brzydko wyglądam z tak wyeksponowanym brzuchem. Było mi przykro, nie powiem. W końcu jej wygarnelam. Teraz też czasem krzywo spojrzy ale już się nie odezwie. Za ich czasów kobiety chyba chodziły w workach po ziemniakach ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Dziś niestety znów stresik
![]() ![]() Lekarz twierdzi, że przyczyną mogła być żółtaczka i to naświetlanie. To obciążyło organizm małego i mogło pobudzić tę drugą drogę przewodzenia w jego serduszku. Jutro na dyżurze będzie nasza lekarka prowadząca, więc dowiem się czegoś więcej. Tak bym chciała mieć go już w domu, bez tych wszystkich kabli, kroplówek. Liczyłam na to, że w tym tygodniu go wypuszczą, ale teraz nie wiadomo jak będzie. Cały czas jestem dobrej myśli i na szczęście nie załamuje się, choć bywa naprawdę ciężko... Zuzia już przywykła do nowego rytmu dnia. Na szczęście mąż mógł wziąć wolne w pracy, więc to on zajmuje się nią w dzień, a ja wracam na noce co jest dla niej bardzo ważne. Na początku wołała mnie po parę razy w nocy, żeby się upewnić, że na pewno jestem w domu. Moja rana po CC niestety marnie się goi. W piątek miałam mieć zdjęte szwy, ale położna przełożyła na środę, bo rana jej się nie podobała. Ogólnie to czuję się jeszcze obolała i już wiem, że po raz trzeci nie chciałabym przez to przechodzić!
#732 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w Irlandii jestem już w drugiej ciązy i powiem szczerze, że od początku przestawiłam się na taki system opieki i jak dla mnie jest ok. Najważniejsze to nie porównywać jak jest w PL. Tutaj naprawdę rodzi się mnóstwo dzieci- zdrowych dzieci wiec najwidoczniej z tą opieką nie jest najgorzej. JUSTYNA Ty mieszkasz w IE w UK czy w tej drugiej Irlandii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Konto usunięte
|
Anuszka
![]() Trzymam kciuki żeby stan Olusia się ustabilizował i żebyś mogła go już zabrać bezpiecznie do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
ANUSZKA Siły dla Was i zdrówka dla Olusia
![]() ![]() Pewnie inaczej dochodziłabyś do siebie w domku a bieganie miedzy domem i szpitalem nie pomaga w gojeniu się. DZANET fajnie te pompony ![]() MAJKELA jak się majówka udała?? HANECZKA sszkoda, że babcia skopała imprezę ale na takcih ludzi nic nie poradzisz. Najważniejsze, że ogólnie było fajnie. MIQUESI super, że z szyjką w porządku! Dziewczyny, która z Was kupowała duży ręcznik z kapturkiem? Gdzie kupowałyście? Stacjonarnie czy w necie? |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60076751]Lili
![]() Babcie...temat rzeka. Moja w pierwszej ciąży wypominala mi ze chodzę w obcislych topach. Dodam że to było lato, cciepło jak olera. Za każdym razem chciała mnie okrywac jakaś chusta. I mówiła mi ze brzydko wyglądam z tak wyeksponowanym brzuchem. Było mi przykro, nie powiem. W końcu jej wygarnelam. Teraz też czasem krzywo spojrzy ale już się nie odezwie. Za ich czasów kobiety chyba chodziły w workach po ziemniakach ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Booze też problem za przeproszeniem z du** z opietym topem w ciąży :p babcie to czasemm głupie uwagi mają. Cytat:
Przykro mi, że Olus dalej musi być w szpitalu. Z Twoich postów pomimo ogromu niepokoju o maleństwo bije tyle optymizmu !!! ![]() ![]() Dzielna z Ciebie mama <przytul> Cytat:
Miszka ja reczniki z,kapturkiem w Ikei kupowalam ![]()
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Anuszka, trzymam kciuki za olusia, oby juz wkrótce był z wami.
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Miszka ja kupowałam ręczniki w pepco, nawet fajne jakościowo. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Chudziaszek, czasem to takie akcje w brzuchu robią, że napatrzeć się nie mogę, ale mimo że dwójka to ani raz nie bolało:-D |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Ech,Dziewczyny,nie mogę spać,a to dlatego,że jakieś głupoty mi się śniły, myślałam,że mnie mąż pocieszy,ale gdzie tam. Stwierdził,że wymyślam,więc teraz leżę w lozku i mi się plakac chce:-( mam dziwne uczucie,że jestem z tym sama:-( że to co czuje się wcale nie liczy:-(
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
Anuszka
![]() Trzymam dalej kciuki żeby stan Olka sie unormowal i żebyście mogli cieszyć się sobą w domu. Dużo zdrówka również dla Ciebie ![]() ![]() Ja nie mogę spać. Obudziłam się na siku i jak sobie uzmysłowiłam że śpię na brzuchu tak się zeschizowałam że pierwszy raz w tej ciąży budzilam młodszą. Teraz żałuję bo daje czadu i nici ze spania. Że mi tak wygodnie się spało?! No i myślówe złapałam jak to będzie jak Hania się urodzi ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60080926]Anuszka
![]() Trzymam dalej kciuki żeby stan Olka sie unormowal i żebyście mogli cieszyć się sobą w domu. Dużo zdrówka również dla Ciebie ![]() ![]() Ja nie mogę spać. Obudziłam się na siku i jak sobie uzmysłowiłam że śpię na brzuchu tak się zeschizowałam że pierwszy raz w tej ciąży budzilam młodszą. Teraz żałuję bo daje czadu i nici ze spania. Że mi tak wygodnie się spało?! No i myślówe złapałam jak to będzie jak Hania się urodzi ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dzanet, na pewno będziesz umiała opiekowac się najmłodszą i jednocześnie nie zaniedbywac starszej córy:-* a Zosia będzie Ci jeszcze pewnie pomagać z Hania;-) a na brzuszku pewnie tylko chwilę lezalas i na pewno nic się nie stało:-* |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||||
Zakorzenienie
|
ODołączam do grona niespiacych:/
Cytat:
to musi byc ciekawe uczucie,tak.z dwoch stron, chociaz jak uwielbiam ruchy itd to.czkawki nie bardzo. Cytat:
przytulam i caly czas trzymam kciuki, aby stan Olusia sie ustabilizowal i mogl wyjsc ze szpitala. No i zeby rana sie zagoila. Z tym.dochodzeniem.do siebie to niestety im czlowiek starszy to jakos to wolniej idzie. Cytat:
nie martw sie. Pewnie to.nie tak, ze mąż cie zostawil sama, tylko pewnie rano.wstaje do pracy. Ja swojego nie budzę w nocy, bo ma problemy.ze snem (bierze wyciszajace tabletki, aby w ogole spac). Wiem, ze on potem nie zasnie, a ja.wygadam sie i padne. Przytulam Cie, nie jestes sama. Cytat:
Hm... wszystko jest ok, kiedy dziecko jest zdrowe. Kiedys kobiety rodziły zdrowe dzieci w grzadkach i w domu i nie mowilo się ile przy tym.zmarlo czy ze byly jakieś poronienia. Do tego w Uk do 13tc nie ratuje się ciazy, bo to jeszcze ie ciąża. Wszystko więc w granicach rozsadku. Byle nie panikowac. Reagowac, jak.cos sie dzieje, a wtedy na pewno.lekarze pomogą. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60080926]Anuszka ![]() Trzymam dalej kciuki żeby stan Olka sie unormowal i żebyście mogli cieszyć się sobą w domu. Dużo zdrówka również dla Ciebie ![]() ![]() Ja nie mogę spać. Obudziłam się na siku i jak sobie uzmysłowiłam że śpię na brzuchu tak się zeschizowałam że pierwszy raz w tej ciąży budzilam młodszą. Teraz żałuję bo daje czadu i nici ze spania. Że mi tak wygodnie się spało?! No i myślówe złapałam jak to będzie jak Hania się urodzi ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie martw sie. ---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- MISZKA kupowalam recznik na allegro w 1 ciąży. A co znaczy duzy? Jakie wymiary? Bo ja mam maks 100x100 ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ---------- Aaa.. i jeszcze glodna sie zrobiłam. N Od jakiegoś czasu wkurza mnie zatkany suchy nos, z ktorym.nic sie do rana nie da zrobic, tylko pozostaje oddychać buzia ![]() ![]()
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2016-05-09 o 03:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Radena, twój mąż nawet pewnie nie zdaje sobie sprawy, że przykrośćtci zrobił, wygarnij mu później. Ja muszę wstać, bo tż muszę do pracy zawieźć, żeby mieć samochód bo ok 8 na ktg jadę. Moja lila już zdąrzyła mieć czkawkę ;-)
---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Dzanet spokojnie, napewno nie zrobiłaś małej krzywdy, gdybyś ją przygniatała, to napewno dałaby o sobie znać, że jejtnie wygodnie, i ona jest tak chroniona przez worek i płyny, że amortyzacja napewno zadziałała. A z drugiej svtrony, jaja żeś ty to zrobiła? |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. No tak,wygarne ![]() ---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Radena przytulam. Trzeba było się po prostu przytulić. Malo kiedy facet rozumie kobietę, a co dopiero w ciąży kiedy potrzebujemy więcej uczuć od nich i wsparcia.
Motylek kciuki za ktg Dzanet spokojnie, pewnie nic się nie stało. Miszka ja też szukam ręcznika z kapturkiem 100x100. Patrzyłam wczoraj w pepco ale wydaje mi się slaby jakościowo. Chyba zamówię na alegro. Ale najpierw sprawdzę w hurtowni dziecięcej. 2 są na mojej ulicy, a 3 też nie daleko. Powiem Wam że w aktualnym stanie ciąży pobranie moczu do analizy to dla mnie wyczyn. Wszystko na czuja. Jadę dziś na badania krwi do endokrynolog, potem do gin po L4 i do pracy zawieźć. Mam nadzieję że wyrobię się do 14. Wczoraj jeszcze mi się przypomniało że zapisałam sie na wyklady do SR i dziś się zaczynają. Poszlabym jeszcze na ćwiczenia ale nie wiem jak się wyrobie ze wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60080926] Ja nie mogę spać. Obudziłam się na siku i jak sobie uzmysłowiłam że śpię na brzuchu tak się zeschizowałam że pierwszy raz w tej ciąży budzilam młodszą. Teraz żałuję bo daje czadu i nici ze spania. Że mi tak wygodnie się spało?! No i myślówe złapałam jak to będzie jak Hania się urodzi ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie wydaje mi się,żeby spadnie na brzuchu mogło coś młodej zaszkodzić. Dzanet jak się Hania urodzi na pewno dasz radę, i z Hanią i z Zosią. Na pewno zrobisz tak, żeby żadna nie była poszkodowana. ![]() Cytat:
Ja pytałam mojego czy tęskni już za Wojtkiem tak jak ja a on mi mówi, że przecież nie można tęsknić za kimś kogo się nawet nie widziało ![]() Cytat:
![]() Te twoje bliźniaki to rzeczywiście delikatne w stosunku do mamusi. Mój jest jeden a wczoraj tak mi w żebra przywalił , że aż świeczki w oczach miałam ![]()
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry po weekendzie i witamy sie w 37 tygodniu
![]() Jade zaraz oddać siuski, krew i pewnie ktg zaliczę ![]() Nadrobiłam was w czytaniu tylko z cytowaniem kiepsko bo na tel jestem, wybaczcie ![]() Cytat:
Moj TŻ sam powtarza ze facet jest prosty jak konstrukcja cepa - jemu trzeba wprost- kawę na ławę bo na domyslanie stracimy wiecej nerwów niz ustawa przewidziała ![]() U nas tematem tabu jest towarzystwo przy porodzie ... Ale odpuściłam bo boje sie ze sie umówimy, któreś z nas zmieni zdanie w trakcie i bedzie foch w tak ważnym dniu ![]() Byliśmy wczoraj w Macu na lodzie i TŻ wymyślił ze powinni miec w sprzedaży stałej zestaw McTRUCK :p czyli lody z podwójnym karmelem w sam raz dla ciezaroweczki :p Przywieźliśmy tez od znajomych kosz mojzesza i laktator ![]() Miłego dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedna Zuzia ![]() Trzymaj się Aniu! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60080926]Anuszka ![]() Trzymam dalej kciuki żeby stan Olka sie unormowal i żebyście mogli cieszyć się sobą w domu. Dużo zdrówka również dla Ciebie ![]() ![]() Ja nie mogę spać. Obudziłam się na siku i jak sobie uzmysłowiłam że śpię na brzuchu tak się zeschizowałam że pierwszy raz w tej ciąży budzilam młodszą. Teraz żałuję bo daje czadu i nici ze spania. Że mi tak wygodnie się spało?! No i myślówe złapałam jak to będzie jak Hania się urodzi ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wiesz, na pewno będzie inaczej, może na początku trudniej. Różnica wieku między moimi siostrzenicami to niecałe półtora roku i widziałam jak to wygląda, pomagałam siostrze. Najtrudniejsze początki, potem się człowiek organizuje ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.