![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Ooo dzięki za przypomnienie! Bo właśnie chyba muszę spróbować jakichś bardziej naturalnych sposobów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ukojenia w nerewach. Też się boję, że zostanę sama z dzieckiem na całe dnie a tz wieczorami po pracy będzie zmęczony i pracą i słuchaniem mnie :/ Oby to były obawy na wyrost! Cytat:
Witamy w bezpiecznym tygodniu ![]() ![]() Soffinka mój tz twierdzi, że chcę być przy porodzie. Tylko on chyba nawet nie wie jak przebieg porodu wygląda. SR go ominęła :/ Problem pojawia się z tym czy zdąży dojechać jak zacznie się akcja. Nie chcę wylądować sama w bólach na porodowce, ale biorę wszelkie scenariusze pod uwagę. Cytat:
Też już nie mogę spać! :P mała lewy bok kopie szalenie po raz pierwszy pod zebrami ją czuję.
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie tez moze byc rożnie i z dojazdem i miejscem porodu :p Cały czas mam na uwadze ze pewnie ekspresem nie pójdzie i sie szybko zorganizujemy jak sie zacznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas problem jest tak taki, że tz w pracy nie ma przy sobie tel :/ nie mogą nawet mieć ![]()
![]() |
#755 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Soffinka to Ty już rodzić możesz
![]() Soffinka i Madzia najwięcej porodów zaczyna się w nocy i chyba u was było by to najlepsze wyjście ![]() Zbieram się bo dziś obiecałam pomóc tacie i idę do niego do biura pomóc mu to ogarnąć. Prawie jak bym do roboty szła bo na 7h będę tam siedzieć ![]()
#756 |
Zakorzenienie
|
U mnie też może być problem, bo mój mąż często wyjeżdża, np. 2-3 dni jest w domu, wyjeżdża na 3-4-5 dni. Ale jakoś jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nasze dziecko wstrzeli się porodem w dzień, kiedy tatuś będzie
![]() ![]() Chudziaszek, ho ho, powodzenia w pracy w takim razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego dnia i sprawnej pomocy tacie ![]()
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Soffinka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dopiero się melduję po sobotniej wizycie. Malutki waży już 2340 g, wielowodzie takie jakie było takie i jest, nic w tej kwestii się nie zmieniło, żelazo mam łykać, następna wizyta 18 maja, jak mały się nie przekręci to czeka mnie cc, już po cichu mam się na to nastawiać. Widzieliśmy Kubusia w 3D i mam nawet zdjęcia, jaki on śliczny ![]() ![]() ![]()
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym tygodniu, w którym zaczynam 'leżenie i pachnienie'.
![]() ![]() Czekam dzisiaj na 5(!) paczek z różnymi akcesoriami do wyprawki, jakimiś ciuszkami dla Izuni i dla mnie portkami letnimi. ![]() Pod koniec maja kupię tylko butelki dr Brown's i będzie wsio ![]() ![]() Anuszka, trzymam za Olusia kciuki. To się biedna nastresujesz, zanim go wypuszczą. Oby już więcej nie było żadnych akcji i żeby Oluś już niedługo wyszedł do domku. Radena, nie płacz, faceci są często niedomyślni, pogadaj mężem i powiedz, co Ci leży na sercu. ![]() ![]() Dzanet, a kto tak powiedział, że Zosia będzie poszkodowana? Wiadomo, że sytuacja się ciut zmieni, bo będzie w domu maluszek, ale to nie znaczy, że będzie się zaniedbywać starsze dziecko. Ktoś mi kiedyś powiedział, że jak się urodzi rodzeństwo, to trzeba więcej uwagi poświęcić starszakowi, a małym zajmować się 'przy okazji'. A spaniem na brzuchu się nie przejmuj, dziecko jest dobrze chronione w brzuszku przez wody płodowe i worek. ![]() soffinka, to Ty masz już zielone światło ![]() Czasem myślę, że faktycznie takie liberalne podejście lekarzy w UK czy IE jest lepsze, bo przynajmniej człowiek by się tyle nie stresował, bo nawet by nie wiedział, że jest coś takiego, jak starzejące się łożysko ![]() A ten zestaw MCTruck, to super pomysł, najlepiej jeszcze jakbym ciężarówkom wydawali to bez kolejki ![]() ![]() Claudette, brawa za wizytę ![]() ![]()
![]() 2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-09 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny :-* spaniem na brzuchu się już nie martwię, w nocy się zestresowalam. Nie pytajcie jak ja to zrobiłam, nie mam pojęcia ;-)
Radena ![]() Powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]() Gratulacje za kolejne tygodnie! 'Bezpieczny' jest 38? Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak wygadać się drugiej kobiecie- więc od tego masz nas i służymy pomocą ![]() Claudette- super, że Kubuś rośnie ![]() Soffinka ![]() Australia- kciuki, żeby poród się wstrzelił w wolne męża Dzanet- urodzenie rodzeństwa to dla dziecka zawsze duża sprawa- a im mniejsze dziecko tym szybciej przejdzie do porządku dziennego. Ale z Ciebie akrobatka, że na brzuchu dajesz radę ![]() Motylek- co ile masz ktg? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Konto usunięte
|
Mi na ten zapchany nos nasivin pomaga od razu i efekt długo się utrzymuje, ale widzę że nie na wszystkich tak działa - Australia
![]() Maść majerankowa jest fajna, oibas też-i przydadzą się przy dziecku ( oibas orzy starszym) Może by pomogło spać wyżej? Ja teraz śpię na dodatkowej wys poduszce Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Anuszka, wspolczuje calej tej sytuacji, ale bedzie lepiej, moze faktycznie od lamp Olus dostal tego czestoskurczu. Oby wiecej sie to nie powtorzylo ![]() Miszka, ja mieszkam w IE, w Cork. A Ty gdzie? Ja mam recznok z pepco metr na metr. A z Aldiego z ie chyba 90 x90 ale nie jestem pewna. Teraz czesto z nudow chodze po sklepach to jak gdzies zobacze taki wiekszy recznok z kapturkiem to dam Ci znac. Radena nie przejmuj sie tztem, faceci czasami maja gorsze dni i nie chce im sie gadac ani okazywac czulosci. Widze to po swoim, i czasami po prostu nie gadamy caly dzien, w lozku minutka na przytulenie przed snem i tyle, trzeba go zostawic w spokoju. Nie masz czym sie orzejmowac, na pewno dzis wroci z pracy w lepszym humorze. Czasami jak nie moge spac w nocy to przytulam sie do niego, a on ze rano wstaje i zebym mu dala spac. Takie zycie z tymi chlopami ![]() Dzanet, tez zastanawiam sie jak to zrobilas? Ja bym na brzuchu juz nie dala rady sie polozyc ![]() Ja dzis obolala troche i spac nie moglam. Wczoraj pomagalam szwagierce popakowac rzeczy jej kolezanki slowaczki aby odeslac jej do domu. Przerzucilysmy ponad 100 kg, gdzie ona wczesniej z dziewczyna posegregowala i spakowala dwa pudla. Ja nic nie dzwigalam, skupialam sie na sklejaniu pudelek i potem obklejaniu folia, ale i tak sie nawyginalam sporo i duzo na kleczkach. Troche nie wygodnie mi bylo z brzuchem, ale nie chcialam zostawiac samej szwagierki z tym wszystkim bo dziewczyna naprawde byla zalamana. Myslala ze wyjdzie moze ze dwa pudla rzeczy, a okazalo sie ze sa 6 i prawie 160 kg. Teraz czekac na kuriera oby szybko to zabral.
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60083751]Dzięki dziewczyny :-* spaniem na brzuchu się już nie martwię, w nocy się zestresowalam. Nie pytajcie jak ja to zrobiłam, nie mam pojęcia ;-) [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60083911]Mi na ten zapchany nos nasivin pomaga od razu i efekt długo się utrzymuje, ale widzę że nie na wszystkich tak działa - Australia ![]() Maść majerankowa jest fajna, oibas też-i przydadzą się przy dziecku ( oibas orzy starszym) Może by pomogło spać wyżej? Ja teraz śpię na dodatkowej wys poduszce Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tylko, że ja mam ten zapchany nos nie tylko w nocy, w dzień też muszę sobie psikać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ogłaszam sukces - Wojtek ma jednak CZKAWKĘ ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-05-09 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Aaaa, równo za miesiąc mój TP
![]() Chudziaszek, to raczej to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Rozeznanie
|
Chudziaszek- czkawka na 100%
![]() Justyna- jej to się narobiłaś. Najgorsze jest schylanie i kucanie właśnie, bo obciąża szyjkę. Dziewczyny w ciągu 1 dnia, po tej imprezie komunijnej przybyło mi na wadze 0.5kg. Leoś chyba aż tak nie urósł w 1 dzień... ![]() Australia- weź mi ciśnienia nie podnoś, że to już tak szybko z tymi porodami... ![]() Wyparzacie już butelki/smoczki/laktatory? |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wow to już chwila ![]() Mi aplikacja podpowiada 27dni do tp ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- [QUOTE=zebrah;60085356]Chudziaszek- czkawka na 100% ![]() Justyna- jej to się narobiłaś. Najgorsze jest schylanie i kucanie właśnie, bo obciąża szyjkę. Dziewczyny w ciągu 1 dnia, po tej imprezie komunijnej przybyło mi na wadze 0.5kg. Leoś chyba aż tak nie urósł w 1 dzień... ![]() Australia- weź mi ciśnienia nie podnoś, że to już tak szybko z tymi porodami... ![]() Wyparzacie już butelki/smoczki/laktatory?[/QUOTE] Nie kupuję laktatora przed porodem. W szpitalu zwykle da się wypozyćzyć jak będzie mi potrzebny to szybko sie zamówi. Pozostałych rzeczy jeszcze nie wyparzam, ale chyba trzeba się za to wziąć.
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Witamy się po udanym weekendzie i po pierwszej Komunii ![]() Ale, ten czas leci, zaraz będziemy rodzić aaaaaaa ![]() Anuszka ogromne kciuki dla Olusia i dla Was dużo siły ![]()
#772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy ja tak bardzo już się nie mogę doczekać... Wkurza mnie ta moja niepełnosprytność - ani to normalnie podnieść się z łóżka, ani wejść po schodach bez miliona przystanków itp itd ![]() Ja jeszcze się za to nie wzięłam ![]() Cytat:
![]() Kurczę, to już w ogóle niedaleko, a co dopiero nasza Elaine ma powiedzieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dopisać, miłego dnia i spokojnego
![]()
#774 |
Wtajemniczenie
|
Australia, zebrah, Madzia,
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- zebrah, żeby wyparzać butelki/smoczki, trzeba je najpierw mieć ![]() Czekam na przesyłkę z tymi rzeczami, ale z wyparzaniem poczekam i zrobię to na kilka dni przed porodem. evelinke, Tobie również miłego dnia! ![]()
#775 |
Zadomowienie
|
Zebrah dwa razy w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Rano byłam już na badaniach. Musiałam oddać mocz i miałam robione próby wątrobowe dla diabetologa. Jutro mam u niego wizytę. Mam nadzieję, że chociaż trochę przytyłam ![]() Soffinka gratuluję tygodni ![]() Claudette gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() Anuszka trzymam kciuki, aby z Olusiem się poprawiło ![]() Australia mi ostatnio cały czas nos zatyka nad ranem i spać nie mogę ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-05-09 o 08:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Ja w sobotę zaliczyłam pierwsze KTG, moja niuńka trochę zestresowała mamę, bo bardzo mało się ruszała a jak już to czułam ją słabo i pojechalśmy do szpitala, ale na szczęście wszystko ok ufffff
Nie chcę więcej takich rzeczy ![]()
#779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miqesi, Madzia - ja się zastanawiam czy teraz to nie za wcześnie z tym wyparzaniem. Jak to ma być sterylne, to chyba dam sobie spokój na razie. Rafek wydarł z szafy wszystkie zabawki dla niemowlaków jakie wyprałam dla Leosia. No nie powiem mu- zostaw to braciszka, bo już na wstępie bym go negatywnie nastawiła do brata. Także wytarmoszone już porządnie ![]() ![]() Evelinke- to stresu się najadłaś biedna niepotrzebnie Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-05-09 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka opowiadała, że kiedy urodziła drugiego synka, to ten starszy zabrał małemu wszystkie smoczki i zaniósł do przedszkola. Pokazał je wszystkim dzieciom i dawał im do ciumkania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko z Twoją małą OK ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.