Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 06:31   #751
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Ooo dzięki za przypomnienie! Bo właśnie chyba muszę spróbować jakichś bardziej naturalnych sposobów...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:39   #752
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ech,Dziewczyny,nie mogę spać,a to dlatego,że jakieś głupoty mi się śniły, myślałam,że mnie mąż pocieszy,ale gdzie tam. Stwierdził,że wymyślam,więc teraz leżę w lozku i mi się plakac chce:-( mam dziwne uczucie,że jestem z tym sama:-( że to co czuje się wcale nie liczy:-(
Faceci tak mają nie zdają sobie sprawy, że czasem głupie przytulenie da nam
ukojenia w nerewach.
Też się boję, że zostanę sama z dzieckiem na całe dnie a tz wieczorami po pracy będzie zmęczony i pracą i słuchaniem mnie :/ Oby to były obawy na wyrost!

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry po weekendzie i witamy sie w 37 tygodniu
Jade zaraz oddać siuski, krew i pewnie ktg zaliczę

Nadrobiłam was w czytaniu tylko z cytowaniem kiepsko bo na tel jestem, wybaczcie

Moj TŻ sam powtarza ze facet jest prosty jak konstrukcja cepa - jemu trzeba wprost- kawę na ławę bo na domyslanie stracimy wiecej nerwów niz ustawa przewidziała Ja staram sie tego trzymać chociaż nieraz tez sie zapomnę i oczekuje czegos na co on w życiu nie wpadnie
U nas tematem tabu jest towarzystwo przy porodzie ... Ale odpuściłam bo boje sie ze sie umówimy, któreś z nas zmieni zdanie w trakcie i bedzie foch w tak ważnym dniu

Byliśmy wczoraj w Macu na lodzie i TŻ wymyślił ze powinni miec w sprzedaży stałej zestaw McTRUCK :p czyli lody z podwójnym karmelem w sam raz dla ciezaroweczki :p
Przywieźliśmy tez od znajomych kosz mojzesza i laktator

Miłego dnia i kciuki za wizyty !!!

Witamy w bezpiecznym tygodniu
Soffinka mój tz twierdzi, że chcę być przy porodzie. Tylko on chyba nawet nie wie jak przebieg porodu wygląda. SR go ominęła :/ Problem pojawia się z tym czy zdąży dojechać jak zacznie się akcja.
Nie chcę wylądować sama w bólach na porodowce, ale biorę wszelkie scenariusze pod uwagę.

Cytat:
Dziewczyny a moze maść majerankowa? Posmarować sobie na noc pod nosem
Na mnie działała w połączenie z paroma kropelkami Oilbasu na pizamke plus maść pod nosek.

Też już nie mogę spać! :P mała lewy bok kopie szalenie po raz pierwszy pod zebrami ją czuję.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:45   #753
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Faceci tak mają nie zdają sobie sprawy, że czasem głupie przytulenie da nam
ukojenia w nerewach.
Też się boję, że zostanę sama z dzieckiem na całe dnie a tz wieczorami po pracy będzie zmęczony i pracą i słuchaniem mnie :/ Oby to były obawy na wyrost

Witamy w bezpiecznym tygodniu
Soffinka mój tz twierdzi, że chcę być przy porodzie. Tylko on chyba nawet nie wie jak przebieg porodu wygląda. SR go ominęła :/ Problem pojawia się z tym czy zdąży dojechać jak zacznie się akcja.
Nie chcę wylądować sama w bólach na porodowce, ale biorę wszelkie scenariusze pod uwagę.

No u mnie tez moze byc rożnie i z dojazdem i miejscem porodu :p
Cały czas mam na uwadze ze pewnie ekspresem nie pójdzie i sie szybko zorganizujemy jak sie zacznie
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:56   #754
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie tez moze byc rożnie i z dojazdem i miejscem porodu :p
Cały czas mam na uwadze ze pewnie ekspresem nie pójdzie i sie szybko zorganizujemy jak sie zacznie
Też jestem dobrej myśli tzn staram się :P
U Nas problem jest tak taki, że tz w pracy nie ma przy sobie tel :/ nie mogą nawet mieć mam numer do laboratorium i w razie co mogą go poprosić. I tak to du***nie wygląda.

Sophia Loren
Stary 2016-05-09, 07:08   #755
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Soffinka to Ty już rodzić możesz jejku kiedy to zleciało.

Soffinka i Madzia najwięcej porodów zaczyna się w nocy i chyba u was było by to najlepsze wyjście
Zbieram się bo dziś obiecałam pomóc tacie i idę do niego do biura pomóc mu to ogarnąć. Prawie jak bym do roboty szła bo na 7h będę tam siedzieć
Stary 2016-05-09, 07:13   #756
australia87
Zakorzenienie

U mnie też może być problem, bo mój mąż często wyjeżdża, np. 2-3 dni jest w domu, wyjeżdża na 3-4-5 dni. Ale jakoś jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nasze dziecko wstrzeli się porodem w dzień, kiedy tatuś będzie Choć, nie powiem, cieszę się, że w przyszły weekend przyjeżdżają moi rodzice i mama zostanie na trochę dłużej. Co prawda prawka nie ma, ale w razie czego będzie to jakaś pomocna dłoń. Z drugiej strony, to mam nadzieję, że nie będzie jej się chciało zostać do końca maja np....

Chudziaszek, ho ho, powodzenia w pracy w takim razie
Stary 2016-05-09, 07:14   #757
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Soffinka to Ty już rodzić możesz jejku kiedy to zleciało.

Soffinka i Madzia najwięcej porodów zaczyna się w nocy i chyba u was było by to najlepsze wyjście
Zbieram się bo dziś obiecałam pomóc tacie i idę do niego do biura pomóc mu to ogarnąć. Prawie jak bym do roboty szła bo na 7h będę tam siedzieć
Tak o ile mój tz nie będzie miał nocki w pracy 2zmianowy system pracy :P
Miłego dnia i sprawnej pomocy tacie

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 07:15   #758
madzius90
Zakorzenienie

Soffinka za tygodnie!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:18   #759
Claudette1996
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja dopiero się melduję po sobotniej wizycie.
Malutki waży już 2340 g, wielowodzie takie jakie było takie i jest, nic w tej kwestii się nie zmieniło, żelazo mam łykać, następna wizyta 18 maja, jak mały się nie przekręci to czeka mnie cc, już po cichu mam się na to nastawiać.
Widzieliśmy Kubusia w 3D i mam nawet zdjęcia, jaki on śliczny po prostu się zakochałam do szaleństwa jutro postaram się wam pochwalić chcieliśmy nagrać na płytkę w 4D ale maluszek postanowił sobie urwać drzemkę i spał przytulony buźką do łożyska.
Stary 2016-05-09, 07:24   #760
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Malutki waży już 2340 g, wielowodzie takie jakie było takie i jest, nic w tej kwestii się nie zmieniło, żelazo mam łykać, następna wizyta 18 maja, jak mały się nie przekręci to czeka mnie cc, już po cichu mam się na to nastawiać.
Widzieliśmy Kubusia w 3D i mam nawet zdjęcia, jaki on śliczny po prostu się zakochałam do szaleństwa jutro postaram się wam pochwalić chcieliśmy nagrać na płytkę w 4D ale maluszek postanowił sobie urwać drzemkę i spał przytulony buźką do łożyska.
A wczoraj właśnie zastanawiałam się co tam u Was słychać Świetnie, że Kubuś rośnie! I trzymam kciuki żeby jeszcze u Ciebie w brzuszku posiedział do czerwca
Stary 2016-05-09, 07:28   #761
Miqesi
Wtajemniczenie

Witam się w nowym tygodniu, w którym zaczynam 'leżenie i pachnienie'. idę wziąć kąpiel, potem jakaś maseczka na twarz i włosy
Czekam dzisiaj na 5(!) paczek z różnymi akcesoriami do wyprawki, jakimiś ciuszkami dla Izuni i dla mnie portkami letnimi.
Pod koniec maja kupię tylko butelki dr Brown's i będzie wsio Szybko się zorganizowałam.

Anuszka, trzymam za Olusia kciuki. To się biedna nastresujesz, zanim go wypuszczą. Oby już więcej nie było żadnych akcji i żeby Oluś już niedługo wyszedł do domku.

Radena, nie płacz, faceci są często niedomyślni, pogadaj mężem i powiedz, co Ci leży na sercu. Do chłopa trzeba prosto, żeby zrozumiał. Zobaczysz, że jak się dzidzia urodzi, to będzie inaczej. Bo dla wielu dziecko w brzuchu to jeszcze abstrakcja

Dzanet, a kto tak powiedział, że Zosia będzie poszkodowana? Wiadomo, że sytuacja się ciut zmieni, bo będzie w domu maluszek, ale to nie znaczy, że będzie się zaniedbywać starsze dziecko.
Ktoś mi kiedyś powiedział, że jak się urodzi rodzeństwo, to trzeba więcej uwagi poświęcić starszakowi, a małym zajmować się 'przy okazji'.
A spaniem na brzuchu się nie przejmuj, dziecko jest dobrze chronione w brzuszku przez wody płodowe i worek.

soffinka, to Ty masz już zielone światło Możesz już bezpiecznie rodzić, a pamiętasz, jak się stresowałaś tym starzejącym łożyskiem?
Czasem myślę, że faktycznie takie liberalne podejście lekarzy w UK czy IE jest lepsze, bo przynajmniej człowiek by się tyle nie stresował, bo nawet by nie wiedział, że jest coś takiego, jak starzejące się łożysko

A ten zestaw MCTruck, to super pomysł, najlepiej jeszcze jakbym ciężarówkom wydawali to bez kolejki W Macu byłoby wiele ciężarówek

Claudette, brawa za wizytę Pokaż koniecznie zdjęcie Kubusia

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-05-09 o 07:30
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:31   #762
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny :-* spaniem na brzuchu się już nie martwię, w nocy się zestresowalam. Nie pytajcie jak ja to zrobiłam, nie mam pojęcia ;-)

Radena soffinka dobrze napisała-faceci mają prostą konstrukcję i nie można od nich wymagać ze sie domyśla co nam jest. Trzeba to mówić-dużymi literami ;-) ale oczywiście pogadaj z Nim o tym :-*

Powodzenia na dzisiejszych wizytach

Gratulacje za kolejne tygodnie!

'Bezpieczny' jest 38?

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:37   #763
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Dziś niestety znów stresik Pojawił się częstoskurcz
Lekarz twierdzi, że przyczyną mogła być żółtaczka i to naświetlanie. To obciążyło organizm małego i mogło pobudzić tę drugą drogę przewodzenia w jego serduszku.
Jutro na dyżurze będzie nasza lekarka prowadząca, więc dowiem się czegoś więcej.!
Anuszka trzymamy kciuki za Olusia i jego serduszko. Z tą raną to polecam psikać Octaniseptem- mi pomogło. Dużo zdrowia i siły

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ech,Dziewczyny,nie mogę spać,a to dlatego,że jakieś głupoty mi się śniły, myślałam,że mnie mąż pocieszy,ale gdzie tam. Stwierdził,że wymyślam,więc teraz leżę w lozku i mi się plakac chce:-( mam dziwne uczucie,że jestem z tym sama:-( że to co czuje się wcale nie liczy:-(
Radena ehh chłopy nie ogarniają naszych nastrojów. W ogóle ja mam wrażenie, że mój mąż to ma włączony tryb "przetrwanie" w ciąży :/ Dawniej mi to przeszkadzało, że nie mogę snuć wywnętrzających długich rozmów, ale tak myślę, że tylko taki rozmemłany facet byłby w stanie to znieść. A ja na szczęście mam konkretnego mężczyznę, takiego stabilnego, a niestety brak zrozumienia dla huśtawki nastrojów się z tym wiąże... Także Radena też masz konkretnego chłopa i to stąd wynika
Nie ma to jak wygadać się drugiej kobiecie- więc od tego masz nas i służymy pomocą

Claudette- super, że Kubuś rośnie
Soffinka za tygodnie
Australia- kciuki, żeby poród się wstrzelił w wolne męża
Dzanet- urodzenie rodzeństwa to dla dziecka zawsze duża sprawa- a im mniejsze dziecko tym szybciej przejdzie do porządku dziennego. Ale z Ciebie akrobatka, że na brzuchu dajesz radę

Motylek- co ile masz ktg?
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:37   #764
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Mi na ten zapchany nos nasivin pomaga od razu i efekt długo się utrzymuje, ale widzę że nie na wszystkich tak działa - Australia
Maść majerankowa jest fajna, oibas też-i przydadzą się przy dziecku ( oibas orzy starszym)
Może by pomogło spać wyżej? Ja teraz śpię na dodatkowej wys poduszce

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:40   #765
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
Anuszka, wspolczuje calej tej sytuacji, ale bedzie lepiej, moze faktycznie od lamp Olus dostal tego czestoskurczu. Oby wiecej sie to nie powtorzylo

Miszka, ja mieszkam w IE, w Cork. A Ty gdzie? Ja mam recznok z pepco metr na metr. A z Aldiego z ie chyba 90 x90 ale nie jestem pewna. Teraz czesto z nudow chodze po sklepach to jak gdzies zobacze taki wiekszy recznok z kapturkiem to dam Ci znac.

Radena nie przejmuj sie tztem, faceci czasami maja gorsze dni i nie chce im sie gadac ani okazywac czulosci. Widze to po swoim, i czasami po prostu nie gadamy caly dzien, w lozku minutka na przytulenie przed snem i tyle, trzeba go zostawic w spokoju. Nie masz czym sie orzejmowac, na pewno dzis wroci z pracy w lepszym humorze. Czasami jak nie moge spac w nocy to przytulam sie do niego, a on ze rano wstaje i zebym mu dala spac. Takie zycie z tymi chlopami ale rzadko tako jest. A co do przezyeania ciazy, to oni to jaskiniowcy jak czegos noe zobacza czy nie dotkna to trudno im do tego palac uczuciem. Tak chyba ich natura stworzyla, nie wiem. Moj tak naprawde ciaze moze od niedawna przezywa choc troche, bo jak przytuli sie do brzucha, to Gabrys go kopie, no i niedlugo sie pojawi na swiecie to moj zajmuje sie kwestia organizacyjna czyli gdzue lozeczko postawic, w co zaopatrzyc sie na pepkowe, rodzice jego maja przyjechac, jaki fotelik kupic itd.

Dzanet, tez zastanawiam sie jak to zrobilas? Ja bym na brzuchu juz nie dala rady sie polozyc Nie przejmuj sie na pewno nic noe zrobilas dzidzi bo gdyby cos bylo nie tak to bys poczula bol. Czytalam wypowiedz lekarza ze dziecko w brzuchu trudno od tak uszkocic, ze musi byc naprawde bardzo duza sila zeby cos sie stalo.

Ja dzis obolala troche i spac nie moglam. Wczoraj pomagalam szwagierce popakowac rzeczy jej kolezanki slowaczki aby odeslac jej do domu. Przerzucilysmy ponad 100 kg, gdzie ona wczesniej z dziewczyna posegregowala i spakowala dwa pudla. Ja nic nie dzwigalam, skupialam sie na sklejaniu pudelek i potem obklejaniu folia, ale i tak sie nawyginalam sporo i duzo na kleczkach. Troche nie wygodnie mi bylo z brzuchem, ale nie chcialam zostawiac samej szwagierki z tym wszystkim bo dziewczyna naprawde byla zalamana. Myslala ze wyjdzie moze ze dwa pudla rzeczy, a okazalo sie ze sa 6 i prawie 160 kg. Teraz czekac na kuriera oby szybko to zabral.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:44   #766
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Witam się w nowym tygodniu, w którym zaczynam 'leżenie i pachnienie'. idę wziąć kąpiel, potem jakaś maseczka na twarz i włosy
Czekam dzisiaj na 5(!) paczek z różnymi akcesoriami do wyprawki, jakimiś ciuszkami dla Izuni i dla mnie portkami letnimi.
Pod koniec maja kupię tylko butelki dr Brown's i będzie wsio Szybko się zorganizowałam.
Wow, brawo Ty

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60083751]Dzięki dziewczyny :-* spaniem na brzuchu się już nie martwię, w nocy się zestresowalam. Nie pytajcie jak ja to zrobiłam, nie mam pojęcia ;-)
[/QUOTE]
Ja to ledwo pod kątem się położę, a moje dziecko od razu sprzedaje mi serię kopniaków No ale przy takiej wadze to nie ma bata, na pewno coś ją tam uwiera w takiej pozycji

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60083911]Mi na ten zapchany nos nasivin pomaga od razu i efekt długo się utrzymuje, ale widzę że nie na wszystkich tak działa - Australia
Maść majerankowa jest fajna, oibas też-i przydadzą się przy dziecku ( oibas orzy starszym)
Może by pomogło spać wyżej? Ja teraz śpię na dodatkowej wys poduszce

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Tylko, że ja mam ten zapchany nos nie tylko w nocy, w dzień też muszę sobie psikać No nic, zjem zaraz czosnek, bo ostatnio w końcu tego nie zrobiłam
Stary 2016-05-09, 07:47   #767
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
O jaki duży chłopak - koniecznie pochwal się zdjęciami ułożeniem się nie przejmuj, w końcu ważne żeby zdrowy się urodził, nie ważne jak

Dziewczyny ogłaszam sukces - Wojtek ma jednak CZKAWKĘ tak mi rytmiczne puka w dole brzucha, więc to chyba to?!?

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-05-09 o 07:48
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:47   #768
australia87
Zakorzenienie

Aaaa, równo za miesiąc mój TP

Chudziaszek, to raczej to
Stary 2016-05-09, 08:13   #769
zebrah
Rozeznanie

Chudziaszek- czkawka na 100% Wojtuś nie pij tyle

Justyna- jej to się narobiłaś. Najgorsze jest schylanie i kucanie właśnie, bo obciąża szyjkę.

Dziewczyny w ciągu 1 dnia, po tej imprezie komunijnej przybyło mi na wadze 0.5kg. Leoś chyba aż tak nie urósł w 1 dzień...

Australia- weź mi ciśnienia nie podnoś, że to już tak szybko z tymi porodami... Mi też równo miesiąc został do CC.

Wyparzacie już butelki/smoczki/laktatory?
Stary 2016-05-09, 08:15   #770
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
U mnie też może być problem, bo mój mąż często wyjeżdża, np. 2-3 dni jest w domu, wyjeżdża na 3-4-5 dni. Ale jakoś jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nasze dziecko wstrzeli się porodem w dzień, kiedy tatuś będzie Choć, nie powiem, cieszę się, że w przyszły weekend przyjeżdżają moi rodzice i mama zostanie na trochę dłużej. Co prawda prawka nie ma, ale w razie czego będzie to jakaś pomocna dłoń. Z drugiej strony, to mam nadzieję, że nie będzie jej się chciało zostać do końca maja np....

Chudziaszek, ho ho, powodzenia w pracy w takim razie
Eeee to nie jestem sama z przejmowaniem się kto mnie zawiezie na porodówkę :P Fajnie, że rodzice do Ciebie przyjadą ZAwsze to mama coś w chacie pomoze albo coś pysznego ugotuję
Cytat:
Aaaa, równo za miesiąc mój TP

Chudziaszek, to raczej to
Wow to już chwila
Mi aplikacja podpowiada 27dni do tp

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

[QUOTE=zebrah;60085356]Chudziaszek- czkawka na 100% Wojtuś nie pij tyle

Justyna- jej to się narobiłaś. Najgorsze jest schylanie i kucanie właśnie, bo obciąża szyjkę.

Dziewczyny w ciągu 1 dnia, po tej imprezie komunijnej przybyło mi na wadze 0.5kg. Leoś chyba aż tak nie urósł w 1 dzień...

Australia- weź mi ciśnienia nie podnoś, że to już tak szybko z tymi porodami... Mi też równo miesiąc został do CC.

Wyparzacie już butelki/smoczki/laktatory?[/QUOTE]

Nie kupuję laktatora przed porodem. W szpitalu zwykle da się wypozyćzyć jak będzie mi potrzebny to szybko sie zamówi.
Pozostałych rzeczy jeszcze nie wyparzam, ale chyba trzeba się za to wziąć.

Sophia Loren
Stary 2016-05-09, 08:17   #771
Evelinke
Zakorzenienie

Hej hej
Witamy się po udanym weekendzie i po pierwszej Komunii

Ale, ten czas leci, zaraz będziemy rodzić aaaaaaa

Anuszka ogromne kciuki dla Olusia i dla Was dużo siły

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 08:19   #772
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Wyparzacie już butelki/smoczki/laktatory?
Myślę, że w kategorii wagowej moja córka bije wszystkich na głowę, z tego co widzę, więc nie przejmuj się

Kiedy ja tak bardzo już się nie mogę doczekać... Wkurza mnie ta moja niepełnosprytność - ani to normalnie podnieść się z łóżka, ani wejść po schodach bez miliona przystanków itp itd

Ja jeszcze się za to nie wzięłam

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Eeee to nie jestem sama z przejmowaniem się kto mnie zawiezie na porodówkę :P Fajnie, że rodzice do Ciebie przyjadą ZAwsze to mama coś w chacie pomoze albo coś pysznego ugotuję

Wow to już chwila
Mi aplikacja podpowiada 27dni do tp
Właśnie na to liczę najbardziej...

Kurczę, to już w ogóle niedaleko, a co dopiero nasza Elaine ma powiedzieć
Stary 2016-05-09, 08:19   #773
Evelinke
Zakorzenienie

Zapomniałam dopisać, miłego dnia i spokojnego

Stary 2016-05-09, 08:22   #774
Miqesi
Wtajemniczenie

Australia, zebrah, Madzia, oo, tojuż niedługo Może pomyję okna, co by dołączyć do szanownego kółeczka

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

zebrah, żeby wyparzać butelki/smoczki, trzeba je najpierw mieć
Czekam na przesyłkę z tymi rzeczami, ale z wyparzaniem poczekam i zrobię to na kilka dni przed porodem.

evelinke, Tobie również miłego dnia!

Stary 2016-05-09, 08:26   #775
motylek1984
Zadomowienie

Zebrah dwa razy w tygodniu.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 08:39   #776
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Australia, zebrah, Madzia, oo, tojuż niedługo Może pomyję okna, co by dołączyć do szanownego kółeczka
Uświadomiłaś mi, że mam zarąbiste wytłumaczenie czemu mam mega brudne okna - trzymam je na wywoływanie porodu Od jakiegoś roku, ale co tam
Stary 2016-05-09, 08:43   #777
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

Rano byłam już na badaniach. Musiałam oddać mocz i miałam robione próby wątrobowe dla diabetologa. Jutro mam u niego wizytę. Mam nadzieję, że chociaż trochę przytyłam

Soffinka gratuluję tygodni

Claudette gratuluję udanej wizyty Ładna waga maluszka

Anuszka trzymam kciuki, aby z Olusiem się poprawiło

Australia mi ostatnio cały czas nos zatyka nad ranem i spać nie mogę

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-05-09 o 08:46
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 08:50   #778
Evelinke
Zakorzenienie

Ja w sobotę zaliczyłam pierwsze KTG, moja niuńka trochę zestresowała mamę, bo bardzo mało się ruszała a jak już to czułam ją słabo i pojechalśmy do szpitala, ale na szczęście wszystko ok ufffff
Nie chcę więcej takich rzeczy

Stary 2016-05-09, 08:53   #779
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Uświadomiłaś mi, że mam zarąbiste wytłumaczenie czemu mam mega brudne okna - trzymam je na wywoływanie porodu Od jakiegoś roku, ale co tam
Australia to jak już je pomyjesz, to prosto na porodówkę

Miqesi, Madzia - ja się zastanawiam czy teraz to nie za wcześnie z tym wyparzaniem. Jak to ma być sterylne, to chyba dam sobie spokój na razie.

Rafek wydarł z szafy wszystkie zabawki dla niemowlaków jakie wyprałam dla Leosia. No nie powiem mu- zostaw to braciszka, bo już na wstępie bym go negatywnie nastawiła do brata. Także wytarmoszone już porządnie No nic- takie życie- dobrze by było, żeby małemu smoczków nie oblizywał...

Evelinke- to stresu się najadłaś biedna niepotrzebnie

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-05-09 o 08:54
Stary 2016-05-09, 09:12   #780
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Australia to jak już je pomyjesz, to prosto na porodówkę

Miqesi, Madzia - ja się zastanawiam czy teraz to nie za wcześnie z tym wyparzaniem. Jak to ma być sterylne, to chyba dam sobie spokój na razie.

Rafek wydarł z szafy wszystkie zabawki dla niemowlaków jakie wyprałam dla Leosia. No nie powiem mu- zostaw to braciszka, bo już na wstępie bym go negatywnie nastawiła do brata. Także wytarmoszone już porządnie No nic- takie życie- dobrze by było, żeby małemu smoczków nie oblizywał...

Evelinke- to stresu się najadłaś biedna niepotrzebnie
Dokładnie, teraz za wcześnie, bo potem trzeba by było jeszcze raz wyparzać

Moja koleżanka opowiadała, że kiedy urodziła drugiego synka, to ten starszy zabrał małemu wszystkie smoczki i zaniósł do przedszkola. Pokazał je wszystkim dzieciom i dawał im do ciumkania Dydały wszystkie po kolei

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ja w sobotę zaliczyłam pierwsze KTG, moja niuńka trochę zestresowała mamę, bo bardzo mało się ruszała a jak już to czułam ją słabo i pojechalśmy do szpitala, ale na szczęście wszystko ok ufffff
Nie chcę więcej takich rzeczy
Też tak ostatnio miałam, że moja się mniej ruszała, ale to było związane z tym, że zmieniła pozycję i inaczej ją odczuwałam. Ale lekarz od razu podłączył mi KTG i było wsjo OK
Dobrze, że wszystko z Twoją małą OK

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Jak Ci zabraknie okien do mycia, serdecznie zapraszam do mnie, mam 8, więc myślę, że to ciut przyśpieszy Twój poród

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości