![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta dla nastolatki
Red dream wpisz mi na listę 62 kilo start
![]() Rany z mojego 7kg zostało tylko 3 ![]() ale tego się spodziewałam po ostatnich dniach... Ja slodyczy nie zjem przez sto dni. Obiecuje to sobie. W swieta nawet nie tkne. teraz w szafce swojej bede zbierac wszystko co dostane slodkiego. wiem, ze do konca roku nie schudne za duzo przez ta noge a przede wszystkim przez swoje obzarstwo nad ktorym nie umiem zapanowac, nie wiem co sie ze mna dzieje, ale bylabym w niebowzieta jakby bylo to ze 2kg...
Edytowane przez Olga:P Czas edycji: 2007-12-08 o 10:02 Powód: zmiana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ważę dalej 63 kg
![]() Byłam dziś w galerii na zakupach i kupiłam loda... to i tak nieźle, bo zawsze rzucałam się na fast-foody i ciasteczka. Przyrzekam ostatecznie - nie będę jeść słodyczy (oczywiście innego jedzenia w nadmiarze także nie - uwielbiam płatki). Jeśli wytrwam tydzień to w niedzielę będę mogła zjeść batonika zbożowego. Zrobiłam sobie analizę dietetyczną na stronie vitalii. Wyszło, że mogę dać radę schudnąć do 55 kg do marca! Ja daję sobie czas na te 8 kg do świąt wielkanocnych. Albo 9. Chcę ważyć troszeńkę poniżej 55 kg (53-54), tak żeby podczas naturalnych wahań waga nie przekraczała 55 kg.
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
hmm ja 2 dni temu straasznie objadałam się słodyczami,ale dziś nie jadłam nic co nie nadaje się na R (mam nadzieję)..a zaraz czeka mnie najcięższa próba...rodzeństwo kupuje sobie pizze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Jestem jedyną, która chce przytyć?
![]() Zaczynałam od 52, ważę już 57/58, dążymy do 62 jak na razie. Mam prawie 180 cm. ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj zrobilam sobie dzien przerwy od odchudzania i chyba nie wyszlo mi to na dobre bo tak sie najadlam ze nie mam sily wstac z fotela.
![]() ale jutro wracam juz do dietki i do cwiczen |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
[quote=Red_Dream;5977731]Lista:
1.Red_Dream - waga początkowa- 60 kg, chcę schudnąć 9 kg, schudła 1 kg 2.Cedyna - waga początkowa- 60 kg, chcę schudnąć 9 kg, schudła 0 kg 3.Vaanilkaa - waga początkowa - 60 kg, chce schudnąć 5 kg, schudła 0 kg 4.Olga:P - waga początkowa- 62 kg, chce schudnąć 12-14 kg, schudła 0 kg 5.ślimaczek- waga początkowa 72 kg- chcę schudnąć 7 kg, schudła 1 kg 6.joj- waga początkowa 59 kg - chce schudnąć 7 kg, schudła 1 kg 7.--Olka-- - waga początkowa 64 kg - chce schudnąć 10 kg, schudła 0 kg 8.Zusia1659 - waga początkowa 51 kg - chce schudnąć 4 kg, schudła 1,5 kg 9.noapte- waga początkowa 53 kg - chce schudnąć 4 kg, schudła 0 kg 10.Aguluna- waga początkowa 55 kg- chce schudnąć 6 kg, schudła 0 kg. 11. Ines-ka - waga początkowa 58 kg, chce przytyć 4 kg, przytyła 0 kg Ines-ka jakże bym chciała mieć Twój wzrost i wagę :P ale zawsze chcemy tego czego nie mamy ![]() Aguluna- pizzy bym chyba nie odmówiła :P --Olka-- mogłabyś mi podać tę stronę? ![]() Zuzia- trzymam kciuki tylko się juto z rana nie waż bo stracisz wszelką motywację! Dzsisiaj zjadłam jakieś ciasteczka orzechowe to około 300 kcal... no ![]() nie mam motywacji! kurczę muszę poćwiczyć bo w poniedziałek jak nic nie schudnę albo przytyję stracony kilogram to po źle.. będzie. ![]()
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
[quote=Red_Dream;5985224]
Cytat:
![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Te dni obżarstawa są okropne...gdyby nie słodycze.. gdyby one nie isatniały. Czasem nie mogę tak jak Ty nad tym zapanować, niekiedy jednak mam siłę, która mnie od nich odpycha. Trzeba się ciągle pilnować... ech. także pilnuj się i nie trać tych 3 kg które z wielkim trudem zrzuciłaś...
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
to wszystko jest dziwne z tym obżarstwem i chęcią na słodycze,bo czasem jest tak że z własnej woli potrafię nie jeść i nawet jak na nie patrze to nie ruszę ani kawałka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Buuu... A ja pożarłam przed chwilą michę płatków (musli).
![]() Dobrze że chociaż kładę się ok. 24 to może je zdążę strawić. Widzę, że uprzedzono mnie w podaniu strony internetowej - zgadza się. MOGĘ PODAĆ WAM WZÓR NA ZAPTRZEBOWANIE KALORYCZNE: waga x 24 x współczynnik aktywności = TWOJE ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE Wspołczynnik aktywnosci: Bardzo aktywny = 1.4 - 1.5 (Codzienne intensywne ćwiczenia + praca fizyczna przez wieksza czesc dnia) Aktywny = 1.3 1.4 (Codzienne intensywne ćwiczenia + praca 'na nogach') Srednio Aktywny = 1.1 - 1.2 (Ćwiczenia 3 razy/tydzień + siedzący tryb życia) Nisko Aktywny = 1 (brak ćwiczeń + siedzący tryb życia) I teraz jeśli chcesz schudnąć to odejmij 200-300KCAL --> ZAPOTRZEBOWANIE Teraz przyjmujemy 2gr białka na kilogram masy ciała 1,1-5 gr tłuszczy na kilogram masy ciała a reszta to węglowodany białko - 1gr = 4kcal tłuszcze - 1gr = 9kcal węglowodany - 1gr = 4kcal Mogę wrzucić także przykładowe produktu pełnowartościowe: Białka : ryby (makrela , tuńczyk w wodzie, śledź, halibut, śledzie, pstrągi.....) , białka jajek, piersi z kurczaka/indyka, ser twarogowy chudy, półtłusty, wędliny chude, mleko, kefiry , jogurty naturalne Tłuszcze : oliwa z oliwek, tran, żółtka jajek, olej lniany, orzechy włoskie, makrela, pestki dyni, awokado Węglowodany: ryż brązowy, chleb razowy, kasza gryczana, płatki owsiane górskie , max 1-2 owoce dziennie , warzyw bardzo dużo (kapusta kiszona , szpinak, brokuły , pomidory , rzodkiewki , sałata , kalafior.......), makaron razowy.
![]() |
![]() |
#131 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
co ty tu wypisujesz przeciez to chyba dieta wysoko tłuszczowa ja gdybym zaczeła to jeść to chyba po pierwszym dniu przytyłabym z 5 kg opanuj sie dziewczyno i nie wypisuj takich bzdur. Ja mam 14 lat waże 48kg mam 165cm wzrostu i chciałabym schudnąć z 5-8 kg a nie tyle przytyć !!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
moja rada którą będz stosować od jutra nie jeść słodyczy które uwielbiam mam nadzieję że mi się uda życzcie mi szcześcia (to mój problem SŁODYCZE) !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie lepiej po prostu wziąść się za sport, żeby ujędrnić ciałko? Zastanów się nad tym...
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
czy to nie jest czasem jakaś marna prowokacja?
![]() a co do tej diety na interii to fakt jest... dziwna. ja nie rozumiem jak można polecać coca cole light w zdrowej diecie? ma mało kalorii ale kurczę.. jest szalenie niezdrowa.. a, i moje odchudzanie zaczynam od poniedziałku bo dziziiaj nie dąłam rady i zjadłam kawałek ciasta a na śniedanie kanapki z miodem ![]()
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdzam, że niektórzy ludzie mają coś nie tak z mózgiem. Możliwe, że po prostu go nie mają... Bezkrytycznie podążają za kolorowymi magazynami, telewizją, itp. Tak naprawdę przecież nie od ilości kilogramów na wadze zależy nasze życie. Najważniejsze to dobrze się czuć z sobą. Ja przy 165 cm wzrostu ważę 63 kg (proszę to poprawić!). Nie akceptuję tego, ponieważ rok temu ważyłam 55 ![]() ![]() Zrozumiałabym gdyby ktoś chciał ważyć przy 165 50kg - ostatecznie. Ale waga poniżej 50 kg przy takim wzroście jest znaczącą niedowagą! A jeszcze chęć schudnięcia wręcz do 40 jest MASAKRĄ!!! Czuję się trochę jak stara baba, ale muszę to napisać: Sylwia, dziewczyno, użyj mózgu jeśli go masz! Zdaję sobie sprawę, że presja dzisiejszej kultury lansująca figurę-szkielet jest ogromna, ale... są chyba jakieś granice... Ojej. Nie wiem jak to napisać. Ale muszę. Po prostu musisz zrozumieć, że ważysz już za mało. Jeśli przybędzie Ci 2 kg świat się nie zawali. Jeśli naprawdę jesz zbyt dużo słodyczy to spróbuj się powstrzymać oraz uprawiaj jakiś sport, np. siatkówkę albo aerobik. Nie daj się wciągnąć w wahania wagi i diety skoro nie musisz!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja rok temu ważyłam 54kg, ale przez kompulsy przytyłam 11kg! Dzisiaj nie tknęłam nic z tych słodyczy. Koleżanki jadły te słodycze, a ja nic nie tknęlam. Nawet teraz leżą mi na biurku, ale nie mam na nie ochoty ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Czy moge sie jeszcze do was przyłaczyć? 1. 55 kg! 2. 160 cm 3. na początek 5 kg ![]() 4. 16 lat 5.Wkońcu być zadowolona z siebie ![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Witam Ewelinko
![]() Od dzisiaj ostatecznie się odchudzam ![]() ![]() Do świąt muszę schudnąć 2 kg. Maksymalnie można chudnąć ponoć po 1 kg na tydzień. Więc te 2 są realne. W święta pewnie dobędzie... Muszę dać radę! Przetrzymam święta.
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
ja od jutra przechodze na ścisłą dietkę i ćwiczę
![]() miałam zacząć od dzisiaj a nawet od wczoraj ale mi się nie udało ![]() a w niedziele jadę na zakupy i wole kupić jakieś mniejsze ciuszki bez wciskania się w nie na siłę... mam nadzieję że uda mi się do tego czasu chociaż trochę zrzucić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Ja narazie 58. Od jutra znowu SB. Tym razem się uda!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny i jak minął(mija) dzień ?
![]() Ja dzisiaj zaczęłam dietę posiłków co około 3 godziny, ostatni nie później niż 19, zero słodyczy, maxymalnie 3 filiżanki herbaty dziennie, dużo owoców ( bo lubię ... ) a i staram się nie łączyć posiłków białkowych z węglowodanowymi ![]() Narazie idzie dobrze, naprawdę nie jestem głodna mimo że jem małe porcje ale często. Zawsze to umierałam z głodu by potem chodzić z wydętym od jedzenia brzuchem ![]() Wczoraj się ważyłam... i oczywiście 2 dni zapomnienia i stracony kilogram wszedł spowrotem w bioderka. No może nie całkiem bo lekko zatrzymuje się przed 60... Także dla mobilizacji go nie zdejmuję narazie z listy ;] Do poniedziałku chcę go odrobić plus 0,5 kg... zobaczymy ![]() Ewelinka zapiszę Cię jak będą jakieś zmiany na liście... życzę szczzęścia ![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Jasne, że się uda
![]() Cytat:
![]() Dietka od piątku idzie elegancko ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo ![]() ![]() ![]() Teraz niestety jestem chora, wiec mamusia mnie dokarmia........tzn ze przytyje ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Drugi dzień. Bez problemów na razie.
Trzeci jest najgorszy - mój cukier jest już wtedy na wyczerpaniu i mózg krzyczy: "zjedz, zjedz, poczujesz się lepiej". Opycham się wtedy i wprost nie mogę się podnieść. Na dodatek brzydzę się sobą (jak mogłaś idiotko?!). To jest choroba... ![]() Trzymam kciuki za Was. ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanko: Co wogole sadzicie o mojej wadze?? 55kg przy wzroscie 1,6m
POWODZENIA ![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Hmm... Nie jest ważna waga tylko to jak wyglądasz. Możesz mieć ciężkie albo lekkie kości. Ale przyjmując średnią to jesteś na pewno szczupła.
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, mogę sie do Was przyłączyć?Chciałabym zrzucić tylko nieco tłuszczyku,na szczęście specjalnie gruba nie jestem,gdyż walczę z tym juz długi czas. Kiedyś ważyłam 56 kilo i dopiero była ze mnie bambaryła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.