Wszystko o Avonie II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-11, 13:00   #2371
Rozilla
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie II

Cytat:
Napisane przez irmandara Pokaż wiadomość
Ale wam fajnie z tymi liderkami etc ja odkad jestem konsultantka czyli rok nie zamówiłam nic tylko raz raz w wakacje w jednej kampani, tak to zawsze mam zamówienia ok 300zł zdarzało sie też 600 w K15 miałam nawet za 1000!! teraz wyjątkowo będzie chyba za ok 200 zł i nic... moja lideke widziałam 2 razy na oczy,ja sie zapisywałam i składałam 1 zamówienie aa no i jeszcze raz jak czegoś nie wiedziałam.. nie bywam w biurze ale mógłby sie ktoś odezwać słowem, nie chce prezentów tylko docenienie najmniejsze.. niby na codzien nie mam takich mysli ale jak was słucham jakie to liderki ze prezenty ze cos tam innego to troche mi sie robi żal..
a biuro nawet nie wiem gdzie jest wyjechałam na wakacje jak wróciłam to lokal pusty.. nikt mi nawet nie powidział czy sie przenosza czy likwiduja padaka

Nie masz się co smutaćJa jestem konsultantką od 8 miesięcy. Moją liderką jest serdeczna koleżanka z liceum i również nic nie dostałam od niej. Zamówienie mam na każdy katalog zdarzało się, że ledwo mi wychodziło 150 zł ale były okresy gdzie poszalałam naprawde ostro (w tym kat16 zam. na ponad 1800zł) Ale moim zdaniem tu nie chodzi o to żeby ktoś Ci coś dawał czy nie. To jest tylko wola człowieka! Ja np rozdaje czasami prezenty gratisowe dla moich klientów, ale to nie znaczy, że muszę im coś dawać. Poprostu chcę! A jeśli liderka np ma ok25 swoich podopiecznych bądź więcej to jakby miała tak wszystkie osoby obdarować to w sumie nie opłacałoby się jej trzymanie tego wszystkiego. Niestety w tych czasach jest tak, że każdy powinien liczyć na siebie, więc nie przejmuj się Ismandaro Pozdrawiam.

[quote=irmandara;6007552]Chyba nie dokładnie przeczytałas to co napisałam..

Przeczytałam dokładnie, ale odpisałam na część posta... Wiem o co Ci chodzi z tym, że nikt się nie interesuję itd. to jest niestety przykre i prawdziwe. Dlatego nie ma co się tym zamartwiać. Mam nadzieję, że nie odbierzesz mojego posta negatywnie.

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...

Edytowane przez Rozilla
Czas edycji: 2007-12-11 o 13:27
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 13:13   #2372
Oceanie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
tym confetti to dobilam kazdy rachunek. hihi i pewnie jak bede znow skladac zamowienie to tez dobije
Czy AVON nie wyciąga konsekwencji w sytuacji gdy zamawiamy produkty, których produkcja jest zakończona i proszą nie zamwiać? Nie domyślają się celu takich działań czy po prostu zupełnie ich to nie interesuje?
Oceanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 13:17   #2373
irmandara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rozilla Pokaż wiadomość
Nie masz się co smutaćJa jestem konsultantką od 8 miesięcy. Moją liderką jest serdeczna koleżanka z liceum i również nic nie dostałam od niej. Zamówienie mam na każdy katalog zdarzało się, że ledwo mi wychodziło 150 zł ale były okresy gdzie poszalałam naprawde ostro (w tym kat16 zam. na ponad 1800zł) Ale moim zdaniem tu nie chodzi o to żeby ktoś Ci coś dawał czy nie. To jest tylko wola człowieka! Ja np rozdaje czasami prezenty gratisowe dla moich klientów, ale to nie znaczy, że muszę im coś dawać. Poprostu chcę! A jeśli liderka np ma ok25 swoich podopiecznych bądź więcej to jakby miała tak wszystkie osoby obdarować to w sumie nie opłacałoby się jej trzymanie tego wszystkiego. Niestety w tych czasach jest tak, że każdy powinien liczyć na siebie, więc nie przejmuj się Ismandaro Pozdrawiam.

Chyba nie dokładnie przeczytałas to co napisałam..
Stary 2007-12-11, 13:19   #2374
Rozilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oceanie Pokaż wiadomość
Czy AVON nie wyciąga konsekwencji w sytuacji gdy zamawiamy produkty, których produkcja jest zakończona i proszą nie zamwiać? Nie domyślają się celu takich działań czy po prostu zupełnie ich to nie interesuje?

Przychylam się do zapytania Mi w sumie jak napiszą na fakturze by nie zamawiać to nie zamawiam bo wiem że nie przyjdzie! Ja rozumiem, że można raz czy dwa zaryzykować i zamówić dany produkt w "nadziei", że przyjdzie ale, żeby podbijać cały czas. Też się dziwię, że nie ma z tego wyciąganych żadnych konsekwencji.

Stary 2007-12-11, 13:31   #2375
blondyna89
Raczkowanie

GG do blondyna89

Cytat:
Napisane przez Waniencja Pokaż wiadomość
Witam w południe ;-)
Jeszcze nie miałam tak, że trzeba składać zamówienie a faktura niezapłacona. Jedna z klientek da mi pieniądze dopiero dzisiaj po południu. A do jutra mam termin na zamówienia i obawiam się,że nie pieniądze nie dojdą do tego czasu. I stąd moje pytania :
* czy wstrzymują paczkę jeśli jedna faktura jest niezapłacona, czy dopiero po dalszych przekrętach ?
* jeśli dokonujecie przelewu przez internet wpisujecie nazwę odbiorcy, numer jego rachunku, nazwę zleceniodawcy,a w tytule ten numer podany obok 'kreskowego kodu' ? Przelewu dokona mama, więc pytam z góry, żeby pieniądze doszły ;-)

Ja zawsze ustawiam przelew tak jak jest data terminu zapłaty. Każda firma i Avon tez liczą się z tym, że u nas w Polsce tyle czasu idą przelewy i do 4 dni po tymterminie maja szanse ona dojść.. jak nie to zawsze masz potwierdzenie wpłaty Także do 4 dni spokojnie mozesz złozyc inne zamowienie ja w tytulep iszę zawsze nr faktury, ale jak już ktoś mówił kazda konsultantka ma swój "podnumer" konta.

/Oscar Wilde/

Na Dukanie od 5.01.2011 waga: 84,3kg
Faza I: 5-14.01.2011 - -2,1kg
Faza II: 15.01.2011- ... -1,7kg

CEL: 69 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...cbaea62140.png
blondyna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 13:44   #2376
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oceanie Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Rozilla Pokaż wiadomość
Przychylam się do zapytania Mi w sumie jak napiszą na fakturze by nie zamawiać to nie zamawiam bo wiem że nie przyjdzie! Ja rozumiem, że można raz czy dwa zaryzykować i zamówić dany produkt w "nadziei", że przyjdzie ale, żeby podbijać cały czas. Też się dziwię, że nie ma z tego wyciąganych żadnych konsekwencji.
Sadzę,ze ich to nie interesuje, bo dotyczy to ułamka procenta wszystkich konsultantek.Ile osob jest na forum, a wszystkich konsultantek w Polsce grubo ponad 200 tys. A moze uważają, ze jak tu jestesmy sprytne to w zyciu (tzn. sprzedazy ich kosmetyków) też.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 13:47   #2377
blondyna89
Raczkowanie

GG do blondyna89

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Sadzę,ze ich to nie interesuje, bo dotyczy to ułamka procenta wszystkich konsultantek.Ile osob jest na forum, a wszystkich konsultantek w Polsce grubo ponad 200 tys. A moze uważają, ze jak tu jestesmy sprytne to w zyciu (tzn. sprzedazy ich kosmetyków) też.

popieram

/Oscar Wilde/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 13:50   #2378
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Krem Accolade na dzień jest już dostępny od wczoraj.Mam na fakturze i w paczce.
ufff, kamień z serca jutro składam zamówienie, to może będzie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 13:57   #2379
Asiek15
Raczkowanie

GG do Asiek15

Ja mam taki problem...Chcialam podbić czymć zamówienie bo mi braklo a nie chcialam dopłacać tego kosztu realizacji malej paczki... Napisalam do mojej liderki i ona odpisala zebym zamowila zestaw today bo nie przychodzi, zamówiłam i jednak przyszedł... Teraz ja go zawiozłam do Biura Avonu(coś koło 1,5tyg. temu) i akurat ona tam była podałam jej ten zestaw i wypełniony formularz przesyłki zwrotnej i miała to zwrócić. Jak napisalam do niej czy to zwrocilam bo nie mam korekty to zwiała mi z gg i wogole nie odpisala. Napisalam 2 raz nie odezwala sie... Czy to mozliwe ze ona go sobie wzieła a ja muszę za niego zapłacić ? Co mam robić ? Blgam pomóżcie
Asiek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 14:05   #2380
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmandara Pokaż wiadomość
Ale wam fajnie z tymi liderkami etc ja odkad jestem konsultantka czyli rok nie zamówiłam nic tylko raz raz w wakacje w jednej kampani, tak to zawsze mam zamówienia ok 300zł zdarzało sie też 600 w K15 miałam nawet za 1000!! teraz wyjątkowo będzie chyba za ok 200 zł i nic... moja lideke widziałam 2 razy na oczy,ja sie zapisywałam i składałam 1 zamówienie aa no i jeszcze raz jak czegoś nie wiedziałam.. nie bywam w biurze ale mógłby sie ktoś odezwać słowem, nie chce prezentów tylko docenienie najmniejsze.. niby na codzien nie mam takich mysli ale jak was słucham jakie to liderki ze prezenty ze cos tam innego to troche mi sie robi żal..
a biuro nawet nie wiem gdzie jest wyjechałam na wakacje jak wróciłam to lokal pusty.. nikt mi nawet nie powidział czy sie przenosza czy likwiduja padaka
Ja nie widziałam liderki ani razu. A jestem konsultantką już 1,5 roku. Rok temu mi przyszłała kartkę na święta i musiałam pomyśleć kto to I raz dzwoniła i usilnie chciała mnie namówić na szkolenie(płatne oczywiście) a ja akurat byłam w połowie sesji. A żeby jakieś prezenty to już nie ma mowy A zamówień wcale takich małych nie mam. Mogły by się czasem zainteresować. Już nie mówię, że coś dawać, ale jakieś zainteresowanie z ich strony powinno być.
Cytat:
Napisane przez Waniencja Pokaż wiadomość
ankoro - czyli w tytule tylko np. 'za kosmetki' ,jak napisała elffee, i nic więcej ?
Ja wpisuję nr faktury zawsze.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 14:06   #2381
jagoda1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiek15 Pokaż wiadomość
Ja mam taki problem...Chcialam podbić czymć zamówienie bo mi braklo a nie chcialam dopłacać tego kosztu realizacji malej paczki... Napisalam do mojej liderki i ona odpisala zebym zamowila zestaw today bo nie przychodzi, zamówiłam i jednak przyszedł... Teraz ja go zawiozłam do Biura Avonu(coś koło 1,5tyg. temu) i akurat ona tam była podałam jej ten zestaw i wypełniony formularz przesyłki zwrotnej i miała to zwrócić. Jak napisalam do niej czy to zwrocilam bo nie mam korekty to zwiała mi z gg i wogole nie odpisala. Napisalam 2 raz nie odezwala sie... Czy to mozliwe ze ona go sobie wzieła a ja muszę za niego zapłacić ? Co mam robić ? Blgam pomóżcie
uuu.. co za małpa.. współczuje Ci. Teraz to chyba po ptakach.. Wzieła go sobie i juz, z tego tak wnioskuję. Następnym razem bedziesz mądrzejsza i sama odeslesz zwrot.
Jednak mam nadzieje, że okaże sie byc uczciwa i odesle ten zestaw...
jagoda1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 14:09   #2382
blondyna89
Raczkowanie

GG do blondyna89

Ja własnie dostałam fakturkę za I termin k16.

Braki:

SPA MASECZKA/TW.BIALA HERB.
TOREBKA NA PREZENT (ta do zestawów szamponów)

produkty alternatywne:

SPA MASECZKA/TW.B.HERB.VB
PUDELKO/PREZENT.SREBR. R

ciekawe czy szampon i odzywka wejda do tego małego pudełka :/ Mam nadzieję. Ale tak to okej

/Oscar Wilde/

Stary 2007-12-11, 14:23   #2383
Rozilla
Raczkowanie

Ja również mam fakturke na I termin na kat. 16 i jestem zadowolona, bo wszystko przyjdzie

W BRAKACH mam:
SPA MASECZKA/TWARZY JAPON. brak w magazynie
MINIATURKA TODAY 4ML brak w magazynie
SSS NAWILZAJACY KREM/RAK brak w magazynie
ODZ.PEEL/CIALA WANIL/MLECZ

za to są ALTERNATYWNE:
SPA MASECZ/TWARZY JAPON. VC produkt alternatywny
MINIATURKA TODAY 4ML SB produkt alternatywny
SSS NAWILZAJACY KREM/RAK CE produkt alternatywny

Z tego wynika, że nie przyjdzie jedynie ten waniliowy peeling z netto

Dostane 48 zestawów kuponów

EDP FARAWAY, EDP TRESELLE SEDUCTION i EDT SURREAL przychodzą

Stary 2007-12-11, 14:37   #2384
Asiek15
Raczkowanie

GG do Asiek15

Cytat:
Napisane przez jagoda1984 Pokaż wiadomość
uuu.. co za małpa.. współczuje Ci. Teraz to chyba po ptakach.. Wzieła go sobie i juz, z tego tak wnioskuję. Następnym razem bedziesz mądrzejsza i sama odeslesz zwrot.
Jednak mam nadzieje, że okaże sie byc uczciwa i odesle ten zestaw...

Zgłosze to mojej OMS i niech spada panna Ela heh normalnie mnie tak wkurzyla ze rezygnuje z bycia konsultantka......
Asiek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 14:39   #2385
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

więc dlaczego sama nie odesłałaś go do Garwolina???
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 14:52   #2386
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Odeśle Ci ten zestaw do Garwolina, ale poźniej. Widocznie czeka,aby uzbierala się tych produktow większa paczka, aby mniej zaplacic za przesylkę.Ale jestem pewna,ze kiedys to załatwi.Tylko dłużej będziesz miala zablokowane fundusze.
Stary 2007-12-11, 14:53   #2387
mała82
Zakorzenienie

Właśnie złożyłam zamówienie. Dobrze, że moja liderka czuwała, bo mogiby mi zablokować paczuche Nie popatrzyłam na limity, miałam zamówienie na prawie 900 zł-a to dopiero moja trzecia kampania więc nie mogłam przekroczyć 500zł. Uff, dobrze, że wzięła część zamówienia na siebie. a swoją drogą to niesprawiedliwe, bo te limity powinny być dla osób, które nie płacą w terminie, a ja robię przelew w ciągu tygodnia od otrzymania paczki! No cóż, dam znać co i jak, jak będzie faktura Też zamawiałam płyny świąteczne-ciekawe czy u mnie będą??
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 14:59   #2388
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

dziewczynki powiedzcie mi na której stronce w Nowa Ty jest informacja o tej promocji przy składaniu zamóienia na III termin k16 bo ja tego nie mogę za chiny znaleźdź nigdzie!
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 15:00   #2389
ulcia22
Raczkowanie

GG do ulcia22

a jakie sa te limity??
ulcia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 15:01   #2390
blondyna89
Raczkowanie

GG do blondyna89

Włąsnie jak to jest z tymi limitami? od ilu do ilu obowiazuja, kogo i jak długo?

/Oscar Wilde/

Stary 2007-12-11, 15:02   #2391
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

poszukajcie info w strefie albo u swojej liderki...
Stary 2007-12-11, 15:02   #2392
blondyna89
Raczkowanie

GG do blondyna89

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
dziewczynki powiedzcie mi na której stronce w Nowa Ty jest informacja o tej promocji przy składaniu zamóienia na III termin k16 bo ja tego nie mogę za chiny znaleźdź nigdzie!

na necie sprawdz w strefie konsultantki

/Oscar Wilde/

Stary 2007-12-11, 15:05   #2393
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

ale o to chodzi, że to niby napisane jest w nowa Ty a ja mam przed sobą i to i panorame i nigdzie nie mogę tego znaleźdź :/
Stary 2007-12-11, 15:06   #2394
ulcia22
Raczkowanie

GG do ulcia22

mam konsultantki nowe-aktywne od 1-3 kampani: limit jednorazowego zamow. minus opust-500 zl alimit salda 1000 zl
4-7 kampania: jednorazowe to 1000 zl a saldo 2000 zl
8-19 kampani: jednorazowe to 3000 zl a salogo 6000
20 i wiecej jednorazowe to 4500 zl a saldo 9000 zl
Stary 2007-12-11, 15:11   #2395
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulcia22 Pokaż wiadomość
mam konsultantki nowe-aktywne od 1-3 kampani: limit jednorazowego zamow. minus opust-500 zl alimit salda 1000 zl
4-7 kampania: jednorazowe to 1000 zl a saldo 2000 zl
8-19 kampani: jednorazowe to 3000 zl a salogo 6000
20 i wiecej jednorazowe to 4500 zl a saldo 9000 zl
A jeśli zamówię na 1 termin za 650 zł po cenach katalogowych i od razu zapłacę fakturę, i potem zamówię w 3 terminie na 600zł, to niby mam przekroczone saldo 1000zł,ale fakture zapłaconą, więc jakby to było? też wstrzymaliby paczkę??
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 15:17   #2396
ulcia22
Raczkowanie

GG do ulcia22

w tym saldzie licza sie ceny katalogowe minus opust nie dopisalam tam
Stary 2007-12-11, 15:30   #2397
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Ale zastanawia mnie to, że wtedy juz prawie NIKT (piszę prawie, bo zawsze są jakies wyjątki) nie dostawał tych żeli, bo ich nie było w magazynach i w ogóoe, a teraz jednak na ofertę netto się znalazły?

Teraz kupię już tylko jeden żel, wtedy chciałam 7, ale klientki pozamawiały już co innego...
Moment... Zamawiałam ten żel wcześniej i akurat przyszedł mi, ale przecież teraz w Netto jest 500ml! Tamten był mały,a ten jest duży. Więc to że tamte już nie przychodziły nie ma nic do rzeczy, bo to po prostu całkiem inny produkt
Stary 2007-12-11, 15:54   #2398
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Właśnie złożyłam zamówienie. Dobrze, że moja liderka czuwała, bo mogiby mi zablokować paczuche Nie popatrzyłam na limity, miałam zamówienie na prawie 900 zł-a to dopiero moja trzecia kampania więc nie mogłam przekroczyć 500zł. Uff, dobrze, że wzięła część zamówienia na siebie. a swoją drogą to niesprawiedliwe, bo te limity powinny być dla osób, które nie płacą w terminie, a ja robię przelew w ciągu tygodnia od otrzymania paczki! No cóż, dam znać co i jak, jak będzie faktura Też zamawiałam płyny świąteczne-ciekawe czy u mnie będą??
Liderka Cię wyrolowala biorąc część zamowienia na siebie.Korzysta na Klubie Róży i upuście. A Ty tracisz. Ja mialam taką samą sytuację i moja koordynatorka zadzwonila do W-Wy, aby mi paczkę puscili i po sprawie.To jest uczciwe zalatwianie sprawy.Przecież zamawiając na 900 moglaś dobić brakami do 1000 i mieć większy upust.Uczciwa liderka tak by Ci wlaśnie doradzila.
Stary 2007-12-11, 16:41   #2399
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Czy ktoras z Was ogladala kolory szminek UCR z Edycji Specjalnej?ciekawia mnie kolory Chic Pink,Rosy Pink-czy sa to bardziej stonowane odcienie rozu? i jak maja sie kolory katalogowe do rzeczywistych kredek do ust "Magia koloru"?mam ochote na Mauve Elegance lub Pink Champagne ale nie lubie ostrych kolorow.

Bede wdzieczna za pomoc
Stary 2007-12-11, 16:43   #2400
kochamkube
Raczkowanie

GG do kochamkube

Mam fakture zamowienia na I termin k16:
DEO/STOP NEUTRAL.ZAPACH CE produkt alternatywny
PUDELKO/PREZENT.SREBR. R ( do szamponów zimowych) produkt alternatywny
CONFETTI DO OZDOBY STOLU 1 0 0,00

Możecie śmiało podbijać zamówienie confetti bo ktoś tu pisał że produkcja zakończona
kochamkube jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości