|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3422 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ruda, ja karmię w sypialni na łóżku i staram się ją zawsze na środku układać, więc na razie nie ma strachu że spadnie. Pewnie do czasu ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-09 o 12:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Oooooo rany... cierpliwości..... poszłam na spacer - 30 min super, usmiechy, wierzganie nogami, wszystko super. Po 30 min ryk. Nie dało się ruszyć z miejsca pod jakimś swierkiem... pod drzewem ok, a gdzie indziej regularny ryk. Myślałam, że może przysnie w tym ogrodzie, ale nie..... zero, null. No to zachustowalam i do domu (bo do wózka się nie da odłożyć). Krzywo trochę zamotałam bo pierwszy raz w terenie. Ale doszłyśmy.
W domu znowu ryk - na przewijaku, w łóżeczku (polozylam na chwilę żeby się przebrać), teraz je i śpi...jednocześnie. Nie wiem glodna taka była? Pić? Cholera wie... z teściową 2h wytrzymuje w wózku. Wku.rw mnie łapie, bo z tym dzieckiem nie będzie można nigdzie wyjść??? Kurna do sklepu trzeba czasem iść, albo w ogóle z domu wyjść.... taka pogoda fajna, a ja już będę totalnie uziemiona :-(
#3424 |
Zakorzenienie
|
Ruda ojej, kiepsko :-(
Dziewczyny tak sie ostatnio zastanawialam, bo jak zaczna sie te mega upaly (a podobno lato ma byc bardzo gorace), to zamierzacie w terenie dawac butelke z woda. Srednia mam wizje wyciagania cyca co 10 minut, wyciaganie jeszcze pol biedy, ale szukanie miejsca, zeby mlodziez sie napila.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda nie zamotałam w końcu, ale dobrze, że w sumie wzięłam chustę, bo wróciła w chuscie. Bo w wózku koncert urządziła.
#3426 |
Wtajemniczenie
|
U nas pogoda do bani a młody je i śpi.. wiec nie idziemy póki co. Zafarbowalam włosy posprzątałam dwie szafy poprasowalam wielkaa stertę a teraz będę moczyć stopki^^ - wiec się zaraz obudzi
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Malwi, tak myślę, że z wodą można będzie chodzić - nasze dzieci będą miały już ok 6 mcy, czy także myślę że woda na spacerach nie zaszkodzi. Pod warunkiem, że moja w ogóle będzie chciała chodzić na spacery.... :-(
#3428 |
Rozeznanie
|
Malwi też o tym myślę bo my się nie umiemy zbyt dobrze karmić na rękach. Mały często puszcza, rozgląda się a mi strumień mleka tryska i zalewa mi ciuchy .. takie dziwne mam te piersi. ..
A ten pharmaceris s ma opis po 6 ms życia. .. Dlatego zwątpiłam a znalazłam jeszcze B na allegro i na opis od pierwszych dni i że jest do twarzy. .. Ruda3d Kurcze też się boję że latem będę uziemiona w te upały. Gdzie tu iść z dzieckiem. .. tylko do parku , dlatego myślałam o kocu i żeby w pobliżu się rozkładać . Nawet bez wózka można iść. .. tylko dobrą miejscówke muszę znaleźć. Ewentualnie na działkę do rodziców ale to 3 km drogi .. Mieliśmy iść zaraz na spacer ,taki piękny dzień był i zaczął padać deszcz. Co prawda przyjemnie się zrobiło bo był upał i teraz pachnie latem. . Niby na wieczór zapowiadają burzę ; 0 |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Raczkowanie
|
Ewula gratki
![]() ![]() Karen sto lat dla synka ![]() Dziewczyny moge wrzucic fotke jak mam malego w chuscie i zobaczycie, bo mi sie wydaje ze on zle plecy ma ulozone.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
Ech ruda, doskonale Cię rozumiem z uziemieniem
![]() ![]() Ewula, są dwa pharmaceris s ![]() Malwi, ja raczej nie chce dawać butli z wodą. Ja i tak w upał pewnie będę wychodzić albo bardzo wcześnie rano albo wieczorem, bo u nas zero cienia. U nas w okolicy 3 ławki na krzyż i w słońcu więc z karmieniem kicha. A jak gdzieś będziemy dalej jechać, to coś wykombinuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No więc rozumiem Cię, ja liczę na to że z czasem będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Czarnula teorie Twojej teściowej rozwalaja system ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Ewula, no właśnie ja mam park tuż obok, ale na syrenie to żadna przyjemność... a z drugiej strony kisić dziecko w domu?
#3433 |
Raczkowanie
|
Malwi, tak teraz myślę że może będę odciągać trochę mleka i to jej ewentualnie dawać jak będzie spragniona, a nie będzie gdzie cycka wywalić
![]() Aaa i moja je z kubeczka medeli jak mnie nie ma ![]() Dziewczyny, trochę pocieszające, że nie tylko moja ma focha na wózek, bo jak ja rodzinie albo znajomym o tym mówię to oczywiście komentarz, że rozpieszczona... Jakbyśmy się kiedyś na spacerze wszystkie spotkały, to byłby niezły cyrk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Pola też ma ostatnio focha na wózek.
Żal mi dziś jej. Ma straszny problem zasnąć. Właśnie była kolejna walka. Ciekawe ile pospi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Oby pospala... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do kremu to ja Pharmaceris B kupiłam na Allegro, ma zmienione opakowanie ale skład ten sam ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Już 1,5 godziny śpi ![]() ![]() ![]() Pogoda się piękna zrobiła, rano było bardzo pochmurno |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj biedna malutka. Oby pospała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Mięta, Ewusia, ja też wierzę że ta spacerowa passa się kiedyś odmieni.... Ja chyba następnym razem wyjdę albo w chuscie i będę krążyć po okolicy, albo wezmę trochę mleka w butli - jak dam jej trochę mleka jak będzie leżała w wózku, to może zaśnie...?
#3439 |
Zakorzenienie
|
Hit hitów: dziecko młodsze o miesiąc od mojego się bardzo szybko rozwija i na pewno lepiej niż mój, bo śpi w dzień, a nie to co Szymek .
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ruda spróbuj wziąść mleczko Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Czarna, współczuję, moja też strasznie ciężko zasypia ostatnio w dzień - jedyne co działa to cycek albo butlą. Dzisiaj zlamałam się i dałam jej trochę mm z butli w bujaku - zjadła, zasnela i spala godzinę...
Co do spacerów jeszcze i jeżdżenia w wózku - przyjaciółka ma córkę 2 mce młodszą od Kornelki i ona mi dzisiaj smsa pisze o 13:45, że wyszła na spacer o 11:00, dopiero wraca i że córka cały czas śpi. Zazdrość! No ale ona ma 2 mce a nie 4. A z drugiej strony tyyyyyyle matek widzę tu na spacerach, chodzą, stoją, gadają, a dzieci śpią.... No i jak tu nie wierzyć, że dzieci lubią w wózku jeździć. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Wspomniałam już tu i na fb o tej osobie i genialnych pomysłach na wychowanie dziecka
![]() Także kto tam jeszcze nie śpi w dzień? Musimy szczególnie zadbać o rozwój naszych dzieci bo nam się będą źle rozwijać. Ja nie wiem co ludzie mają w głowach. Ale wiecie co przez wątek trochę zaczęłam myśleć, że jest coraz mniej matek których to dzieci są najlepsze, najmądrzejsze, pierwsze we wszystkim itd, ale po raz kolejny się pomyliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Kinga nooo to mpje dziecko jest mega zacofane w rozwoju, bo caly czas jest aktywny i chce zwiedzac, teraz mi spal pol godziny i tyle bylo tego.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Malwi no to niestety, lepiej zajmij się rozwojem Wojtka, bo wszystko zacznie później robić i będzie miał problemy.
U nas znalazło by się kilkoro "opóźnionych" maluchów Przecież wobec niektórych komentarzy to ciężko przejść spokojnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Hmm nie wiem ja poki co wysmiewam takie komentarze.
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Ja zbywam takich dobrodziejow tekstami że każde dziecko jest inne tak samo jak ciąża
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Kupiłam chustę!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Magda chwal sie! Ja mam odlozone lewe pieniadze, jeszcze za malo, ale zaczynam sie zastanawiac nad nowa i nie wiem jaka
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Moja dzisiaj w sumie 1,5h
![]() |
#3450 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rany to moj jest na maksa opóźniony ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.