|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Dobrze że Hubi śpi w dzień - nie będzie opóźniony :P Loool co za teoria. My dziś byliśmy oj. 6 h na mieście. Ale młody zaliczył spanie, wrzaski, chustę, ramię, dwa karmienia, przewijanie, zaczepianie przez obce osoby..
![]() Odebrałam wyniki cytologii, wszystko ok. Ufffff!
#3452 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam didymosa nature z lnem tylko farbowanego na niebiesko
![]() ![]() Malwi ja swoje kółka uwielbiam. I mimo że podobają mi się inne szkoda mi je wystawić na sprzedaż więc póki co zostają. |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Rozeznanie
|
Magda chwal się, co to kolejny nabytek???
Kinga nie martw sie, wypada na to ze u nas na watki wieszosc dzieci opoznionych, trzeba liczyc ze moze jakos nadrobią ![]() Malwi ja juz od dawna myslę żeby w upały dawać wodę na spacerze, mimo ze ostatnio zaliczyłam karmienie w ZOO to jednak za duzo stresu jak dla mnie, nie dosc ze wariuje przy cycku a jak posci to leci mleko na nas obie to jeszcze z tym ulewaniem..... wiec ja na pewno bede wodę brać Hariet super ze wyniki ok, to żeś dziecko przeczołgała, bedzi ci ładnie spał w nocy ![]() Ja za to dowiedziałam sie od ciotki ze nie moge pozwalać młodej patrzec do tyłu bo zeza dostanie, ciekawe jak mam to zrobic jak ona lezy na plecach to sie oglada na wszystkie strony |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Raczkowanie
|
Dołączam do grona matek upośledzonych
![]() Melduję, że dziś spacer udany. Wprawdzie nie przespała ani sekundy, ale jęczeć zaczęła jak już pod domem byłyśmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś spacer na balkonie
![]() Ale moje dziecko będzie mądre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zadomowienie
|
Magda didymosek <3 Gratulacje!
Ahnessy mój tż też skądś miał takie informacje ![]()
#3457 |
Zakorzenienie
|
Mięta, Ewusia, szkoda że nie możemy iść razem na spacer, nasze wrzaskuny by sobie razem wrzeszczały
![]() ![]()
#3458 |
Zakorzenienie
|
Bo ja dziecko śpi to się rozwija, a jak nie śpi to logiczne, że się nie rozwija.
![]() Znowu byliśmy na poszukiwaniu czapki i nic wszystko wykupione. Muszę zamówić i teraz będę pewnie musiała zamówić milion czapek żeby trafić z rozmiarem. Czy wy jak wychodzicie na spacery to macie pełną torbę wszystkiego i jeszcze 3-4 zabawki w razie gdyby zbyt szybko się nudziły? |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zadomowienie
|
Kinia nie... U nas tylko jedna grzechotka ukochana jeździ
![]()
#3460 |
Zakorzenienie
|
Kinga ja zawsze miałam wypchana aż ostatnio kupiłam wielka plażowa torbę która mieści butelkę wody, pampersy, chusteczki, podkład, chustę kółkową, kostkę z Rossa, zapasowe ubranka, dla mnie sweter, portfel, okulary
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze z torba od wózka nigdy nie jechalam:p
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpię tej torby od wózka. Tż z nią chodzi jak jedziemy gdzieś i ja zabieram swoją torebkę ze sobą. Ale wkłada ja w koszyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak len ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja używam codziennie mojej torby do wozka, jest pojemna i wygodna i łatwo się ją wiesza na rączce od wózka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślę o tym żeby dłużej pochodzić, planuje karmienie - to mam "zestaw naprawczy" w torbie: graty do przewijania plus drugi zestaw ubranek. No i moja mała torebka przez ramię.
![]() |
#3465 |
Rozeznanie
|
Teoria o spaniu dobra , ktoś poleciał z fantazją
![]() My W końcu też poszliśmy na spacer jak przestało padać. Marudzil , bawił się zabawkami , marudzil , przerzuciłam na brzuszek i dałam smoka. Po 5 patrze śpi z buzią opartą na smoczku ![]() Za drobne Kupiłam mu ażurową białą czapkę i fajny kapelusik ( całe 3,20gr) a wczoraj szukaliśmy czapki na lato po sklepach to straszna bieda. Udało się kupić w cocodrillo za 27zl !!! I jest za duża. .. ![]() I 2h zleciało. Jest na allegro pharmaceris B ale krem o małej pojemności. A wersję S od pierwszego dnia w takim razie zaraz poszukam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na spacer to tak, 2 zabawki + torba. W torbie standardowo rzeczy do przewijania, ubranka zapasowe, pielucha bambusowa, ręczniczek do obcierania brody ze śliny 😛, żel antybakteryjny i moje rzeczy (portfel, chusteczki, pomadka, gumy i okulary 😎 ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-09 o 19:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny, taka mi się ostatnio wątpliwość nasunęła - oglądałam krzesełka do karmienia, i większość z nich ma siedziska z takiej jakby ceratki. Zrozumiałe - chodzi o to, żeby się łatwo wycieralo. Ale dzieciom musi być od tego gorąco bardzo??? Przecież to się można zapocić. Nie można temu jakoś zapobiec? Myślę, że dziecko może nie chcieć siedzieć na takim czymś na dłuższą metę.
#3468 |
Zakorzenienie
|
Ruda Olka miała krzesło z Ikei takie białe. Fajne stabilne i szybko się czyścilo plastik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już też oglądałam krzesełka i chciałbym takie rosnące z dzieckiem, tylko one strasznie drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Mięta nie ma co kupować rosnącego z dzieckiem bo Olka np wolała później siedzieć po prostu przy stole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Mnie się podobają takie, które można rozłożyć na fotelik i stoliczek, klupś takie ma. Ale one dużo miejsca zajmują, także nie wiem.
#3472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie jak tu np. http://2.bp.blogspot.com/-ZrFTUINe0Q...pp-800x400.jpg Chyba że będzie wolała na normalnym potem siedzieć a super drogie krzesełko będzie się kurzyć.... Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-09 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Mięta czasem.. No Olka beczała mi w krzesełku. A za stołem to elegancko wszystko jadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
A ile wtedy miała?
#3476 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się też czy mojej minie to darcie się jak coś jej się nie podoba? Ona w sumie do niedawna mało płakała. A ostatnio potrafi drzeć się jak opętana - teoretycznie najedzona, przewinieta, czyli w grę wchodzi albo nuda albo komunikat "zajmij się mną" ale ona tak strasznie ryczy wtedy jakby naprawę jej coś poważnego było... :-( Czy to kiedyś mija???
#3477 |
Rozeznanie
|
Mój się nauczył podbijać pupą w wózku i jak go natychmiast nie wyciagniesz to uderzy głową w górę gondoli i przy tym jak nie reagujesz to się zaczyna zanosić. .. cwaniak.. a mama mi dziś mówi że wyciągnęłam raz z wózka jak płakał to teraz tak będzie. .. a co miałam zostawić wrzaskuna. ..
Dziewczyny czytam srokao i tam pharmaceris s jest nie polecany. To który mówicie ma 100% mineralny dobry skład. Czytam jeszcze że mustela ma super filtr. 18 zł za 40 ml na allegro. Bardziej się opłaca jak pharmaceris i dermedic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ruda to zazdro że mało płakała ![]() ![]() Ja jak idę po osiedlu to raczej nic nie biorę, jak planuję dalszą wyprawę to mam zestaw na wszystko ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Na mlecznewsparcie.pl jest o dopajaniu. Jestem na tel i nie umiem linka wstawić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też już mamy krzesełko wybrane tzn 3 typy zobaczę na żywo i zdecyduję. Tylko ja zamiast ceraty skłaniam się ku eko skórze. Ceraty raczej nie kupimy bo Szymek nawet ja na chwilę zsunie się z podkładu i leży na przewijaku to w momencie się poci, chyba że znajdę coś fajnego żeby nałożyć na krzesełko, ale znowu to prać. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Mięta co do tego krzesełka jeszcze, oni wszyscy sobie chwałą ja próbowałam kilka razy na tym siedzieć i w żaden sposób mi nie wygodnie, ale chyba mam za duża dupe do tego, bo na nim to tylko chuderlaczki się zmieszczą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Rozeznanie
|
Mięta ja też planuję takie krzesełko, tylko TZ jeszcze o niczym nie wie, zwłaszcza o cenie
![]() js myslałam o takim: http://www.emaluch.com/esklep/pl/p/S...,-WKLADKA-/273 Ruda moja też ostatnio takie akcje odstawia, na poczatku myslałam że cos jej na prawde jest ale raz wkurzona wyszłam z pokoju (policzyc do 10 ![]() Ewula ten pharmaceris s do buzi, 100% mineralny to jest ten sam co u sroki seria b - w tym roku zmienili opakowanie o to chyba kolejny przesad dawnych czasów lece spac bo pewnie za 3h sie dziecko obudzi a matka zamiast wypoczywac segreguje ciuchy na 68 i 74 - co ja miałam w głowie kupując sukienki, jeszcze ani raz nie założyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.