|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
W sumie o niczym wtedy nie myślę 😄 tym bardziej nie mam czasu na myślenie czy będzie @ czy nie a to już plus 😄
|
|
|
|
#1532 |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6009393 1]W sumie o niczym wtedy nie myślę
tym bardziej nie mam czasu na myślenie czy będzie @ czy nie a to już plus [/QUOTE]Oj tak! Ja niestety myślę o tym cały czas jak siedzę w pracy i marzę tylko, żeby móc się od niej uwolnić choć na jakiś czas...Mimo, że wiem, że taka presja fatalnie działa na starania, to ciężko to zmienić... |
|
|
|
#1533 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie mi było ciężko z tym wręcz myślałam że to nie możliwe. Męczyłylam wie tak przez 11 miesięcy ale powiedziałam dość. Teraz zajmuje się ślubem a jak będzie po ślubie to zajmę się wyjazdem do Hiszpanii potem przeprowadzka w październiku i tak non stop coś. Musiałam to sobie narzucić wszystko.
|
|
|
|
#1534 |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6009704 1]Właśnie mi było ciężko z tym wręcz myślałam że to nie możliwe. Męczyłylam wie tak przez 11 miesięcy ale powiedziałam dość. Teraz zajmuje się ślubem a jak będzie po ślubie to zajmę się wyjazdem do Hiszpanii potem przeprowadzka w październiku i tak non stop coś. Musiałam to sobie narzucić wszystko.[/QUOTE]
No i super, idealnie, że masz taki czas właśnie. Głowa wylizuje w tym temacie i się uda
|
|
|
|
#1535 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
Cava a jak się czujesz? Kiedy robisz test?
|
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Maaatko dziewczyny ale drukujecie!
Czytam czytam ale gubie się już w połowie tyle tego ;-) Nawiązując do ślubu. My zamówiliśmy sale już dużo ogarnięte było ale na szczęście żadnych zaliczek nie było bo jak się spielismy w środę 13 sierpnia tak 20 sierpnia bylismy już małżeństwem hehe ;-)
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy te "żeńskie" plemniki sobie idą, one są powolne ale wytrzymalsze niż męskie i chyba o to chodzi w tej metodzie tak czy inaczej - polecam
|
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego oraz upragnionego prezentu!!!
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nas jeszcze aż tak nie męczą, szwagier jedynie, ale to też bardziej żartobliwie życzy sobie chrześniaka ![]() Cytat:
Hej Chyba idzie burza Dziś mam 26dc
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
natelm Ty jeszcze nie dostałaś @ po laparoskopii?
U mnie cykl z laparoskopią trwał tylko 26 dni (jak nigdy) więc żeby nie przeoczyć owulacji (jeśli do niej w ogóle dojdzie) walczymy już od siódmego dnia cyklu, co drugi dzień (czyli środa piątek niedziela) i nie wiem kiedy skończyć Tak do przyszłej niedzieli pewnie Wczoraj jednak czułam lekki ból podczas współżycia i dziś też mam jakby "nadęte" podbrzusze więc może to już? Śluzu płodnego nie zauważam, ale nigdy go nie miałam za dużo. Się okaże końcem maja
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla solenizantki....Sto Lat Sto Lat Nieeeech Żyje Żyje Naaaaam 🎂🌸💐🌷
|
|
#1543 | |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6009748 6]Teraz Ty to musisz zrobić !
[/QUOTE]Ehh, oby mi się udało jak się teraz nie uda! Chyba w sobotę. Czuję się super, jakieś lekkie bóle podbrzusza miałam w piątek i dzisiaj i wczoraj kłucie jajnika. Najchętniej zrobiłabym test już, ale się boję, aż mi serce do gardła podchodzi na samą myśl...Tak bardzo liczę na ten cykl, że boję się jak się poczuję gdyby jednak nic z tego... Cytat:
Ja po sono-hsg miałam owu (tak czułam, przynajmniej) w 10-11dc, więc dobrze, że wcześniej zaczęliście
|
|
|
|
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy nie dopytywałam, ale już w nastepnym cyklu czułam ten ból i wtedy miałam piękną owulację. Szkoda, że bez skutku ![]() Cytat:
Jednak wczoraj tak pomyślałam, że skoro cykl miał 26 dni tylko to owu mogła się przesunąć. Jak wklepuje w kalkulator owu to pokazuje mi dni płodne od 6.05 do 14.05 a owulację w tą środę Btw nie wiedziałam, że po owulacji też są dni płodne? (Powiedziała to ta co się stara rok
|
|
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi pokazuje moja aplikacja jeden dzień po owu płodny tylko a Tobie ile tych dni pokazuje ? ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Aas i kiedyś nie miałam w ogole owulek. Od niedawna mam i ten ból czuje jak nigdy teoretycznie podczas dni płodnych.
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chodzi o to, że owu się przesunie Ja miałam tylko 3 owulacje w ciągu roku starań, wszystkie stymulowane Ale tylko jedną czułam doskonale - nawet się przytulaliśmy w trakcie, niestety nie podziałało
|
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a jak nie teraz to to niedługo na pewno się uda ![]() U mnie coooraz więcej ciężarnych w okolicy...no plaga jakaś mówię Wam! :-P
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupiłam Sachol na te dziąsło, zobaczymy może przejdzie
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, po co ja tą temperaturę mierzę? Dopiero dzisiaj jest wystarczająco wysoko, żeby stwierdzić, że owulacja była. Tylko budziłam się w nocy, więc temp. mało wiarygodna. A jest pomiędzy 3 a 5 dpo. No i oczywiście już mnie wszystko boli, a do terminu @ jeszcze przynajmniej 10 dni. Chyba w następnym cyklu rzeczywiście muszę się zacząć badać, bo coraz bardziej dziwne te cykle mam ostatnio. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
Ja to mam na zawołanie @. Z rana test w pracy przyjechała troche nieprzyjemnie bylo.... A 26dc.... Masakra...
@->--
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was po pracowitym weekendzie
W końcu nasz ogród przypomina...ogród Jeszcze dużo pracy i pieniędzy przed nami, ale w końcu zaczyna to jakoś wyglądać ![]() Niestety od dźwigania ziemi,kopania, przesadzania znów zaczyna mi dokuczać moja łopatka, poszłam nawet na basen wczoraj żeby się rozruszać, ale chyba jeszcze bardziej pogorszyło to sprawę. Znów leżę i jęczę. malaMi i Rybka - strasznie to przykre, że znów nie wyszło ![]() Nawet nie pocieszam, bo już nie wiem co można w takich sytuacjach mówić ![]() Cavagirl - trzymam kciuki za zbliżający się wielkimi krokami test ![]() Myślę też o naszej Megan. Ciekawe co u niej, co nowego w sprawie tych poronien. Megan - odezwij się do nas ![]() A i w ogóle dzisiaj przeglądałam wątek październikowych mam i wyczytałam, że nasze dziewczyny Ewula i Kruszynkaa86 będą miały dziewczynki Kruszynka nawet dwie, bo czeka na bliźniaczki ![]() Szkoda, że dziewczyny tak zniknęły i nie chwalą nam się dobrymi wiadomościami. A nam jak mało komu potrzeba ciążowych fluidów
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Październikowe mamusie już wiedzą jaka płeć? Szybko A u Kruszynki DWIE kruszynki - super |
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo no szkoda że nam się nie chwalą takimi nowinami bliźniaki |
|
|
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...chyba nie jest dobrze
![]() Trzepnijcie mnie, potrzebuję jakiegoś motywatora, czegokolwiek... ![]() Byliśmy dziś z TŻ u gin. Tej nowej, poszłam prywatnie. Jutro mam co prawda u tej "swojej" na NFZ, ale nie idę, nie mam już siły, nie mam po co tak naprawdę... U mnie wyniki badań książkowe, miałam owu z lewego jajnika, niby wszystko OK. Daliśmy jej do obejrzenia badania nasienia i wyniki z krwi męża... Kazała iść nam obojgu zrobić badania genetyczne. Oczywiście z naciskiem na TŻ... Oczywiście badania bardzo drogie, ale dała nam namiar, gdzie można zrobić na NFZ. Musimy iść do rodzinnego po skierowania. Kolejka na szczęście nie tragiczna, bo na lipiec możemy się już zapisać. Prawdopodobnie bakterie, które są w nasieniu męża, mają ZNIKOMY wpływ na ten brak ruchliwości plemników Mąż się załamał. Naprawdę, nie umiałam go nawet pocieszyć. On to uznał za wyrok.Kazała jeszcze gin zrobić dla męża badanie z krwi na FSH. Jeśli będzie złe, to znaczy że to może być przyczyna Nie wiedzieliśmy, ja sobie zrobiłam, mąż nie, bo nawet nie przypuszczałam, że to może być powód.Wmawiam sobie, ze jednak ta gin się myli, że te bakterie nie mają żadnego wpływu Powiedziała też, że suplementy raczej słabo podniosą tę ruchliwość, ze owszem, można próbować, ale raczej słabo to widzi![]() Mąż ma na początku czerwca wizytę u urologa. Powiedziała, że jak już zbadamy mu FSH, zrobimy badania genetyczne, i będzie po wizycie u urologa, mamy do niej przyjść ![]() Najgorzej, że mój mąż tak się podłamał... właśnie poszedł biegać, i całe szczęście, balam sie że usiądzie przy kompie i będzie się dołował cały wieczór ![]() Dziewczyny tak bardzo się boję łzy mi same lecą, nie wiem jak go wesprzeć, boję się, że nam się nigdy nie uda mieć dziecko... nie mówię już nawet o dwójce, chciałabym mieć chociaż jedną małą pociechę![]() przepraszam za ten dołujący wpis... nigdy bym nie przypuszczała, że będziemy mieć tak koszmarny problem
|
|
|
|
#1556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana pocieszam cie z daleka... Wiem jak ci trudno jest, ale poddawać się nie możesz. Bo to nie jest dobrze. Kiedyś się wam uda zobaczysz i będziecie pchali kolorowy wózek z owocem waszej miłości. Buziaki
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie podpowiem Ci nic sensownego w sprawie tych badań, nie znam się na tym, więc nie będę się wymądrzać. Strasznie to wszystko przykre i trudne, to co Was spotkało i z czym musicie sobie poradzić. Po prostu teraz musicie być i żyć dla siebie. Jedyne co pomoże Wam przetrwać ten okropny okres to miłość i wsparcie. Musicie przejść przez to razem, absolutnie nie możecie się obwiniać czy kłócić o tą sytuację. Jeśli będziecie razem to przejdziecie przez to Wierzę w to! I nie traćcie nadziei. Może to banalne, ale ona naprawdę umiera ostatnia!
|
|
|
#1558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całym sercem jestem z Wami. Musicie być silni i trwać w tym razem. Jeden drugiego wspierać bo tylko tak dacie radę. Masz ochotę się wyzalic to pisz nawet co minutę. Jestesmy tu po to by wysłuchać i powiedzieć dobre słowo. Tworzymy grupę, w pewnym sensie jedność. Każda z Nas chce swoją upragnioną kruszyne. Jedne dopiero zaczynają inne już długi czas się starają. Ale według mnie wszystkie jesteśmy RÓWNE! Nie ma lepszej czy gorszej. Po prostu każda ma inna ścieżkę do przebycia. Wierzę w to że nic nie dzieje się bez przyczyny, że wszystko jest po coś. Dopóki trwacie przy sobie, kochacie się i wspierać to najważniejsze, bo macie SIEBIE! I pamiętaj my z całych sił trzymamy kciuki 😘 Masz potrzebę to pisz. My tutaj jesteśmy ![]() :-*
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka w 10 tc dowiedziała się, że będzie chłopak. Qazsew - solenizantko! Wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń i samych radości!
|
|
|
#1560 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za kciuki!!! Moze jutro się jednak odważę, waham się... Na łopatkę polecam plastry rozgrzewające np. Apap. Cytat:
Maddd, mogę się podpisać pod tym co napisały dziewczyny. Dodam jeszcze, że miałam przeróżne doświadczenia z lekarzami i to, co mówi jedna lekarka wcale nie jest wyrokiem. Strasznie Wam współczuję, mogę się domyślać jak się czujecie Ale niech ten urolog jeszcze się wypowie, spróbujcie nieutracony nadziei tak do końca.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

u nas był najgorszy a może teraz jak wspominam to najlepszy tydzień przed, dopięcie wszystkiego ale lubiłam tą bieganinę przedślubną 
tym bardziej nie mam czasu na myślenie czy będzie @ czy nie a to już plus
ktory okresla kiedy i jak dzialac na chlopca a kiedy na dziewczynke i np na dziewczynke napisali ze ostatni sex 2 dni przed owu i jeszcze jakas plytka penetracja
osobi scie dzialamy z tz od piatku codziennie

bliźniaki