![]() |
#1171 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słodkie mamy-przepisy, porady itp cz. 2
Kochane zjadłam posiłek o 22:30 i jeszcze dojadlam w nocy o 00:30 by nie była tam duża przerwa w niejedzeniu i cukier rano 104 :'(
---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Przyspiesze dziś wizytę u gina, bo mam dopiero za tydzień. Skonsultuje równiez twardnienie brzucha, które pojawia się od jakiegoś czasu...
![]() |
#1172 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Podzieliłam się z Nią wiedzą, którą mi przekazano, a wcale nie miałam intencji na nikogo naskakiwać, a tym bardziej się wymądrzać, bo taka ze mnie specjalistka w tej dziedzinie jak z koziej d**p trąbka.
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Beatka, no widzisz, super wynik!
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem wdzięczna za każdą poradę, bo zielona jestem. Także nawet nie przeszło mi przez myśl, że Ktoś naskakuje itp
![]() ![]() Cukry skaczą ale twardo będę walczyć :-D gin mnie dziś pocieszyl, że wyniki nie są groźne dla Maluszka, najwyżej może urodzić się trochę większy... Jutro mam wizytę u niego to pewnie powie więcej niż prze telefon ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Na czczo 104 to rewelacji nie ma. Powinien być do 90 :'(
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
A przepraszam, bylam pewna ze to po sniadaniu. Ale tak czy siak, wynik lepszy
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Beata, taaaa wiekszy dzidek sie urodzi... Moj cale 2700 mial
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Tydzien przed terminem cc planowane
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
O kurde, to rzeczywiscie mikrusek!
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z usg wychodzilo 2900 na 2 tyg przed terminem cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
A jaki mialas wynik na obciazeniu, pamietasz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Mój mały w 39 tygodniu wazy 3040g, +- 400 g. Więc tez nie jest olbrzymi
![]()
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, nie mam jeszcze diagnozy, ale tydzien temu na polowkowym usg pan zapytal kiedy mam test obciazenia glukoza i zasugerowal zebym go przeniosla 4 tyg wczesniej.
Dodatkowo moj tata ma cukrzyce typu 2, babacia od strony mamy tez miala cukrzyce typu 2, a ja jestem 35+ i kiedy zaczynalam ciaze to bylam na granicy bmi w kierunku nadwagi wiec mam sporo wskazan do cukrzycy ciazowej. Zastanawiam sie czy przed testem jestem w stanie cokolwiek zrobic zeby sobie pomoc? jest mozliwosc, sens? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Hmm, nie wiem czy tu cos moze ,,pomoc"...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
a spotkalyscie sie z tym, ze po stwierdzeniu ze wod plodowych jest troszke ponad norme, to wlasnie jest to wskazaniem, ze moze rozwijac sie cukrzyca ciazowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz się trzymać diety cukrzycowej. Nie jest taka zła. Ale chyba lepiej zrobić obciążenie i wiedzieć na czym się stoi. Ja robiłam w 18 tygodniu, bo chciało mi się nieustannie pić, ciągle siku i senność. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Nie wiem jak z wodami, ale jeśli dziecko jest większe niż powinno, to to może świadczyć o cukrzycy.
![]() |
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie wdrazam jedzenie mniejszych porcji 5-6 razy dziennie wczeniej przyznam ze trochw poszalalam ze slodyczami, zwlaszcza na przelomie 1 i 2 trymestru |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj o indeksie glikemicznym/ladunku glikemicznym.
![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
ja wiem sporo, ale najgorsze, ze poniewaz mialam sporo nietolerancji pokarmowych to moja dieta opierala sie na ryzu i kaszy jaglanej. A kaszy gryczanej nie znosze. No a tu ryz odpadnie. Jakas masakra, juz raz przerabialam rewolucje dietetyczna, ale teraz nie mam pojecia jak sie do tego zabrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
jest moze jakas porzadna strona z propozycjami diety dla ciezarnych z cukrzyca ciazowa?
majac przyklad bede w stanie sobie diete zmodyfikowac pode mnie ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- tak czytam i czy ja dobrze rozumiem, ze powinnam tez unikac tluszczy? czyli unikac smazenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Przeszukaj forum - kilka stron temu dziewczyny wrzucały jakąś stronkę.
Ja miałam zestawy z przepisami od diabetologa, ale nie były to przepisy pod ciążową cukrzycę, tylko normalną. Choć to pewnie nie ma różnicy. Ale nie były one dla mnie do przejedzenia - strasznie duże porcje. Spróbuję jutro zobaczyć gdzie je schowałam, to najwyżej puszczę Ci skan.
![]() |
#1193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobacz na taką stronkę: http://slodkiemamy.edu.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nabiał jest zabroniony na pierwsze śniadanie zdecydowanie bo podnosi cukier ,poczytaj sobie stronke slodkiemamy.eu na pewno troszke ci pomoże w komponowaniu sobie posiłków ja wchodze tam bardzo często na kalkulator posiłków i według tego komponuje mniej wiecej posiłi. Ja również ranny pmiar miałam tagiczny nawet zdażyło sie do 169 po godzinie po zjedzeniu chleba żytniego bądż gracham z wędliną i ogórkiem to byla masakra dla mnie.Od tygodnia na śniadania robie sobie sałatki typu greckie możesz spokojnie jeśc ser feta polecam ten żołty z mniejsza zawartością tłuszczu,zielona papryka ma mniejszy indeks glikemiczny niż czerwona bo jest już dojżała,ogórek zwykły kiszony mi lekarz mój ginekolog powiedział ze nawet moge wkoić sobie korniszonego ogórka bo posiada ocet a on ponoć też zmniejsza cukry we krwi ,i mnie jak na razie sałatka działa cuda,co prawda nie dodaje do tego żadnych węglowodanów ,choć podjadam czasem do tego Wasa chlebki żytnie pełnoziarniste są najlepsze bo maja dużą zawartośc błonnika ,pomaga cukry moje sie ustabilizowały bo po śniadaniu mam 98,93 więc dla mnie to sukces ,choć ne powiem wyrzeczenia są straszne ![]() Dziś również mam zamiar spróbować kanapeczke z chlebkiem tym z biedronki z 7 ziarnami bo jednak brakuje tgo chleba z rana . Mi Pani dietetyczka poleciła ze zamiast chleba można rano zjadać ryż,kasze pęczak poprostu jeśc obiad na śiadanie jednym słowem może to pomoże .Spróbuj sie nie stresować razem przetrwamy wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będę na kompie wrzucę stronkę do tej piekarni. Mają punkty w całej Polsce, może również blisko Was :-* ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- http://chlebprobody.pl/o_probody chlebek, który u mnie zdziałał cuda ![]()
![]() |
![]() |
#1197 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie jakieś pomysły na to co jeść na II śniadanie i podwieczorek poza domem ? Chodzi mi o to, że np. musicie gdzieś wyjść popołudniu i nie ma Was w domu między obiadem a kolacją. No i podwieczorek trzeba zabrać ze sobą. Co zabieracie ? Ja póki co na podwieczorek zawsze jabłko + chrupkie pieczywo, na II śniadanie domowej roboty musli z jogurtem naturalnym. Macie jakieś swoje patenty ?
![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] ![]() Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] ![]() Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 ![]() Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Najczesciej jablko, banan, czasen kanapka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biorę do pojemniczka pokrojony pomidor, wędlinę i kromkę chleba. Najważniejsze, żeby każdy posiłek składał się z węgli(złożonych), białka i tłuszczu- w tym warzywa (to też węgle)bo mają błonnik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.