|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]()
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie zglebilam tematu nosidełek, ale dostaliśmy TOMY. Jest ok czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, z tego co widze to wisiadlo.
---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Hariett ja tak samo - albo Ikea albo Keter. |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Dotka dziękuję. A rozwiniesz temat? Tz mnie na pewno zapyta co jest nie tak z nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Czarna w wisiadle sa zle ulozone bioderka.
Po lewej wisiadlo.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Malwi oo dzięki, faktycznie na zdjęciach tak to tam wygląda.
Dostaliśmy to od osoby, która się kompletnie na tym nie zna, więc wolałam sprawdzić zanim bym w to kiedyś Pole wsadziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Czarna a jak chcesz nosic, to lepiej zglebic temat wczesniej, bo producent napisze wszystko byle tylko sprzedac, a to ze mozesz nieswiadomie zrobic krzywde dziecku, to juz inna rzecz. :-(
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, dlatego was pytam, bo sama jeszcze nie czytałam o tym. Zanim siadzie to jeszcze chwila, więc stwierdziłam że mam czas. A to chciałam od razu oddać jak coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy, albo barana na ręce się uspokaja, albo jak czymś zabawię! Czyli krzywda się nie dzieje.
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wstępnie wybrane z Baby Design ale jak nie dostanę go na chrzciny to może się za takim rozejrze, ewentualnie zawsze te z Ikei są ok Nocka spoko, 2 szybkie pobudki ok 2 i ok 6 i jakoś przed 8 się obudził ale do 9 w łóżku dotrwalismy (ale już raczej bez spania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czekam aż mi paczkomat sms przyśle... ![]() Cytat:
co do filtrów- byłam wczoraj w rossie i zrobiłam foty składów tych filtrów które polecała w ubiegłym roku i musze sprawdzić czy coś pozmieniali... ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jedzie któraś na Kraków Łał? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdarza sie waszym dzieciaczkom plalac przez sen?
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Malwi mojemu sie zdarza zaplakac i to tak przerazliwie jakby cos zlego mu sie przysnilo. I jak wezme na rece to szybko sie uspokaja.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Czarna wisiadla charakteryzują się tym że mają twarde plecy, milion pasków do zapięcia, wąski panel na którym dziecko siedzi. Dzieciak nie jest w stanie przybrać pozycji żabki ani zaokraglic pleców. I zazwyczaj producenci wisiadel zalecają noszenie przodem czego nie wolno bo można przebodzcowac dziecko bo wszystkie bodźce przyjmuje pierwsze no i wtedy ma nie naturalna pozycję bo tworzy się przerwa między plecami a klatka rodzica i dzieciak nie jest w stanie oprzeć się fajnie.
Są zdjęcia porównujące wisiadla i nosidla więc możesz tz pokazać ![]() Dzień dobry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każe mężowi prędko mi to z domu zabierać ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chce nosidlo to niech popatrzy za tulą itp (są i tańsze ale na tą chwilę nie interesuje się tym tak pewnie dopiero jak młody będzie spadał) albo uszyc z chusty później. Na grupie sprzedażowej na fejsie chodzą używane nosidla, są podane namiary kto szyje więc nie ma z tym problemów
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Zostawiłam małego na łóżku na brzuchu, przychodzę (może 3 min mnie nie było) młody na plecach! Także jest sukces! Ale powtórzyć go nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Magda mąż to przyniósł, bo mu to wcisnela ... teściowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nosidle ergonomicznym nie mozna nosic przodem. Jak nosidlo to np. Mei Tai, Pathi, My Owl Town, Tula, Ergobaby, Lenny Lamb. Jest też podróba Ergo z Aliexpress za ok. 100zł i dziewczyny polecają. Jakbys byla zainteresowana to podrzucę link. ![]() Jezu, moje dziecko chyba chce raczkować, oszaleję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Dotka, podrzuć link, może i mi się przyda
![]()
#3500 |
Zakorzenienie
|
Dotka dzięki, podrzuc, pooglądam.
Swoją drogą teraz sobie uświadomiłam ile widziałam ostatnio nad morzem dzieci niesionych przodem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |||
Zakorzenienie
|
Zdarza się
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam ostatnio dziecko niesione w wisiadle przodem do świata, aż mnie wszystko zabolało ![]() Cytat:
![]() Jak się objawia chęć raczkowania? Mój strasznie chce usiąść, robi te brzuszki non stop i się wkurza że mu nie wychodzi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Przeżyłam szok, weszłam zobaczyć po ile to nosidło jest skoro zamawiają z Ali za 100 zł i że taniej. Jakim cudem ja kupiłam nowe na aukcji to jakiś sklep był za 109 zł tylko, że były tylko 4 wzory. A mam dokładnie takie http://www.pinkorblue.pl/ergobaby-no...y-a044280.html szare Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-05-10 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Magda, Dotka mam pytanie do was, dojrzewam do kupna kolejnej chusty, jak to jest z tymi kolkami? Jak z noszeniem, jak plecy znosza slodki ciezar? Bo w sumie to raczej nie przewiduje krotkich epizodow pt. z auta do sklepu.
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Raczkowanie
|
Hello!
U nas była pani popilnować Młodej na 2h na próbę i była to tragedia ![]() Cytat:
Ja mam jeszcze takie na oku: http://childhome.pl/childwood/meble-...lambda-2-white Cena przyjemniejsza niż stokke i wizualnie mi się bardziej podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() Jedynie co mnie martwi w tych krzesełkach to że one drewniane, mimo plastikowej tacki, więc nie wiem jak przetrwają blw 😊 Czarnula, dzięki za info o dopajaniu, przeczytałam ten artykuł na mlecznym wsparciu i na razie nie planuję butli z wodą jednak ![]() Kamilka, ja chciałam się wybrać na Kraków łał, ale mamy te chrzciny w sobotę ![]() Ooo te krzesełka ketter teraz obczaiłam i też fajne! Takie chcecie? http://www.bstv.com.pl/allegro/keter...i-dine_004.jpg Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-10 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Ja kółkową bardzo lubię. Ciężaru jak chodzę to nie czuję w sumie jedynie po 2 h czuje ze coś miałam na ramieniu ale to jak w zwykłej. No i łatwiejsze są transfery z chusty kółkowej bo z długiej mi się budził a tu puszczam kółka cały czas go trzymając i się wysuwam i jest sukces
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo kuuurde nieee wiem, chyba napisze do mojej doradczyni czy moglaby pozyczyc kolka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwię się że Magda pisze że nie czuje, może coś źle robię albo po prostu już jestem stara i szybciej się męczę ![]() Cytat:
Kurcze tak sobie myślę że fajnie by było jakby chusta była u nas sposobem na usypianie / uspokajanie. Konradek już nie pamiętam kiedy w chuście zasnął, zawsze się rozgląda i wszystko ciamta (muszę kupić naszyjnik gryzak, bo nie wyrobię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Malwi spróbowac zawsze możesz
![]() ![]() Ej dziewczyny bo jutro ma mieć młody pobierana krew tylko z żyły. Skąd będzie ja miał, z głowy? Ręki? Nogi? |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Rozeznanie
|
Karince pobierali z reki, z dłoni
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy ale tu w środku? Bo z paluszka to on miał i teraz doktorka mówiła, że ma nie być z paluszka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.