Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 22:39   #2311
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Dzieki dziewczyny za wszystkie opinie w takim razie mysle ze to bedzie dobry prezent bo Lilka szpilka to zdecydowanie szumowa dziewczyna podobnie zreszta jak Pola fasola w jej wieku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 22:45   #2312
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Lucy u nas wsZystkie wodnistw albo więksZość ale tak duzo nie ma juz. Może taki dzien ma?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Usypia moje dziecko w końcu aby sie uspala
No nie wiem, nigdy takiej kupy jeszcze nie robił To jest taka że praktycznie wsiąkła w pieluszkę, zostawiła po sobie tylko zółte zacieki.No jakaś biegunkowa. Z drugiej strony to nic mu nie jest, nic go nie boli. Teraz wstał dotankował się i śpi dalej. No chyba mogło mu cus zaszkodzic i ja tak tuńczyka obstawiam.
Stary 2016-05-10, 00:28   #2313
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No nie wiem, nigdy takiej kupy jeszcze nie robił To jest taka że praktycznie wsiąkła w pieluszkę, zostawiła po sobie tylko zółte zacieki.No jakaś biegunkowa. Z drugiej strony to nic mu nie jest, nic go nie boli. Teraz wstał dotankował się i śpi dalej. No chyba mogło mu cus zaszkodzic i ja tak tuńczyka obstawiam.
Na biegunkę to wygląda jak tak dużo kup to tez nie bardzo na tym etapie tym bardziej ze konsystencja inna....tak czytałam gdzieś ale jak nie ma gorączki, je chętnie to nie panikowalaby tym bardziej ze zjadłas coś nowego aż tak mu nie zaszkodziło bo kupa byłaby zielona ale widocznie to nowość dla niego była obserwować i melodowac dalej

Zjedliśmy i idziemy dalej spać

Marcia i o której Twoja padła ? odkurzacz mały

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 01:38   #2314
Lucy31
Zakorzenienie

Teraz my zjedliśmy Matka się kładzie,myślałam że prędzej wstanie bo mało zatankowany padł i nie kładłam się, No to teraz spu ;]
Stary 2016-05-10, 03:03   #2315
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wszystkie opinie w takim razie mysle ze to bedzie dobry prezent bo Lilka szpilka to zdecydowanie szumowa dziewczyna podobnie zreszta jak Pola fasola w jej wieku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Lilka szpilka i Pola fasola 😂
Szumowe dziewczyny... czyli małe słodkie szumowiny hahaha

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ----------

Cytat:
U nas dzis na spacerze byla syrena wiec wzielam na rece ale nke pomooglo wiec ja telefon suszarka z apki i usnela haha

Znow byla kapiel krzyk jakby ja zarzynali.. Ja nie wiem juz :-(
W mieszkaniu cieplo woda termometrem spr i łokciem delikatnie wsadzana nie wiem.

Aa i wlasnie pomyślałam ze 2 szczepienie nam sie prZedłUży. Powinno byc w tym tyg ale pewnie jeszcze w następnym albo za 2 tyg zaszczepimu
Ale to chyba nie przeszkadza nie?
Marta ja zrobiłam tak, że zawijałam Lilke w tetrę, ale tak żeby rączkami mogła ruszać i przez 3 dni moczyłam tylko nogi, przez kolejne 3 dni nogi i pupę... a 7 dnia nogi, pupę i polałam ją całą w tej tetrze i było git... cisza spokój.
Ryk był dopiero jak włoski umyłam... a to i tak sukces jak na moją brudaskę.
I obok wanienki tż już czekał z ręcznikiem, więc wyjmując z wanienki wkładałam ją dosłownie w ręcznik na rękach tż.

Spróbuj tak samo jak ja i daj mi znać po tygodniu czy się udało.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 04:04   #2316
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
U was dużo kup a ja od dwóch dni czekam 😀choć na jedną 😂 nie lubię tego... Tym bardziej że takie bąki sądzi że szok 😲 u nas za szumi misia pracuje pochłaniacz wilgoci dobrze na nią działa 😀 a jak to w uk zasuwa cały czas

Hehe
U mnie też od 4 dni kupy nie ma. Tzw czekam na konkretną bombę a nie takie małe bobki co wyciska co jakiś czas

Moja właśnie zatankowala i leży sobie w lozeczku

Ja chyba musze proce kupić bo te ptaki tak głośno cwierkaja ze ja nie mogę spać
Mijka ma odgłosy natury za free

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 07:03   #2317
Lola2828
Zadomowienie

Ja mieszkam w nadmorskiej miejscowości i mam mewy to jest dramat tak mordę drą 😀 u nas super noc choć mała mało zjadła jak na nią poszła spać o 21 i wstała o 7 a raczej ja ją nakarmiłam bo paluchy ssala i mnie obudziła śpimy dalej 😊

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 07:08   #2318
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
niestety zęby sa a ja głupia sie łudziłam, ze źle spojrzałam, albo coś . Czemu tak szybko , a jeszcze znajac moje szczęście, będą szły powoli i boleśnie , czekałam na kolki, a zębów sie nie spodziewałam . Dzis kupimy jakis żel na dziąsełka, bo widze, ze przydałaby sie jakas ulga .

Dobrze macie ze szczepieniami, ze wybieracie, kiedy chcecie- u nas szczepią tylko 1 raz w tygodniu i to pielegniarka ustala termin następnego szczepienia, można przełozyc jak coś sie dzieje, jakaś choroba czy coś, a tak to nie . My mamy teraz 9 czerwca, przesunęło sie o tydzien, bo w poprzedni czwartek wypada Boże Ciało .
A 2 czerwca kontrola w poradni neonatologicznej

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w nadmorskiej miejscowości i mam mewy to jest dramat tak mordę drą 😀 u nas super noc choć mała mało zjadła jak na nią poszła spać o 21 i wstała o 7 a raczej ja ją nakarmiłam bo paluchy ssala i mnie obudziła śpimy dalej 😊
Ninka szaleje .
Ja tam lubię ptaki, dla mnie moga hałasowac, kiedy chcą, a wróble tow ręcz uwielbiam, tak fajnie ćwierkaja
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 08:03   #2319
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej!
Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Haha, ja do niego pełnym imieniem mówię tylko tak: "Przemysław, ty mnie wykończysz!"
Mam brata Przemka, który nienawidzi swojego Przemysława i wszędzie mówi, że jest Przemek. Bywały z tego cyrki, bo dużo jeździ po świecie i np. firma irlandzka załatwiała mu wizę do stanów i co???? Nie zgadzało się imię z paszportem heheheh W ostatniej chwili poprawili
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dziewczyny które macie szumisie polecacie? Figa i Mamusiaczek, wy chyba macie? Lilka lubi szumiace dzwieki, nierzadko zasypia przy apce z suszarka w telefonie i mysle czy by nie powiedziec komus o takim prezencie na chrzciny
Ja mam tego co Lucy - whisbear'a i polecam Bez problemu można ustawić głośność, a cry sensor już kilka razy nam przedłużył sen. Oczywiście bwają takie momenty, kiedy nie działa bo panna nie zamierza spać, ale to oczywiste
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
niestety zęby sa a ja głupia sie łudziłam, ze źle spojrzałam, albo coś . Czemu tak szybko , a jeszcze znajac moje szczęście, będą szły powoli i boleśnie , czekałam na kolki, a zębów sie nie spodziewałam .
Może nie będzie tak źle!!!
Stary 2016-05-10, 08:11   #2320
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
niestety zęby sa a ja głupia sie łudziłam, ze źle spojrzałam, albo coś . Czemu tak szybko , a jeszcze znajac moje szczęście, będą szły powoli i boleśnie , czekałam na kolki, a zębów sie nie spodziewałam . Dzis kupimy jakis żel na dziąsełka, bo widze, ze przydałaby sie jakas ulga .
No może nie będzie tragedii. Teraz tak sobie dumam bo moja bratowa opowiada wszystkim, że urodziła się z wyrżniętym jednym zębem W zyciu w to nie wierzyłam, ale jej matka upiera sie że tak było, że miała jednego zęba i tym zębemją od urodzenia gryzła Bujda mi się to wydaje Ale w sumie kto wie hehehe I że ten ząb niby długo jej siedział, wypadł jej dopiero jak skonczyła 20 kilka lat i problemów narobił innym wyrzynającym się zębom.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

O, czytam teraz na googlach że rzadko to rzadko ale może się tak zdarzyć. Więc Elena pociesz się tym, że mogły wyjść jeszcze wcześniej
Stary 2016-05-10, 08:14   #2321
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
No może nie będzie tragedii. Teraz tak sobie dumam bo moja bratowa opowiada wszystkim, że urodziła się z wyrżniętym jednym zębem W zyciu w to nie wierzyłam, ale jej matka upiera sie że tak było, że miała jednego zęba i tym zębemją od urodzenia gryzła Bujda mi się to wydaje Ale w sumie kto wie hehehe I że ten ząb niby długo jej siedział, wypadł jej dopiero jak skonczyła 20 kilka lat i problemów narobił innym wyrzynającym się zębom.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

O, czytam teraz na googlach że rzadko to rzadko ale może się tak zdarzyć. Więc Elena pociesz się tym, że mogły wyjść jeszcze wcześniej

Lucy

To prawda z tymi zebami

Miałam dziewczynkę na sesji 3 tyg młodsza od mijki i ona ma od urodzenia dwa żeby !!! Te przednie. I to prawda potem są mega problemy z nimi bo blokują wyjście mleczakow. I to się nazywa żeby plodowe. Się smiala ona ze od urodzenia ja kasa w brodawke

Mia i Tosia <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 08:20   #2322
Lucy31
Zakorzenienie

No, czytam teraz że to jakieś prazęby. Noo, to jesteśmy wszystkie szcześciarami jakby nie patrzył

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A mi coś strzeliło, wczoraj gadałysmy o wisicycach, że mój nie będzie wisiał na cycku jak nie chce jeść bo histeria. I tak se z rana myślę, że kurna mam te osłonki na piersi nigdy nie uzyte, ciekawe jak on się zachowa. Ciekawość
Wygotowałam, zbliżam cyca, płacz, on nie chce jeść. Zakładam nakładkę - ciumka, mysli że to smoczek hehehe I tym sposobem oszukałam i nakarmiłam Gupia matka, nabrała dziecko
Ale widzę że to może być przydatne jak chcę nakarmić przed wyjściem do lekarza a panicz akurat w tym momencie nie chce
Że ja doipiero teraz na to wpadłam.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Wkleję jeszcze z meila od Hippa:

"Niemowlęta najlepiej oceniają kształt przedmiotów wkładając je do buzi. To właśnie tutaj najwcześniej rozwijają się zakończenia nerwowe, które przekazują do mózgu zdecydowanie dokładniejsze informacje niż oczka i małe rączki. Dopiero około ósmego miesiąca życia zmysł dotyku w dłoniach Twojego dziecka osiągnie ten sam poziom, co w ustach i na języku! Pozwól zatem maluszkowi na to, by po dotknięciu zabawki rączkami, włożyło ją do buzi, by potwierdzić zdobyte informacje. Któregoś dnia zauważysz, że Twój maluszek tego nie robi."

Chyba wydrukuję to pogrubioną czcionka i dam mojej mamie, ile mozna słuchac że: Daj mu jeść, wkłada do buzi to głodny!
Stary 2016-05-10, 08:30   #2323
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
No, czytam teraz że to jakieś prazęby. Noo, to jesteśmy wszystkie szcześciarami jakby nie patrzył

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A mi coś strzeliło, wczoraj gadałysmy o wisicycach, że mój nie będzie wisiał na cycku jak nie chce jeść bo histeria. I tak se z rana myślę, że kurna mam te osłonki na piersi nigdy nie uzyte, ciekawe jak on się zachowa. Ciekawość
Wygotowałam, zbliżam cyca, płacz, on nie chce jeść. Zakładam nakładkę - ciumka, mysli że to smoczek hehehe I tym sposobem oszukałam i nakarmiłam Gupia matka, nabrała dziecko
Ale widzę że to może być przydatne jak chcę nakarmić przed wyjściem do lekarza a panicz akurat w tym momencie nie chce
Że ja doipiero teraz na to wpadłam.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Wkleję jeszcze z meila od Hippa:

"Niemowlęta najlepiej oceniają kształt przedmiotów wkładając je do buzi. To właśnie tutaj najwcześniej rozwijają się zakończenia nerwowe, które przekazują do mózgu zdecydowanie dokładniejsze informacje niż oczka i małe rączki. Dopiero około ósmego miesiąca życia zmysł dotyku w dłoniach Twojego dziecka osiągnie ten sam poziom, co w ustach i na języku! Pozwól zatem maluszkowi na to, by po dotknięciu zabawki rączkami, włożyło ją do buzi, by potwierdzić zdobyte informacje. Któregoś dnia zauważysz, że Twój maluszek tego nie robi."

Chyba wydrukuję to pogrubioną czcionka i dam mojej mamie, ile mozna słuchac że: Daj mu jeść, wkłada do buzi to głodny!

Haha

Wydrukuj i daj
Może coś ja ruszy

A ja dzisiaj mam jakiś durny dzień. Nic mi się nie chce robić i tylko bym spala

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-10, 08:32   #2324
kaaasi
Zakorzenienie

Chwała Ci za ta informacje Lucy

Stary 2016-05-10, 08:34   #2325
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Na biegunkę to wygląda jak tak dużo kup to tez nie bardzo na tym etapie tym bardziej ze konsystencja inna....tak czytałam gdzieś ale jak nie ma gorączki, je chętnie to nie panikowalaby tym bardziej ze zjadłas coś nowego aż tak mu nie zaszkodziło bo kupa byłaby zielona ale widocznie to nowość dla niego była obserwować i melodowac dalej

Zjedliśmy i idziemy dalej spać

Marcia i o której Twoja padła ? odkurzacz mały
23.30 😱

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Lilka szpilka i Pola fasola 😂
Szumowe dziewczyny... czyli małe słodkie szumowiny hahaha

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ----------

Marta ja zrobiłam tak, że zawijałam Lilke w tetrę, ale tak żeby rączkami mogła ruszać i przez 3 dni moczyłam tylko nogi, przez kolejne 3 dni nogi i pupę... a 7 dnia nogi, pupę i polałam ją całą w tej tetrze i było git... cisza spokój.
Ryk był dopiero jak włoski umyłam... a to i tak sukces jak na moją brudaskę.
I obok wanienki tż już czekał z ręcznikiem, więc wyjmując z wanienki wkładałam ją dosłownie w ręcznik na rękach tż.

Spróbuj tak samo jak ja i daj mi znać po tygodniu czy się udało.

Ale moczylas nogi i wyjmowalaa? U nas jak czuje chocbu nogami wode to krzyk:-\ ale sprobuje.. Codziennie to robiłaś ?
Stary 2016-05-10, 08:52   #2326
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
23.30 😱

Ale moczylas nogi i wyjmowalaa? U nas jak czuje chocbu nogami wode to krzyk:-\ ale sprobuje.. Codziennie to robiłaś ?
Tak. Lilka owinięta luźno w tetrę, ale moczyłam tylko nogi i wyjmowałam. I tak codziennie.
1 dnia też był ryk jak tylko noga wody dotknęła 😂 2 dnia też ryk. 3 dnia już nie wyła, więc następnego dnia zamoczyłam też pupę ☺
I oczywiście cały czas ja i tż ją zagadywaliśmy.

Wczoraj kąpałam znowu... a przez kilka dni nic nie robiliśmy i zastanawiałam się, czy będzie ją trzeba od nowa oswajać z wodą, ale na szczęście nie. Zamoczyłam nogi, po chwili pupę i polewałam od szyi w dół po tetrze i była cisza. Rozwyła się dopiero jak wloski myłam... a to już małe piwo, bo raz dwa i wyjmujemy ☺

Stary 2016-05-10, 08:57   #2327
Aagaciorek
Zadomowienie

Elena, no faktycznie, szybciutko ida te zabki, oby bezbolesnie i bez marudzenia sie obeszlo

Lucy, ja tez slyszalam o tych prazebach! Biedne brodawki matek

Nasz maly po wczorajszych wrazeniach padl o 19 i wstal rzezki o 5, eh. Potem jeszcze minidrzemka i trzeba bylo juz wstawac, bo paniczowi sie nudzilo. A w nocy mial...5 pobudek na zarelko i to juz trzecia taka noc! Kurcze, fajnie byloby ciagiem pospac 5 h, moze kiedys

Piekna mamy pogode, nadaje z podworka

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-10, 08:57   #2328
marciar7
Zakorzenienie

No dobra to sprobuje tak jak z butelka smoczkiem ciezki przypadek moze chociaz na kapiel podziala 😂
Stary 2016-05-10, 09:06   #2329
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra to sprobuje tak jak z butelka smoczkiem ciezki przypadek moze chociaz na kapiel podziala 😂
Spróbuj 😊 Pupę dołącz do moczenia dopiero jak Ci przestanie wyć przy moczeniu nóg. U mnie to było na 3 dzień 😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 09:08   #2330
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Spróbuj 😊 Pupę dołącz do moczenia dopiero jak Ci przestanie wyć przy moczeniu nóg. U mnie to było na 3 dzień 😂

Spróbuję. Dziekuje :-D oby podzialalo na moja twarda sztuke 😎
Stary 2016-05-10, 09:11   #2331
Paumyd
Raczkowanie

A mnie dziś dopadł mega dół z niewiadomego powodu :/ w nocy wkurzylam sie na Igora bo nie chciał usnąć i musiałam go wziąć do łóżka i a pózniej sie wkurzylam na siebie za to ze sie wkurzylam na niego 😞 Aż sie popłakałam :/ Tak patrzę na niego i sie zastanawiam jak mozna sie denerwować na takiego brzdąca który nie zawsze umie nam przekazać co mu dolega i o co mu chodzi
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:13   #2332
kaaasi
Zakorzenienie

Marciar masakra jak te dzieci są różne u nas dwie pobudki i 1 i 5 i ostatecznie kolo 7 wstaliśmy
Agaciorek meldunek z podwórka przyjęty relaksuj się

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Marciar Twoja to charakterna od poczęcia chyba ujawnić nie chciała co ma między nogami teraz hrabina kąpać się nie chce o butelce nie wspomnę no ale może niedługo jej przejdzie

Stary 2016-05-10, 09:15   #2333
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
A mnie dziś dopadł mega dół z niewiadomego powodu :/ w nocy wkurzylam sie na Igora bo nie chciał usnąć i musiałam go wziąć do łóżka i a pózniej sie wkurzylam na siebie za to ze sie wkurzylam na niego 😞 Aż sie popłakałam :/ Tak patrzę na niego i sie zastanawiam jak mozna sie denerwować na takiego brzdąca który nie zawsze umie nam przekazać co mu dolega i o co mu chodzi
Też się któregoś dnia wkurzyłam na małego Potem mnie dopadły mega wyrzuty sumienia i płacz. A juz nie mogłam znieść że nie wiem co on chce że zaniosłam go ojcu i poszłam do wanny. Okazało się że dziecko chciało spać A matka cudowała z zabawkami i cycem

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Teraz nakarmiłam hrabie i powoli sie szykuję. Po 12 jestem umówiona na patologiczny spacer
Stary 2016-05-10, 09:25   #2334
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Marciar masakra jak te dzieci są różne u nas dwie pobudki i 1 i 5 i ostatecznie kolo 7 wstaliśmy
Agaciorek meldunek z podwórka przyjęty relaksuj się

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Marciar Twoja to charakterna od poczęcia chyba ujawnić nie chciała co ma między nogami teraz hrabina kąpać się nie chce o butelce nie wspomnę no ale może niedługo jej przejdzie
Co nie.. Juz zdarzyla mnie do tego przyzwyczaic jak w brzuchu byla :-D ale hrabina nie ma co tylko cyc i najlepiej siedziec w brudzie :-D
Stary 2016-05-10, 09:28   #2335
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Co nie.. Juz zdarzyla mnie do tego przyzwyczaic jak w brzuchu byla :-D ale hrabina nie ma co tylko cyc i najlepiej siedziec w brudzie :-D
Dlatego będzie pasowała do mojego. On hrabia, ona hrabina
Ale przyznam szczerze że będzie musiał cholerkę Zosię poskromić, może da radę
Stary 2016-05-10, 09:33   #2336
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
To przybij piątkę ! Mam dzisiaj tez taki dzień a oderwał rano za to tż bo stukal w kuchni to go opierdzielilam ze obudzi mała. .. bo taka prawda on sobie wyjdzie do pracy a ja od 6 z mala na rękach do 18:30. Coraz częściej bym chciała go zostawić na cały dzień z mala. I jeszcze żeby deszcz padał i na dwor nie mógł wyjść. Ciekawe jak by minę miał jak bym wróciła o 19 albo jeszcze napisała sms ze będę po 20 I sam musi ją umyć i spać położyć bo mi cos wypadło (on tak wraca jak ma nadgodziny ).

No nie powiem ze mi nie pomaga bo robi jak wróci wszystko z mala... ale.co to jest. Ma tylko godzinkę dla niej no ona idzie spać szybko. A rano czasem śpi jak on wychodzi. W nocy tez wstaje do niej. Ale nigdy nie był z nią sam dłużej niż 3 godziny.

To skąd może wiedzieć jak to jext być 11 godzin codziennie z samarka

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-10, 09:36   #2337
Lucy31
Zakorzenienie

Ja swojego pare razy zostawiłam z małym na 3-4 godziny. Dałam butle mleka i nara, radź sobie. To po powrocie slyszałam że on mnie: podziwia A dziecka nie mamy w typie samary, więc.. Zdziwko że dziecko tak często sika, gęga, macha kończynami, chce na rączki, chce zabawke itd. Za wszelką cenę durny próbował go uspac żeby mieć wolne hahahah

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 09:36   #2338
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Kazda z nas czasem sie denerwuje, a potem tego zalujemy, jestesmy tylko ludzmi Tez miewam gorsze chwile, ale wystarczy ze spojrze na tego usmiechnietego pysiaczka i zle mysli odchodza w sina dal
Stary 2016-05-10, 09:39   #2339
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Też się któregoś dnia wkurzyłam na małego Potem mnie dopadły mega wyrzuty sumienia i płacz. A juz nie mogłam znieść że nie wiem co on chce że zaniosłam go ojcu i poszłam do wanny. Okazało się że dziecko chciało spać A matka cudowała z zabawkami i cycem

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Teraz nakarmiłam hrabie i powoli sie szykuję. Po 12 jestem umówiona na patologiczny spacer

Super ze masz z kim łazić

Zazdroszczę !

Jejku jeszcze dwa miesiące jakoś dożyć i tez w pl będę miała z kim łazić albo lepiej - komu sprzedać wózek z zawartością

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-10, 09:39   #2340
Aagaciorek
Zadomowienie

Lucy, zazdro ze masz ekipe spacerowa, dzis tez z browarkami? Gdzie Wy kupujecie ta Bavarie? Ja nigdzie nie moge dostac :/

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości