![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2017 cz. 18!
Dzień dobry
![]() ![]() Mój Tż wie , że tu piszę i się śmieje czasem o czym my możemy tyle pisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||
catwoman
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez luna_laula Czas edycji: 2016-05-10 o 08:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się dzieje? Martwię się o Ciebie ![]() Bezsenność i brak apetytu brzmi źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Właśnie Motylek z drugiej strony Ciebie zdenerwowalo ze Twoja mam jest nieufna ale równie dobrze może to działać w druga stronę. Ze rodzice Twojego Tzta jemu nie ufają,bo np nie napiszą własności od razu na Twojego Tz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Motylek, dziewczyny mają rację
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Ankaa, nie powinnaś iść do lekarza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | ||||
Zakorzenienie
|
PM 2017 cz. 18!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edit chodzi mi o biuro notarialne ![]() Wlasnie nie wiecie jak to jest czy z dniem kupna mieszkania można od razu przepisać na kogoś innego? Czy trzeba troche odczekać. Nie orientuje sie w tych sprawach nic a nic. Musze o tym poczytać. Cytat:
![]() ![]()
"Dziś zasypiamy w białej kołdrze a kiedyś zakopią nas w jednym grobie" Edytowane przez motylek825 Czas edycji: 2016-05-10 o 08:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
Mi też w większości dali na auto a właścicielem jestem ja a D. współwłaścicielem D. i też chyba nie są zbytnio zadowoleni heh
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Motylek a siostra wie ze kupujecie mieszkanie?
Znowu mnie gardło boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wie ![]() ![]()
![]() |
#2411 | |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
Nie lepiej w akcie darowizny oddać na syna a syn Ciebie dopisze czy jakoś tak to rozwiązać ![]()
![]() |
#2412 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ wie, że pisze, nick kiedyś zgadł, ale czytać mu się pewnie nie chce, założę się, że nie ogarnął, że to już nowa 18 część
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie o tym czytałam, pewnie zrobią to jako darowizna dziecku na własność ![]()
![]() |
#2415 |
polaczek cebulaczek
|
ja tam motylku nie dziwie sie twoim rodzicom
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- to bierzecie 100tys kredytu? wczoraj pisalas, ze 40 ![]()
![]() |
#2416 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie moze zle to odebrałam. Ale na początku to wątpiła, że jego rodzice dostaną w ogole jakikolwiek kredyt. A z tym problemu wcale nie było. Oferowali im nawet wyższy. Z reszta ze ślubem było tak samo marudzila, że to wysokie koszty i czy na pewno tak chcemy. Tak jakby w nas nie wierzyła czy cos. Sama nie wiem. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Zmiana planu ![]() ![]()
#2418 |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Bo jak jest darowizna i do roku czasu od podpisania aktu darowizny zgłosicie to do skarbówki to nie płacicie podatku, jakbyście nie zgłosili to płacicie, może to za was też zrobić notariusz kwestia dogadania
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie ten moj cholerny aparat na zęby bylibyśmy w lepszej sytuacji. No ale coz...
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
O dzieki, dobrze wiedzieć ![]()
![]() |
#2420 | |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem dlatego TZ zabronił mi z tego rezygnować ![]()
![]() |
#2422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Motylku, mysle, ze Twoja mama poprostu sie martwi, to normalne. U nas jak babcia TZ przepisywala nam dzialke (ale poszlo na TZ, bo darowizna) to moi rodzice tez sie martwili, bo tez mialam wklad finansowy, teraz juz sie przyzwyczaili do sytuacji. Super, ze tesciowie Wam pomoga ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tej darowiźnie zorientujcie sie doklandiej bo nie wiem czy przepisy sie zmienily. Ale najblizsza rodzina nie placi podatku od darowizny jesli w ciagu 6 miesięcy od obowiazku podatkowego powiadomi urząd o darowiźnie. I czy bylo tez cos takiego ze do kwoty wolnej czyli ok 9700 nie trzeba informować urzędu o darowiźnie. Moge to ustalić tylko powiedzcie mi co to za darowizna, od kogo dla kogo, w jakiej kwocie ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- I witam się! Zlinczujcie mnie ale nie.mam czasu żeby tu z Wami posiedziec i popisać! ;( książki mnie tak wciagnely ze siedzę i czytam -.- ale juz koncze i chyba zrobię przerwę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Co takiego ciekawego czytasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
catwoman
|
Cytat:
![]() Wszystko w życiu jest możliwe i szkoda, żebyś została z niczym. Ja nawet najukochańszym teściom bym w 100% nie ufała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Cykl rodziny Dollangangerow http://lubimyczytac.pl/cykl/618/rodzina-dollangangerow I tom http://lubimyczytac.pl/ksiazka/24904...ty-na-poddaszu Wciągająca opowieść o rodzinnych tajemnicach i zakazanej miłości. Szczęśliwą z pozoru rodzinę Dollangangerów spotyka tragedia - w wypadku samochodowym ginie ojciec. Matka z czwórką dzieci zostaje bez środków do życia i wraca do swego rodzinnego domu. Niezwykle bogaci rodzice mieszkający w ogromnej posiadłości, wyrzekli się córki z powodu jej małżeństwa z bliskim krewnym, a narodzone z tego związku dzieci uważają za przeklęte. W tajemnicy przed dziadkiem rodzeństwo zostaje umieszczone na poddaszu, którego nigdy nie opuszcza. Dzieci żyją w ciągłym strachu, a odkrycie, jakiego dokonuje najstarszy brat, stawia rodzeństwo w obliczu nieuniknionej katastrofy. Został mi ostatni tom czyli powrót do przeszłości i ukazanie zdarzeń, ktore miały wpływ na przyszłość rodziny i takie a nie inne postepowanie matki. Czekam aż bedzie dostepna w biblio ![]() A w międzyczasie czytam "Arabska zona" tom1 http://lubimyczytac.pl/ksiazka/57121/arabska-zona Wstrząsająca historia młodej kobiety, która poślubiła muzułmanina. Dorota, uczennica szkoły średniej, poznaje Ahmeda, w którym zakochuje się bez pamięci. Jej najbliższe otoczenie nie kryje swojego negatywnego nastawienia do tego związku, mimo to młodzi spotykają się dalej. Kiedy dziewczyna zachodzi w ciążę, Ahmed ją poślubia. Po pewnym czasie wyjeżdżają do jego rodziny. Tam ukochany, dotychczas niewidzący świata poza swoją Docią, pokazuje prawdziwe oblicze - znika na całe dnie z domu, nie interweniuje, gdy kobiety z jego rodziny dręczą żonę, okazuje się zazdrosny, nie stroni od rękoczynów. Dorota wiele znosi dla swojej miłości, w pewnym momencie jednak nie wytrzymuje... "Arabska żona" to kwintesencja ponad dwudziestoletnich kontaktów pisarki z krajami muzułmańskimi, efekt studiów i badań, doświadczeń własnych oraz zasłyszanych opowieści. W swoich bohaterach oraz ich losach autorka skompilowała wiele ludzkich historii, umiejscawiając je w kokonie literackiej fikcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Kredzia, ja tez ostatnio cały czas czytam. Dlatego tu tylko zaglądałam przez ostatnie kilka dni. A na ślubne tematy na razie nie mam co pisać
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Kwestie finansowe warto pozostawić moedzy sobą... Na poczatku jest super a później są kwiatki. U mnie w rodzinie bylo tak ze dziadek zaciagnal kredyt na zięcia który miał otworzyc wielki biznes. Biznesu nie bylo, pieniadze przepadly, a ktos splacac musi - mój dziadek. Takze i w druga stronę tez moze być nie ciekawie.... Byłabym ostrozna. Kredytów na osoby trzecie bym nie brala :/ ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
A co czytasz?! No moje ślubne tematy ucichly ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
catwoman
|
Internetu też nie polecam czytać, bo z poradami prawnymi jest podobnie jak z lekarskimi- znajdziesz raka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Kredzia też uwielbiam serię Arabskiej!
![]() ![]() Edytowane przez oljaa Czas edycji: 2016-05-10 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.