|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Może jakaś awaria w banku z PayU, ja też ostatnio tak miałam ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Pewnie Tylko ból wtedy o wiele silniejszy, bo ciągle leżysz i leżysz
|
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak on tak późno wraca to pozostaje kolacja, która może zrobić sam..chyba,że obiad jak robisz to bierze ze sobą..wiesz, każdy ma swój rytm, ale pomyśl jak to rozwiążecie przy dziecku? też wstaniesz o 5 i mu kanapki uszykujesz? mój był też niegotujących i obsługiwanych w domu rodzinnym na maksa, ale w chwili obecnej robi wszystko.. ustal z tżetem,że w weekend porobi dania typu gar zupy,leczo,sos do makaronu,jakies naleśniki itp coś co można zamrozić,odgrzać..nie jestes bez przyczyny na l4 i on to musi zrozumieć.. ja wierzę,ze wszystkie szczęśliwie donosimy maluszki do sierpnia, ale skracanie się szyjki na tym etapie to nie są jakieś tam drobne dolegliwości i moim zdaniem lepiej spanikować niż podejść na luzie Cytat:
![]() chyba miałas rację..nie można zalogować się na str banku.. mam nadzieję,że żadni hakerzy nie siedli mi na koncie Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-10 o 14:23 |
||
|
|
|
#3993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja nie wyobrażam sobie takiego czegoś i mimo tego, że mój TŻ był zawsze chuchany i wszystko pod nos to ja wprowadziłam jasne zasady i trochę sobie go "wychowałam" brzydko mówiąc. Jeżeli chodzi o takie sprawy to chyba jestem hetera ale dzięki temu nie zostaje z niczym sama i kłótnia o takie rzeczy to jest ostatnie co przyszłoby mi na myśl. Ostatnio usłyszałam od koleżanek, że chętnie przejęłyby mojego męża co na prawdę wprawiło mnie w zachwyt i dumę bo jakieś 6 lat temu nie wiedział jak wykręcić mopa . Zastanów się poważnie nad takim trybem życia bo jak przyjdzie dzidziuś to nie będzie tak kolorowo i to Ty będziesz potrzebowała wsparcia i pomocy... Nie mówię tego oczywiście w złej wierze tylko też jestem kobietą i też będę mamą
|
|
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Kochana sytuacja się zmieniła i wcześniejsze ustalenia nie do końca są wiążące. Nosisz pod sercem JEGO dziecko, lekarz zalecił oszczędzanie się, więc co jak co, ale powinien mąż zrozumieć, że kanapki dobrze by było gdyby robił sobie sam. Dziwi mnie to, że sam na to nie wpadł ![]() Nie ma co się teraz unosić honorem, bo zdrowie Twoje i dzidziusia jest najważniejsze. W końcu oboje chcieliście tego dziecka. I niestety, ale już nigdy nie będzie tak jak wcześniej. A kanapki mąż może sobie naszykować nawet wieczorem i schować do lodówki. Cytat:
Wiecie, przed nami już tylko (albo aż...) 3 miesiące. Potem możemy rodzić i lepiej się oszczędzać, bo jak to moja babcia mówi "źle to się może szybko zrobić".
|
|
#3995 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super wyjazd się zapowiada, zazdroszczę! Z tych kremów planuję Alantan, bo sprawdziłam go na sobie. :P A Sudocrem mam w domu, bo czasem sobie nim podrażnienia po depilacji smaruję. Specjalnie bym go nie kupowała.Cytat:
W zasadzie większość rzeczy robię, odpuszczam odkurzanie i mycie podłóg i łazienek. Czasami czuję, że muszę przystopować. Po spacerze, dłuższym staniu czy siedzeniu przy biurku czuję te twardnienia, wtedy wracam do lenienia się. ![]() Cytat:
![]() Chyba trzeba te boki w zależności od potrzeb zmieniać, organizm nam coś podpowiada. Moja siostra studiuje medycynę i mówiła że dowiedziała się na zajęciach, że są różne poglądy co do prawego/lewego boku, byle nie spać na brzuchu i nie na plecach. Cytat:
Fajnie, że udało się zaplanować coś na glukozowy czas oczekiwania i upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu. ![]() Cytat:
![]() Dziś mam dobry dzień zakupowy, udało mi się wreszcie kupić jakieś używane ubranka, zamówiłam też sobie witaminy już do końca ciąży w przystępnej cenie.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-05-10 o 14:42 |
|||||||
|
|
|
#3996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ja myślę, że to tylko 3 miesiące. Ciągle mam w głowie jak lekarz mówi mi "gratuluję to 5 tydzień" a tu siup już 25 + 5 więc ani się obrócimy a będziemy w komplecie |
|
|
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że on pracuję i jest zmęczony itp. Ale teraz dziecko jest najważniejsze! Ono musi jeszcze w brzuchu trochę wysiedzieć. Propozycja Piernika bardzo dobra - w weekend wielkie gotowanie i potem tylko odgrzewanie i odmrażanie. Można też iść na łatwiznę i gdzieś wykupić pakiet obiadów - zawsze w pakiecie będzie taniej Kanapki może sobie robić na wieczór i rano tylko zabierać. Kwestia kilku dni i jakoś to pójdzie. Może nie będzie super czystko, nie będzie obiadu z trzech dań, ale będzie dla Ciebie bezpiecznie Oj tam, skurcze na leżąco są masakrą dla rodzącej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
#3998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja liczyłam kiedy bedę w 34tc, bo wtedy lekarze najczęściej odpuszczają i niech się dzieje wola nieba, to wypada początek lipca, a tp mam na końcówkę sierpnia, więc liczę nawet dwa miesiące..co to jest? potem z dzieciaczkami nadrobimy aktywność.. Cytat:
też się cieszę,że tak się udało.. jakie witaminy i gdzie zamówiłas? Cytat:
Cytat:
co kupiłaś? a za te kilkanaście tygodni z utęsknieniem będziesz wspominać jak się wylegiwałas
|
||||
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Tak wszystkie macie racje. Bede musiała z nim usiąść i wymyślić coś zeby jakos ta sytuacje rozwiązać. Lepiej teraz sie przemęczyć niz pozniej cierpieć lub wyładować w szpitalu i leżeć do konca to wtedy juz wrogów by sobie nie poradził. Nie robię mu kanapek o 5 tylko zazwyczaj robiłam wieczorem gdzies koło 19 szlam pozniej sie kapac i pozniej odgrzewalam mu obiad jak wracał lub sam sobie odgrzewal. To zależy rośnie to bywało zależy o ktorej wracał. On nie zjeżdża do domu w ciagu dnia bo jest przez te wszystkie godziny cały czas w pracy (jeździ z budowy na budowę) wiec tez cieżko zamówić sobie obiad na dowóz (myśleliśmy o tym). Musze to sobie poukładać w głowie i przemyśleć jak to rozwiązać. Wczesniej myslalam ze jak bede na zwolenieniu zeby pojechac do rodziców troche odpocząć ale tak wlasnie na to wpadłam ze mieszkają na 4 pietrze i to by mi raczej nie pomogło :-/ a jechać po to zeby leżeć samej w mieszkaniu to bez sensu... (Rodzice pracują)
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam SOWa do następnej wypłaty Pewnie jo, ale teraz niech Tosia nabiera masy i niech jej się ładnie rozwijają pęcherzyki płucne Matylda również niech rośnie w siłę
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zapisałam nas do szkoły rodzenia
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ahh te dziewczyny nasze to półtora miesiąca.. co to jest..mi ostatnie 3 tygodnie zleciały migiem,serio.. ![]() a Krefetki nadal nie ma
|
||
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też czekam na Krefetke
|
|
#4004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Siostra jest na piątym roku, ale specjalizacji jeszcze nie wybrała. Akurat teraz się dobrze złożyło, bo w tym semestrze mają zajęcia z ginekologii, a w wakacje akurat w czasie gdy mam TP będą mieli praktyki na oddziale ginekologiczno-położniczym. Niestety siostra w innym mieście je robi, ale liczę na jakieś ogólne opowieści. ![]() Zamówiłam Mamadha premium w aptece strywald24.pl - mają darmową wysyłkę z odbiorem na poczcie od chyba 75 zł, niby już wysłali, więc mam nadzieję, że będzie ok. ![]() Super, kiedy zaczynacie?
|
||
|
|
|
#4005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmawialiśmy o tym wczoraj troche mu naswietlilam sytuacje bo sie nawet przestraszył ale chyba musimy po prostu jeszcE raz o tym porozmawiać. A siedzenie na kanapie załóżmy z wyciągniętymi nogami działa tak samo? Czy trzeba leżeć na płasko? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Ja tez pamietam ta chwile jak stałam z testem i sie poryczalam ze wzruszenia bo niedowierzałam pozniej pierwsze usg a tu juz wiecej niz połowa za mna
|
||
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem dokładnie kiedy, zbiera się właśnie nowa grupa
Pani wzięła mój numer i jak dopiszą się jeszcze z 2 pary to ma dzwonić i zaczynamy Powiedziała że tak koniec maja - początek czerwca powinniśmy ruszyć Poprzednia grupa już zaczęła więc nie chciałam się tam dopisywać
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam tej apteki,muszę zerknąć ile moje witaminy tam kosztują.. Cytat:
jasne,że trzeba porozmawiać jeszcze raz..powiedz tżetowi,że Ty tez to inaczej sobie wyobrażałaś, ale poczytałaś trochę i sytuacja się zmieniła.. leci leci..ja mam wrażenie,ze wstaje i zaraz się kładę.. ![]()
|
||
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucam Wam moją listę wyprawkową. Cały wieczór ją robiłam wczoraj i dziś kończyłam. Wzorowałam się na tym co Wy wrzucałyście oraz internetem i oczywiście własnymi preferencjami i potrzebami. To wszystko co jest ze znakiem zapytania jest do rozważenia czy jest nam potrzebne więc pewnie po porodzie się okaże. Rzućcie okiem czy nie ma jakiś poważnych błędów lub braków. Przy okazji zobaczycie jak ja mało mam kupione
![]() Musze tylko jeszcze zrobić listę rzeczy dla siebie ![]() Mam nadzieję że pdf się jakoś załączy
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() - odpuściłabym kołdrę i poduszkę. Poduszkę, bo nie zalecają by dzieciaczki spały na poduszkach, a w kołdrze taki mały szkrab się utopi. - lepiej ręką myć malucha. Myjka to siedlisko bakterii, byś musiała co chwila zmieniać. - zminimalizowałabym produkty kosmetyczne. W zupełności wystarczy coś do mycia co się wlewa do wanienki (sroka poleca Hipp i Babydream) i coś do pupy na odparzenia. Można mieć też w razie W jakiś krem pielęgnacyjny, taki ogólny do wszystkiego. - płyn do mycia butelek uważam za zbędny. - podgrzewacz póki co też bym sobie odpuściła. Oczywiście ja tak tylko sobie uważam i każda mama kupuje to co uważa za słuszne
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do oszczędzania się - ja jestem zdania, że ciąża to nie choroba i o ile wszystko przebiega bezproblemowo to można i powinno się prowadzić normalny tryb życia. Denerwują mnie dziewczyny, które zaraz po zobaczeniu dwóch kresek na teście lecą po L4 mimo, że nie ma żadnych przeciwskazań, nie mają trudnej/zmianowej pracy i w ogóle dmuchają i chuchają na siebie... . Ja się jakoś specjalnie nie oszczędzam, TŻet owszem pomaga dużo w domu ale to raczej z troski, zresztą ja też nie leżę tylko i nie pachnę .A propo's TŻeta słuchajcie jaki jest zakręcony.... Przypomniałam mu, żeby zadzwonił do mojej mamy bo ma dziś urodziny. Wysłałam mu smsa z nr tel do moich rodziców, a ten za chwilę dzwoni do mnie i mówi: Cześć Mamo! Tu M. Wszystkiego najlepszego! ![]()
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi nie przeszkadza jak ktoś od razu leci na L4 ciąża to taki wyjątkowy czas, wolę go spędzić na przygotowaniach, ostatnich chwilach bez dziecka, a napracować się jeszcze każda zdąży
|
|
#4012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie miałam na myśli myjki-gąbki tylko takie ręczniczki z ikei też nie bardzo
|
|
|
|
|
#4013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można też w rożek na początku dziecko wkładać. A też mam te ręczniczki Jeszcze nie wiem po co Moja koleżanka używa je do tamowania mleka z cyca z którego nie karmi akurat To może być dobre do mycia, ale trzeba też często prać Mi będzie chyba wygodniej ręką umyć ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Ja miałam chętki na robotę, ale nie dało się.
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krem z filtrem na początek płyn do płukania kołdra i poducha ceratki - po co? bo nie wiem poduszkę klin bym dokupiła, jeśli dziecko będzie ulewało, można pod nogi łóżeczka też coś niskiego podstawić myjka oliwka krem ochronny w ogóle wszytsko bym wywaliła z tych kosmetyków, jedynie coś do mycia.. podgrzewacz płyn do butelek buciki wiesz to tak z mojego punktu widzenia.. życie zweryfikuje.. Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- ale czemu Cię denerwują? |
||
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chce w domu myć wodą, a na wyjścia chusteczki nawilżane.
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już najbardziej śmieszy mnie tekst "ciąża to nie choroba"
1.09.2012 (...) i ślubuję Ci... Edytowane przez DobraDusza88 Czas edycji: 2016-05-10 o 18:30 |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A buciki to są po to by się lansować na wsi Czyli ręczniczki kupię a do czego będę używać to się okaże potem. |
|
|
|
|
#4019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety żyjemy w takich czasach, że pełno wokół nas ciąż "patologicznych". Nawet po wątku widać, że większość z nas ma jakieś problemy.---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak myślałam kiedyś o ciąży to sobie myślałam,że fajnie tak 9 miesięcy bez okresu, a teraz czuje się jakbym miała go szósty miesiąc Cytat:
Tosia się z nimi rozprawi w mig |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

ale ja nie wyobrażam sobie takiego czegoś i mimo tego, że mój TŻ był zawsze chuchany i wszystko pod nos to ja wprowadziłam jasne zasady i trochę sobie go "wychowałam" brzydko mówiąc. Jeżeli chodzi o takie sprawy to chyba jestem hetera
ale dzięki temu nie zostaje z niczym sama i kłótnia o takie rzeczy to jest ostatnie co przyszłoby mi na myśl. Ostatnio usłyszałam od koleżanek, że chętnie przejęłyby mojego męża co na prawdę wprawiło mnie w zachwyt i dumę bo jakieś 6 lat temu nie wiedział jak wykręcić mopa 
1.09.2012
, ja myślę, że to tylko 3 miesiące. Ciągle mam w głowie jak lekarz mówi mi "gratuluję to 5 tydzień" a tu siup już 25 + 5