|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
z brązowych na czarne .. bleh .. pomocy
Hah .. zrobiłam wczoraj najgorszą rzecz pod słońcem i błagam niech mi ktos jakos pomoże !! mialam srednio brazowe wlosy i zafarbowalam sobie je farba loreala - cating na kolor czarny .. wygladam strasznie chce to jakos wybawic ale bez bolesnie .. blagam niech mi ktos jakos pomoze bo sie chyba zastrzele ;p ;/ !! to niby farba to 28 myc wlosow ale mylam juz 5 razy i nic .. chce koniecznie wrocic do swojego koloru ..
![]()
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: z brązowych na czarne .. bleh .. pomocy
obawiam sie, ze moze byc ciezko, ale kup szampon przeciwlupiezowy, on pomaga szybciej sprac sie kolorowi
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musialam chodzic 2tyg w rudym,ale wszystko da sie zrobic,pedz do fryzjera |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Też zrobiłam ten błąd
Tylko, że ja mam ciemniejszy kolor włosów niż ty. Zazwyczaj farbowałam farbami ciemny brąz, a raz coś mnie podkusiło, żeby spróbować farby Casting kolor hebanowa czerń. Na opakowaniu kolor wyglądał ładnie, a mi wyszedł kruczo czarny. Naszczęście jest to farba zmywalna, kolor po jakichś 2-tygodniach (włosy myję codziennie)się zmył Przypomniało mi się, że po tej farbie włosy mi zaczęły dużo bardziej wypadać i dopiero po kilku miesiącach wróciły "do normalności".
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Myj codziennie włosy szamponem przeciwłupieżowym. Ja kiedyś zrobiłam to samo co Ty, tylko inną farbką. Na szczęście Ty zrobiłaś Castingiem to powinno szybko zejść
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Bez przesady. Szampon przeciwłupieżowy nie służy do zmywania koloru, a zwalczania łupieżu. Można umyc kilka razy, ale nie codziennie, nie takie jest przeznaczenie tego kosmetyku.
Kolor powinien zblaknąć z czasem, to może trochę potrwać. Ja na coś takiego stosowałam bezpieczny ściągacz koloru bez amonikau i wody utlenionej. Tylko potem nalezy się zafarbować, bo kolor może zmyć się trochę nierównomiernie.
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Naprawdę nie przesadzam
Szampon przeciwłupieżowy jest często polecany do wypłukiwania koloru. Mi właśnie on i codzienne mycie włosów pomogło w miarę szybko pozbyć się tego przykrego koloru,który miałam, a była to bardzo głęboka czerń...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że jest polecany, tylko przez kogo? Dokładnie pamiętam jak gaga (czyli fryzjer) wypowiadała się kiedyś w innym podobnym wątku, że to nie jest metoda. Bo nie takie jest przeznaczenie tego szamponu, a jedynie jego skutek uboczny. I rację miała.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

musialam chodzic 2tyg w rudym,ale wszystko da sie zrobic,pedz do fryzjera
Szampon przeciwłupieżowy jest często polecany do wypłukiwania koloru. Mi właśnie on i codzienne mycie włosów pomogło w miarę szybko pozbyć się tego przykrego koloru,który miałam, a była to bardzo głęboka czerń...