| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2016-05-10, 16:01 | #1621 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 
				 | 

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2016-05-10, 16:01 | #1622 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: katowice 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2016-05-10, 16:06 | #1623 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2015-10 
				 | 

Cytat: 
  a co do imprezowej plagi to my za rok mamy jedna komunie,slub mojej siostry,slub tz siostry i jeszcze taka znajoma bierze slub i z tego co slyszalam chce nas zaprosic wiec tez obfity rok   Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-05-10 o 16:08 | |
|     | 
|  2016-05-10, 16:07 | #1624 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
     | |
|     | 
|  2016-05-10, 16:13 | #1625 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2016-05-10, 16:17 | #1626 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Cytat: 
  Całość wyszła ok. 500 zł. Nie jestem zwolennikiem kupowania jakiś pamiątek chrztu do postawienia czy powieszenia bo to tylko się kurzy, nie ma gdzie tego postawić a wyrzucić nie wypada. Ale jestem jak najbardziej na tak aby kupić pamiątkę z biżuterii. Moja siostra rok temu swojej chrzesnicy kupiła bransoletkę z Yes z serduszkiem i na nim wygrawerowane było imię i data chrztu. Uważam że świetna pamiątka. Z dziewczynką jest dużo prościej, z chłopcem gorzej dlatego daliśmy pieniądze. Ale zamówiłam spersonalizowaną szkatulke z imieniem i życzeniami w środku i tam wlozylismy pieniążki. Wyślę później zdjęcie jak to wyglądało   
				__________________ Żona - 31 maja 2014     Mama - 9 czerwca 2017   | |
|     | 
|  2016-05-10, 16:27 | #1627 | ||
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat: 
 | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2016-05-10, 16:32 | #1628 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 
				 | 

Cytat: 
  z tego jedno siostra  na ostatnim to już nogi ciągnęłam bo było tydzień po mojej siostry i już o 1.30 do domu jechaliśmy  w tym roku na pewno 1 w październiku i nie wiadomo czy w lipcu nie pójdziemy jeszcze | |
|     | 
|  2016-05-10, 17:03 | #1629 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Ja chrzciłam córkę rok temu. Chrzestni zrzucili się nam na sesję. Świetna pamiątka.

| 
|     | 
|  2016-05-10, 17:22 | #1630 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

maddd odezwij się kochana    
				__________________ "I Was Born To Love You..." | 
|     | 
|  2016-05-10, 17:35 | #1631 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: południe 
				 | 

A propos chrztów i komunii, byliśmy w sobotę w takim rodzinnym parku rozrywki i była tam restauracja, a w restauracji chyba z dwa przyjęcia komunijne. (teraz komunie w ogóle są w soboty podobno?) i tak mijamy parking przy tej restauracji, stali tam jacyś ludzie przy samochodzie z otwartym bagażnikiem, i "kątem ucha" słychać jak babka mówi " no i tutaj taki klasyczny zegarek, nie, to nie Rolex, to Omega, no ale Omegi też są w cenie ". Najważniejsza cena, a jakże! Piszę z telefonu-pozdro szejset 
				__________________ "Jakiś" to nie to samo co "jakichś"!!! "Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?" | 
|     | 
|  2016-05-10, 18:58 | #1632 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2016-05-10, 19:04 | #1633 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2016-05-10, 19:06 | #1634 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: południe 
				 | 

Cytat: 
 Piszę z telefonu-pozdro szejset 
				__________________ "Jakiś" to nie to samo co "jakichś"!!! "Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?" | |
|     | 
|  2016-05-10, 19:56 | #1635 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2016-05-10, 20:17 | #1636 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Jestem, żyję...póki co  Podczytywałam Was dziś trochę w pracy, ale nie miałam jak z telefonu odpisać, pomyślałam że zasiade przed kompem wieczorem i naskrobię do Was... W pracy jak Was czytalam to musialam potem uciec do łazienki bo łzy same napływały do oczu  sreberko4, zUa_tysica ,Mała Mi, efffpe, Martirybka, Nemmireth_, Fantasmagori;, i wszystkie pozostałe dziewczyny, których nie wymieniłam- bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy..  Dobrze, że mam Was, mam się przynajmniej komu "wypisać", bo wygadać nie mam komu bo nikomu nie chcę  Piszecie w większości, że nie wiecie nawet co napisać... dziewczyny, ja też bym nie wiedziała, jak mogłabym kogoś pocieszyć w takiej sytuacji  Bo się po prostu NIE DA  Sytuacja jest kiepska, wręcz beznadziejna, więc słów po prostu brak. Ale i tak Wam jestem wdzięczna....   Cytat: 
  A suplementy też wg niej mogą słabo pomóc  Mam nadzieję, że urolog coś wypisze TŻtowi... Jestem umówiona do rodzinnego po skierowanie na te badania genetyczne pojutrze, mąż jutro... mam nadzieję, że ci lekarze nie będą robić problemów z wystawieniem tego   | |
|     | 
|  2016-05-10, 20:17 | #1637 | |||
				 | 

Martirybka, jesteś Wielka! Napisałaś bardzo pozytywny post... mimo że sami macie problemy  Strasznie mi przykro, że tak się dzieje u Ciebie też nieciekawie;( Ale u Twojego męża jest przynajmniej ten 1%, więc jakaś nadzieja jest... Akceptacji z mojej strony na to o się stało raczej nie będzie nigdy, bo nie rozumiem co my złego zrobiliśmy, że ktoś na górze tak nas próbuje ukarać  Ale walczyć będziemy - mimo tego braku akceptacji... U nas też dieta, jedliśmy właściwie od 3 lat ciągle kurczaki, bo ja innego mięsa nie uznaję, więc mąż jadł razem ze mną  A teraz poczytaliśmy że to niebezpieczne dla plemników   Mąż przestał pić kawę, już drugi tydzień wytrzymuje (też się trochę inką ratuje  ), no i powiedział że odstawia alkohol całkowicie, nawet piwka nie będzie próbował pić ze znajomymi... VChociaż on i tak mało pił, raczej okazjonalnie, więc nie wiem czy to coś da   też nakupił luźniejszych majtek, bo lubił obcisłe slipy;p a myślałam, że nigdy się nie przekona do bokserek.. Co do in vitro - mój narazie nie przyjmuje tego do wiadomości  w klinice niepłodności lekarz mu powiedział, że jest tylko 20% szans żeby przy jego wynikach się udało;( Więc nawet nie ma o czym tu rozmawiać;( A że wzięliście kredyt- wcale to nie jest złe wg mnie, chcecie po prostu spełnić swoje marzenie, i mam nadzieję, że Wam się to uda!!!!!!      I trzymam kciuki za badania genetyczne Twojego męża!! Kiedy wyniki? Cytat: 
  Przykro mi z powodu @  2 lata to też kupa czasu...   Sreberko, ja jestem z Białegostoku. Są tu 3 kliniki niepłodności. Narazie dwóch lekarzy powiedzialo, że na inseminację mamy zerowe szanse przy zerowej rychliwości plemników  ;( Tylko in vitro, i tylko 20%szans  A mąż narazie ie chce o tym słyszeć, bo uważa że to kasa w błoto... narazie będziemy próbować poprawić jego wyniki  I właśnie trochę się obawiam iść do kolejnej kliniki niepłodności, sama już nie wiem co mam robić...narazoe przed nami te badania genetyczne i urolog u męża  Cytat: 
  Jedno za nami, 4 przed... Cytat: 
  Co za baba... jak można tak olewać własne dziecko  Tak, najlepiej usiąść na tyłku i w komórce "pikać"  Aha, i jeszcze pytanie odnośnie tej dziewczyny... -> czy ta żona brata męża (  ) powiedziała Wam, że nie chce żebyście przyjeżdzali do rodziców Twojego męża? :O Nie rozumiem  To jest chore  Ale dobrze Cię zrozumialam? | |||
|     | 
|  2016-05-10, 21:00 | #1638 | |
				 | 

Cytat: 
  nie znałam dokładnie Twojej historii, dlatego pisałam o tej klinice. Btw kiedyś poszłam do rodzinnego po recepte na Luteine i odmówił (ogólnie jest ok), ale tłumaczył się właśnie tym, że takie skierowania/recepty tylko w poradni K  Czyli macie 0% ruchliwości? A jak morfologia i ogólna ilość? Jeśli przeoczyłam przepraszam  Mojego męża też czeka urolog, ten cykl jednak odpuściliśmy i próbujemy z tym co mam (jestem po laparoskopii). Jeśli się nie uda to też musimy szukać przyczyn słabych wyników, hormony wykluczone.  Kiedy powtarzacie badanie nasienia? Robiliście raz czy 2 razy już?   
				__________________ "I Was Born To Love You..." | |
|     | 
|  2016-05-10, 21:09 | #1639 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Zamiast pieniążków w kopercie daliśmy w takim pudełeczku   Siostra chrześnicy dała wspomnianą bransoletkę i tort z pampersów, a my pieniążki w pudełeczku. Wzór nie jest przypadkowy, bo dziewczynka ma taką samą fioletową tapetę w paski u siebie w pokoju  Naprawdę polecam, na wszystkie okazje zamiast koperty, grafika dowolna   
				__________________ Żona - 31 maja 2014     Mama - 9 czerwca 2017   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2016-05-10, 21:24 | #1640 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Dziewczyny tak produkujecie ze nie jestem w stanie was czytać na bieżąco   ale zaglądam do Was ! Przede wszystkim historia Maddd mnie poruszyła i nawet nie wiem co napisać aby Cie pocieszyć  super, ze jesteś oparciem dla tż. Wierze ze we dwójkę w końcu Wam sie uda !  moja kuzynka miała podobna sytuacje tzn nie mogli mieć dzieci ze wglądu na tż ( nie znam dokładnie powodu, ale szanse były nikłe bo zdecydowali sie na adopcje) jak tylko ruszyła procedura adopcyjna to im sie udało spłodzić córeczkę  czasami natura płata nam figle i cos co wydaje sie być niemożliwe staje sie realne  w dużej mierze nasze nastawienie daje pozytywne efekty. Ja zaczynam 5 mies  wrzucę wam fotę brzuszka   
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-05-10 o 21:25 | 
|     | 
|  2016-05-10, 21:25 | #1641 | ||
				 | 

Cytat: 
  sama to robiłaś?  Cytat: 
  ilosc 9 mln, wiec to mi daje nadzieje.. Kurcze wystraszyłas mnie z ta poradnia K:/ mam nadzieję ze lekarka nie zrobi problemu:/ Aha i badania robil maz 1raz na razie.teraz poprisi o antybiotyk u rodzinnego i będziesz walczyl z bakteriami w nasieniu więc kolejne badabie nie za predko.. A Twoj Tz badal nasienie? | ||
|     | 
|  2016-05-10, 21:27 | #1642 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2016-05-10, 21:28 | #1643 | |
				 | 

Cytat: 
  takich historii mi teraz właśnie trzeba... A brzusio piękny!! Rosniecie z dzidziusiem   | |
|     | 
|  2016-05-10, 21:33 | #1644 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-11 Lokalizacja: Warmia i Mazury 
				 | 

Vela   podczytuje was na bierzaca ale nie mam weny i sily pisac. Witam wszystkie nowe dziewczyny  Madd zycze wam duzo wytrwalosci a napewno wasze marzenie sie spelni. Ja narazie czekam na wyniki histo.pat. ze szpitala. Miedzy czasie bylam u mojego ginekologa obgadac dalszy plan dzialania. Dr ze szpitala zasugierowal zebym zajela sie immunologia powiedzialam o tym mojemu lekarzowi a on mowi ze zadnych badan mi nie zleci bo to napewno jest ten zespol antyfosfolipidowy ale skierowania na powtorzenie tych badan niechcial mi juz dac ( po 3 miesiacach od poprzedniego wyniku trzeba powtorzyc badanie) zostalo mi zrobic je prywatnie. Po rozmowie dal mi chociasz skierowanie do poradni genetycznej. Kobietka z rejestracji zapisala mnie na czerwca 2017r  jak ja to uslyszalam to sie poplakalam. Pytalam sie czy mozna u nich dostac sie prywatnie ale powiedziala ze  tylko na nfz. Z mezem zdecydowlismy ze bedziemy szukac innego lekarza bo tyle czekac bezczynnie to chyba bym oszalala. Przepraszam ze sie tak rozpisalam. Postaram sie teraz czesciej odzywac   
				__________________  18.08.2012 Mąż i Żona   9tc 11tc 10tc 13tc   | 
|     | 
|  2016-05-10, 21:33 | #1645 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2016-05-10, 21:36 | #1646 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: mazowsze 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  A jakieś suplementy, zmiana diety? Może pomogą     Straconego czasu niestety. Fajne   
				__________________  1 + 1 = 3  Nasza Księżniczka   Starania od listopada 2019   Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 | ||
|     | 
|  2016-05-10, 21:37 | #1647 | |
				 | 

Cytat: 
 - jak badania robił raz to jest szansa, że drugie wyjdzie lepsze (sama się tego trzymam, zwłaszcza, że miesiąc przed badaniem Tż przechodził silne przeziębienie z gorączką) - tak, badaliśmy nasienie, plemników wyszło 10.5 mln ale tylko 4% o prawidłowej budowie (u Was jak wyszło?), 96% ma uszkodzone główki   - Twój Tż brał Salfazin, Androvit, L-karnitynę? - my nie mamy posiewu bakteryjnego, pewnie urolog każe zrobić, ale to nie w tym miesiącu, teraz potrzebuję spokoju i WIARY i Ty też kochana   
				__________________ "I Was Born To Love You..." | |
|     | 
|  2016-05-10, 21:38 | #1648 | 
				 | 

Dziewczyny jestem tak rozleniwiona, że nawet myć iść mi się nie chce   Jutro zaczynam 9 tydzień   | 
|     | 
|  2016-05-10, 21:54 | #1649 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
  Ja teraz, w drugim trymestrze, mogę góry przenosić  Dalekie spacery, basen 2 razy w tygodniu, zakupy - i zero zmęczenia  czuję się wspaniale  Ale przypominam sobie jak w styczniu leżałam i mnie mdliło to ech, dobrze że minęło   
				__________________ Żona 2013  Mama 2015  [*] Mama 2016  | |
|     | 
|  2016-05-10, 22:01 | #1650 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Jeju, masakra z tą służbą zdrowia u nas! Ponad rok czekania? No chyba sobie żartują!  A kiedy wyniki ze szpitala? Szukajcie innego lekarza, bo ręce opadają...  Ja mam mega stracha, planuję jutro zrobić test, jedynym warunkiem jest to czy wstanę w nocy na siku, jak tak, to nie robię  Boję się... | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

I już mamy na pewno 2 wesela, wrzesień i październik.
 I już mamy na pewno 2 wesela, wrzesień i październik.