|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
Pokaż wyniki sondy: Czy zaakceptowałabyś homoseksualność swojego dziecka? | |||
Tak, bez problemu |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 53,66% |
Tak, ale potrzebowałabym na to trochę czasu |
16 | 39,02% |
Raczej nie, ale nie jest to niemożliwe |
2 | 4,88% |
Na pewno nie |
0 | 0% |
Nie wiem |
1 | 2,44% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Gdyby Twoje dziecko okazało się być gejem lub lesbijką
Co mamy Wizażanki o tym myślą? Gdyby Wasza córka lub syn okazali się homoseksualni lub biseksualni, jak byście zareagowały? Czy zaakceptowały byście? I jeśli tak to z łatwością, a może z trudem? Czy odnosicie takie sprawy do kwestii religijnych czy podejmujecie je niezależnie? No i jak uargumentowałybyście swoje podejście?
Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-04-09 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Gdyby Twoje dziecko okazało się być gejem lub lesbijką
Cytat:
![]() Kwestia religijna nie ma znaczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Tak. Bez namysłu. Tak naprawdę, cóż by mi innego zostało?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najważniejsze byłoby jego szczęście.
Bez problemu zaakceptuję i będę wspierać. A z religią moje ewentualne dziecko nic wspólnego mieć nie będzie (mam taką nadzieję bo bym tego nie przeżyła;-)).
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zaakceptowałabym i wspierała ze wszystkich sił. Wprawdzie "wolałabym", żeby było heteroseksualne, ale to tylko i wyłącznie dlatego, że w Polsce bycie homoseksualistą wiążę się póki co z wieloma trudnościami w życiu, których chciałabym oszczędzić swoim dzieciom.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mam dwóch synów i gdyby któryś albo i obaj okazali się gejami to bym to przyjęła najnormalniej na świecie. To ani choroba ani niedorozwój. Najważniejsze zeby byli szczęśliwi.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Martwiłabym się o stosunek innych ludzi do jego preferencji. Chociaż zanim mój syn się określi w tej kwestii, to może społeczeństwo będzie już akceptowało homoseksualizm?
Natomiast z mojej strony - wspierałabym go na każdym kroku. ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na pewno bym to zaakceptowała, jednak wolałabym, by moje córki były heteroseksualne. Nie z powodu uprzedzeń ani tym bardziej religii. Po prostu bałabym się, że z tego powodu czeka je wiele trudności w życiu.
Wysłane z mojego D6503 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
kobieta za ladą
|
nie wiem
mam w dosyć bliskiej rodzinie geya no i najbardziej "wneriało" mnie to ze wszyscy wiedzą a on udaje"głupa" no ale coś sie zmienia bo chce nas odwiedzić ze swoim facetem ![]() co do mlodej to serio nie wiem ,jest i bedzie jedynaczką wiec wolałabym by miała nie tyle rodzine ale związek w którym (gdy bedzie ona chciała)moze pojawić sie dziecko a ja zostanę szurniętą babcią dudi no ale mam jeszcze dużo czasu bo młoda ma 8 lat a ja nie wybiegam tak daleko w przyszłość
![]() |
#10 |
Buc
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;58693171]Co to za pytanie
![]() Kwestia religijna nie ma znaczenia.[/QUOTE] nic dodać nic ująć. ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kogo nam tutaj przywiało :p
Ja nie mam z tym problemu, ale wiem, że tż musiałby się z tym oswoić. Ciekawa jestem czy na męskim forum dostałbyś tak samo dużo pozytywnych odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Taki niby test na tolerancję, zmanipulowany z założenia, bo
-po pierwsze- nie ma pytania typu: czy jest ci obojętna orientacja seksualna dziecka lub czy masz jakieś preferencje- założę się, że 100% albo prawie 100% rodziców wybrałoby orientację heteroseksualną; -po drugie- raczej nikt nie napisze, że by nie zaakceptował ![]() Akceptacja nie łączy się z entuzjazmem, ale -tak, jak napisała szajajaba- z pogodzeniem się z tym, na co nie ma się wpływu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
zaakceptowałabym chyba bez większego problemu, bo innego wyjścia bym raczej nie miała, a i tak ostatecznie liczy się szczęście mojego dziecka. a że jednak miło byłoby mieć wnuki to inna sprawa. w tej kwestii na religię bym nie patrzyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Musiałabym to zaakceptować. W końcu jestem jego mamą i muszę wspierać dziecko. Poza tym mam parę znajomych homo. Koleżankę i kolegę. Wszystkim (im, rodzinom, znajomym) naprawdę zaczęło się lepiej funkcjonować, gdy się dowiedzieli i zaakceptowali. O koledze od zawsze wiedziałam, bo się nie ukrywał. Nie ruszało mnie to wcale, bo nie był nachalny. Tajemnica koleżanki wyszła jakieś 2 lata temu (rodzice wiedzieli wcześniej). Kamień spadł mi z serca i na serio lepiej mi się z nią teraz rozmawia, bo mnóstwo razy umawialiśmy się gdzieś parami, jej "facet" (wymyślony jak się później okazywało) już jechał, już był na miejscu, ale zawsze coś mu wypadało i ostatecznie się nie pojawiał. Trwało to latami, a ja biednej lasce za każdym razem trułam, że pakuje się w toksyczne związki, w których facet nie traktuje jej na tyle poważnie, by pokazać się z nią publicznie. Teraz widzę, w jakim fałszu obie żyłyśmy. Ja jej trułam o kimś, kto nie istniał, a ona musiała udawać, ze ma faceta. Nie wyobrażam sobie, by moje dziecko było zmuszone żyć w kłamstwie i być przez to nieszczęśliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że bym zaakceptowała.
Żal by mi było pewnie przez chwilę, że nie będę mieć od tego dziecka wnuków ![]() Wśród bliskich znajomych mam parę gejów i oni, ich życie niczym się nie różni od heteroseksualnych.
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Uspakajam jeszcze nie babcie że homoseksualizm nie oznacza bezpłodności i geje/lesbijki naprawdę wychowują dzieci czasem nawet biologiczne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście niczego nie można wykluczyć.
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
A to jest w ogóle w Polsce legalne? Czy to są takie nieformalne rodziny, tak jak nieformalne są związki par homoseksualnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
wańka wstańka
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60122746]A to jest w ogóle w Polsce legalne? Czy to są takie nieformalne rodziny, tak jak nieformalne są związki par homoseksualnych?[/QUOTE]
Nieformalne.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60122746]A to jest w ogóle w Polsce legalne? Czy to są takie nieformalne rodziny, tak jak nieformalne są związki par homoseksualnych?[/QUOTE] Legalne i nie. Jest skomplikowane i dlatego potrzebna jest równość małżeńska. Jest sobie Pan Kowalski. Ma żonę Kowalską i syna Kowalskiego. Pan i Pani Kowalska się rozwodzą. Pan Kowalski z synem zamieszkują z Panem Nowakiem. Kowalski ma syna i nic tego nie zmieni, problem polega na tym że jego sytuacja prawna jest po prostu zła ale realnie dziecko wychowuje się w rodzinie jednopłciowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś kojarzę autobiografię kobiety wychowanej w homoseksualnych związku przez matkę i jej partnerkę, ogólnie pani ma żal do matki, że nie współwychowywał jej ojciec.ale to złożony problem.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2016-05-10 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.