|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() Mój dziś na spacerze w sumie ponad godzinę spał i jeszcze pod wieczór 2 razy przysnal po karmieniu, podejrzane ![]() Oby w związku z tym nie postanowił nie spać w nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Raczkowanie
|
Mieta moj tez sie na bok przekreca do cycka, widac ze wie juz o co cho
![]() Dotka czemu przed badaniem dziecko lepiej nakarmic? Pyt bo nas tez to czeka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zakorzenienie
|
Dotka super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
Dotka, super że morfologia wyszła ok.
Malwi, szybko go spacyfikowałaś ![]() Ewusia, oby w nocy tez pospał. Ja mojej na spacerze też staram się rozrywkę zapewnić, drzewa, zabawki... tylko ona by chciała na ręce, żeby lepiej widzieć a mi się nie zawsze chce ją targać i jeszcze wózek pchać. No wiecie, jak gdzieś stanę, to wyjmę, a wózek stoi obok, ale jak chce gdzieś przejść i ją wkładam do wózka to wtedy protest. Najlepiej wtedy jest w dwie osoby. A dzisiaj na przykład musiałam ją przewinac, bo mi kupę strzeliła w czasie jedzenia, i przewijałam ją na ławce, to się jej bardzo na tej ławce spodobało ;-) Poszłam na jogę i proszę TŻ-ta, żeby ją wykąpał tuż przed moim powrotem, żebym mogła już wejść i od razu nakarmić. Wracam a tam mała już umyta, i kończy jeść z butelki właśnie - oczy zamknięte, pełny odlot. No i na razie śpi. Podejrzane, bo zasnela o 21, godzinę wcześniej niż zazwyczaj. Oby jeszcze się nie obudzila przed północą, ostatnio koło 2 jakieś karmienia sobie robiła.
#3575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Malwi nerwowo odliczam dni do powrotu i też lecę na kawie. A powinnam na melisie...
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Ruda brawa dla Tzta! |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
Przed pobraniem sie karmi bo lepiej nawodniony organizm i dobrze wtedy krew leci
![]() ![]() Ruda, brawo dla meza ![]() Ewusia oby noc byla przespana ![]() ![]() Wituś ![]() ![]() Uspilam... Po wielkich bojach dzisiaj bo malz zle go odlozyl do lozeczka i sie rozbudzil. Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Casaa niech spi do rana
![]() Dziewczyny na spacerach jak dziec ms buzie filtrem 50 posmarowana to wystawiacie do słońca? Czy trzeba zakrywac i tak? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#3579 |
Raczkowanie
|
Jaaa ale dziś była walka, 1.5h cycek usypiał...
Mojakaren, nie wystawiam, bo moja się denerwuje wtedy 😎 jakby się nie wkurzała, to pewnie nie zwracałabym dużej uwagi byle bardzo długo tak na leżała. Spokojnej nocy wszystkim! 😊 Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-10 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ruda zazdroszcze ze TZ taki ogarniety ![]() Magda krew bedzie łatwiej leciec, ja tez zawsze duzo pije przed pobraniem ![]() moja tez juz spi ale boje sie ze niedługo zrobi pobudke na jedzenie bo jak zaczełam ja karmic po kapieli to TZ tak głosną smarknął że sie rozproszyła i juz nie chciała wiecej ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() a w ogole przyszły mi staniki, fajne są ale jeden chyba odeślę bo dwa czarne chyba nie sa mi potrzebne, teraz jeszcze jakis jasny musze wybrac |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Karmi sie przed badaniem bo latwiej krew leci
![]() Magda ja bym w chuscie brala (kolka najlepiej) ale dlatego ze jak z zyly biora to go i tak musze utulic czyli jak masz w wozku to wyjac. Jak z palca to raz na spiocha mu pobraly jak w foteliku byl ![]() Dzisiaj wzielam go na rekach ale udalo mi sie pod labem zaparkowac,co jest tam rzadkoscia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Ja zakrywam bo się złości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Ej myslicie ze pytac pediatry o rozszerzanie diety - co sadzi czy sie nie denerwowac? Ma z 70 lat wiec i poglady takie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Kasia, no sama w szoku byłam
![]() Karen, ja nie wystawiam do słońca, bo po pierwsze wkurza ją słońce jak jej świeci, po drugie boję że też żeby jakiegoś udaru nie dostała. Tyle, że jak czasem wyjdziemy na chwilę na słońce to się nie martwię.
#3585 |
Zakorzenienie
|
Dotka mam ten sam dylemat. A ja w sumie znam zdanie mojej pediatry, po 4.miesiącu. A ja chcę czekać tak do 5.5-6 miesiąca.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Czarnula wlasnie nie wiem czy pytac i sie wkurzac czy olac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na fb mnie zaskoczyło, że dziewczyny już podają słoiczki, ale w sumie sama jestem ciekawa jak młoda będzie reagowała. Ale poczekam jeszcze.
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ma 4 miesiące i 2 tygodnie i próbował dyni, tyle co on zjadł to sama musiałam dojadac prawie cały słoiczek, a kupiłam taki malutki. Marchewkę już mu sama ugotuje, ale to dopiero za dwa tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zadomowienie
|
Dotka a po co? Ja nie widzę potrzeby, swoją wiedzę mam, pewna decyzji jestem
![]() ![]()
#3590 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie powiem tez jestem ciekawa jak moja bedzie reagowała ale my jeszcze 4 msc nie mamy wiec jeszcze musze czekać ![]() oj już kweka kurcze godzine tylko dospała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy hmm mysle ze mogla sie nie spotkac, u nas wiocha
![]() No nic, zobaczymy. Dzisiaj tylko jedna oobudka o 4:30. Zbieramy sie na szczepienie. I boziuuu tak mnie tz wczoraj wkur.wil ze szok. Naprawde czaswm mam ochote przywalic mu czyms ciezkim zeby sie ocknal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3593 |
Wtajemniczenie
|
Super Kinia ze młodzieży smakuje
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj pobudka o 3 - podobno ok 1 coś pokrzykiwała a ja nie słyszałam
![]()
#3595 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Raczkowanie
|
Hello 😊
U nas dziś jedna pobudka, ale nie wiem o której, bo nawet na zegarek nie zerknęłam, tylko przypiełam do jadłodajni i poszłam spać 😆 Za to o 6:20 rozpoczęłyśmy dzień, ale na szczęście Młoda właśnie przysypia przy cycku, więc jest szansa na śniadanie o ludzkiej porze 😊 Planuję dziś Młodą wytargać na dłuuugi spacer. U nas pięknie, aż chce się żyć ![]() Dotka, ja bym zapytała z ciekawości 😛 od razu z zaznaczeniem, że ja planuję tak i tak. Wy dziś szczepicie? My za 2 tygodnie dopiero, bo na teraz terminów już nie było 😕 a w przyszłym tygodniu nie chcę, bo w sobotę impreza rodzinna i duże prawdopodobieństwo, że ktoś będzie chory.... Przy okazji - widziałyście gdzieś fajne skórzane czarne albo brązowe baleriny? Nie lakierowane ![]() I jeszcze materiałowych balerinek szukam... i nieobcierających sandałków.... Ech, właśnie z przychodni zadzwonili że za 2 tygodnie lekarki nie ma i szczepienie na 7 czerwca dopiero... 10 tygodni odstępu będzie. Nie ma to znaczenia że będzie większy odstęp niż zalecane 6 tygodni? Nawet nie mam tel do tej pediatry ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-11 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
A Dotka ja do szpitala idę na piechotę bo mam 5 min jak się spieszę, a jak mam czas to 10 min :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
To tak mlodziez wieczorem nie pospala dlugo, przyszedl tz, pies sie rozszczekal no i tyle bylo ze spania, ale chwile pozniej spacyfikowalam go i spal! 2 pobudki w nocy, a tak to najadl sie i spal dalej! Dziewczyny wyspalam sie. Glowa mnie nie boli, cudownie jest!
Ruda no to pieknie, moze to bedzie sposob na Kornelie? Co do rozszerzania diety myslalam o tym, ale tz mowi ze jak zalecenia co do 6msc, to czekac. Juz tyle karmie, ze te 2 miesiace nie robia roznicy. Chociaz mam czasami ochote zapchac go czyms innym, zeby cycom dal chwile odpoczac.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Rozeznanie
|
Dotka moze pora ją uświadomić, pewnie predzej czy później i tak bedzie poruszony temat diety wiec cos czuje ze cie ta rozmowa nie minie
![]() Mięta ja mam takie z CCC http://ccc.eu/en/woman/catalog/all/346609 w zeszłym roku kupiłam, ładne są ale mnie obtarły ![]() plus wczesnego wstawania jest taki ze godzinke sie pobawi i drzemka ![]() nie bedzie opóźniona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, kolejny upalny dzień się szykuje.
Co do rozszerzania diety, nie planowałam mu dawać po 4 tylko po 6, ale po rozmawie z pediatra stwierdziliśmy, że spróbujemy. Myślę że każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej i krzywdy mu zrobić nie chce. My jeszcze w łóżku, wstawać się nie chce, Szymek patrzy na dziurki w oknie. Ma ktoś rolety zewnętrzne co jak się nie do końca zasunie to są dziurki? Przecież on potrafi godzinę leżeć i się na nie patrzeć. ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Malwi do momentu aż nasze maluchy zapchaja się czymś bez naszego mleczka to jeszcze długa droga. ![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-05-11 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.