Śląskie Panny Młode cz.III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-10, 08:48   #3601
aqgatta58
Zadomowienie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III

Paulina bo widzę że mieszkamy bardzo blisko siebie, masz już zamówione kwiaty w jakiejś kwiaciarni? Albo jakaś kwiaciarnie upatrzona?
Doczytałam że będziesz dopiero szukać. Masz coś mniej więcej na oku?

Edytowane przez aqgatta58
Czas edycji: 2016-05-10 o 08:50
aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-10, 09:46   #3602
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aqgatta58 Pokaż wiadomość
Paulina bo widzę że mieszkamy bardzo blisko siebie, masz już zamówione kwiaty w jakiejś kwiaciarni? Albo jakaś kwiaciarnie upatrzona?
Doczytałam że będziesz dopiero szukać. Masz coś mniej więcej na oku?
Cześć A skąd jesteś?
Kwiatów jeszcze nie zamawiałam, pytałam w jednej kwiaciarni, na Bytkowie k Lidla, "Kwiaciarnia u Krzysia" - Pani mi wtedy ok 200 zł powiedziała. Nie orientowałam się jeszcze w innych, jeszcze mam trochę czasu, 2-3 tygodnie przed ślubem trzeba już gdzieś zamówić. U mnie problem jest taki, że ślub mamy 30.07 - a ja ubzdurałam sobie, że chcę bukiet z białych piwoni taki najzwyklejszy, klasyczny, wiem, że w tym terminie będzie ciężko z normalną ceną za piwonie i wciąż się waham, czy nie zdecydować na inne kwiatki.
W pobliżu mam jeszcze jakies 3-4 kwiaciarnie, więc wybiorę tę najbardziej korzystną cenowo.
Zastanawiałam się też nad tym, żeby samej zrobić bukiet, ale jechać specjalnie do Tychów na giełdę dzień przed to trochę mi nie po drodze

A Ty masz coś gdzieś upatrzone?
Paulina99999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-10, 16:58   #3603
aqgatta58
Zadomowienie

Ja z Chorzowa ale w Siemianowicach też przez jakiś c,as mieszkałam. Właśnie nie mam nic upatrzonego dlatego szukam jakiś porad :-D kiedyś na starym Bańgowie była fajna kwiaciarnia, ale ślubnych nie widziałam w jej wykonaniu ale takie bukieciki urodzinowe ładne robiła. Ja nawet nie wiem jakie kawiaty chce, choć skłaniam się na hortensje. Bukiet ma być biało- chobrowy, z przewaga białego. Jak coś wynajdziesz fajnego to daj znać.
Stary 2016-05-10, 20:39   #3604
taedio
MerDer 4ever

Ja sie waham miedzy nowym studiem florystycznym "czerwone róże" w centrum i studiem florystycznym w michałkowicach naprzeciwko tego dużego parkingu ostatnio tez brałam bukiet dla mamy na urodziny z kwiaciarni "secret garden" na powstańców i moim zdaniem był śliczny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-05-11, 09:07   #3605
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja sie waham miedzy nowym studiem florystycznym "czerwone róże" w centrum i studiem florystycznym w michałkowicach naprzeciwko tego dużego parkingu ostatnio tez brałam bukiet dla mamy na urodziny z kwiaciarni "secret garden" na powstańców i moim zdaniem był śliczny
Ta kwiaciarnia na przeciwko parkingu w Michałkowicach --- byłam tam w pazdzierniku zamówić bukiet dla znajomych na ślub, kurde, wyglądał tak obciachowo, że jak go wręczaliśmy to trzymałam go do góry nogami jakieś piórka poprzyklejane i złoty brokat, o mamo .
Pomimo tego myślałam, żeby też tam pójść się dopytać, bo co to za sztuka związać w kupę kilka piwoni Jeśli chcesz to też zapytam o Twój, tylko powiedz co Cię dokładnie interesuje. Mieszkam niedaleko, więc mogę podejść w każdej chwili
Właśnie też myślałam o "Studiu Florystycznym Czerwone róże", ale ani tam jeszcze nie byłam, ani nic nie wiem na ich temat, a Ty pytałaś może?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Ja z Chorzowa ale w Siemianowicach też przez jakiś c,as mieszkałam. Właśnie nie mam nic upatrzonego dlatego szukam jakiś porad :-D kiedyś na starym Bańgowie była fajna kwiaciarnia, ale ślubnych nie widziałam w jej wykonaniu ale takie bukieciki urodzinowe ładne robiła. Ja nawet nie wiem jakie kawiaty chce, choć skłaniam się na hortensje. Bukiet ma być biało- chobrowy, z przewaga białego. Jak coś wynajdziesz fajnego to daj znać.
Dam znać jak coś wynajdę
Stary 2016-05-11, 10:14   #3606
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Paulina99999 Pokaż wiadomość
Ta kwiaciarnia na przeciwko parkingu w Michałkowicach --- byłam tam w pazdzierniku zamówić bukiet dla znajomych na ślub, kurde, wyglądał tak obciachowo, że jak go wręczaliśmy to trzymałam go do góry nogami jakieś piórka poprzyklejane i złoty brokat, o mamo .
Pomimo tego myślałam, żeby też tam pójść się dopytać, bo co to za sztuka związać w kupę kilka piwoni Jeśli chcesz to też zapytam o Twój, tylko powiedz co Cię dokładnie interesuje. Mieszkam niedaleko, więc mogę podejść w każdej chwili
Właśnie też myślałam o "Studiu Florystycznym Czerwone róże", ale ani tam jeszcze nie byłam, ani nic nie wiem na ich temat, a Ty pytałaś ?

Mój narzeczony tez tam niedaleko mieszka w związku z czym codziennie tamtędy przejeżdzam :p ale dzięki ogólnie ta babka to jest już tam jakby nasza "znajoma" bo mama Tz i Tz na wszystkie okazje biada stamtąd kwiaty. Mnie ta babka tak średnio pasi bo zawsze robi bukiet pod siebie a nie pod klienta z tego drugiego studia florystycznego braliśmy raz kwiaty na początku ich działalności i były ładne ale o ślubny bukiet nie pytałam
Stary 2016-05-11, 10:21   #3607
aqgatta58
Zadomowienie

Ja wczoraj oglądalam na stronie kwiaciarnie zielona oliwka ale z Katowic są, nawet ładne te bukiety w galerii. Jak nic bliżej nie znajdę to chyba wezmę od nich. A dekoracje wam ktoś kościół czy same się tym zajmujecie?

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-11, 10:25   #3608
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
Ja wczoraj oglądalam na stronie kwiaciarnie zielona oliwka ale z Katowic są, nawet ładne te bukiety w galerii. Jak nic bliżej nie znajdę to chyba wezmę od nich. A dekoracje wam ktoś kościół czy same się tym zajmujecie?

Idę właśnie dziś do kancelarii po kartkę na zapowiedzi i się dowiem co do kościoła, bo nie wiem. Na szczęście w lokalu strojenie mamy w cenie.
Dla mnie Katowice to troche daleko, tzn pod tym względem, że szkoda mi czasu w ten dzień na jeżdżenie po mieście

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Mój narzeczony tez tam niedaleko mieszka w związku z czym codziennie tamtędy przejeżdzam :p ale dzięki ogólnie ta babka to jest już tam jakby nasza "znajoma" bo mama Tz i Tz na wszystkie okazje biada stamtąd kwiaty. Mnie ta babka tak średnio pasi bo zawsze robi bukiet pod siebie a nie pod klienta z tego drugiego studia florystycznego braliśmy raz kwiaty na początku ich działalności i były ładne ale o ślubny bukiet nie pytałam
Wiesz, że mojej teściowej też robi piękne, przynajmniej tak teściowa twierdzi, ale ona ma gust, więc jej wierzę, nie wiem czemu wtedy akurat Panią poniosła fantazja No nic, będę jeszcze pytać, jak coś znajdę to dam Wam znać
Stary 2016-05-11, 10:38   #3609
aqgatta58
Zadomowienie

My też mamy w lokalu strojenie, w sobotę jedziemy zobaczyć jak sala wygląda bo menadżerka nas zaprosiła przed weselem jakimś. Paulina a gdzie wesele odprawiacie? Właśnie dla mnie też trochę daleko ale TZ jechałyby jak co, w czasie moich przygotowań.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

A biżuterię już macie? Ja chodzę i szukam i starcjonarnie nic mi się nie podoba. W aparcie same strojne swiecidełka jak na sylwestra, jakoś mało eleganckie albo perły. Myślam o novia blanca ale stacjonarnie ich nie ma.

Stary 2016-05-11, 10:45   #3610
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
My też mamy w lokalu strojenie, w sobotę jedziemy zobaczyć jak sala wygląda bo menadżerka nas zaprosiła przed weselem jakimś. Paulina a gdzie wesele odprawiacie? Właśnie dla mnie też trochę daleko ale TZ jechałyby jak co, w czasie moich przygotowań.
A ja powiem Ci, że my mieszkamy razem, blok obok mieszkają rodzice mojego TŻ i w dniu ślubu ja będę u nas, a moj narzeczony u rodziców, więc daleko jeździć nie będziemy Wesele mamy 30.07 w Dworze Hubertus w Piekarach Śląskich, a Wy?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

A biżuterię już macie? Ja chodzę i szukam i starcjonarnie nic mi się nie podoba. W aparcie same strojne swiecidełka jak na sylwestra, jakoś mało eleganckie albo perły. Myślam o novia blanca ale stacjonarnie ich nie ma.
Biżuterii jeszcze nie mam,ale wiem co chcę kupić i gdzie. W salonie gdzie suknię kupowałam, a było to na Paniówkach w Fasson, tam mierzyłam też biżuterię i na pewno coś wybiorę tam, mają z Swarovskiego, na ich stronie możesz podejrzeć w zakładce Dodatki ślubne. Rozglądam się też w Aparcie, Kruku i innych, ale nie znalazłam nic odpowiedniego, chyba, że jeszcze coś nowego dojdzie do tego czasu.
Stary 2016-05-11, 10:46   #3611
aqgatta58
Zadomowienie

My też mieszkamy razem w Patio Parku w Katowicach.

Zobaczę sobie stronę tego salonu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-11, 10:54   #3612
taedio
MerDer 4ever

My zamieszkamy razem po ślubie w mieszkaniu Tż (jego rodzice akurat skończą remontować dom i się wyprowadzą ) także Paulina będziemy chyba jakimiś sąsiadkami

Nie zastanawiałam się nad biżuterią jeszcze, nawet nie wiem co mi będzie pasować.. ale jak będę coś brała to z Onyxa na Bytkowie
Stary 2016-05-11, 11:02   #3613
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
My zamieszkamy razem po ślubie w mieszkaniu Tż (jego rodzice akurat skończą remontować dom i się wyprowadzą ) także Paulina będziemy chyba jakimiś sąsiadkami

Nie zastanawiałam się nad biżuterią jeszcze, nawet nie wiem co mi będzie pasować.. ale jak będę coś brała to z Onyxa na Bytkowie
Kurde, ekstra! pewnie się zaraz okaże, że znamy się z widzenia hehe
Stary 2016-05-11, 11:47   #3614
cherry1988
Raczkowanie

Cytat:
Ładne kolczyki widziałam w YES, ale nie mogę dopasować żadnej bransoletki do nich i chyba będę szukać czegoś innego.. Oczywiście nie umiem sobie wyobrazić jak dodatki będą wyglądać z moja suknią

13.10.2013r.

06.12.2014r.

13.08.2016r.
cherry1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 12:07   #3615
aqgatta58
Zadomowienie

U jubilera u którego robiliśmy obrączki można wypożyczyć biżuterię na przymiarke sukni, wpłaca się równowartość a przy zwrocie oddają, ale tam też nic w oko mi nie wpadło

Stary 2016-05-11, 12:31   #3616
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
U jubilera u którego robiliśmy obrączki można wypożyczyć biżuterię na przymiarke sukni, wpłaca się równowartość a przy zwrocie oddają, ale tam też nic w oko mi nie wpadło

a w salonie gdzie suknie kupiłaś nie masz możliwości?
Stary 2016-05-11, 12:36   #3617
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Kurde, ekstra! pewnie się zaraz okaże, że znamy się z widzenia hehe
Haha może

W której parafii ślub? :P
Stary 2016-05-11, 12:44   #3618
aqgatta58
Zadomowienie

Cytat:
a w salonie gdzie suknie kupiłaś nie masz możliwości?
Chyba nie

Stary 2016-05-11, 12:48   #3619
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
Haha może

W której parafii ślub? :P
W Parafii przy dużym parkingu
a Wy?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Chyba nie

A kiedy masz ślub? dwa tygodnie przed moim ślubem mam przymiarki w salonie, możesz się ze mną zabrać i obejrzeć co mają w rzeczywistości to inaczej wygląda jak na zdjęciach.

Edytowane przez Paulina99999
Czas edycji: 2016-05-11 o 12:50
Stary 2016-05-11, 13:28   #3620
aqgatta58
Zadomowienie

Cytat:
W Parafii przy dużym parkingu
a Wy?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

A kiedy masz ślub? dwa tygodnie przed moim ślubem mam przymiarki w salonie, możesz się ze mną zabrać i obejrzeć co mają w rzeczywistości to inaczej wygląda jak na zdjęciach.
16 lipca

Stary 2016-05-11, 14:34   #3621
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
16 lipca

kurde! no to nie uda się, bo ja wtedy mam przymiarki
Stary 2016-05-11, 15:57   #3622
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:

Mialam od nich kwiaty, ale nie bylam na 100% zadowolona. Obsluga byla mila i dostarczyli kwiaty do domu wiec pod tym wzgledem nie mam zadnych zastrzezen.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg thumbnail_My_006.jpg (86,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-05-11, 16:25   #3623
aqgatta58
Zadomowienie

Ładny ten bukieciki, czemu nie byłaś zadowolona? A jak z trwałościa?

Stary 2016-05-11, 16:31   #3624
AGUSIAE
Raczkowanie

Cytat:
Ładny ten bukieciki, czemu nie byłaś zadowolona? A jak z trwałościa?

Niektore kwiaty byly troche "zdechle". Bukiet nie byl dla mnie az tak wazny wiec nie mial on wplywu na nasz dzien
Stary 2016-05-11, 16:33   #3625
Dagsy
Raczkowanie

Cytat:
Nam nikt o żadnej kartce nie mówił, sama też nie wiedziałam, no cóż, będzie okazja, żeby rodziców odwiedzić
My mamy możliwość z lokalem podpisać umowę na odwóz gości i chyba tak zrobimy, nie będziemy nigdzie szukać, bo cena przystępna. A Wy ile będziecie płacić?
Winietki ręcznie robione są super, pokażesz swoje jak zrobisz?
Ja niestety nie mam na to czasu, więc będę zamawiać, czekam tylko na potwierdzenie ilości gości, cena ok 0,40 zł/ 1 szt. I zawieszki na alkohol też, nie chcemy naklejek na wódkę, bo w lodówce się pomarszczą i będą brzydko wyglądać.

A co macie na podziękowania dla rodziców?
Na dwa busiki do odwozu płacimy 750zł - robiliśmy estymacje ile będzie tras do ogarnięcia, busiki 8 osobowe. Każdy bus w ma w tej cenie do przejechania 140km.
Winietki na pewno pokażę, ale raczej będę się nimi zajmować tydzień przed weselem, bo mam tydzień urlopu Bardziej ze względu na to, że nie mam gdzie ich składować tak by się nie poniszczyły. Zawieszki myślę, że zrobię wcześniej, bo to można gdzieś upchać
Na podziękowanie dla rodziców nadal nie wiem... ale będziemy szli raczej w kierunku typu: obiad w restauracji/spa/wycieczka... konkretnie się nie rozglądałam jeszcze. A ty masz już pomysł?
Dagsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 16:49   #3626
aqgatta58
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGUSIAE Pokaż wiadomość
Niektore kwiaty byly troche "zdechle". Bukiet nie byl dla mnie az tak wazny wiec nie mial on wplywu na nasz dzien
Zdechłe? No to odpada :-(

Stary 2016-05-11, 17:18   #3627
lenka990
Zaszynszylowana

co do kwiaciarni to ostatnio jak byłam u nas na sali ( zamontowali oświetlenie led) to spotkałam kobitki które prowadzą kwiaciarnie. Mama z córką ( córka ma wesele na tej samej sali). Chyba zaryzykuje i od nich wezmę. Na fb są "chwila dla kwiatów".

Biżuterie mam kupioną z Areto Biju

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 19:28   #3628
orion_lady
Rozeznanie

Jedna z was szukała taniego DJa, mogę polecić tego który był na moim weselu, jest z Dąbrowy Górniczej albo Sosnowca, mieliśmy wesele do 24:00 i zapłaciliśmy 700zł w tamtym roku, więc za "pełne" nie powinien wziąć więcej niż 1500zł. Polecili nam go na sali weselnej, często u nich gra też sylwestry itp - Mariusz Frejus tel.889 369 627
orion_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-12, 21:43   #3629
KaKa2061
Raczkowanie

Hej wszystkim! U mnie pojawiła się wreszcie data - 12.11.2016 Sala zaklepana, dj zaklepany, msza zamówiona, suknia - powoli się rodzi pomysł w głowie.

12.11.2016r.
KaKa2061 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 06:38   #3630
Dagsy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaKa2061 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim! U mnie pojawiła się wreszcie data - 12.11.2016 Sala zaklepana, dj zaklepany, msza zamówiona, suknia - powoli się rodzi pomysł w głowie.
Super
Gdzie wybraliście salę?
Dagsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości