|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
|
|
|
|
#3182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że to się bierze czasami z tego, że wielu facetów boi się odpowiedzialności. Nie potrafią pogodzić się z tym, że mając stałą partnerkę, muszą pogodzić się z zaończeniem kawalerskiego życia. Zaczynają tęsknić do czasów, w których mogli żyć bez zobowiązań i do woli podrywać kobiety z nadzieją, że któraś skusi się na małe co nieco (ach, ten dreszczyk emocji!). Przeraża ich fakt, że musieliby dbać o swój związek, wspierać, czasami ustępować, dawać coś od siebie - oni są przyzwyczajeni do tego, że jak coś się zepsuje (nawet, jeśli z cih winy), to się to wyrzuca, zamiast naprawiać. Ja jak patrzę na facetów w wieku od 20 do 30 lat, to widzę dużych chłopców, którzy nie są przyzwyczajeni do tego, że cokolwiek się od nich wymaga - najważniejszą wartością jest dla nich chwilowa przyjemność, której można doświadczyć już teraz, zaraz. Jakiś czas temu byłam na imprezie świadkiem sytuacji, w której chłopak zostawił swoją pijaną dziewczynę na kanapie, a sam pobiegł tańczyć i ostatecznie wybzykać inną. Kiedy zapytałam swojego znajomego, co o tym myślisz, to tylko wzruszył ramionami i powiedział: "To normalne. On po prostu wybrał to, co w danej chwili było dla niego lepsze". Nie wiem, gdzie zawędrujemy jako ludzkość, skoro takie zachowania nie będą piętnowane. Na szczęście zdarzają się wyjątki. Wczoraj rozmawiałam z pewnym mężczyzną, którzy na określenie "szarpać jak Reksio szynkę" stwierdził, że one by tak nigdy by tak o kobiecie nie powiedział, ponieważ kobiety należy szanować, również w słowach. |
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam wrażenie,że normalnych facetów nie idzie znaleźć.
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
Oni się nie zdradzali w żaden sposób? Raz spotkałam takiego faceta, utrzymywał ze szuka zwiazku, ale po 2-3 spotkaniach można było spokojnie poznac o co mu naprawdę chodzilo..
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Mój się nie zdradzał. Zawsze był osobą bardzo słowną, odpowiedzialną. Żadnych niedopowiedzeń, niedomówień, żadnych tajemnic. Umieliśmy szczerze usiąść i porozmawiać o trapiących nas problemach, a ja czułam, że mogę na niego liczyć. Myślę, że niektórzy się po prostu dobrze kryją - jest wielu takich, którzy prowadzą podwójne życie latami i nawet przez rodzinę czy znajomych są postrzegani jako idealni mężowie i ojcowie.
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiele razy zostałam oszukana, facet obiecywał złote góry, mówił jakie ma dobre intencje, opowiadał historie o tym jak został zraniony w przeszłości. Ja wreszcie zaufałam, była wspólna noc i facet znika. Nie zdarzyło mi się to tylko raz, ale parę razy. Na przestrzeni kilku lat. Smutne, ale niestety niektórzy mogą być świetnymi aktorami.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
Ja nigdy się na oszusta nie nadziałam, ale w ciągu życia zaufałam jedynie trzem mężczyznom i to najszybciej po półtorej roku. Słowa dla mnie nic nie znaczą, liczą się jedynie czyny. Co więcej - słowa, obietnice, zapewnienia - zniechęcają mnie. Wydaje mi się, że uczciwy człowiek nie musi zbyt często zapewniać o swojej uczciwości...
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Za to cały czas daję się nabierać na to, że facet mnie po prostu lubi jako człowieka, a zawsze okazuje się, że wcale o to nie chodzi
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dość dobrze odsiewam, ale za dużo widzę obok
Sama zostałam mocniej zrobiona w konia raz, dawno i nadal jestem uważna ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Też miałam takich 'kolegów'... |
|
|
|
#3191 |
|
BAN stały
|
Wydaje mi się, że często może być, że na tych normalnych być może nie zwracacie uwagi, bo np. nie wiem...nie są powalająco przystojni ani przebojowi jak ich koledzy badboye, którzy tak chętnie później łamią dziewczęce serca. Pojawił się zresztą fajny link tu na forum odnośnie badań statystycznych na temat wyborów kobiet i mężczyzn, co prawda na portalach randkowych, ale zawsze to daje do myślenia.
Np. na tinderze faceci średnio "lajkują" ok. 45% dziewczyn, podczas gdy one robią to jedynie jakieś 17% czasu - są nieporównywalnie bardziej wybredne, czego nauczyło ich zapewne życie = mam powodzenia, faceci do mnie podbijają, więc mogę wybrzydzać :P I faktycznie jest wrażenie, że trwa w najlepsze polowanie na top 20% facetów (pod względem wyglądu i pewnie statusu też), siłą rzeczy dla wszystkich dziewczyn nie starczy - no chyba, że będą tam wspomniani ruchacze, którzy skorzystają z faktu swojego powodzenia i wówczas np. 10% ruchaczy wykorzysta 25-35% kobiet, bo w końcu one pragną tych najlepszych. To tylko teoria na podstawie tego filmu, jakieś ziarnko prawdy tam może być ![]() Super jeszcze dziś widziałem komentarz odnośnie różnicy na temat prawdziwej miłości: "Jest różnica pomiędzy potrzebą i miłością i wielu ludzi je myli. Kiedy kogoś kochasz, to nigdy nie przestajesz, miłość to miłość, ona nie umiera, ona potrzebuje zmiany i w ten sposób możesz zobaczyć różnicę. Gdy ktoś Ci mówi, że przestał Cię kochać to znaczy, że tak naprawdę nigdy Cię nie kochał. Potrzebował Cię wtedy, a teraz już nie." Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-05-11 o 18:41 |
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze to a niby na co ludzie maja zwracac uwage na tinderze jak nie na wyglad? Dopiero na kolejych spotkaniach werifikuje sie charakter.
Po drugie: czemu ludzie zawsze mysla, ze osoby ladne musza byc puste i lamiace srca a brzydale sa dobrzy i kochajacy?!?
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
#3193 |
|
BAN stały
|
No wiadomo, że tu liczy się wygląd (w 71% bodajże, opis może z 15% jak dobrze pamiętam
). Chociaż i tak na podstawie wyglądu i stylu pisania idzie już chociaż z grubsza odsiać osoby ogarnięte od tych mnie ogarniętych.Osoba ładna nie musi być pusta, a brzydka nie musi być cudowna, nie o tym był wpis tylko o tym, że kobiety na tinderze są ekstremalnie wybredne. Skoro są wybredne, to znaczy, że wybierają tych najlepiej wyglądających. Gdyby wszyscy ładni byli idealni....to skąd byłoby tyle wpisów z serii "dziś ciężko o normalnego faceta"?
|
|
|
|
#3194 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do tego dochodzi też kwestia osobistych preferencji. Znam np. kobiety, którym podobają się niscy mężczyźni. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3195 |
|
BAN stały
|
Wiadomo, osoby atrakcyjne bardziej się wyróżniają. Aczkolwiek tak jak słusznie napisałaś - liczą się osobiste preferencje. Masz facetów, dla których kobieta musi być szczupła (czyt.: chuda) jak modelka z wybiegu. Ja z kolei zdecydowanie w drugą stronę, lubię nieco większe i krągłe kształty, od razu się fajniej gada z taką koleżanką z pracy
Charakter też jest brany pod uwagę i to bardzo, ale pod warunkiem, że wpierw pasuje wygląd. Ja raczej wybrałbym ok wygląd+świetny charakter niż vice versa.I w sumie z tymi kryteriami też różnie, bo czasami takie w miarę ładne dziewczyny to jakoś niespecjalnie zwracają na mnie uwagę, a zdarzyło się parę razy, że takie naprawdę dla mnie niemal super ( ) to prawie oszalały :P To tak odnośnie "nie podbijaj do ludzi z nieswojej ligi", chociaż ja już teraz nie mam czegoś takiego bo wiem, że sporo sobą reprezentuję w innych obszarach. Pytanie tylko czy ta osoba mnie tu doceni / będzie zafascynowana - takich osób potrzebujemy ![]() A ten cytat to ma zastosowanie nie tylko odnośnie relacji damsko-męskich, ale nawet w ramach tej samej płci, czyli kolegów/koleżanek. Ile razy już tak miałem, ale dzięki temu po czasie wiem kto jest wart prawdziwej uwagi, a kto był przy mnie tylko gdy czegoś potrzebował(a). |
|
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie
![]() Ja już bardziej wierzę w przyjaźń, albo - w przyzwyczajenie. Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-05-11 o 19:23 |
|
|
|
#3197 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
Czyli jak pokocham faceta który mnie zdradzi, przeboleję tę miłość i zakocham się w kimś innym to znaczy że nigdy tamtego nie kochałam? Jeśli mój ukochany zginie w wypadku a ja po jakimś czasie zakocham się znowu to znaczy że nigdy go nie kochałam? Jeżeli z kimś przestaniemy się dogadywać i zgadzać co do priorytetów, rozstaniemy się i stworzymy nowe związku to automatycznie wszystkie uczucia które były pomiędzy nami nie miały racji bytu i były kłamstwem? Co za okropne, bezuczuciowe i pozbawione empatii podejście do miłości.
|
|
#3198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3199 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
#3200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Wielu ludzi powie Ci, że w praktyce zetknęło się z UFO. Sądzę jednak, że podobnie jak w przypadku miłości takie "zetknięcie się" wymaga od człowieka sporo dojrzałości, a to jest w dzisiejszych czasach cecha raczej deficytowa". |
|
|
|
|
#3201 |
|
on tired little feet
|
Dokładnie.
|
#3202 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
- Jak Cię facet zdradzi, to przede wszystkim problem był po jego stronie, a nie po Twojej - jak ktoś umrze to też chyba trochę inna sprawa od zwykłego odejścia - To ostatnie to dopiero pierwszy rozsądny punkt. Niekoniecznie uczucia był kłamstwem, ale nie były one z gatunku tych najsilniejszych i najprawdziwszych. Być może to w ogóle nie była miłość, tylko fascynacja dla jednej ze stron. Każdy to inaczej interpretuje. Zauważ, że tu jest mowa o prawdziwej miłości, a nie o fascynacji czy czystym pożądaniu fizycznym (co często bywa jedyną pobudką do trwania w związku). Uczucie jest dużo silniejsze. I jak ktoś nagle rezygnuje to chyba jednak takiego silnego uczucia nie miał. |
|
|
|
|
#3203 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
![]() Co z tego po czyjej stronie był problem? Skoro miłość się skończyła z jakiegoś powodu, u jednej strony szybiej u drugiej po dłuższym czasie, to według twojego cytaciku nie była prawdziwa. Czemu? Bo kochać można raz w życiu oh ah? Jaka inna sprawa? Umarł, a ja się zakochałam po raz drugi. Czyli moja miłość do tamtego się skończyła. Czyli nigdy nie była prawdziwa Daruj sobie te "zauważ". Tak, zauważam, jest tu mowa o miłości, a nie o fascynacji czy pożądaniu. I ja cały czas mówię o miłości, to ty wyciągnąłeś inne uczucia i pożądanie. Kto daje ci prawo o decydowaniu że pomiędzy dwójką ludzi nie było miłości bo z jakichś powodów się rozeszli? Skąd ty możesz wiedzieć co pomiędzy nimi było a co nie i dewaluować ich uczucia? Bo taki sobie cytat znalazłeś w necie to będziesz przekonywał że jak się odkochało to się nigdy nie kochało. Bzdura i żenada. Można kochać miliard razy w życiu bo każda miłość jest inna, nie tobie oceniać cudze uczucia.
|
|
#3204 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, Jinx, możesz wysłać mi link do zdjęcia ze swojego avatara? Strasznie mi się podoba. |
|||
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym rownie dobrze Ty moglas ignorowac sygnaly , ze cos jest nie tak, co wcale nie jest takie rzadkie w praktyce. Pisze o tym, bo moja kumpele niedawno zostawil jej dlugoletni facet. Tez uwazala, ze z dnia na dzien, byla bardzo zaskoczona, bo niby nie bylo zadnych sygnalow. Obie wiedzialysmy, ze nie jest to prawda , bo od jaiegos czasu miedzy nimi sie nie ukladalo, jak ze mna gadala, ja mowilam jak to wyglada zmojego punktu widzenia , a ona zaprzeczala, ze przesadzam itd.
|
|
#3206 | ||
|
on tired little feet
|
Cytat:
Cytat:
jinx chodziło o to, że ten argument był mega słaby.
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taka ulubiona kawiarnie w jednym z centr hadlowych, lubie po szkoleniu sobie tam usiasc , posiedziec poobserwowac. Bywam tma kilka razy w tygodniu. I widze, ze sporo par jest mocno usredniona, az mnie to dziwi. Bo zawsze sie mowilo ze np. faceci tylko na wyglad leca itd.. Widzialam sporo par gdzie facet byl taki, ze hoho a dziewczyna przy nim urodowo i aparycjowo odstawala, a np. nadrabiala tzw. stylowa Czasami byly takie potworzyce po solarium w jakichs neonach i to tez mnie dziwilo, bo faceci np. eleganccy. Juz nie zlicze par gdzie faceci byli sredni, a dziewczyny naprawde niezle. Oczywiscie zdarzaly sie pary gdzie on przystojny, a ona piekna, ale to nie bylo az takie czeste. Duzo wiecej widzialam wlasnie takich pomiesznych i usrednionych. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
No przykra sytuacja. To po prostu kwestia braku dojrzalosci i niecheci do konrofronacji. Odciac sie - to proste, bo czlowiek odcina sie, nie ma reakcji, nie ma wyjasnien. Ucieczka od niewygodnej rozmowy. A jakie to ma znaczenie, dlaczego? Najwidoczniej nie chcial z Toba byc. Przeciez jego zachowanie jest bardzo czytelne. A uciekl bo pewnie nie chcial CI mowic tak przykrych rzeczy, skoro tyle Ci naobiecywal.
|
|
#3209 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-05-11 o 20:41 |
|||
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam watek i cały czas tylko związki, relacje damsko-męskie, poszukiwania, narzekania...
A ciekawa jestem, czy jest tu jakiś singiel/ka z wyboru (a nie konieczności), co sobie może znaleźć kogoś, ale zwyczajnie jej/ mu się z różnych przyczyn nie chce?
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Sama zostałam mocniej zrobiona w konia raz, dawno i nadal jestem uważna 

). Chociaż i tak na podstawie wyglądu i stylu pisania idzie już chociaż z grubsza odsiać osoby ogarnięte od tych mnie ogarniętych.