Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-11, 21:09   #4261
Krefetka
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

dostalam maila z 5-10-15:
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:12   #4262
Majeszczak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
dziewczyny ja już po wizycie pani doktor nawet nie przyszło na myśl żeby badać długość kości nosowej tylko sprawdziła czy jest, za to najważniejszy jest fałd karkowy a u mnie wyszedł 3,6 a norma jest do 6 mm. Nawet nic nie wspomniała o amniopunkcji więc nie wiem jaki cel miał poprzedni lekarz mierząc obie kości nosowe..

dziękuję za pomoc
SUPER WIEŚCI!!! Cieszę się razem z Tobą !
Majeszczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:15   #4263
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny lecę spać bo jutro glukoza i muszę wcześnie wstać I pamiętać żeby zrobić siusiu do kubeczka a nie do wc

dobranoc

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:15   #4264
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majeszczak Pokaż wiadomość
SUPER WIEŚCI!!! Cieszę się razem z Tobą !
dziękuję - chociaż nutka niepokoju została..
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:15   #4265
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
W smykolandzie. Torebki były zaklejane i spkojnie soboe odkleilam i pomacalam.
A Ty spryciulo! ) musze tez tak zrobic

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzięki!

Tak, zamierzam prasować wszystko, no oczywiście też z wyjątkiem skarpetek, kocyków.

Dzięki!
Ja już bym poprała i poprasowała ale TŻet mówi, że jak poleży jeszcze w szafce to trzeba będzie prać drugi raz....
Ja bede prac i prasowac mysle ze w polowie czerwca. TP mam na 2 sierpnia, wiec mysle ze bedzie ok tak jak ktoras tu napisala bedzie czas na zlapanie domowych zapachow

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:16   #4266
florencee
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ja już po wizycie pani doktor nawet nie przyszło na myśl żeby badać długość kości nosowej tylko sprawdziła czy jest, za to najważniejszy jest fałd karkowy a u mnie wyszedł 3,6 a norma jest do 6 mm. Nawet nic nie wspomniała o amniopunkcji więc nie wiem jaki cel miał poprzedni lekarz mierząc obie kości nosowe..

dziękuję za pomoc
Super, że pomiar wyszedł w porządku.
Tamten lekarz Cię nastraszył niepotrzebnie... :/ Dobrze, że tak szybko miałaś wizytę i się już dowiedziałaś, że jest ok.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
I tego się trzymaj! Przy dziecku wzrok będzie Ci niezbędny Za wszelką cenę poszukaj okulisty który ci wypisze cc, a jak nie to mu zapłać

Super ten kot, podobny to Twojego

Wszystkiego co najlepsze Wyprawka Antosi wrzucona była przez mnie, super że się przydała.

To dobre wieści z wizyty.
Kiedyś pracowałam w firmie kosmetycznej i tam były produkowane urządzenia do gabinetów kosmetycznych pod dwoma markami jedna na Polskę a druga marka za granicę, oczywiście nie różniły się niczym tylko ceną Może z tymi wózkami jest tak samo?
A co to za roll upsy ananasowe? Poka zdjęcie i przepis!

Coś ok 30 zł. Sama glukoza ok 8zł x3 + pobranie krwi ok 5zł. A robiłam w dwóch różnych labach i cena podoba była.

Tsh i fsh to hormony a one zawsze są drogie (ok 30 zł za sztukę) więc to by potwierdzało ze krzywa też ok 30.

Własnie w szpitalu w którym chcę rodzić podobno w ogóle nie kąpią dziecka, w domu się samemu kąpie po raz pierwszy. Podobno ta maź zabezpiecza też przed zbyt szybkim kontaktem z bakteriami (tymi z którymi dziecko się styka po porodzie) i pozwala na łagodniejsze "zaklimatyzowanie" się dziecka.

A ja dziś byłam na szkole rodzenia. Tak jakoś niespodziewanie wyszło Dziś było o fizjologii karmienia piersią. Dowiedziałam się sporo fajnych rzeczy o tym jak zmienia się mleko po porodzie i w ciągu doby i jak karmić żeby dziecko się najadło. Robiłam notatki jak na studiach I sobie uświadomiłam że jestem strasznie nastawiona na kp! I dostałam gadżety- malusią butelkę avent, smoczek avent, sudocrem, małe op. chusteczek pampers i mnóstwo saszetek jakiś kremów i płynów do mycia no i ulotek ofc! To już skreślam z listy wyprawkowej butelkę i sudocrem
To fajnie, że szkoła spoko i że były prezenty.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
dostalam maila z 5-10-15:
Dzięki, trzeba tam zajrzeć.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:20   #4267
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LiliowaGwiazdka Pokaż wiadomość
Witam, jestem Magda i należe do Wrześniowych mam 2016. Mimo tego chciałabym zapytac Was Sierpniówki ( mądrzejsze o miesiąc ) o sprawe nie dającą mi cały dzień spokoju.

Mysle o PRASOWANIU. Bo prac to i tak bede wszystko w proszku hipoalergicznym, ale co z tym prasowaniem? Ja nigdy, NIC nie prasowalam. Szczerze to nawet nie umiem, a w domu mam zelasko ktore pamieta Mieszka pierwszego...
Bedziecie prasowac? Wszystko?
Czy moze posciel tak, a ciuszki nie? I do kiedy planujecie??

Ja poprasuję tylko ciuszki do szpitala, te całkowicie pierwsze, ale reszty to nieeee leniwa jestem i nic nie pracuje. Ale możliwe ze tż bedzie chciał je poprasować to mu nie bede bronić
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:20   #4268
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny lecę spać bo jutro glukoza i muszę wcześnie wstać I pamiętać żeby zrobić siusiu do kubeczka a nie do wc

dobranoc
Trzymam kciuki za skuteczne zebranie materiału do wszystkich badań. I za wyniki.

Też mi chodziło po głowie, żeby jednak pójść jutro na glukozę i inne badania, ale widziałam przy wejściu do mojego bloku informację, że jutro od 8 będzie przerwa w dostawie prądu. Po ciemku to na pewno nie trafię do kubeczka. Zostaje piątek.
Stary 2016-05-11, 21:21   #4269
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
U mnie w mieście jest parę okulistów na krzyż i jeden jest 'lepszy' od drugiego.. także będę sie starać uzyskać opinie w innym mieście..
dobrze chociaż, że moja ginekolog mnie wspiera.. Na samą myśl, że mogłabym rodzić naturalnie dostaję paraliżu.. ogarnia mnie ogromny strach.. panika Nie boję się bólu porodowego, a pogorszenia wzroku.. Ten strach o wzrok siedzi głęboko w mojej psychice..

To faktycznie miałaś ogromne szczęście, że wadę masz minimalną Widać, że u Ciebie w rodzinie problem ze wzrokiem jest kwestią dziedziczenia.
Ja znowu jestem jedyna w rodzinie z wadą wzroku. Reszta ma sokoli wzrok.
Moja wada jest wrodzona.. zaćma, zespól PHPV (kolokwialnie tłumacząc 'w środku' mam posklejane oko 'błoną' przetrwałego ciała szklistego) i jaskrę wtórną. Nie widzę od urodzenia.
Jedyne szczęście w nieszczęściu to takie, że na pierwszy rzut oka nie widać, że mam chore oko Trzeba się dobrze przyjrzeć.. Czasem, jak oko jest 'zmęczone' to lekko zezuje na bok i je nieświadomie mrużę..także w tym wszystkim taki plus pod względem kosmetycznym:br zydal:

To nawet szybko poszła im ta naprawa
Na pierwszym samochodzie oszczędzisz, ale do drugiego dołożysz więcej niż można było się spodziewać.. Skrzynia biegów to już w ogóle wydatek współczuję..
hmm a jeśli to samochód służbowy to Ty ponosisz koszty za naprawę?
Jejku współczuję takiej wady choć pewnie z czasem człowiek się do wszystkiego przyzwyczaja ... faktycznie dla kobiety to duży plus, że tego nie widać na pierwszy rzut oka.
Wcale nie dziwię się, że boisz się rodzić w takiej sytuacji.
A co do auta służbowego to tak ja bo jestem sobie szefem
więc większe koszty firmy są moją mniejszą wypłatą

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Oragne_tree super, że naprawa nie jest droga! Wiadomo, że rocznik 93 jest super
haha no mam auto w Twoim wieku - nieźle
ma już tyle lat a nie umiem się z nim rozstać bo to jest ze mną praktycznie od czasu jak zrobiłam prawko (12 lat) a wcześniej od nowości było taty ... kocham tą moją różową bestię.
Niestety okazało się, że coś tam jeszcze się zepsuło i na jutro mają jeszcze to coś naprawić, oby też obyło się bez kosztów większych

Cytat:
Iweczka chodzi o maź płodową w której rodzi się dzieciaczek Ma ona działanie ochronne i nawilżające i warto ja zostawić do wchłonięcia się Oczywiście mają mi Tosie ogarnąć z krwi
Też bym chciała żeby Jaśka nie myli

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny . To jeszcze nie wszystkie moje łowy .

Opowiem Wam coś jeszcze: budzę dziś swoją córcię do żłobka a ona do mnie 'Sio!' Ok, mi też nie chciało się wstawać ale żeby potraktować mnie tak od razu jak jakiegoś komara - natręta.... .
Hahah mała pieronica

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Cześć aż mi głupio się odezwać pisałam kiedyś, tylko parę postów w pierwszej części i zamilkłam, ale za to czytam Was regularnie tylko jak już nadrobię to nie mam siły już pisać. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie znowu teraz obiecuje regularnie się udzielać.
Witamy i przyjmujemy z otwartymi ramionami ale przypomnij coś nie coś na swój temat
Nie każdy ma teczki z aktami jak Piernik żeby wszystko pamiętać

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Wiesz, ja mojej mamie kiedyś przez sen powiedziałam coś znacznie gorszego.....:br zydal:Ale byłam już w liceum...

-
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:26   #4270
agnszp
Rozeznanie

Co do kapania dzidzi w szpitalu, to tez sie na to nie zgodzę, poza powodem który tu był poruszany mam tez drugi, znam kilka osob (w tym moj brat) ktore zostały wykapane w szpitalu i posmarowane oliwką, ktora wywołała uczulenie i uwaga, moj brat ma do dzis takie czerwone szorstkie ramiona, a jak był mały to robiły mu sie takie białe krostki :/ nie wiem jak do tego teraz podchodzą w szpitalach ale nie bede ryzykować
Stary 2016-05-11, 21:26   #4271
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Niezapominajka witaj ponownie

Tinkerr pośladki zawsze lekarz odbiera
W UK chyba to trochę inaczej wygląda. Lekarz jest zawsze gdzieś pod ręką, ale porodem kieruje położna.
Stary 2016-05-11, 21:27   #4272
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
florencee Zgadza się , przynajmniej później będę spokojniejsza, że wszystko jest . Zamówiliśmy wózek firmy Anex Sport 3w1
ale śliczny! Taki zgrabny i kolor cudny!
Moim zdaniem i dla chlopca i dla dziewczynki Uniwersalny
Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
My się zastanawiamy nad dwoma wózkami:
1.Adamex Barletta
2.Mikrus
OBa są praktycznie identyczne, a cena to 500 zł różnicy.
Może ktoś słyszał coś więcej o tych wózkach ?
Śliczne i zgrabniutkie! chociaż osobiście bardziej podoba mi się ten jasny
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

dobranoc
Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!

Dzięki kobietki Tak zrobię.. i poszukam sensownego okulisty..

Ja nie jestem maniaczką prasowania, ale ciuszki Małej będę prasować Przynajmniej te, które będą 'przy ciałku' .. typu body, pajace i te najbardziej gniotące się

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:28   #4273
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

dziękuję za pomoc
Ale przezierność karkowa w 20tc? Jak byłam na badaniu w 15tc to powiedzieli, że już zbyt późno na takie badanie. Można to sprawdzić tylko między 11-13tc
Stary 2016-05-11, 21:28   #4274
agnszp
Rozeznanie

Nie mam czasu Wam odpisywać, bo przygotowania do ślubu i przyjęcia idą pełna para, a do tego nabawiłam sie przedwczoraj okropnego kataru z ktorym musze walczyc i wygrac przed sobota, bo nic chce isc do ślubu z czerwonym nosem i schodząca z niego skórą
Ale gratuluję wszystkich pozytywnych wyników badań, wizyt, skończonych tygodni i zakupionych wózków u mnie jutro 26tyd1d, także za tydzień III trymestr
Stary 2016-05-11, 21:32   #4275
Majeszczak
Raczkowanie

Cytat:
Wcale się nie dziwię... Pewnie miałabym tak samo. Cóż za babsko śmiało zburzyć spokój przyszłej mamie i narażać na smutki i zmartwienia...

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Dostałam nową :P ale ja taka panikara już jestem :P

śliczności! a jeśli chodzi o prasowanie, to dziwiłabym się jakbyś już miała poprasowane :P

a z ciekawości ile Was wyniósł cały komplet?
Cały komplet 3w1 wyniósł nas 2300 zł.
Stary 2016-05-11, 21:35   #4276
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Coś ok 30 zł. Sama glukoza ok 8zł x3 + pobranie krwi ok 5zł. A robiłam w dwóch różnych labach i cena podoba była.

oo to na pewno idę u mnie na wsi na to badanie, nie będę jeździć do Bielska-B bo ani czasowo ani kosztowo się to nie oplaci, a jeszcze może się glukoza nie przyjąć

Cytat:
Super, że dobre wieści. Głowa do góry !! Nie ma co się dołować ale wiem, że łatwo się mówi gdy na sytację patrzy się z boku a nie w niej uczestniczy.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za skuteczne zebranie materiału do wszystkich badań. I za wyniki.

Też mi chodziło po głowie, żeby jednak pójść jutro na glukozę i inne badania, ale widziałam przy wejściu do mojego bloku informację, że jutro od 8 będzie przerwa w dostawie prądu. Po ciemku to na pewno nie trafię do kubeczka. Zostaje piątek.
o 8 będzie ciemno?
gdzie ty mieszkasz

Ja też jutro na glukozę lecę no chyba, że coś wypadnie z rana
Także też zaraz lecę spać

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Ale przezierność karkowa w 20tc? Jak byłam na badaniu w 15tc to powiedzieli, że już zbyt późno na takie badanie. Można to sprawdzić tylko między 11-13tc
Też tak właśnie słyszałam
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-11, 21:35   #4277
TinkerrBell
Zadomowienie

W sumie robię to po raz pierwszy:
http://www.simplyrecipes.com/recipes...fruit_leather/

I jakoś tak dziwnie to wygląda w tym piekarniku;/ Chyba nam nie wyjdzie, coś czuję, że ustawiłam zbyt wysoką temp bo chciałam szybciej to wysuszyć
Stary 2016-05-11, 21:37   #4278
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie mam czasu Wam odpisywać, bo przygotowania do ślubu i przyjęcia idą pełna para, a do tego nabawiłam sie przedwczoraj okropnego kataru z ktorym musze walczyc i wygrac przed sobota, bo nic chce isc do ślubu z czerwonym nosem i schodząca z niego skórą
Ale gratuluję wszystkich pozytywnych wyników badań, wizyt, skończonych tygodni i zakupionych wózków u mnie jutro 26tyd1d, także za tydzień III trymestr
Idealny moment na katar wrr
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-11, 21:42   #4279
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
O rety, mam nadzieję że przejdzie Ci ten katar.
Powodzenia z przygotowaniami.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
oo to na pewno idę u mnie na wsi na to badanie, nie będę jeździć do Bielska-B bo ani czasowo ani kosztowo się to nie oplaci, a jeszcze może się glukoza nie przyjąć

Super, że dobre wieści. Głowa do góry !! Nie ma co się dołować ale wiem, że łatwo się mówi gdy na sytację patrzy się z boku a nie w niej uczestniczy.

o 8 będzie ciemno?
gdzie ty mieszkasz

Ja też jutro na glukozę lecę no chyba, że coś wypadnie z rana
Także też zaraz lecę spać

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Też tak właśnie słyszałam
W toalecie nie ma okna, mogłabym otworzyć drzwi, ale i tak będzie za ciemno, ja muszę dobrze widzieć ten kubeczek.

Powodzenia na glukozie!
Stary 2016-05-11, 21:43   #4280
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Cytat:
Przyjmij jako pokutę rozkręcenie wieczornej imprezy
Typem imprezowiczki raczej nie jestem, ale proponuje soczek dla wszystkich z okazji powrotu i rozpoczęcia 27 tygodnia dzisiaj
Cytat:
Hej, to fajnie że się odezwałaś. Napisz co tam u Ciebie od tamtego czasu słychać, jak dziecię się miewa.
U dzidziusia wszystko w porządku będzie chłopczyk o czym dowiedzieliśmy się późno bo końcem marca tak się maskował wcześniej, że nie można było sprawdzić, moja gin mówi, że wymiary ma idealne jak na swój tydzień, jedynie na badaniach połówkowych wyszła mu plamka na serduszku, ale widziałam, że niektóre z Was też ją mają wiec staram się nie przejmować.
U mnie natomiast troszkę gorzej przeszłam ostatnio przeziębienie z dwa tygodnie mnie kaszel męczył do tego bolał mnie bardzo prawy bok nie mogłam ani leżeć ani siedzieć ani chodzić tak bolał z 3 dni non stop potem ustało pytałam o to moją lekarkę na wizycie i po zrobieniu usg okazało się, że mam zastój moczu w nerce stąd te bóle Teraz na szczęście już nie boli tylko bardzo rzadko zakuje, za tydzień idę to skontrolować.

Co do prania i prasowania mam zamiar to zrobić na początku lipca, a prasować będę tylko ubranka dla małego.
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:44   #4281
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

W toalecie nie ma okna, mogłabym otworzyć drzwi, ale i tak będzie za ciemno, ja muszę dobrze widzieć ten kubeczek.

Powodzenia na glukozie!
aaa no chyba, że tak

Nie dziękuję !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-11, 21:49   #4282
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Typem imprezowiczki raczej nie jestem, ale proponuje soczek dla wszystkich z okazji powrotu i rozpoczęcia 27 tygodnia dzisiaj

U dzidziusia wszystko w porządku będzie chłopczyk o czym dowiedzieliśmy się późno bo końcem marca tak się maskował wcześniej, że nie można było sprawdzić, moja gin mówi, że wymiary ma idealne jak na swój tydzień, jedynie na badaniach połówkowych wyszła mu plamka na serduszku, ale widziałam, że niektóre z Was też ją mają wiec staram się nie przejmować.
U mnie natomiast troszkę gorzej przeszłam ostatnio przeziębienie z dwa tygodnie mnie kaszel męczył do tego bolał mnie bardzo prawy bok nie mogłam ani leżeć ani siedzieć ani chodzić tak bolał z 3 dni non stop potem ustało pytałam o to moją lekarkę na wizycie i po zrobieniu usg okazało się, że mam zastój moczu w nerce stąd te bóle Teraz na szczęście już nie boli tylko bardzo rzadko zakuje, za tydzień idę to skontrolować.

Co do prania i prasowania mam zamiar to zrobić na początku lipca, a prasować będę tylko ubranka dla małego.
Gratuluję synka. Wybraliście już imię?
Ojej, to kiepsko z tą nerką, dobrze że ból odpuścił. Masz coś na to brać?
Mnie też tak coś boli z prawej strony w okolicach nerek, nie jakoś bardzo, ale nie doszliśmy z lekarzem jeszcze co to.
Stary 2016-05-11, 22:05   #4283
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Idealny moment na katar wrr
Katar zawsze wie kiedy zaatakować :/
Powodzenia na glukozie

Cytat:

Powodzenia na glukozie!

Dzieki
Po ślubie wstawie obiecane zdjęcie w sukience
Brzuszek mam juz taki duży ze dobrze ze sukienkę kupiłam ciążowa bo rośnie mi bebzun z dnia na dzien chyba o kilka centymetrów!

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:

Mnie też tak coś boli z prawej strony w okolicach nerek, nie jakoś bardzo, ale nie doszliśmy z lekarzem jeszcze co to.

Moze tez zrob usg? Moze to tez jakis zator....
Stary 2016-05-11, 22:08   #4284
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale się nie dziwię... Pewnie miałabym tak samo. Cóż za babsko śmiało zburzyć spokój przyszłej mamie i narażać na smutki i zmartwienia...

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cały komplet 3w1 wyniósł nas 2300 zł.
No to cena calkiem fajna, myslalam ze te anexy sa duzo drozsze

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:15   #4285
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze nie jesteśmy pewni, ale na dzień dzisiejszy jak nic nam się nie zmieni to będzie Kacper.
Ja też nie miałam wcześniej silnych bólów tylko jak np długo jechaliśmy gdzieś autem to odczuwałam kłucie w boku jak kolka, ale szybko przechodziło. Dopiero przy przeziębieniu bół ten nasił się i trwał z 3 dni non stop prawie płakałam tak bolało, potem przeszedł ciągły ale jednak nieraz coś przykłuje, na wizycie wspomniałam gin w wskazałam miejsce, gdy oglądała małego kazała mi położyć sie bokiem by pod usg zobaczyć to miejsce i wyszło lewa nerka na szczęście w porządku. Mam brać nospe 3x dziennie i za tydzień sie pojawić, żeby to zobaczyła.
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:21   #4286
Krefetka
Zadomowienie

Odpadam dobranoc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:22   #4287
TinkerrBell
Zadomowienie

Można i tak:

https://www.facebook.com/birthwithou...type=3&theater

: love:
Stary 2016-05-11, 22:26   #4288
Majeszczak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
No to cena calkiem fajna, myslalam ze te anexy sa duzo drozsze
Też myślę, że cena jest ok chociaż niektórzy pytają czy jest na inteligentny napęd z akumulatorem... A kuzynka kupiła wózek za 5000 zł, na którego chyba nawet nie zwróciłabym uwagi. Z tego co się dowiedziałam to firma Anex ma do siebie coś takiego, że wypuszcza ileś tam egzemplarzy i na początku wszystcy mają tanio, jak już się zakorzeni to troche wzrasta cena, w między czasie jest np 5 egzemplarzy w limitowanej kolekcji i nagle ciach kończą produkcję i zaczynają zupełnie coś nowego więc Ci co mają jeszcze wózki to automatycznie podwyższają cenę... Nie wiem czy to prawda ale cieszę się, że zamówiłam już jakiś czas temu a i tak czas oczekiwania jest spory. A Wy już coś upolowaliście?
Stary 2016-05-11, 22:30   #4289
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

dziękuję za pomoc
Super że masz druga opinie lekarza i to taką pozytywną martwiłam się o Was!

Ja też mam zamiar prasować za pierwszym razem wszystko a potem... Zobaczymy
Stary 2016-05-11, 22:34   #4290
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Dzis zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona a mianowicie w lidlu w kolejce przepuścili mnie wszyscy zaczela oczywiście dziewczyna z samego konca ktora byla przede mna ze mam iść przed nia a pozniej jeszcze każda kolejna osoba kazała mi iść i tym sposobem znalazłam sie od razu przy kasie bardzo miłe to było ale troche sie zawstydziłam to chyba pierwszy raz w ciazy takie mile potraktowanie - miałyście racje kurtki zdjęte to i brzuchy widac

Kolorowych snów Wam - tez padam ide do łóżka.

P.S. Apropo mojego TZ - wczoraj wrócił z pracy o 24, dzis rano wyszedł po 5 i znów jeszcze go nie ma... Wiem, ze duzo z Was ma takie podejście do robienia tych kanapek i posiłków jakie ma ale same widzicie - ja nie wyobrażam sobie zeby w takiej sytuacji tego po prostu nie zrobic.

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-05-11 o 22:38
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości