![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Dziewczyny, dwie kreski na tescie
![]() ![]() i co teraz? chce mi sie ryczec.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Popłakałam się ja!
Teraz spokoju i radości!
![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1684 |
Wtajemniczenie
|
To co Sabinka, koniec stycznia?
![]() Hihi, ja zawsze mam taki tok myślowy: przy Fi OM koniec czerwca -urodziny koniec marca, przy Zofii OM koniec marca -urodziny koniec grudnia. I to są wyznaczniki i od nich kalkuluję ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-05-11 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
Monika, dla mnie mei tai to jak tula, tylko nie na klamry
![]() ![]() EDIT: dodałam Cię na fb do grup sprzedażowych nosideł i chust ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-05-11 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Sabinka ❤❤ gratulacje. Nie placz przeciez to radosc. Bedzie dobrze zobaczysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Wtajemniczenie
|
Moderna!!! Gratulacje! Będziesz miała cudownego, pachnącego dzidziusia! Zobaczysz, że będzie dobrze
![]()
![]() |
#1689 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- CR jeszcze nie byliśmy u alergologa, dziękuję za wpis o czarnuszce, zgłębię temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyn, jak przy kp wprowadzałyście kaszki?
![]()
![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
Moderna mimo wszystko gratulacje
![]() Jakoś się ułoży... W sumie trochę zazdraszczam my jakoś nie umiemy się zdecydować na drugie mimo że w sumie chcielibyśmy dwójkę... ale jak wpadka nam się nie przytrafi to J pewnie zostanie jedynaczka.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
No co Ty? Taka zorganizowana, wyuczona, cierpliwa, oczytana, pedagogiczna, kreatywna, zaangażowana, zorganizowana, radosna, doświadczona mama poradzi sobie na pewno!!MArcel sie na bank ucieszy, idzie do przedszkola to będzie łatwiej ;* dacie radę!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
Moderna, będzie dobrze... Przytulam mocno.
Hej dziewczyny! ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
![]() Dobrze będzie! Cytat:
Nosidlo jest dla siedzących dzieci, nie ma podparcia bocznego jak w chuscie, dziecko ma bardziej odwiedzione nogi, inna pozycję niż w chuscie, ale... J. nosiłam w bondolino od kiedy 5 mcy skończył, D. noszę w tuli od kiedy miała ok 7-8 mcy, bo szybciej, zapinam klamry i lecimy do przedszkola.. Kaszki były po warzywach, jakoś ok 7,5-8 mca, bezglutenowe, dopiero niedawno zaczęłam dawać glutenowe. No i łyżeczką, na gęsto. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Moderna co tam? jak tam? Odzywa się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziekuje bardzo za gratulacje i mile slowa
![]() Oswajam sie, ale to pokomplikowalo ostro moje plany, ja juz chcialam sie wyrwac z domu, a tu kolejne latka z dzidziusiem ![]() jezuuu pieluchy, nie pamietam co to jest ![]() po M. wszystko sprzedane, bede musiala od nowa robic wyprawke ![]() hehe.. z kalkulatora wychodzi 17 stycznia ![]() dziewczyny, najpiekniejsza ksiazka! Ja kupuje ![]() ![]() http://www.nebule.pl/najpiekniejszy-...dzien-dziecka/ ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ja robilam na wodzie lub na pol mleko-pol woda, a pozniej na mleku - rozszerzanie na pewno po 6 miesiacu, do 6 m. wylaczne KP ![]() ja na poczatek zaczynalam z owocem, z gotowana marchewka, dopeiro pozniej zaczelam gotowac jakes kaszki, pewnie cos ok. 7 miesiaca to bylo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wlasnie sie komplikuje przez ciaze i chyba nie bezie chodzil do przedszkola ![]() Cytat:
![]() jak z ciaza bedzie ok, to juz kiedys pisalam, ze chce na poczatek chuste elastyczna (na pierwsze miesiace, kiedy dziecko jest malenkie), a pozniej bondolino ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- no tak ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Villga Jestes! ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-05-11 o 20:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Moderna - nie wiem czy to kwestia samego elastyka, czy umiejętności ale dzieci w tych chustach też średnio wyglądają, chodzi mi o pozycję. One nie są polecane. Nie chcesz się zaprzyjaźnić z tkana?
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
Moderna gratuluję! Będzie dobrze, oswoisz się z tą myślą i bedziesz zadowolona. Zobacz, jaki Marselek jest cudowny!
![]()
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Moderna, gratuluje!!
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
kwiatuszku, despa dzieki
![]() Cytat:
____________ jeszcze sie obawiam, jak to bedzie, ja po dwoch #, czy dotrwamy do tego 3-miesiaca ![]() a i ciaze z M. zle znosilam, mdlosci, wymioty, zgaga, nerw kulszowy.. problem z przedszkolem dla M., z umowa (podpisuje sie ja na rok i zobowiazuje do wplat, a jak ciaza bedzie ok, to ja nie dam rady wozic M. tak daleko, a z malym dzieckiem juz w ogole ![]() wyprawka na zero.. mieszkanie za male.. brak kasy, ja juz nic nie dostaje.. no i kawa? mozna chociaz jedno espresso dziennie???? a mialo byc inaczej.. ![]() a jak maluch bedzie przechodzil kolki, bolesnie zabkowal albo bedzie plakal, albo chorowal? Z M. przeszlismy przez te 3 lata jak idealnie dobrana para (no oprocz ostatniego incydentu, jak zniszczyl mi moje wyhodowane ogorki, ktore mialam zasadzic na dzialce - ceikawe czy dadza rade, bo mocno poturbowane? ![]() a jak nie bede potrafila podzielic tej milosci na dwa? tez przy drugim dziecku mialyscie tyle watpliwosci i strachu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mieszkanie nie jest za małe ![]() ![]() mnie od kawy odrzuciło ![]() Cytat:
uwielbiam motyw dzielenia miłości ![]() ![]() oczywiście ![]() choć dla mnie najgorszy był strach przed ciążą. przed tym, że znów się coś stanie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-05-12 o 06:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza wizyte juz mam umowiona, 27 maja zawiezc by i zawiozl, ale odebrac juz musze, bo on jest w pracy, a to jest daleko - no i choroby pierwszego roku - a ja chce szczepic znowu jak u M. po pierwszym roku zycia. wspomaganie finansowe dopiero po porodzie ![]() mieszkanie male, no i od podlogi (mieszkamy nad piwnicami) mamy plesn, wiec i wzgledy zdrowotne, by sie przeprowadzic - jest wiecej powodow).. ja pilam w ciazy bezkofeinowa rozpuszczalna, ale odkad mamy automat, ktory swiezo mieli ziarna, to bedzie mi ciezko przestawic sie na granulki ![]() alez mam maraton mysli, najgorszy pierwszy szok, pozniej juz jakos pewnie bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
Moderna a jak mąż zareagował? Bo z tego co pamiętam pisałaś kiedyś że on coś o drugim mówił ale wtedy Ty nie chciałaś?
![]() |
#1704 |
Wtajemniczenie
|
Moderna
![]() ![]() ![]() A nad przedszkolem bym na Twoim miejscu pomyślała ![]() Mnie przeraża rozszerzanie diety- zgłębiam temat i drżę bo chciałabym już Zośce dać kotleta w łapę niech sobie je :P Filip mi gruźliczo kaszle, pora na lekarza. Tak dawno nie był, że od rana chodzi podekscytowany i powtarza, że musi iść do Pani doktor ![]()
![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
Moderna - musiałam napisać. Serdeczne gratulacje!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Moderna wielkie gratulacje ![]() Na pewno jesteś w szoku, tysiąc myśli chodzi po głowie... ![]() U mnie też choć planowana była Z to jednak zaskoczenie było i myśli co będzie dalej, jak z kasa, itp. Miłość bez problemu podzielisz ![]() A kasa? Cóż, u nas też od poczatku roku kiepski okres. Ale jakoś musimy dawać rade, oszczedzamy, nie wydaje już tyle na ciuchy dzieci (raz na miesiąc na wypłate jestem w lumpku, wczesniej 4x), nie chodzimy do restauracji. Także czekamy na lepsze czasy a póki co zaciskamy pasa. Wiadomo, że też bez przesady bo coś trzeba sobie też kupić, żeby życie umilić ![]() Mnie od kawki odrzuciło, głownie na początku. Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2016-05-12 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, pewnie połowa Twoich wątpliwości i rozterek sama się rozwiąże, jak już będziecie we 4
![]() Pisałś kiedyś, że masz do wyboru jeszcze przedszkole bliżej domu, może jednak tam zapisz Marcela? Wydaje mi się (no ale ja mam tylko 1 dziecko), że chyba jednak lepiej posyłać starsze do przedszkola. Zobaczysz, że wszystko się ułoży ![]() A jak reakcja TŻ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedzial, ze bedzie mnie wspieral w kazdej decyzji - ale ja nie moge podjac innej decyzji, jak urodzenie dziecka, nie wybaczylabym sobie chyba nigdy takiej decyzji. Cytat:
![]() u nas system blokuje inne miejsca, mozna wybrac i zaakceptowac pierwszy wybor, i nie ma juz mozliwosci wybru innego, bo te miejsca sa oddawane innym rodzicom ![]() zreszta, ja mysle, ze M. pojdzie po prostu za rok, maluch bedzie juz odchowany ![]() ![]() tylko musze jutro porozmawiac z przedszkolem, czy moge za 2-3 miesiace wypowiedziec umowe, ktora teraz podpisze, przed sierpniem jeszcze - musze miec miejsce dla M. w razie, gdyby przytrafila sie # ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
niech Fi zdrowieje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą akurat te pierwsze miesiące M. w przedszkolu, to będą Twoje miesiące w ciąży. Ja bym do przedszkola dała tak czy inaczej. Ale oczywiście Ty sama wiesz, co jest dla Was najlepsze ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-05-12 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Tylko, ze umowe podpisuje się na rok, i tylko w trzech przypadkach można umowę wypowiedzieć - przez rok zobowiązuje się do opłat, a one są duże. Dlatego muszę porozmawiać z przedszkolem by znaleźć rozwiazanie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.