![]() |
#1321 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- No nieźle ![]() ![]() Haneczka już dlugo w tym szpitalu nie polezysz, tak czuję ![]() Wykorzystaj ten dzień ale nie na sprzątanie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A Ewka sie nie odezwala, a miała! ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Raczkowanie
|
australia87
Narobiłaś mi smaka na racuchy z jabłkami, zaraz zabieram się do roboty ![]() ![]() ![]() Ja już mam wszystko poprane i poprasowane prócz pościeli, ale z tym się wstrzymam do poznania ewentualnej daty cc i wtedy ubiorę już kubusiowi łóżeczko na tip top ![]() ![]() Jutro zaczynam 34 tydzień, a malutki tak się wierci że szok, czy to możliwe że jest już przecież większy i ma mniej miejsca i dlatego go tak odczuwam? Co każdy jego przelewający się ruch, mam łzy w oczach, takie to piękne ![]()
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozpycha się, bo mu coraz ciaśniej ![]() ![]() Ja wzięłam się za ogarnianie mieszkania, rodzice pojutrze przyjeżdżają, to nie będę ich w syfie witała ![]() Kurier przywiózł przewijak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60254491]A to ciekawe czy w kazdym mopsie tak jest..? Bo dwa lata temu jeszcze musieliśmy zapylać do us po to zaświadczenie
[/QUOTE] a wiecie może jak to jest, gdy dochody pojawiły się u nas dopiero w 2015 roku? w 2014 bylismy studentami, nie mieliśmy żadnych dochodów ... i jak? US wyda nam zaświadczenie, że był brak dochodów czy nie wyda nam o ogóle??? na tej stronie z Wrocławia doczytałam, że skoro pierwszą wyplatę dostalismy w 2015 to należy dołączyć zaświadczenie od pracodawcy potwierdzające "wysokość uzyskanego dochodu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został uzyskany" strasznie to wszystko skomplikowane ... muszę poszukac jakiejs dobrej strony z warszawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | ||||
Ania
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ogarnęłam. Znalazłam ofertę na kartę 10BG to chyba dużo? mam nadzieję, że będzie ok, bo jak nie, to na szybko będziemy szukać coś innego, żeby mieć z Wami kontakt;D No to fajnie, że masz kogoś, ale trzymam kciuki, żeby nie chrapała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie nie, absolutnie nie sprzątam- ale muszę się spakować, pranie nastawić- z moimi rzeczami i w ogóle..ale moze faktycznie wieczorem pojadę na pizzę z tż i lody, bo do szpitala mi tego nie przemyci ![]() Owszem, takie zapakowane może i tak, ale nie takie naturalne, czy z automatu ![]() Cytat:
![]() A Kubuś ma zdecydowanie mniej miejsca, dlatego go tak odczuwasz! ![]() A moja Hania leniwa dziś..myślę, ze odczuwa stres mamy, i dlatego tak.. Oby nie cały dzień!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Haneczka to w takim razie życz żebyś jak najkrócej leżała w szpitalu i tuliła Hanię zaraz w ramionach, pod warunkiem że lekarz da zielone światło ✅
![]() Claudette moją niuńkę też dużo bardziej czuję, mają teraz mało miejsca a i silniejsze są te nasze dzieciaczki ![]() I powiem, wam, że dobrze ze mam łożysko z przodu, nie mam przynajmniej bolących kopniaków ![]() ![]() No ja tak nie mam, gdzieś tam się wypcha ale jednak łożysko amortyzuje te ruchy. I przyszła mi paczka z gemini ![]() Jestem w szoku, bo zamawiałam we wtorek a już mam paczkę w domu ![]() Jak wcześniej robiłam zamowienie to nie raz po kilka dni czekałam. Może od kwoty to zależy, małe paczki im nie śpieszno a z tymi większymi to szybciej im idzie ![]()
#1328 |
Zakorzenienie
|
Moja Mala to mi sie rozpycha na boki, z racji ulozenia, czasami to mam wrazenie ze zaraz mi brzuch sie rozerwie na pol
![]() ![]() Od kilku dni mam mdlosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 10 GB to chyba bardzo dużo. Tak mi się wydaje. Ja mam na telefonie 100 MB i mi wystarcza na miesiąc ale w sumie korzystam tylko poza domem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zadomowienie
|
Weronia, no mógł się ten krążek przesunąć,więc wszystko możliwe... Masz telefon do swojego gina? Może zadzwoń,opisz mu to dokładnie i na pewno Ci powie co i jak
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dziewczyny, dopiero wróciłam, jakas masakra. Od 8 czekałam, najpierw dużo pacjentek do ktg, a potem musiałam na mojego lekarza czekać, bo miał nieplanowaną operację. Mam nadzieję, to siedzenie mi nie zaszkodzi. Mialam koło 15 jechaćtdo kardiologa, ale chyba sobie odpuszczę, bo się boję, że to jeżdżenie może nam zaszkodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weronia i jak tam? Dzwonilas do gina? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1335 |
Zadomowienie
|
Haneczka, wiadomo że najlepiej w domu, ale uwierz, że najgorszy pierwszy dzień, potem się przyzwyczaisz, może kogoś fajnego poznasz.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez zrobię bo mam dostałam sporo jabłek ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | ||||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie że tżtowi udało się wziąć wolne na jutro ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam katarek ale potem stwierdziłam że chyba będę się bała tego od razu używać i wzięłam jeszcze taki aspirator z canpolu gdzie się ustami wyciąga ![]() Ty to masz szczęscie ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60254491]A to ciekawe czy w kazdym mopsie tak jest..? Bo dwa lata temu jeszcze musieliśmy zapylać do us po to zaświadczenie [/QUOTE] U nas w mieście też sami biorą dane o dochodach z US. Nawet jak byliśmy w US to wisiała wielka karta że do zasiłków nie trzeba pobierać samemu zaświadczenia o dochodach z US. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak coś to dzwoń i dopytaj jak jest u was w mopsie ![]() Cytat:
![]() Więc już wszystko mam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haneczka,trzymaj się,w szpitalu nie jest tak źle,mi to się nawet podobało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Rozeznanie
|
Puknijcie mnie w czoło dziewczyny- nakupiłam surfinii na taras, 10l ziemi, zatachałam do mieszkania i będę sadziła. I kupiłam jeszcze materiał do obszycia gąbki na te meble z palet co mąż zrobił. Pasuje wyciągnąć maszynę i szyć. NIE RODZĘ! Nie mam na to czasu
![]() Motylek- jeżdżenie buja macicę- ja tam już na żadne trasy się nie wybieram dłuższe Dzanet- ale słodki zestaw ![]() Claudette- a pochwal się jakie literki zamówiłaś. Madzius ![]() Asiek- no właśnie, bo się zarazisz twinsami ![]() Haneczka- powodzenia w szpitalu. Zostaniesz już do porodu? Załatwiłaś sobie ten internet, żeby mieć z nami kontakt? Zrób sobie dzisiaj jakąś przyjemność. Potwierdzam, że ciuszki z Auchan fajne. I ceny mają super. Jedyny minus, że wszystkie są z Chin albo Bangladeszu i nie wiadomo co za barwniki są w nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zadomowienie
|
Zebrah, szalona jesteś :-D ja też kupiłam piękne surfinie,potem się pochwalę, zawsze miałam różowe, raz fioletowe, a teraz na parapet czerwone, a na taras orenżadkowe, jeszcze takich nie widziałam :-D piękne są, a były też czarne w sklepie, normalnie wyglądały jak z aksamitu, ale źle mi się kojarzyły. Wiem, że nie wskazane takie jazdy samochodem, ale niestety muszę, do szpitala mam 15km.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Kolejne rzeczy wyprasowane
![]() ![]() Jutro też dopakuje torbę ![]() Ubiorę się i idę po mleko bo co zjem to mam cholerna zgagę ![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Zebrah czy Ty dzwigalas 10l ziemii sama???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
zabrah jak Ci zostaną kwitki to możesz do mnie posłać poczta gołębia
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
Ja tez musze jezdzic samochodem- mieszkamy 15 km od miasta, musze wozic Bartka do przedszkola, do lekarza sie dostac.
W pierwszej ciazy od 22 tyg mialam zakaz prowadzenia auta ze wzgl. Na zagrozenie przedwczesnym porodem, ale wtedy moglam sobie pozwolic na to zeby byc zalezna od kogos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() postanowiłam sobie podzielić body na kr i dł rękaw i do osobnych szuflad a inne rzeczy typu sukienki, geterki, sweterki do jednej szuflady ![]() Ubranka dużo większe schowałam do siatki i pójdą do szafy ![]() ![]() Zastanawiam się jeszcze czy nie dokupić trochę pieluch ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Oczywiście na początek trzymam kciuki za udane wizyty dzisiejsze ![]() Ja korzystam z pogody i już wyprałam wszystkie "wnętrzności" z wózka ![]() ![]() ale przy okazji od rana się tylko wkurzam, bo zamawiałam ostatnio dość dużo rzeczy z allegro (6 paczek ma przyjść) i już trzeci sprzedawca mi pisze, że nie ma wzoru, który wybrałam ![]() ![]() ![]()
#1347 | |
Rozeznanie
|
hmm jakby... tak.
[QUOTE=ania230;60261486]zabrah jak Ci zostaną kwitki to możesz do mnie posłać poczta gołębia ![]() To polecam się Aniu ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam różowe i petunie fioletowe. A mam już fioletowe posadzone z białymi obwódkami- także ogólnie balkon będzie w kolorach róż/fiolet, bo jeszcze robiłam naszczepki z pelargonii zwisających w kolorze jasnego różu. Do tego mam posadzone pomidory, zwisającą truskawkę, bratki, wrzośca- także już trochę "zielska" jak to mawia mój mąż rośnie... Ania- 30 pieluch z pewnością wystarczy. Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-05-12 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też widziałam te czarne surfinie ![]() ![]() My z mamą kupiłyśmy na balkon werbene czerwoną i złoty deszcz. Narazie jeszcze nie rozwinięte są a ciekawi mnie bardzo to połączenie ![]() Cytat:
![]() Jutro będziesz miała dzień kuriera i nigdzie nie wyjdziesz ![]() Mnie to już kojarzą Ci kurierzy bo co chwilę Ci sami przyjeżdżają, a to do mnie, a to moja mama coś zamawia ciągle, a ostatnio to za sąsiadów odbieram jak coś małego :P
![]() |
#1349 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=zebrah;60262126]hmm jakby... tak.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dopiero weszłam do domu przywiozłam moje dziecko z pierwszej wycieczki!!!!! Taka stara juz jestem, że moje "maleństwo" na wycieczce same było! W toruniu w młynie wiedzy, pierwszy raz bez rodziców...ehhhh no i oczywiscie zakupy zrobił (hehe) i pojechali do McDonlada. Synuś przeszczęśliwy!! Torbę mam spakowaną, na koniec dołożę tylko dokumenty i bieżące kosmetyki. Ulżyło mi jak już zakończyłam ten proces. poprane i poprasowane mam również, włącznie z pościelą. Zakończyłam miesiące aktywnych przygotowan teraz tylko bierne czekanie, nie znoszę tego, cierpliwość to nie jest moja mocna strona. i jeszcze roje sobie rozne scenariusze i daty porodu ![]() ![]() Wyniki mam dobre cos tam jest za nisko ale to chyba nie grozne , przeciwciała i cała reszta z krwi i moczu ok. Wizyta za tydzien- nie mogę się doczekać.
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-05-12 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.