|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Gooofry Ostatnio za mną chodziły i nigdzie nie było
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna ta honda.. chcemy podobny samochód a to w zależnosci od diety.. Cytat:
wodę od Tiji..ale wiesz Ona może wzmocniła czyms ten trunek..a tu cd dot leżenia w ciąży: http://dzieci.pl/kat,1033563,title,N...wiadomosc.html |
||
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ufam artykułom bez bibliografii Na studiach mnie tak wyszkolili
|
|
#4445 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Udało mi się nadrobić wczorajsze zaległości, ale tylko dlatego że obudziłam się o 4.40 i już nie mogłam zasnąć. Wczoraj miałam dość aktywny dzień, a mimo to wciąż czułam ruchy. Moje dziecko chyba przez cały dzień harcowało Byłam wczoraj m.in. w szkole rodzenia. To już drugie spotkanie, pierwsze odnosiło się do wyprawki. Wczorajsze zajęcia dotyczyły samego porodu... Zamiast mnie uspokoić, chyba zasiało to we mnie jeszcze większy lęk. Położna mówiła m.in. o sposobach na przyśpieszenie porodu, opowiadała że zbliżenia bardzo w tym pomagają, ponieważ sperma zawiera prostaglandyny. Jeden tatuś zapytał czy spożycie jej również działa przyśpieszająco chyba był rozczarowany, bo nie Ano i była dziewczyna, która ma termin na połowę lub koniec lipca, a ma już spakowaną torbę do szpitala. Położna była zaskoczona ![]() Cytat:
Dobrze że chociaż masz wsparcie w Twojej ginekolog _______________ Tija, gratuluję III trymestru
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-12 o 15:09 |
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam nie zamierzam ryzykować póki, co..ale temat mnie zainteresował, też wspominałam,że mój gin nie kazał mi leżeć, jedynie unikać wysiłku, dźwigania,nadmiernej aktywności, więc może coś w tym jest..czekam i tak do następnej wizyty za dwa tygodnie i jesli nie będzie drastycznych zmian to wtedy może przestanę panikować..wczoraj mnie strasznie biodro lewe zaczęło boleć, chyba od tej pozycji leżącej, aż mi to na kręgosłup promieniowało, myślałam,że się zsikam z bólu..przerzuciłam się na prawy bok wieczorem i przeszło,ale czasami mam wrażenie,że miażdżę swoimi kilogramami to lewe biodro i obawiam się,że nie pozostanie to bez konsekwencji |
|
|
|
|
#4447 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Prawdziwe cudo! Cytat:
![]() ja dziś sobie nogi spiekłam na leżaczku, wiem że plamy itd, twarz oszczędzam, ale nogi nie kolorku nabiorą, bo ostanio w sukience to dziwnie wyglądałam :P
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ amant można też wnioskować, co ostatnio z żoną porabiali..a miałam pytać jak tam po Twoich lekturach samopoczucie? Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-12 o 15:13 |
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak siła grawitacji działa na naszą niekorzyść. Dlatego owszem wypoczynek jak największy, a wszelkie roboty bez szaleństwa. Ja np. dzisiaj pranie jedno wywiesiłam i przygotowałam sobie jedzenie. Co więcej w weekend jadę do Bydgoszczy na urodziny babci (mam zgodę ginekologa) i ograniczę się tylko do posiadówki na urodzinach, a sklepy będą kusić Tak samo pojedziemy na zakupy razem (spożywka), ale ja się ograniczę do trzymania listy Chętnie dla Ciebie poszukam wiarygodnych źródeł o porodzie przedwczesnym, leżeniu, pessarze itp. ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że faktycznie sporo się tu dzieje
![]() wpadłam żeby Podzielić się z Wami info, że w Smykach stacjonarnych w ten weekend będzie -20% na wszystko ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę Wam tak na szybko zdjęcia tych kiecek,dwie pierwsze są do kolana,ostatnia jest maxi.
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi sie te 2 ostatnie podobaja. Ta pierwsza jest ciemna i troche przy niej blada jesteś. Ja bym na impreze wybrała którąś z tych 2 ostatnich, w zaleznosci od tego w jakiej długości sie czujesz najlepiej. |
|
|
|
|
#4455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój lekarz twierdzi,że nie ma badań, które by wykazywały większą skuteczność działania krążka/szwu od leków ,ale chętnie poczytam co wrzucisz.. mówisz? ale Babygirl pisze,że pan był zawiedziony, a jesli chciał skłonić żonę do realizacji swoich planów to powinna go informacja uspokoić,iż spożycie prostaglandyn nie przyspieszy porodu, no chyba,że sa już na finiszu Cytat:
Cytat:
p.s. ubrałam okulary, których nie nosiłam z pół roku, bo jeździły w samochodzie..masakra jaką ostrość złapałam.. |
|||
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść po wyniki i co? Usnęłam oczywiście
zaraz lecę bo laboratorium do 17
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baby spyta na kolejnych zajęciach i nam napisze Później trochę poszperam w internetach i powklejam Dlatego owszem ruszmy się z kanapy, ale nie od razu na żyrandol do pucowania
|
|
#4460 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też te opowieści o porodach na szkole rodzenia trochę zaniepokoiły, a miały uspokoić. Głównie dlatego, że co innego sobie wyobrażałam na temat znieczulenia. :P Cytat:
![]() Mam nadzieję, że za dwa tygodnie dowiesz się, że wszystko jest w najlepszym porządku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4461 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam w Biedrze, bo chciałam te książeczki dla małej i nie było żadnej bo nie przywieźli. Patrzyłam w dwóch Biedronkach ![]() Pierniku tak jak mówiłam zrobiłam mały research odnośnie probiotyków w ciąży i niestety w kilku pracach które czytałam nie potwierdzono pozytywnego wpływu probiotyków na zapobieganie alergii u dzieci. W niektórych publikacjach odnotowano jedynie zmniejszenie występowania egzemy u dzieci a co do atopii, alergii pokarmowych czy wziewnych to nie http://www.jacionline.org/article/S0...15)00636-3/pdf Na początku jest pogrubiony skrót żeby nie czytać całego. |
||
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice bardzo blisko mieszkają.
http://express.bydgoski.pl/354678,By...-w-szafie.html
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A że jesteśmy mniej lub bardziej na etapie kompletowania wyprawek i dyskusji nt. kosmetyków dla dzieci itd., to wrzucam Wam plik o tym, czego w kosmetykach unikac nalezy. Pochodzi on z grupy facebookowej, którą prowadzi moja położna środowiskowa, nazwisko autorki opracowania na początku tekstu. Nie znalazłam nigdzie informacji, że plikami nie mozna się dzielić, a moim zdaniem im wieksza mamy świadomość w takich tematach tym lepiej, dlatego postanowiłam sie podzielić Drugi plik to cos równiez na czasie dla nas, mianowicie lista skrótów jakie pojawiają się na wydrukach badań USG. Pewnie mozna to znaleźć w sieci, ale tu jest zebrane w jedną całość więc chyba wygodniej - może którejś sie przyda
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Więc tak: glukoza ok
ale krew już gorzej chyba mam anemię hemoglobina 10,5 (norma 11-17) i te erytrocyty też za niskie we wtorek lecę do lekarza
|
#4465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zapomniałam o tych książeczkach..a mąż juz dotarł do domu..na pocieszenie dostarczył truskawki..właśnie jem na balkonie.. dzięki wielkie za artykuł..lecę czytać Cytat:
|
|||
|
|
|
#4466 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To te? A ty się wybierasz? Cytat:
Ejjjj ja chce gofra !!!! Cytat:
![]() ps. miałam dziś masakrę w pracy, Jasiek od razu się zbuntował, brzuch się napiął zaczął boleć i musiałam odpuścić pewne rzeczy i przekazać innym, maluch mnie pilnuje
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre wyniki
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za glukozkę Tija |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że ok ale normalna w sensie nie przejmować się czy w sensie że normalna ale trzeba coś z tym zrobić - łykać żelazo czy coś?
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Ostatnio za mną chodziły i nigdzie nie było 
Juz kupilismy Hondę Jazz 5-drzwiową
a te siatki to pełne magnumów jak rozumiem 
wodę od Tiji..ale wiesz Ona może wzmocniła czyms ten trunek..
chyba był rozczarowany, bo nie
i wszystko bagatelizują.. dlatego też moją ciąże prowadzi gin z innego miasta (ale mieszka od kilku lat w moim

hemoglobina 10,5 (norma 11-17) i te erytrocyty też za niskie 

<3