|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Cytat:
![]() Ja dopajam, herbatką albo wodą co dwa-trzy dni, czasami co dzień troszkę, my na mm
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie podawałam wody ani herbatki. Za tydzień mamy wizytę u lekarza to wtedy dopytam czy coś podawać do picia.
Wczoraj dostaliśmy listy gratulacyjny od burmistrza,a córeczka śliniaczek to był miły gest.U nas niestety chyba dalszy ciąg skoku. Wcześniej zapeszyłam. Wózek parzy. Dobrze, że w bujaczku jest ok. Trzeba tylko siedzieć obok ![]() Wczoraj zamówiłam letnie komplety w hm. Czekam z niecierpliwością na przesyłkę. |
|
|
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulewanie nie wpływa na szczepionkę bo np rotarix wchłania się w jamie ustnej już i nawet nie musi dolecieć niżej do żołądka
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdka zdrówka
32 kupilas Jurkowi szumisia? Bo w smyku jest teraz na nie promocja Nadia jestem u skraju wytrzymałości i rezygnacji z kp Daje sobie jeszcze dwa tygodnie Mam nadzieje ze sie unormuje mały i nocki beda lepsze Ale i tak na noc będzie dostawał butelkę bo musze coś spać Póki co 2h ciągiem to luksus dla mnie Dzień mamy już nieco lepszy i maly ładnie przespal 3 h z przerwa na cycka w wózku Teraz pojadl i zasnal na mnie Też się zastanawiam nad podaniem wody bo widzę czasem ze chce mu się pić tylko Wtedy mogłabym wyjść na dłuższy spacer bo po drodze nie mam możliwości nakarmienia go a odciaganie mi nie idzie :-( Monikmi, Dark jak zdrowko?
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Na spacerze Ignaś walnął taką kupę że klękajcie narody normalnie myślałam że nie wytrzymam w tym zapaszku. A niby kupy na kp nie śmierdzą I kupiłam świetne bluzki na ramiączkach do kp w h&m
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Szczepienie miałyśmy we wtorek, a dzisiaj marudzi strasznie. Nic jej nie pasuje, nawet przy cycku jest źle.
możliwe, że to po szczepieniu?
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie dopajam niczym.
|
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
U mnie zdrowko w porząsiu
jeszcze antybiotyk biorę dziś i jutro i psikam jakimś obrzydliwym sprayem ale będę żyć No Dark odezwij się Chorowitku Moonunit, i tak jesteś bardzo dzielna przy dwójce dzieciaków bez snu na pewno jest mega ciężko. A karmienie mieszane to żadna zbrodnia wyluzuj i ciesz się Synkiem Też zaszaleje na smyku, chociaż już tydzień temu zrobiłam tam zakupy i jeszcze nie przyjechaly Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi kumpela gadala ze musiala drugi raz placic bo maly ulal ![]() Albo mi kit pocisla albo oni jej |
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Jak przewidywałam przyszła @ (już 2 po porodzie , a tak fajnie było bez..) i kręgosłup mi rozrywa
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
Monikmi
Dziwi mnie to skąd te nagle pobudki bo wcześniej spal ladnie i jadl w nocy co 3 h i zaraz zasypial Wydaje mi się ze pokarmu mam dosyć a on po prostu za krotko je i dlatego te pobudki i niespokojny sen w ciągu dnia Szczeperka a te koszulki to te odpinane?
|
#583 | |
|
Rozeznanie
|
hej
my odpoczywamy po szczepieniu mała drzemie w bujaczku- cudowne urządzenie swoją drogą oby wieczór i noc minęły nam bez bólu. Pediatra poleciła nam delicol może on pomoże na brzuszkowe problemy ![]() jeszcze zamówienie z promocjami z 5 10 15 nie przyszło, a tu kolejne chyba zrobię ![]() Cytat:
także mam zamiar zabierać wodę na spacery
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie dopajam przy kp.
Moje dziewczyny spia,zdązyłam poćwiczyć teraz czas na relaks ![]() Znając moje szczęście zaraz ktoras wstanie
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Moonunit, rozumiem Cię
nie raz miałam ochotę podać mm, a mam tylko jedno dziecko. Jak człowiek jest niewyspany to ma wszystkiego dość w pewnym momencie. Nie wyrzucaj sobie Dziewczyny, mój TŻ jest na bezrobotnym od stycznia. Nie wiem czy pamiętacie jak go zwolnili po Bożym Narodzeniu. Chodził na rozmowy itp. ale nic nie szło. Zawsze myślałam, że jak ktoś chce to robotę znajdzie, ale trochę zweryfikowałam swoje myślenie. Dzisiaj w końcu zadzwonili, po czterech rozmowach, że ma przyjść od poniedziałku kasa dwa razy większą niż w poprzedniej pracy, możliwość awansu, szkolenia na koszt firmy itp. Tak się cieszę, że nie macie pojęcia tym bardziej, że przed ślubem oszczędności no koncie topnieją w oczach ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Karolina, a Ty tylko kp? Bo ja też się czasem zastanawiam czy trochę wody na spacery nie brać. |
|
|
|
#586 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
super ze znalazł Wkoncu
Edytowane przez 201610051940 Czas edycji: 2016-05-12 o 15:42 |
|
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
Któregoś dnia
Mega gratulacje dla Tzta! Super, że się udało Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoregos_dnia-super wieści! Oby się praca podobała.
Ja mam stres,bo jutro idę do lekarza wieczorem i nie mam jeszcze mleka. Odciąganie nie jest takie proste. Z 20ml mi idzie.. |
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i żyje
ze mną juz lepiej, ale coś małej się dzieje bo cały dzień płacze, nawet na rekach.. Nie pręży się jakoś, kupa była a nawet dwie, głodna tez nie bo płacze po jedzeniu a ja tylko noszę i noszę. Nie mam pojęcia - z bezradności podałam espumisan i podłączyłam do cycka i zasnęła. Wiec chyba niepotrzebnie jej go dawałam :-/ Wczoraj byłam u pediatry dopytac czy ten antybiotyk jest bezpieczny - mogę spokojnie go brać i powiedziała ze te panie w aptece które mi odradzały karmić i podawać mm powinny się wstydzić.. Mała waży - uwaga - całe 4,400g mając dwa miesiące wiec generalnie kurczak roku ;-) Ale doktorka zbadala i była nią zachwycona - jest mocno do przodu rozwinięta mięśniowo i umysłowo - uśmiecha się, dużo gada, skupia wzrok. Waga się nie martwić, grunt ze się dobrze rozwija i sobie powoli przybiera. Może być troszkę, ale regularnie.. Dokarmiać mm nie musze. Dostałam dla niej probiotyk na brzuszek osłonowo i dużo drobnych słów do lekarki. Kurde, złota kobieta, na każde pytania i wątpliwości odpowiadała z takim spokojem i uśmiechem na ustach.. Chociaż przy gorączce mi humor poprawiła ;-) szczepienie w przyszłym tygodniu jak będę zdrowa. Tyle :-D Ktoregos_dnia - super, gratulacje
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
No super! To może teraz będziesz spokojniejsza trochę
|
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark-aż miło się czytało. Super informacje
|
|
|
|
#592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
No gdyby mi jeszcze ten Kurczak powiedział co ja boli i czemu płacze to byłoby idealnie
W ogóle zauważyłam że od czasu jak pojawiła mi się gorączka mam mniej pokarmu.. Obstawiam 3 powody płaczu: - Po moim antybiotyku (?) nie wiem czemu - Po wczorajszym 60ml mm (musiałam podać bo wzięłam antybiotyk po godzinie zaczęła mi krzyczeć o jedzenie, to zacisnęlam ja trochę butla) - Albo najgorsza opcja - Mała coś zbiera na chorobę :-( gorączki póki co nie ma Wiec nie wiem :-D bądź tu człowieku mądry Po jakim czasie od podania espumisan działa i idą pierdki?
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Dark, super informacje!
![]() Liwia faktycznie malutka.
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark super ze lepiej z Tobą i ze mała chociaż wagowo niepozorna to świetnie sie rozwija Takie informacje to miód na serce matki
![]() Któregoś dnia gratulacje dla tz Na pewno odetchneliscie oboje M Też dostawala mm na noc jak skonczyla herbatki na kolki i sporadycznie jak gdzieś wychodzilam Milenjudka mi też nie idzie odciaganie :-( Anteria to super ze u was wszystko ok udanej zabawy Czasem oddech od dzieci sie bardzo przydaje
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki moonunit, nie kupiłam ale chyba już odpuszczę. TŻ skombinował takie małe radyjko z allegro, do którego można podpiąć pendrive'a i nagraliśmy różne szumy plus kilka fajnych piosenek i wyszło taniej niż szumiś
![]() dark, dobrze że rozwiałaś wątpliwości z antybiotykiem. Liwka może marudzić przez brzuszek, Jurek też to ma po antybiotyku niestety... ktoregos_dnia, super że tż znalazł taką dobrą pracę ![]() Ja mam doła, dzwoniłam do położnej w związku z cyckiem i powiedziała mi, że może tak być, że trzeba będzie ciąć pierś i założyć sączek, bo bywa tak, że przytka się do tego stopnia, że samo się nie odetka. Boję się W każdym razie czekamy na mojego gina, bo wyjechał i nie ma go do poniedziałku, jeśli nic się nie poprawi do tego czasu to prawdopodobnie będę jechać do Lublina do chirurga-onkologa, bo oni najlepiej się znają na piersiach...
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Dark
lekarka ci mówiła że 4,400 to za mało? moja tydzień temu miała 4,5kg i waga idealna, nie wydaje mi się żeby moja była kurczakiem ![]() ktoregos_dnia super wieści, gratuluję! my się grzejemy na ogrodku, jest skwar okropny! mnie zaczyna boleć gardło i głowa, oby nie jakieś chorobsko nabieralo
|
|
|
|
#598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!! Na pewno Ci ulżyło, pieniądze przed weselem faktycznie uciekają jak opętane ![]() Cytat:
Liwki chyba tak mają w takim razie bo moja ma 12 tygodni i też jest kruszyna.. Wszyscy mówią, że malutka jak na trzymiesięczne dziecko
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
32 to super
masz pomyslowego tz ![]() Moj oczywiście sie krzywi ze chce wydać tyle kasy na misia ;-) ale ja zrobię wszystko żeby Szymon spokojniej spał i nie budził się co chwila
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
A o Ninie mówią, że jest duża i nie wygląda na 2 miesiące. Może to dlatego, że już urodziła się długa , bo 58 cm.: noniewiem:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

zazwyczaj pije wodę, czasem troszkę rumianku i myślę że nic mu się złego nie dzieje od tego 

normalnie myślałam że nie wytrzymam w tym zapaszku. A niby kupy na kp nie śmierdzą
możliwe, że to po szczepieniu?

jeszcze antybiotyk biorę dziś i jutro i psikam jakimś obrzydliwym sprayem ale będę żyć
, a tak fajnie było bez..) i kręgosłup mi rozrywa