Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 08:02   #691
Kiinga26
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Moooniaaa, Malinka dzięki.
Ja też nie cierpię podpasek, ale ze względu na te skrzepy nie byłam pewna czy użyć tamponow czy nie.

Moja księżniczka w końcu się obudzilA

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 08:04   #692
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Za oknem znowu slonce prazy czlowiek by wywalil dupsko na lezak i przelezal caly dzien, z zimnym piwkiem u boku, ale skonczyly sie dobre czasy

ojj tak, rozmarzylam się tez tego piwka latem będzie brakowac

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

ja uzywalam tamponow, podpasek nienawidze i w polog przez to byl koszmarem dla mnie
mam to samo

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Misia mam tommee tippe

Ktoregos_dnia to byl jego drugi raz z butelki także sie jeszcze nie zalamuje ale zależy mi żeby umial pic z butelki żebym mogła gdzies wyjść na dłużej bez niego ;-)
moja tak samo z butelki ciężko, smoczka też nie wezmie. chciałam ja nauczyć przed wyjazdem do pl, żeby wiadomo coś załatwić pojechać i nie targac jej, ale ona tak się wścieka na butelkę, że szok z 2-3 razy zjadła jak wyjścia nie było niby i musiałam być poza domem, ale wścieklosci przy tym były.. mąż twierdzi, że jak będzie trzeba to zje i zaraz się poddaje przy próbie jej karmienia a ja potem w pl będę się martwić czy zje czy nie i na sygnale wracać z cyckiem i tylko się denerwować. ode mnie ani tyle nie zje. ostatnio miałam odciagniete 100ml i podawałam przez dwa dni to nic z tego, musiałam wylać..
ja mam avent. smoczki mam avent, mam i nuk, żadnego się nie złapie, ona je gryzie zamiast ssać i to taka zabawa dla niej, jeszcze się cieszy przy tym

my dopiero wstajemy pobudka jedna o 4 i teraz przed 8 dziś po południu wpada koleżanka z roczna córka, ciekawe jak zareaguje na moją
Stary 2016-05-13, 08:14   #693
moonunit
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi ws butelki Bedziemy próbować do skutku ;-)

Polly tak pytalam bo miałam wczoraj taka sama sytuacje ze swoim tz ale 10 min później juz było ok Chyba się zorientował co zrobił nie tak
Na pewno się dogadacie
Stary 2016-05-13, 08:15   #694
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
marzy mi sie maszyna
a dnia mamy sie nie moe doczekac, tak jak dnia dziecka, taty a przede wszystkim Bozego Narodzenia
Oj tak dzien taty, dziecka .

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja z moją mam cały czas kontakt, bo mieszka na przeciwko.
Moja tez rzut beretem,ale niezainteresowana. Kedys w przychodni (szczepienie) udala, ze mnie nie zna

Tesciowa sie obrazila . Oj niedobra ja. Poszlo o kocyk, ktory Mloda od niej dostala. Kolor sraczkowo brazowy. Niby material fajny, jest przyszyty tez misiu, ale... Kolor jak dla chlopaka, mnie sie nie podoba. Uzywam rzadko. Glownie w domu, zeby nikt nie widzial.
Moja mama jak przyjechala na chrzciny, przywiozla troszke ubranek po najmlodszej siostrze (lezaly schowane, niezniszczone), pow zebym sobie wybrala co mi pasuje, a jak nie to reszte wywalic. I byly tam 2 kocyki. Sliczne. I ich uzywam (mimo, ze uzywane), na wyjscia sie nadaja. A tesciowa co rusz dogadywala. Ja po swojemu robilam. I nie dzialaly na mnie argumenty, ze brzydkie , szorstkie. To sie w koncu obrazila i sluzbowo sie oddzywa. Ech niewdziecznica ze mnie

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 08:28   #695
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
moja tak samo z butelki ciężko, smoczka też nie wezmie. chciałam ja nauczyć przed wyjazdem do pl, żeby wiadomo coś załatwić pojechać i nie targac jej, ale ona tak się wścieka na butelkę, że szok z 2-3 razy zjadła jak wyjścia nie było niby i musiałam być poza domem, ale wścieklosci przy tym były.. mąż twierdzi, że jak będzie trzeba to zje i zaraz się poddaje przy próbie jej karmienia a ja potem w pl będę się martwić czy zje czy nie i na sygnale wracać z cyckiem i tylko się denerwować. ode mnie ani tyle nie zje. ostatnio miałam odciagniete 100ml i podawałam przez dwa dni to nic z tego, musiałam wylać..
ja mam avent. smoczki mam avent, mam i nuk, żadnego się nie złapie, ona je gryzie zamiast ssać i to taka zabawa dla niej, jeszcze się cieszy przy tym
od Ciebie cyca czuje to butli nie wezmie
wiem po swoich poczatkach na mm

jak bedzie glodna i ktos inny jej da to powinna zjesc

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

w niedziele do tygodniowego maluszka jedziemy
Stary 2016-05-13, 08:36   #696
Darkanddark
Zakorzenienie

Moja to odkurzacz, co bym jej postawiła pod nos to zassie, nieważne jaki ma kształt czy wielkość :-D

Kicia spala 20 - 02, a potem do 6 a potem to nie wiem bo straciłam poczucie czasu z cyckiem na wierzchu i dzieckiem w łóżku.

Kiedyś po 6h miałam cycek kamień. Teraz po 6 mam flaka.
Dziecko mi się wścieka przy piersi i nie wiem czy nie leci, czy mleko śmierdzi antybiotykiem - ja cała nim śmierdzę wiec nie zdziwie się jak mleko tez.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 08:40   #697
moonunit
Wtajemniczenie

Eeyesblue Moj tez smoka jak mu sie zechce lub oszukam go delicolem ;-)

Musze dzisiaj spróbować dać tztowi bulelke moze od niego lepiej zalapie

Nieznajoma oj ty niedobra ;-) hehe
Moja teściowa wyciągnęła ubranka po tz jak sie M urodzila Niektóre nowki niesmigane ;-) akurat dwa sweterki byly ladne to jej zakladalam ale reszta jest schowana głęboko Okazało się ze ma tego cala walizkę ;-) ona z tesciem z gatunku tych co niczego nie wyrzucaja ;-)

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A swoja maszyna do szycia tez mi sie marzy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 08:44   #698
201610051940
Konto usunięte

Witam się wśród żywych ehh wymeczyl mnie ten wirus ale jest już ok
A mam pytanie jak ubieracie dzieci na noc? Czymś przykrywacie? I gdzie wy macie takie upały? U mnie może i jest 20stopni ale wiatr taki zdradliwy... I nigdy nie wiem jak mała ubrac:-(
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 08:49   #699
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
A mam pytanie jak ubieracie dzieci na noc? Czymś przykrywacie?
u nas obecnie jest body na krótki rękaw + pajacyk.
Z racji, że śpi z nami, śpi pod naszą kołdrą. Jak jest ciepło to wtedy ma swój cienki kocyk.
Stary 2016-05-13, 08:52   #700
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A mam pytanie jak ubieracie dzieci na noc? Czymś przykrywacie? I gdzie wy macie takie upały? U mnie może i jest 20stopni ale wiatr taki zdradliwy... I nigdy nie wiem jak mała ubrac:-(
Zapraszam na Podlasie
moja śpi w body z dlugim rekawem i skarpetkach. Przykrta cienkim kocykiem, a na to narzucony grubszy. Bo cienki zawsze skopie. U nas w sypialni goraco bo zamykamy na noc drzw.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 08:54   #701
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Pajacyk na noc i przykrywam w zależności czy ciepło czy zimno albo flanelka/tetra albo cienkim kocykiem Ale nasza sypialnia jest bardzo ciepła a na dwór to różnie ale z reguły jest tak jak u Ciebie Niby ciepło ale wieje praktycznie zawsze i też nigdy nie wiem jak go ubrać

Dobrze ze juz lepiej się czujesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 08:58   #702
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Nieznajoma oj ty niedobra ;-) hehe
Moja teściowa wyciągnęła ubranka po tz jak sie M urodzila Niektóre nowki niesmigane ;-) akurat dwa sweterki byly ladne to jej zakladalam ale reszta jest schowana głęboko Okazało się ze ma tego cala walizkę ;-) ona z tesciem z gatunku tych co niczego nie wyrzucaja ;-)

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A swoja maszyna do szycia tez mi sie marzy
Kilka spioszkow sobie zostawilam, bo ladne. Troche wyrzucilam.
Tesciowa tez sprezentowala mlodej 2 "przescieradla" - uwaga: dostala w prezencie slubnym obrus, a z le go nie uzywala a zal jej bylo wyrzucic to pociela i Mlodej dala . Po tz dala tez przescieradelka, ale one sa wyblakle juz. Nie bede dziadowac przeciez... Ale nie wyrzucam ich, trzymam. Cos jakby sentyment do tych tztowych slonikow i serduszek

+ =
Stary 2016-05-13, 09:01   #703
misia880
Zakorzenienie

U nas w sypialni jest zimno. Mały spi w pajacu i nakrywam go kocykiem

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:20   #704
_polly_
Zakorzenienie

U nas w sypialni też jest chłodniej i mała śpi w pajacu i albo ma na sobie otulacz albo przykrywam kocykiem.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:25   #705
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Oj tak dzien taty, dziecka .
a propo dnia taty, planujecie coś kupić dla taty od waszych pociech? czy nie i dopiero jak dziecko podrosnie to samo będzie obchodzic i dawać prezenty?

Cytat:
jak bedzie glodna i ktos inny jej da to powinna zjesc

w niedziele do tygodniowego maluszka jedziemy

wlasnie mąż to samo mówi, mama też. ja się martwię, że tak nie będzie i będzie płakać, złościc się a ja denerwować i dzwonić co chwile czy jest ok..

o jak fajnie! przypomnisz sobie jak Twoja była taka malutka

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Moja to odkurzacz, co bym jej postawiła pod nos to zassie, nieważne jaki ma kształt czy wielkość :-D

Kicia spala 20 - 02, a potem do 6 a potem to nie wiem bo straciłam poczucie czasu z cyckiem na wierzchu i dzieckiem w łóżku.

Kiedyś po 6h miałam cycek kamień. Teraz po 6 mam flaka.
Dziecko mi się wścieka przy piersi i nie wiem czy nie leci, czy mleko śmierdzi antybiotykiem - ja cała nim śmierdzę wiec nie zdziwie się jak mleko tez.
hmm może znów jakiś kryzys? albo laktacja już wyregulowana ja jak czuje, że mam flaka to idę wypić herbatkę na laktacje lub femaltiker. a też jak mała się wścieka to zmieniam cyca, czasem pod wieczór tak jest jak człowiek zmęczony i mleka mniej

Cytat:
dobrze, że już zdrowa jesteś
moja śpi w body na długi i polspiochy + śpiworek (już się tak nie rozkopuje )
a przy upalach jakie u nas były ostatnio (to był skwar a nie upał) miała body na krótki, legginsy, bez skarpetek i czapeczki

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2016-05-13 o 09:27
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:28   #706
gosza82
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!!!
Przepraszam że tyle się nie odzywałam ale niestety mąż ma coraz częściej pracy wyjazdowej nawet na tydzień przyjeżdża na 2-3dni i znowu jedzie tak więc wszystko na mojej głowie a jak jest to staram się poświęcić mu trochę czasu bo już robi się zazdrosny o córeczkę szok z tymi facetami

U nas wszystko w porządku Miśka już nie choruje ale szczepień jeszcze nie miała teraz będziemy mieć wizytę u laryngologa. Jest jeden plus z jej szpitala z zapaleniem płuc okazuję się że będzie miała darmowe szczepienia na pneumokoki U nas też piękna pogoda całe dnie spędzamy na dworze jak wyjdziemy w południe to wracamy wieczorem na kąpanie Wózek spisał się na medal bo uwielbia w nim jeździć a a raczej spać w nocy też daję nam pospać sama zasypia ok21 po godzinnym gapieniu się w karuzelę i kilkunastu razach wypluwaniu smoczka pierwsza popudka 3-4 i następna dopiero 6-7 tak więc nie narzekam Kolki czasem jeszcze się pojawiają ale już mamy na nie sposób suszarka na brzuszek następnie zamieniam ją na laptopa z odgłosem suszarki Jedyne z czym walczymy to wysypka na buźce szyi i uszkach... Teraz zamieniły się w suche brzydkie plamy na twarzy kremuję kremem do twarzy oilatum ale nie bardzo pomaga.

Będę starała się zaglądać dziś przyjeżdża teściowa na weekend tak więc znowu melisa pójdzie w ruch ahhhhh

Pozdrawiam Was mamuśki i buziaki dla Waszych maluszków !!!

KINGA BRAWO ŚLICZNA PIERWSZA STRONA MI TAKŻE ŁEZKA SIĘ ZAKRĘCIŁA SUPER ROBOTA!!!
MATKO KIEDY TE 40 TYG ZLECIAŁO W MOIM PRZYPADKU 42
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:30   #707
201610051940
Konto usunięte

To moja tez śpi w body na długi rękaw, polspiochy i przykryta kocykiem cienkim.
Moja czasem rzuca się w nocy jak karp czasem to nie wiem co jej się dzieje :-/ ale przystawie do cyca i jest już ok
Stary 2016-05-13, 09:35   #708
_polly_
Zakorzenienie

Nie wiem jakim cudem Nina to zrobiła, ale walnęła taką kupę, że wyszło jej przodem. uwalona do pępka.

Stary 2016-05-13, 09:42   #709
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja na Dzien Ojca mam zamiar zrobic laurkę i odbic Tośkową łapkę pomaluję farbą
ciekawe czy moj maż wpadnie na taki pomysl na Dzień Matki

Boze oszaleje dzisiaj. Musimy osiatkowac ogrodzenie bo kot nam ostatnio wylazł (i poszedl do sasiada w tulipanach grzebać, latałam za nią z parówką i wedka z myszką, przełaziłam przez płot, no cuda wianki), ale tż nie kupil jeszcze siatki =kot ma szlaban na wyjscie do ogrodka =miau miau miau od rana
Stary 2016-05-13, 09:54   #710
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
a propo dnia taty, planujecie coś kupić dla taty od waszych pociech? czy nie i dopiero jak dziecko podrosnie to samo będzie obchodzic i dawać prezenty? i
Kupie cos. Tylko jeszcze nie wiem co, musze przetrzepac internety. Kiedys tz sie "naradzal" z Mloda co mamie kupic . I tak sobie gaworzyli

+ =
Stary 2016-05-13, 10:26   #711
_polly_
Zakorzenienie

Oho, Tz zadzwonił i stwierdził, że jak wróci z pracy, to bierze młodą na spacer. Wow. Chyba coś do niego dotarło.
A Nina coś niespokojna jest. Zaśnie na kilka minut i później budzi się i kwili.

Stary 2016-05-13, 10:35   #712
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
a propo dnia taty, planujecie coś kupić dla taty od waszych pociech? czy nie i dopiero jak dziecko podrosnie to samo będzie obchodzic i dawać
Na pewno cos kupie albo z M . zrobimy cos razem ;-)
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Oho, Tz zadzwonił i stwierdził, że jak wróci z pracy, to bierze młodą na spacer. Wow. Chyba coś do niego dotarło.
A Nina coś niespokojna jest. Zaśnie na kilka minut i później budzi się i kwili.
Lepiej późno niż wcale ;-)
To fajnie Ale ty odpoczywaj a nie sprzataj w tym czasie ;-)

Poprzedni transfer sie nie udal zaraz podejście nr dwa ;-)
Stary 2016-05-13, 10:35   #713
MilkaPlus1
Raczkowanie

Co do rutyny wieczorno-nocnej: karmienie zawsze 21.30, ja idę spać, Mała zasypia u tż w chuście (zwykle szybko) i oboje dołączają do mnie w łóżku. W nocy wstaję do niej raz około drugiej. Nauczyłam się budzić na pierwsze kwękanie więc idzie tak sprawnie że tż się nie budzi. Pielucha, karmienie i śpimy dalej. Kolejna pobudka około piątej, nie liczę jej jako nocnej bo o tej porze już wszyscy wstajemy (przed dzieckiem było tak samo). Czasem namawiam córkę na dodatkową drzemkę

Nieznajoma, chcesz szyć dla córeczki czy dla siebie? Fajny pomysł... Mi się mało co podoba z tego co jest teraz w sklepach i często jak szukam określonego ciucha to nachodzą mnie myśli że szybciej bym to sobie sama uszyła
W ogóle podziwiam Cię że tak się ostro wzięłaś do planu wylaszczania Pamiętam jak pisałaś o tym w ciąży i ja też miałam takie plany, ale ja się ciągle bujam z nadprogramowymi kg i nie chce mi się kupować ciuchów ani w ogóle czegokolwiek ze sobą robić dopóki nie schudnę

Monia, uśmiałam się z Twojego kota, wesoło z nią masz Moje niewychodzące, ale po przeprowadzce do domu to się pewnie zmieni.

Na dzień taty oczywiście chcę coś wykombinować (zasłużył, oj zasłużył!), ale póki co pustka w głowie...

Ubranie na noc - ostatnio body z długim i polspiochy. Albo cienkie body bez rekawow i pajac. No i rożek. U nas jest raczej chłodno.
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:37   #714
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja aż się boję co będzie za chwile jak odłącze od cycka.. Wczoraj po cycku o 11;30 był płacz do samej 19. A chciałbym jakieś porządki porobić..
Stary 2016-05-13, 10:43   #715
moooniaaaa
Zakorzenienie

Milka
ja nie chce, zeby ona wychodziła bo obok jest las no i nie chce wychodzacego kota w domu z niemowlakiem. Wiadomo, ze na podworku sie wytarza w czyms, moze cos upoluje, rozne dziadostwo moze przyniesc. Ma ogród to niech sie go pilnuje Tym bardziej, ze nasz kot to jak pies, wtedy u sasiada, zeby drzwi byly otwarte to by weszla bez krepacji i jeszcze pewnie cos ze stolu zezarla

Gosza
Super z tymi szczepieniami

Naogladalam sie filmikow Waszych maluchow na fb. Moja zacieszala,mysle nagram. Yhy juz, dziesiec razy od razu pelna powaga.
Stary 2016-05-13, 10:45   #716
Darkanddark
Zakorzenienie

Moooniaaaa - u mnie to samo, tak to się cieszy i gada a jak tylko zauważyła telefon to pełna powagą i patrzy na ten telefon i patrzy.... :-D
Stary 2016-05-13, 10:48   #717
201704101323
Konto usunięte

Hejka, dziś paskudna pogoda więc nadrabiam wizaż

dezire;- to może czas coś więcej o sobie opowiedzieć, juz chwile z nami jesteś
Ja szczerze mówiąc też bardziej garnę się do tesciów niż do swojej rodziny. Tak że rozumiem o co chodzi. Może nie warto wchodzić w tą akcję przeprowadzki, bo na pewno bez spięć nie obejdzie się.

Darkanddark;- oo! ja tez podziwiam Was jak opowiadacie o płaczących maluchach i tych wszystkich problemach. Ale coż, matka jest w stanie wiele znieść dla swojego dziecka.
Dark lepiej niech będzie szczuplutka i zdrowa niż pulpet, mojej szwagierki dziecko ma 5 mies. a waży tyle co jej 2,5 roczna siostra. To dziecko na parwde wyglada ..jakby to powiedzieć? - niezdrowo ? Jest wielka, grubiutka i ma tak mądrę oczy, że od razu nasuwa się pytanie :"czemu to dziecko lezy? powinno biegać i gadać" a ona ma tylko 5 mies.

emma;-jak tak opowiadasz o swojej budowie, za każdym razem przypominam siebie z wózkiem i malutkim Igorkiem.
Wylalismy fundamenty jak byłam w 9 mies. ciaży, a póżniej już spacerowalismy codziennie na budowe, a wprowadziliśmy się na 2-gie urodziny Igorka .Wielki dzień był!

ktoregos_dnia;-wow! super, gratulacje dla męża.Na pewno bardzo cieszy taka opcja! Aż zazdroszczę ja szukałam pracy 8 mies. i nic ..no prawie nic- ciąża się przyplątała

Kiinga26;- a wiesz że myślałam o takiej tabelce.Super że to zrobiłaś, bardzo nam się tutaj przyda

moooniaaaa;- haha, odnosnie tych pucków ale faktycznie z Tosi pulpecik nie zły

trzydziescidwa;- jesu.. biedna, tak mi cie szkoda. Co za francowate guzki??Ale się wymęczysz..

sorry za opóźnienie z odpowiedziami , jakoś tak nadganiam forum

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2016-05-14 o 06:53
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 10:49   #718
201610051940
Konto usunięte

A my znowu mamy ciemieniuche!!! kiedy to cholerstwo przestanie wyrazić!!!
Stary 2016-05-13, 10:51   #719
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
a propo dnia taty, planujecie coś kupić dla taty od waszych pociech? czy nie i dopiero jak dziecko podrosnie to samo będzie obchodzic i dawać prezenty?
coś kupię, ale nie wiem co jeszcze

sama też mam niby coś dostać

Niuńka ma szyjkę odparzoną nie wiem jakim cudem..
Smaruję bepantenem, sudocremem i ziajką na zmianę coś jeszcze mogę?
Stary 2016-05-13, 10:53   #720
201610051940
Konto usunięte

A my chyba nic nie kupujemy tz nie lubi prezentów :-/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości