![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Moooniaaa, Malinka dzięki.
Ja też nie cierpię podpasek, ale ze względu na te skrzepy nie byłam pewna czy użyć tamponow czy nie. Moja księżniczka w końcu się obudzilA ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#692 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj tak, rozmarzylam się tez ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam avent. smoczki mam avent, mam i nuk, żadnego się nie złapie, ona je gryzie zamiast ssać i to taka zabawa dla niej, jeszcze się cieszy przy tym ![]() my dopiero wstajemy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi ws butelki Bedziemy próbować do skutku ;-)
Polly tak pytalam bo miałam wczoraj taka sama sytuacje ze swoim tz ale 10 min później juz było ok Chyba się zorientował co zrobił nie tak Na pewno się dogadacie ![]()
#694 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Moja tez rzut beretem,ale niezainteresowana. Kedys w przychodni (szczepienie) udala, ze mnie nie zna ![]() Tesciowa sie obrazila ![]() Moja mama jak przyjechala na chrzciny, przywiozla troszke ubranek po najmlodszej siostrze (lezaly schowane, niezniszczone), pow zebym sobie wybrala co mi pasuje, a jak nie to reszte wywalic. I byly tam 2 kocyki. Sliczne. I ich uzywam (mimo, ze uzywane), na wyjscia sie nadaja. A tesciowa co rusz dogadywala. Ja po swojemu robilam. I nie dzialaly na mnie argumenty, ze brzydkie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem po swoich poczatkach na mm jak bedzie glodna i ktos inny jej da to powinna zjesc ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- w niedziele do tygodniowego maluszka jedziemy ![]()
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Moja to odkurzacz, co bym jej postawiła pod nos to zassie, nieważne jaki ma kształt czy wielkość :-D
Kicia spala 20 - 02, a potem do 6 a potem to nie wiem bo straciłam poczucie czasu z cyckiem na wierzchu i dzieckiem w łóżku. Kiedyś po 6h miałam cycek kamień. Teraz po 6 mam flaka. Dziecko mi się wścieka przy piersi i nie wiem czy nie leci, czy mleko śmierdzi antybiotykiem - ja cała nim śmierdzę wiec nie zdziwie się jak mleko tez.
#697 |
Wtajemniczenie
|
Eeyesblue Moj tez smoka jak mu sie zechce lub oszukam go delicolem ;-)
Musze dzisiaj spróbować dać tztowi bulelke moze od niego lepiej zalapie Nieznajoma oj ty niedobra ;-) hehe Moja teściowa wyciągnęła ubranka po tz jak sie M urodzila Niektóre nowki niesmigane ;-) akurat dwa sweterki byly ladne to jej zakladalam ale reszta jest schowana głęboko Okazało się ze ma tego cala walizkę ;-) ona z tesciem z gatunku tych co niczego nie wyrzucaja ;-) ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- A swoja maszyna do szycia tez mi sie marzy ![]()
![]() |
#698 |
Konto usunięte
|
Witam się wśród żywych ehh wymeczyl mnie ten wirus ale jest już ok
A mam pytanie jak ubieracie dzieci na noc? Czymś przykrywacie? I gdzie wy macie takie upały? U mnie może i jest 20stopni ale wiatr taki zdradliwy... I nigdy nie wiem jak mała ubrac:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
u nas obecnie jest body na krótki rękaw + pajacyk.
Z racji, że śpi z nami, śpi pod naszą kołdrą. Jak jest ciepło to wtedy ma swój cienki kocyk.
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja śpi w body z dlugim rekawem i skarpetkach. Przykrta cienkim kocykiem, a na to narzucony grubszy. Bo cienki zawsze skopie. U nas w sypialni goraco bo zamykamy na noc drzw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze ze juz lepiej się czujesz ![]()
![]() |
#702 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Tesciowa tez sprezentowala mlodej 2 "przescieradla" - uwaga: dostala w prezencie slubnym obrus, a z le go nie uzywala a zal jej bylo wyrzucic to pociela i Mlodej dala ![]() ![]()
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
U nas w sypialni jest zimno. Mały spi w pajacu i nakrywam go kocykiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
U nas w sypialni też jest chłodniej i mała śpi w pajacu i albo ma na sobie otulacz albo przykrywam kocykiem.
![]()
![]() |
#705 | |||
Zadomowienie
|
a propo dnia taty, planujecie coś kupić dla taty od waszych pociech? czy nie i dopiero jak dziecko podrosnie to samo będzie obchodzic i dawać prezenty?
Cytat:
wlasnie mąż to samo mówi, mama też. ja się martwię, że tak nie będzie i będzie płakać, złościc się a ja denerwować i dzwonić co chwile czy jest ok.. o jak fajnie! przypomnisz sobie jak Twoja była taka malutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja śpi w body na długi i polspiochy + śpiworek (już się tak nie rozkopuje ![]() a przy upalach jakie u nas były ostatnio (to był skwar a nie upał) miała body na krótki, legginsy, bez skarpetek i czapeczki Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-05-13 o 09:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Przepraszam że tyle się nie odzywałam ale niestety mąż ma coraz częściej pracy wyjazdowej nawet na tydzień przyjeżdża na 2-3dni i znowu jedzie tak więc wszystko na mojej głowie a jak jest to staram się poświęcić mu trochę czasu bo już robi się zazdrosny o córeczkę szok z tymi facetami ![]() U nas wszystko w porządku Miśka już nie choruje ale szczepień jeszcze nie miała teraz będziemy mieć wizytę u laryngologa. Jest jeden plus z jej szpitala z zapaleniem płuc okazuję się że będzie miała darmowe szczepienia na pneumokoki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będę starała się zaglądać ![]() ![]() Pozdrawiam Was mamuśki i buziaki dla Waszych maluszków !!! ![]() KINGA BRAWO ![]() ![]() ![]() ![]() MATKO KIEDY TE 40 TYG ZLECIAŁO W MOIM PRZYPADKU 42 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Konto usunięte
|
To moja tez śpi w body na długi rękaw, polspiochy i przykryta kocykiem cienkim.
Moja czasem rzuca się w nocy jak karp czasem to nie wiem co jej się dzieje :-/ ale przystawie do cyca i jest już ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jakim cudem Nina to zrobiła, ale walnęła taką kupę, że wyszło jej przodem.
![]() ![]()
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Ja na Dzien Ojca mam zamiar zrobic laurkę i odbic Tośkową łapkę
![]() ![]() ciekawe czy moj maż wpadnie na taki pomysl na Dzień Matki ![]() Boze oszaleje dzisiaj. Musimy osiatkowac ogrodzenie bo kot nam ostatnio wylazł (i poszedl do sasiada w tulipanach grzebać, latałam za nią z parówką i wedka z myszką, przełaziłam przez płot, no cuda wianki), ale tż nie kupil jeszcze siatki =kot ma szlaban na wyjscie do ogrodka =miau miau miau od rana ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Oho, Tz zadzwonił i stwierdził, że jak wróci z pracy, to bierze młodą na spacer. Wow. Chyba coś do niego dotarło.
A Nina coś niespokojna jest. Zaśnie na kilka minut i później budzi się i kwili. ![]()
![]() |
#712 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To fajnie Ale ty odpoczywaj a nie sprzataj w tym czasie ;-) Poprzedni transfer sie nie udal zaraz podejście nr dwa ;-)
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
Co do rutyny wieczorno-nocnej: karmienie zawsze 21.30, ja idę spać, Mała zasypia u tż w chuście (zwykle szybko) i oboje dołączają do mnie w łóżku. W nocy wstaję do niej raz około drugiej. Nauczyłam się budzić na pierwsze kwękanie więc idzie tak sprawnie że tż się nie budzi. Pielucha, karmienie i śpimy dalej. Kolejna pobudka około piątej, nie liczę jej jako nocnej bo o tej porze już wszyscy wstajemy (przed dzieckiem było tak samo). Czasem namawiam córkę na dodatkową drzemkę
![]() Nieznajoma, chcesz szyć dla córeczki czy dla siebie? Fajny pomysł... Mi się mało co podoba z tego co jest teraz w sklepach i często jak szukam określonego ciucha to nachodzą mnie myśli że szybciej bym to sobie sama uszyła ![]() W ogóle podziwiam Cię że tak się ostro wzięłaś do planu wylaszczania ![]() ![]() Monia, uśmiałam się z Twojego kota, wesoło z nią masz ![]() Na dzień taty oczywiście chcę coś wykombinować (zasłużył, oj zasłużył!), ale póki co pustka w głowie... Ubranie na noc - ostatnio body z długim i polspiochy. Albo cienkie body bez rekawow i pajac. No i rożek. U nas jest raczej chłodno. |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Ja aż się boję co będzie za chwile jak odłącze od cycka.. Wczoraj po cycku o 11;30 był płacz do samej 19. A chciałbym jakieś porządki porobić..
#715 |
Zakorzenienie
|
Milka
ja nie chce, zeby ona wychodziła bo obok jest las no i nie chce wychodzacego kota w domu z niemowlakiem. Wiadomo, ze na podworku sie wytarza w czyms, moze cos upoluje, rozne dziadostwo moze przyniesc. Ma ogród to niech sie go pilnuje ![]() ![]() Gosza Super z tymi szczepieniami ![]() Naogladalam sie filmikow Waszych maluchow na fb. Moja zacieszala,mysle nagram. Yhy juz, dziesiec razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa - u mnie to samo, tak to się cieszy i gada a jak tylko zauważyła telefon to pełna powagą i patrzy na ten telefon i patrzy.... :-D
#717 |
Konto usunięte
|
Hejka, dziś paskudna pogoda więc nadrabiam wizaż
dezire;- to może czas coś więcej o sobie opowiedzieć, juz chwile z nami jesteś ![]() Ja szczerze mówiąc też bardziej garnę się do tesciów niż do swojej rodziny. Tak że rozumiem o co chodzi. Może nie warto wchodzić w tą akcję przeprowadzki, bo na pewno bez spięć nie obejdzie się. Darkanddark;- oo! ja tez podziwiam Was jak opowiadacie o płaczących maluchach i tych wszystkich problemach. Ale coż, matka jest w stanie wiele znieść dla swojego dziecka. Dark lepiej niech będzie szczuplutka i zdrowa niż pulpet, mojej szwagierki dziecko ma 5 mies. a waży tyle co jej 2,5 roczna siostra. To dziecko na parwde wyglada ..jakby to powiedzieć? - niezdrowo ![]() emma;-jak tak opowiadasz o swojej budowie, za każdym razem przypominam siebie z wózkiem i malutkim Igorkiem. Wylalismy fundamenty jak byłam w 9 mies. ciaży, a póżniej już spacerowalismy codziennie na budowe, a wprowadziliśmy się na 2-gie urodziny Igorka .Wielki dzień był! ![]() ktoregos_dnia;-wow! super, gratulacje dla męża.Na pewno bardzo cieszy taka opcja! Aż zazdroszczę ![]() ![]() ![]() Kiinga26;- a wiesz że myślałam o takiej tabelce.Super że to zrobiłaś, bardzo nam się tutaj przyda ![]() moooniaaaa;- haha, ![]() ![]() ![]() trzydziescidwa;- jesu.. biedna, tak mi cie szkoda. Co za francowate guzki?? ![]() ![]() sorry za opóźnienie z odpowiedziami , jakoś tak nadganiam forum Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-05-14 o 06:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Konto usunięte
|
A my znowu mamy ciemieniuche!!! kiedy to cholerstwo przestanie wyrazić!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama też mam niby coś dostać ![]() Niuńka ma szyjkę odparzoną ![]() Smaruję bepantenem, sudocremem i ziajką na zmianę coś jeszcze mogę?
![]() |
#720 |
Konto usunięte
|
A my chyba nic nie kupujemy tz nie lubi prezentów :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.