PM 2017 cz. 18! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 10:30   #3841
oljaa
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017 cz. 18!

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
A tak to nie wiem co miałam jesCze napisac spamiary
Witaj! I tak dzielnie nadrobiłaś

Dziewczyny coś mi się ostatnio dzieje. Płaczę jak głupia, wczoraj rozryczałam się na Przyjaciółkach, na ostatniej komunii też miałam ciągle łzy w oczach zaczynam się siebie bać
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:31   #3842
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
A jak robicie babeczkowy to liczycie babeczke na osobę?

Nie, ja mam zamiar zamówić trochę więcej... jak mam ok 70 gości w tym dzieci to zamówię chyba 80 szt. + 1 duży na górę, gdzie będzie np. 8 porcji...

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:31   #3843
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny coś mi się ostatnio dzieje. Płaczę jak głupia, wczoraj rozryczałam się na Przyjaciółkach, na ostatniej komunii też miałam ciągle łzy w oczach zaczynam się siebie bać
ja się ostatnio poryczałam na Grey's Anatomy
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:32   #3844
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas pod kościołem sa życzenia i kwiaty/wino. A w niedziele goście podchodzą drugi raz z życzeniami i kopertami. Wiem ze tego nie ogarniacie, no ale to łódzkie
A jak się kiedyś zdziwiliśmy jak bylismy na weselu w innym regonie i po oczepinach nikt kopert nie dawał tylko my z kopertą zostalismy, bo wszyscy pod kościołem dali
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:32   #3845
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Jestes przed @? nie martw się ja tez często ryczę. Wczoraj na Przyjaciółkach tez bo jak sobie pomyślałam o tym raku,tak pod latem nawet mojego zycia i rodziny

Co Cie wzruszylo w komunii?
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:32   #3846
renia92
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez tak czesto mam, to chyba z wiekiem czlowiek sie szybciej wzrusza

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-13, 10:33   #3847
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Nie, ja mam zamiar zamówić trochę więcej... jak mam ok 70 gości w tym dzieci to zamówię chyba 80 szt. + 1 duży na górę, gdzie będzie np. 8 porcji...

Ktos u Was bierze dokladki tortu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 10:33   #3848
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
A jak się kiedyś zdziwiliśmy jak bylismy na weselu w innym regonie i po oczepinach nikt kopert nie dawał tylko my z kopertą zostalismy, bo wszyscy pod kościołem dali
Nie wiedzialam, ze gdzies daja koperty po oczepinach

Stary 2016-05-13, 10:37   #3849
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
ja się ostatnio poryczałam na Grey's Anatomy
Też mi się zdarza
Cytat:
Ktos u Was bierze dokladki tortu?
Wątpię, ale ja jestem z tych co woli kupić więcej i lepiej aby zostało niż miałoby zabraknąć najwyżej rozdam

Stary 2016-05-13, 10:37   #3850
luna_laula
catwoman

Cytat:
A przysłali Ci jakieś zdjecia? Bo na stronie nadal nie mają...
Byłam na targach ślubnych w lutym i pokazali mi ulotkę z ofertą na 2016 i 2017. Chociaż moim zdaniem to były raczej te mini torciki, a nie babeczki, więc może pani popełniła błąd przy przedstawianiu mi oferty, a ciebie już precyzyjnie poinformowali Zdjęcie było mega malutkie i cena mnie rozbawiła, więc już nie drążyłam tematu. Ogólnie będzie nam z tym babeczkowym trudno Gadałam już ze wszystkimi cukierniami w mieście i albo nie mają, albo mają ale te w wersji torcików- http://farm8.staticflickr.com/7377/9...b038fa82_o.jpg
i za sztukę jest od 9,50 do 20 zł albo liczą jak durni za byle co Ta cukiernia w której jestem zapisana bierze 4,9 zł za taką uroczą klasyczną ale stali się modni, więc chyba podrożeją...

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2016-05-13 o 10:39
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:38   #3851
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestes przed @? nie martw się ja tez często ryczę. Wczoraj na Przyjaciółkach tez bo jak sobie pomyślałam o tym raku,tak pod latem nawet mojego zycia i rodziny

Co Cie wzruszylo w komunii?
W okolicach @, chyba że dalej coś mi się przestawi no ale w zeszłym tygodniu na tej komunii? Już PMS?
Wczoraj oglądałam na ipli odcinek, który ma być w przyszłym tygodniu i powiem trochę był smutny
A na komunii to nie wiem co mnie tak wzruszyło? Przecież te dzieci brzydko mówią, w ogóle wkurza mnie to, że najpierw wszyscy proszą księdza o udzielenie komunii, później dziękują za udzielenie teraz to nawet nie wiem co mnie wtedy tak urzekło, ale całą mszę stałam ze łzami w oczach a może to były łzy z bólu? przestałam 2 godziny w szpilkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 10:38   #3852
jaszczurka94
Zakorzenienie

Oesu, ile nadrabiania mam. Ciągle mam tyle stron do przeczytania, ale to dlatego, że i ogarnęłam troszkę mieszkanie, prania powstawiałam, potem powywieszałam na dworku.
No i wkurzałam się na TŻa... Zaczął gadać, że nie nadaje się do tej roboty i że chce ją rzucić... Ostatnio ma humorki, no i rzeczywiście w tym tygodniu robota dała mu popalić, ale mojemu tatcie praca też dała w kość w tym tygodniu... Wczoraj się przez to trochę poprztykaliśmy. A dzisiaj o tym rzucaniu pracy... Ja już nie wiem co robić ani co mu mówić...

Ode mnie niestety duuuuże nie. Ale najważniejsze, że Tobie się podobają. I widziałam, że kilku dziewczynom też się podobają.

Przejrzałam stronkę i podobają mi się te:
ASOS ONSIDE Heeled Sandals. Uwielbiam tego typu 'podeszwy' (?).

W ogóle znalazłam dwie pary, typu który chciałam nosić jak byłam młodsza. Ale nigdy nie odważyłam się kupić, ani mamy nawet prosić:
UNIF The Spoilers Black Velvet Mary Jane Shoes
UNIF Scoshe Black Lace Up Boots

A od lat marzą mi się Creeper'sy, ale mój TŻ jest na nie, więc nie będę go męczyć.

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
nie masz żadnej rehabilitacji czy coś? nie powinnaś tego tak zostawiać
oo no to się nagadałaś dużo z tatą a Tżowi pewnie jutro przejdzie dobranoc
Dostałam się do ortopedy 4 dni przed moim wyjazdem na stałe do Niemiec. Powiedział, że powinnam iść na rehabilitację. Ale no wyjazd to wyjazd. Tutaj tyle się działo na początku, że ogarnęłam tylko dentystę i ginekologa tak naprawdę. Teraz też nie mam głowy jakoś by jeździć dalej i szukać takich rzeczy. Ortopedę odwiedzałam, ale w związku ze skręconą kostką.
Hmm. Zaraz wyślę kumplowi, który zna niemiecki, adres strony od ortopedy to sprawdzi mi czy z kręgosłupem mogę się tam udać. Jak tak to może w czerwcu jak pójdę do ogólnego to poproszę o skierowanie.

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
ja lubię robić zdjęcia przyrodzie itd dobranoc
Uwielbiałam fotografować przyrodę. Póki nie straciłam tysięcy zdjęć na komputerze przez moje niedopatrzenie przed formatem.
Od tamtej pory zraziłam się i prawie nie robię zdjęć... Przyrodzie to wcale, bo nie targam już wszędzie aparatu tylko leży od dawna w szafce.

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślałyście coś już o smakach tortu?
Ja chciałabym czekoladowo-czekoladowy. Mój tata byłby za.
Ale mój TŻ nie lubi czekoladowych rzeczy. Mama też nie bardzo.
Więc jeszcze nic nie wiem.

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Nasz mały torcik do pokrojenia i babeczki chcemy z nadzieniem jagodowym, na górze masa z mascarpone i borówki
Marzę o babeczkowym torcie, ale niestety moja sala w cenie ma tradycyjny. :C Ale nad smakiem jagodowym mogłabym pomyśleć.

Cytat:
Co sądzicie?? klik
Uwielbiam jodłowanie.

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Kreuje mi się obraz twojej mamy.
Kojarzy mi się z kiedyś piękną dziewczyną, która miała branie u facetów, zawsze ladnie /modnie/ ubrana, z modną fryzurą. Kobieta, która marzy o córce, która będzie jej klonem, żeby móc ją ubierać, czesać na modłę mody. Kobiety z obsesją posiadania ładnych dzieci, bo ona była ładna. Córka miała być jej kopią. Jednak okazało się, że jesteś bardziej córeczką tatusia i nie chcesz robić wszystkiego pod jej modłę. Czy to prawda czy tylko moja wyobraźnia tak ją utworzyła?
Ojej, może coś w tym jest. ;D
Znaczy wiesz.. nie wiem do końca jak to było z moją mamą. Na wsi mieszkała do 15 roku życia, resztę w Warszawie. Wiem, że nigdy chudzielcem nie była, ale miała ładną kobiecą figurę, ubierała się w sukienki, spódniczki (czasem serio krótkie, bo tata mi mówił ), prawie zawsze obcasy. Branie miała duże, oj duże z tego co słyszałam. Jak przyszła do nowej pracy jako 18latka to chłopaki zakładali się, który się z nią umówi. A ona wybrała takiego przeciętniaka, który dla żartów strzelał w nią gumkami recepturkami (czyt. mojego tatusia), z tego co wiem to nie sądził nawet, że ma szansę. A potem przez okno wychodziła by na spotkanie wyjść, bo jej mama nie chciała jej puścić. "Nigdzie nie wychodzisz, ja nie zamierzam kolejnych serenad pod oknem słuchać." Podobno babcia coś w tym stylu mamie nagadała.

Ja zawsze do szkoły podstawowej ładnie ubrana, uczesana w kucyka albo warkocz, włosy do pasa, póki w 2 klasie podstawówki się nie zbuntowałam, gdzie po komunii pozwoliła mi ściąć. Zazdrościłam koleżankom, że mogą mieć długie włosy i rozpuszczone, a mi mama nie pozwalała, więc stwierdziłam, że jak będę miała krótkie to nie będę musiała wiązać. A potem polubiłam krótkie i tak o.

No. Ale tak. Ja jestem córeczką tatusia.

Póki nie miałam swojego zdania to było dobrze. Ale w gimnazjum chciałam ubierać się na czarno, nosić trampki, t-shirty, glany, skórzane kurtki... ile łez wylałam, bo mama nie pozwalała. Wtedy zaczęłam sama zbierać pieniądze. Potem odpuściła jakoś, ale no tragedia była.
Ostatnio prawie mi nie dogaduje. Po pierwsze dlatego, że moja siostra jest okropna teraz w wieku dojrzewania, więc na niej jest skupiona uwaga, a drugie to może widzi, że już na mnie nie działają te docinki od niej. Bo nawet jak coś powie i zaboli... to zaciskam zęby i albo nic nie mówię albo powiem i coś od siebie. Dopiero jak jestem w pokoju to pozwalam sobie uronić łzę, gdy jednak nie wytrzymam.

Gdy udało mi się pozbyć bulimii z życia w liceum i po roku przytyłam wtedy 10 kg to nagle zdarzało mi się słyszeć, że jestem gruba, że mam tyłek jak 3-drzwiowa szafa w jakieś sukience czy coś... Albo teksty: 'Ja w Twoim wieku ważyłam mniej'. A jak byłam starsza 19-20 lat, no i ważyłam kolejne 20kg to jak leciały teksty, to mówiłam, że też nie jest chuda. Zawsze słyszałam wtedy 'Ale ja po drugiej ciąży przytyłam, a Ty dzieci jeszcze nie rodziłaś.'

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:38   #3853
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Tż babcia znów do szpitala jedzie
Zabrali by ją do Poznania albo Śremu, a nie do tego syfu bez profesjonalnych lekarzy...

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2016-05-13 o 10:41
Stary 2016-05-13, 10:40   #3854
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:
Na kwietniówkach też żadna nie chce się udzielać
daj link do kwietniówek. Moze czasem zajrzę

najlepiej na pw
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:43   #3855
malgosiaw123
Zakorzenienie

Olja-tylko nie opowiadaj co bedzie To byl ostatni odcinek sezonu?

Jaszczurka-moj tez ciągle narzekal na prace. Nic na to nie poradzisz,tak naprawde Malo kto z pracy jest zadowolony

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Zabrali by ją do Poznania albo Śremu, a nie do tego syfu bez profesjonalnych lekarzy...

Dużo zdrowia dla babci Trzymam kciuki!
Stary 2016-05-13, 10:43   #3856
klauduska92
Rozeznanie

Cytat:
Będzie dobrze!
klauduska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:45   #3857
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowka dla babci

Stary 2016-05-13, 10:46   #3858
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Boziu jestem taka zmęczona dzisiaj a do domu wrócę pewnie po 18. I nie zdążę odebrać zaproszeń

Ale w poniedziałek to zrobię

Nie nadążam was nadrabiać w pracy
Stary 2016-05-13, 10:47   #3859
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Dzięki
Ale strasznie się boję o tż babcię nie jest już młoda i takie wycieńczanie organizmu nie jest dobre do tego ten szpital... tam nigdy nic dobrego się nie dzieje...

Stary 2016-05-13, 10:49   #3860
Laura Rose
Zakorzenienie

Jaszczurka, tżowi bardziej pasowała stara praca, czy ma dość kurierki ogólnie?
Stary 2016-05-13, 10:51   #3861
oljaa
Zakorzenienie

Jaszczurka współczuję podejścia mamy do Twojej wagi. U mnie była wieczna niedowaga, a waga wręcz wskazywała na niedożywienie lekarza podejrzewali u mnie anoreksję, pod tym kątem leżałam w szpitalu, na szczęście diagnoza nie potwierdziła się. Z resztą moi rodzice stali za mną murem i wiedzieli, że moja waga nie jest wynikiem tej choroby. Widzieli, że jestem za chuda, ale NIGDY nie robili mi z tego powodu wyrzutów. A teraz cieszą się razem ze mną z kolejnych kilogramów.

Cytat:
Biedna moja babcia też w poniedziałek ma zgłosić się do lekarza, niestety w holterze wyszło migotanie przedsionków
Stary 2016-05-13, 10:52   #3862
luna_laula
catwoman

Cytat:
A jak robicie babeczkowy to liczycie babeczke na osobę?

Luna nie wiedziałam ze katedra byla Twoja parafia Pisalas o tym?
Jak mi goście potwierdzą ostatecznie swoje przyjście to dodam do tego może z 10 dodatkowych. No i tak jak pisała agnieszka z tego małego do krojenia dla pm też wyjdzie z 8 dodatkowych porcji na wszelki wypadek.

Wtedy pisałam, że miałam 4 parafie i chodziłam jeszcze do 3 różnych kościołów, więc stąd mój brak przywiązania do jednego Z tych wszystkich Katedra robi na mnie największe wrażenie Pamiętam jak magicznie czułam się na bierzmowaniu, bo organy brzmią tam nadzwyczajnie, a odnowione freski są cudowne. Człowiek automatycznie popada w zadumę

Dlatego nie wyobrażam sobie innego miejsca na mój ślub

Edit. Tak, jedna babeczka na osobę

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2016-05-13 o 10:56
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:53   #3863
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Olja-tylko nie opowiadaj co bedzie To byl ostatni odcinek sezonu?
No co Ty! Nie powiem Ci nie wiem chyba ostatni, bo skończył się napisami, a tak czekałam na zwiastun

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-13, 10:53   #3864
agnieszka_2612
Zakorzenienie

oljaa będzie dobrze

Ja też miałam wieczną niedowagę, niedożywienie... ale anoreksji też nie miałam stwierdzonej Teraz mam małą niedowagę, jakieś 2kg, no ale nie wyglądam już jak patyk

Umarłam:
Dla podanego wzrostu (170 cm) prawidłowa waga wynosi pomiędzy: 54 a 71 kg chyba małe przegięcie...
Dokładnie brakuje mi 2,5 kg do 54 kg

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2016-05-13 o 10:56
Stary 2016-05-13, 10:58   #3865
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
oljaa będzie dobrze

Ja też miałam wieczną niedowagę, niedożywienie... ale anoreksji też nie miałam stwierdzonej Teraz mam małą niedowagę, jakieś 2kg, no ale nie wyglądam już jak patyk
No ja też nie miałam stwierdzonej, no ale jak leżałam na oddziale endokrynologicznym i traktowano mnie jak osobę z zaburzeniami odżywiania to moje to był ciężki okres moje życia ja też mam z 2 kg za mało i chude nogi, a z reszty jestem zadowolona
Stary 2016-05-13, 10:59   #3866
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też nie miałam stwierdzonej, no ale jak leżałam na oddziale endokrynologicznym i traktowano mnie jak osobę z zaburzeniami odżywiania to moje to był ciężki okres moje życia ja też mam z 2 kg za mało i chude nogi, a z reszty jestem zadowolona
ja nóg nie mam chudych, proporcjonalne do tyłka Ręce mam chudziutkie i małe cycki

Stary 2016-05-13, 11:00   #3867
klauduska92
Rozeznanie

Cytat:
oljaa będzie dobrze

Umarłam:
Dla podanego wzrostu (170 cm) prawidłowa waga wynosi pomiędzy: 54 a 71 kg chyba małe przegięcie...
Dokładnie brakuje mi 2,5 kg do 54 kg
Ja to raczej w drugą stronę zawsze Po studiach mam sporo do zrzucenia, dlatego teraz działam ostro z dietetyczką
Stary 2016-05-13, 11:00   #3868
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Musiałabym iść ćwiczyć, bo wczoraj nie ćwiczyłam przez te zakwasy, nawet rozćwiczyć ich nie mogłam bo myslałam ze padnę

Stary 2016-05-13, 11:01   #3869
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja nóg nie mam chudych, proporcjonalne do tyłka Ręce mam chudziutkie i małe cycki
To ja mam na odwrót bicek i cycek na miejscu
Stary 2016-05-13, 11:02   #3870
klauduska92
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem typowe jabłko :P Mam chude nogi, spory brzuszek i duuże cycki, ale cycki niestety zawsze miałam duże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości