Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 09:23   #2281
fruzjape
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

U nas z kolei otulanie kompletnie nie działa. Jestem w szoku, bo ze starszakiem działało idealnie za to działa szum i spanie na brzuchu, wiec nie narzekam.

Czekam wlasnie, zeby zarejestrować Ule
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:39   #2282
gingerbre
Zakorzenienie

Dziewczyny te co mają elektryczny laktator? Warto kupować? Mam bardzo poranione te brodawki, a ten mój manualny jak ściągam, nie jest zbyt delikatny niestety. Czy te elektryczne są pod tym względem delikatniejsze? Ktoś jeszcze cierpi z powodu ran na brodawkach? Jak sobie poradzilyscie?

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Dziś wychodzę Mam nadzieje, ze wszystko to się jakoś unormuje i będę mieć więcej czasu na wizaż
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:44   #2283
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Któraś pisała o jakimś wiatraku z emisją pary wodnej?! Możesz to cudo podlinkować,bo google tego nie zna
To ja cos w tym stylu:

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6108464170

Dziewczyny po cc, nie przeszkadzaja Wam ubrania czy bielizna?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:48   #2284
gingerbre
Zakorzenienie

Mi bielizna na ranie nie przeszkadza. Ubrałam się do wyjścia: majtki, spodnie, do rany przylegaja, ale ból czuje tylko jak uzywam tych mięśni brzucha. Dzisiaj już nawet nie brałam tych przeciwbólowych, które przynieśli.

Dzisiaj wychodzimy

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-05-13 o 09:58
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 09:48   #2285
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
U nas pupka troche zaczerwieniona, używam pampersów, ale z chusteczek już zrezygnowałam - mycie pupy tylko w przegotowanej wodzie. Podejrzewam, że właśnie chusteczki spowodowały te zaczerwienienie. Do pupy używam alantan żółty, na noc bephanten. Ale w dalszym ciągu mam dylematy odnośnie częstotliwości zmieniania pieluszek - wczorajszy dzień to hardcore kupowy - 18 sztuk pampersów poszło zgodnie z zaleceniem, że zmieniać po każdej kupie. W nocy starałam się zmieniać co 2 godziny żeby w tym nie leżała bo się przestraszylam tej zaczerwienionej pupy, ale jak ona śpi i się rozbudza przy przewijaniu to jest ryk, że sąsiedzi chyba na nas po tygodniu takiego płaczu do mopsu zgłoszą i niebieską karte nam założą. Doradźcie proszę jak to jest u Was

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Między tymi godzinami nie przewijasz go na śpiocha?

Nie, nie zmienilam mu pomiedzy. Dostal czysta zaraz przed otulaniem i przed jedzeniem o 1,30. Nawet nie byla jakas super brudna, lekka kupka i siuski.

A co do zaczerwienien itd. Ja uzywam profilaktycznie kremu weledy co ktoregos pampersa. Pampersy tez mamy poki co z bootsa. Maly nie przejawia oznak uczulenia czy zaczerwienienia, a sa dwa razy tansze niz oryginalne pampersy a placze Wam jak jest pelen pampers? Moze po prostu trafila Wam sie mala ksiezniczka. I jak czesto robi kupki? Ja wiem, ze jak dam malemu piers to zrobi znowu, wiec przed karmieniem nie przebieram. Chyba, ze ma tam kosmos.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:01   #2286
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Jakos zyje... Dzis wizyta z malym u lekarza to poprosze o zajrzenie w te szwy i tak.

Otulanie uratowalo mi dupe. Maly zamiast budzic sie co dwie godziny to spal od 21 do 1,30. Potem pobudka o 5 i o 8 juz wszyscy sie obudzilismy. Cudowny wynalazek!!!

A dzis pieknie nam sloneczko swieci kto dzis rodzi??

To 3mam kciuki, by wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Mi bielizna na ranie nie przeszkadza. Ubrałam się do wyjścia: majtki, spodnie, do rany przylegaja, ale ból czuje tylko jak uzywam tych mięśni brzucha. Dzisiaj już nawet nie brałam tych przeciwbólowych, które przynieśli.

Dzisiaj wychodzimy
Super wieści!!!

Ja właśnie też mam bephanten i sudocrem... a co z kolkami? Dokuczają? Słyszałam, że herbatka z kopru pomaga...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:13   #2287
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
To 3mam kciuki, by wszystko było ok

Super wieści!!!

Ja właśnie też mam bephanten i sudocrem... a co z kolkami? Dokuczają? Słyszałam, że herbatka z kopru pomaga...

Ja sie zastanawiam czy wczoraj maly nie mial ataku kolki, jesli tak to u nas pomoglo otulenie.

2 tygodnie po porodzie, waga -8kg, -6 w porownaniu do wagi sprzed ciazy. Jeszcze 7kg zgubie i jestem zadowolona
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:24   #2288
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie mam pytanie: używanie pampersów? Dzieciaczki nie mają odparzeń? Jaka maść na odparzenia jest najlepsza?
My używaliśmy już pampersów, dady, i rossmanowych i po żadnych mała nie ma odparzeń czy uczulenia wiec jest git. Masciulki używam po kupie z ViolaDuo, takiej witaminowej

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
U nas pupka troche zaczerwieniona, używam pampersów, ale z chusteczek już zrezygnowałam - mycie pupy tylko w przegotowanej wodzie. Podejrzewam, że właśnie chusteczki spowodowały te zaczerwienienie. Do pupy używam alantan żółty, na noc bephanten. Ale w dalszym ciągu mam dylematy odnośnie częstotliwości zmieniania pieluszek - wczorajszy dzień to hardcore kupowy - 18 sztuk pampersów poszło zgodnie z zaleceniem, że zmieniać po każdej kupie. W nocy starałam się zmieniać co 2 godziny żeby w tym nie leżała bo się przestraszylam tej zaczerwienionej pupy, ale jak ona śpi i się rozbudza przy przewijaniu to jest ryk, że sąsiedzi chyba na nas po tygodniu takiego płaczu do mopsu zgłoszą i niebieską karte nam założą. Doradźcie proszę jak to jest u Was[COLOR="Silver"]
Mała robi 18 kup dziennie?! A przybiera na wadze?! Ja dziś w nocy np zuzylam 4 przy jednym przewijaniu, piąta już została na pupie, bo co myślałam że już koniec kupy, to jak tylko prxewinelam to szła dalej ale to zdarza mi się sporadycznie.
Przewijamy po każdej pobudce i po każdej kupce bo mała robi raban od razu z każdego kleksa co mnie akurat cieszy, że nawet jak ja nie usłyszę czy nie zauważę to da znać i nie leży w tym bajzlu.

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
U nas z kolei otulanie kompletnie nie działa. Jestem w szoku, bo ze starszakiem działało idealnie za to działa szum i spanie na brzuchu, wiec nie narzekam.
Czekam wlasnie, zeby zarejestrować Ule
Kurcze, to mnie martwi trochę bowiem że to leżonko na brzuszku jest ważne a ona tak nie lubi i płacze od razu

My zalatwilismy w końcu tą preluksacyjna na 30 maja. Kamień z serca, bo terminy to jakiś żart.

Cytat:
Ktoś jeszcze cierpi z powodu ran na brodawkach? Jak sobie poradzilyscie?
Ja po nawale miałam aż strupki tak miałam zjedzone, ale nakładam Purelan tonami po karmieniach, między karmieniami, non stop i już są piękne i nie są bolesne,

Smigajcie do domku

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam czy wczoraj maly nie mial ataku kolki, jesli tak to u nas pomoglo otulenie.

2 tygodnie po porodzie, waga -8kg, -6 w porownaniu do wagi sprzed ciazy. Jeszcze 7kg zgubie i jestem zadowolona
Ekstra lachonie
Ja w 11 dni minus 8,5 ale do wagi sprzed ciąży jeszcze mi daleko -zostało 7,5 na plusie
Stary 2016-05-13, 10:33   #2289
dzustam
Zakorzenienie

A ja nie mam wagi. Takze tego... nic nie wiem w temacie swoich kilogramów. Tak samo jak z kilogramami dzidki.
Brzuszek lekki mam. Ale przed ciąża nie mialam wklęsłego. To wiadomix, po ciąży jest bardziej okazały. Okolice rany po cc mam opuchnięte jak balon. I zaczęła mi leciec taka czerwona krew. Jak podczas okresu.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 10:35   #2290
kaylla
Zakorzenienie

My uzywamy pieluszek pampers premium care i nie narzekamy. Do tego pupę smarujemy bephantenem. A przy przewijaniu używam albo chusteczek nawilżanych (zwłaszcza w nocy, czasem w dzień) albo ciepłej ale nieprzegotowanej wody.

Przewijam, jak wiem, że jest kupa albo po każdej pobudce (mała na razie nie marudzi, jak zrobi kupę, więc nie zawsze wiem, że coś wylądowało w pieluszce). W nocy przewijam przy pobudce, sama malucha nie budzę na przebranie, bo jak ona śpi, to ja też
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:15   #2291
martunia_199
Zakorzenienie

U nas pojawiło się coś na wzór kolki - strasznie placze i brzuszek wtedy twardy i macha nozkami. Ale być może to efekt wczorajszego mojego jedzenia. Dałam już dzisiaj sab simplex przed jedzeniem bo płakałam razem z nim.
Poradnie preluksacyjna na nfz odpuscilam bo termin na lipiec. Idziemy prywatnie na początku czerwca.

W szpitalu ważyłam po porodzie 77 kg czyli spadlo jakieś 7 kg od razu a w domu waga zepsuta. Ale chciałabym jeszcze 17 kg zrzucić tylko nie wiem jak haha

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:17   #2292
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Jestem pol przytomna albo i nieprzytomna. Co chwile zasypiam. Nie mam energii. Co chwile tez placze. Chlop w robocie, a ja bym najchetniej widziala go przy mnie, zeby mnie tulil i glaskal po glowce. Do tego jest mi cholernie duszno. Ratunkuuuuuuu!!!
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:24   #2293
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Jestem pol przytomna albo i nieprzytomna. Co chwile zasypiam. Nie mam energii. Co chwile tez placze. Chlop w robocie, a ja bym najchetniej widziala go przy mnie, zeby mnie tulil i glaskal po glowce. Do tego jest mi cholernie duszno. Ratunkuuuuuuu!!!
Roses chyba taki dzien, u mnie zaczelo sie wczoraj.

Czuje taka bezsilnosc i beznadzieje.
Stary 2016-05-13, 11:28   #2294
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
<tulimytulimytulimy>
Stary 2016-05-13, 11:31   #2295
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Roses chyba taki dzien, u mnie zaczelo sie wczoraj.

Czuje taka bezsilnosc i beznadzieje.
Ja tez juz obserwuje to ktorys dzien, ale dzis jest szczyt szczytow.
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
<tulimytulimytulimy>
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:46   #2296
Iwonia27
Zakorzenienie

Cześć
I mi sie nic nie chce. Leżałabym albo spac poszła ewentualnie moge isc rodzic ale z kolei Igor tez ma dzien lenia i mu sie najwyraźniej nie chce.
Maz natomiast siedzi zły przed kompem bo nie pamieta jakiegos durnego hasła do gry. Koniec swiata mu nastąpił. Jak żyć bez grania.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:01   #2297
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Cześć
I mi sie nic nie chce. Leżałabym albo spac poszła ewentualnie moge isc rodzic ale z kolei Igor tez ma dzien lenia i mu sie najwyraźniej nie chce.
Maz natomiast siedzi zły przed kompem bo nie pamieta jakiegos durnego hasła do gry. Koniec swiata mu nastąpił. Jak żyć bez grania.
O kurde faktycznie ma chłop zmartwienie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:02   #2298
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Ja sie chyba zwloke i zaczne kuchnie sprzatac, sie wyzyje moze mi ulzy.

Do niedzieli mam zwolnienie mam nadzieje ze internista mi przedluzý jak nic sie nie ruszy

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-13, 12:11   #2299
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny te co mają elektryczny laktator? Warto kupować? Mam bardzo poranione te brodawki, a ten mój manualny jak ściągam, nie jest zbyt delikatny niestety. Czy te elektryczne są pod tym względem delikatniejsze? Ktoś jeszcze cierpi z powodu ran na brodawkach? Jak sobie poradzilyscie
Extra że wychodzicie!
Co do laktatora to elektryczny uratował mi kp, na manualnym ledwo co szło. Moim zdaniem to dobra inwestycja, pod warunkiem że będziesz często odciągać, jeśli sporadycznie to się nie opłaca. Podejrzewam że to raczej nieprzystosowane, niezahartowane brodawki są przyczyną. Elektryczny ciągnie tak samo, ale to bardzo indywidualne odczucia.

Cytat:
Ja sie chyba zwloke i zaczne kuchnie sprzatac, sie wyzyje moze mi ulzy.

Do niedzieli mam zwolnienie mam nadzieje ze internista mi przedluzý jak nic sie nie ruszy
Też się biorę za kuchnię. Zacznę od lodówki
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:20   #2300
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-05-19 o 11:06
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:30   #2301
mialavi
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny wyniki małej są w porządku dziś idziemy do domku !!! Taka jestem szczęśliwa dziś mój Tp a my juz bedziemy w domku !
Mam nadzieję ze szybko do Was wrócę !

Kto dziś rodzi ??? Iwonia ociągasz sie nie widzę Cię rozpakowanej na pierwszej stronie - a była umowa ze we wtorek i coooo

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Dziewczyny te co mają elektryczny laktator? Warto kupować? Mam bardzo poranione te brodawki, a ten mój manualny jak ściągam, nie jest zbyt delikatny niestety. Czy te elektryczne są pod tym względem delikatniejsze? Ktoś jeszcze cierpi z powodu ran na brodawkach? Jak sobie poradzilyscie?

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Dziś wychodzę Mam nadzieje, ze wszystko to się jakoś unormuje i będę mieć więcej czasu na wizaż
Rodzilysmy razem i wychodzimy razem

Rany na brodawkach znam ten bol wczoraj jedna mi krwawila zauwazylam dopiero po karmieniu dzis malej nad ranen ulalo sie mleko z krwia wyobrazcie sobie jak sie wystraszylam- okazalo sie ze to ta krew moja.
Chyba zle dokladam mala bo czasem karmienie to dlamnie tortury
Nie wiem co robic z tym zeby bylo lepiej??? Poradzicie cos?? Brodawki smaruje lanolina - polozne mowily zeby nie przystawiac to tej piersi co krwawi ale jak jamam wykarmic ja z jednej jak mam malo pokarmu???
Bardzo chce karmic piersia a nie wychodzi mi to
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:32   #2302
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Mia Ginger fajnie, że wychodzicie!

Clio, nasze dzieciątko z kolei ponoć ma długie nóżki (zdecydowanie nie po mamusi )

Wczoraj zaczęłam smarowanie sutków lanoliną, mam nadzieję, że coś pomoże

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-05-13 o 12:33
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:36   #2303
201701091517
Konto usunięte

U mnie dzis totalnie zdupiona noc.. maluch od porodu byl naubierany za bardzo(szpitalne ciuszki, duza ilosc daly pielegniarki bo "przeciagi") plus moi tesciowie nosili go w rozku(fajnie trzyna, ale temperature podnosi), na dodatek walczymy z kp wiec nie dojadal. Doszly upaly i mielismy piekny przyklad przegrzania. Dostal wieczorem goraczki, poszedl na cala noc do tzw. kinderzimmer czyli gdzie wszystkie dzidzie. No i sie zaczelo, ze odwodnienie albo infekcja dostal mm, pozniej jeszcze z laktatora odciagneli mi mleko, pojadl i poszedl spac. Ja oczywiscie uryczana ze dziecko chore, moja wina, co ze mnie za matka itp. No i zasnelam o 5. Mialam schizy ze moze to ten gbs dodatni, albo w ogole ze ze odwodnienie.. no ale on ciumkal a widac nie najadal sie na takie upaly.. powinien chyba wisiec caly czas, a tez sie denerwowal.
Na szczescie skonczylo sie happy endem bo zadnej infekcji nie ma! Pielegniarka przyszla rano i ze to z przegrzania.. Dzisiaj mierzylismy i juz spadla na 36,8.

Przebralam go w swoje ciuszki i od razu mu lzej i chlodnie. No i laktator poszedl w ruch, razem z nakladkami zelowymi. Jeszcze dokupimy MM zeby na pewno byl co te 3 godziny napchany jak baczek

Takze laseczki.. my z mezem mamy nauczke i nie uslucham sie nikogo co do czapeczek srapeczek.. ale stresu mialam ogromnie duzo..

Dzis mielismy ostatnie badania pediatryczne i wszystko ok, wiec wychodzimy do domku! ;D
W srode termin do pediatry na kolejne i umowienie sie na szczepienia.

No i byla pani fotograf, zrobila cudowna sesje zdjeciowa miskowi i nam ze.. tecza, nosorozce i jednorozce i co tylko mamy juz z glowy, a robi naprawde piekne zdjecia

Uff ale sie rozpisalam..

Cytat:
Dzien dobry. Piatek trzynastego Kto rodzi w taki oryginalny dzien?
No wlasnie! Blokujecie kolejke, ruchy kluchy leniweee! chcemy wiecej dzieciaczkow!
Trzymam kciuki za wszystkie w dwupaku, zebyscie sie bidulki juz nie meczyly z brzucholami tylko tulily malenstwa. No i mialy lekkie porody

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My dzisiaj o 20.05 skończymy tydzień

Z gorszych rzeczy: doszedł ból spojenia (już się naczytalam że od dużej wagi dziecka mogło nawet peknac) i nadal jestem spuchnieta. Próbowałam założyć obrączke i pierścionki ale nie ma szans (((((( kiedy to całe piętno porodu i ciazy minie??????

u mnie obrzeki zlecialy, zreszta widze po sobie ze zlecialam z wagi. Mialam opuchniete wszystko co sie da, a teraz nagle wygladam inaczej.. zwaze sie w domu i zobacze ile wyszlo..
alw chodze jak kaczucha.. na paracetamolu caly czas, bo bez lekow to malo komfortowo.

No i te uczucie goraca.. ja co chwile biore prysznic bo tak mi duszno :/

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
nie liczyłabym na błąd pomiaru - lekarz kilka razy mierzył, bo sam nie mógł uwierzyć że wciągu 2 tyg tyle przybrał... raz mu wyszło nawet 3900 g

zalecił koniecznie seks, i długie spacery po 5-6 km dziennie, powiedział że dziecko jest już rozwinięte, więc nie trzeba czekać do terminu...

ale ja sobie nie wyobrażam jaką będzie miał wagę w terminie czyli za tydzień a co dopiero jak się okaże że się przeterminuje... ja raczej z tych drobnych

a i co mnie zaskoczyło to mam nie pić czasem naparu z liści malin bo to tak poprawia ukrwienie, że kilka dziewczyn ostatnio podczas porodu miało ponoć niepotrzebne krwotoki przez ten napar

ja w sumie go malo pilam, ale maz mowil ze po nacieciu lalo sie ze mnie jak w rzezni wiec to tak roznie bywa..

Trzymam kciuki za wyganianie dzidziucha! oby sie udalo

Cytat:
Jejku faktycznie czary!!!

kocie powodzenia na wizycie!!!

Ja dzisiaj miałam koszmarną noc...nie mogła spać do 2:30, bolał mnie brzuch, siusiu co 30 minut... masakra

Mamusie mam pytanie: używanie pampersów? Dzieciaczki nie mają odparzeń? Jaka maść na odparzenia jest najlepsza?

Ann jak bóle? Jest lepiej?

Ja jutro jadę po L4 na 2 dni - i to na tyle mojego zwolnienia w ciąży
W szpitalu uzywaja tylko marki pampers i dzis zobaczylam lekkie zaczerwienienie na tylku, wiec roznie chyba reaguje skora.. posmarowalismy bephantenem lekko i przy kolejnym przewijaniu bylo juz ladnie, wiec fajnie dziala.

Cytat:

Super ze wychodzicie!
Ja dzis odpalilam medele ktora dziala jak traktor. Ogolnie fajnie dziala, ma regulacje ssania, czy przyjemne to ciezko powiedziec.. szybko odciaga! manualem bym chyba szalu dostala :/
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:37   #2304
Iwonia27
Zakorzenienie

Mia witaj! Jak sie czujesz?
W temacie karmienia nie pomogę, nie znam się jeszcze ani trochę.
Ja już na prawde proszę Igora o opuszczenie brzucha ale widzisz nie daje się. Mam nadzieje ze nie zostanie tam przez tzw zasiedzenie.
Hmm jak Twoj poród przebiegał? Daj opis w wolnej chwili.
Ależ Wam rozpakowanym zazdroszcze że jestescie juz po.
Stary 2016-05-13, 12:44   #2305
fruzjape
Zadomowienie

lambada współczuje stresu...

U nas była dzis polozna środowiskowa - bardzo spoko. Jestem pozytywnie zaskoczona, bo to po prostu z naszej przychodni.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:58   #2306
Iwonia27
Zakorzenienie

O jacie Lambadaa współczuje i domyslam sie jaki to stres musiał być. Na szczęście juz wszystko ok i juz wiesz co odpowiadac na te czapeczki itp u mnie nawet nie kupowalismy rozka bo polozna wlasnie odradzala raz ze na ta pore roku dwa ze nie czuc w nim dzidzi wiec kto sie bedzie bac bez niego brac dziecka tym lepiej hihi

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Udusze go przysiegam.
Tak glosno gra ta durna melodyjka z gry ze czuje sie jak w salonie z jednorekimi bandytami a wyszlam do sypialni i leze. A ten jeszcze do rytmu sobie gwiżdże.
Stary 2016-05-13, 12:59   #2307
201701091517
Konto usunięte

Jutro ma byc nagle u nas 7 stopni, wiec sie ciesze bo bedzie duza ulga dla nas..

A w ogole maz wyslany zostanie na zakupy ciuszkow w rozmiarze.. uwaga.. 44? Tym najmniejszym. Maly sie topi we wszystkich 50 wiec na szybko kupimy kilka tych malutkich.

Wieczorem dam te notatki na cwiczenua krocza i wstawie opis porodu po tych 3 dniach stwierdzilam, ze i tak bym drugi raz rodzila SN wiec moze nir bylo tak zle
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:01   #2308
Iwonia27
Zakorzenienie

Boże teraz jeszcze lepiej- jakies strzelanki ma.
Alez mam dzis nerwa. Teraz na pewno zasne.
Stary 2016-05-13, 13:44   #2309
synteleia
Raczkowanie

Cytat:

ja mam termin na 20.05 a gin wystawił mi zwolnienie do 26.05, czyli można mieć l4 po terminie...
synteleia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 13:46   #2310
zabciajs
Zakorzenienie

Kupiłam tą miękką gondole. I stwierdziłam, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Jednak mogłam kupić jakąś używaną gondole-wózek :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości